Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2
    félisten

Akkor jól sejtettem hogy nem elég a 4GB :), köszi.
    Régebben (honlapokat készítettem. php, mysql alapon.stb) és volt egy VPS-em ahol egy pár honlapot üzemeltettem, ott matattam sokat GUI nélkül a szerveren de már rég volt sokat felejtettem. Akkor még Ubi 10.04 vagy 10.10 volt ha jól emlékszem. Most win 8.1 van a gépemen de nagyon elegem van már belőle különböző okok miatt (most nem sorolnám föl) és amúgy is Raspberry-kkel is szeretnék foglalkozni ugyhogy a Debián mellett döntöttem, mivel ez "majdnem mindennek" az alapja. A telepítéssel nem volt gond, mármint végigmentem szépen az instrukciókon. A particionálást nem cifráztam egyenlőre minden ment irányítottan.
    Teszt képen, próba képen ismerkedem a rendszerrel. Nagyon tetszik :) most már nem akarok variálni maradok ennél. Fel akarom rakni a gépemre és ugyanúgy használnám mint eddig. Általában tanulás, sokat olvasok, net, programozás (C, C++) stb. Játszani nem sokat játszok, esetleg majd egy másik gépet csinálok tűzfalnak, webszervernek, biztonsági rendszernek stb.
    Mennyi lemezterület kell akkor neki minimum?

OK, így már én is képben vagyok, nálad fog menni úgy, ahogy a telepítősegéd mutatja a lépéseket. Ezt meg kellett azért kérdeznem. ;)

Nekem van fenn egy Debian 9.x Cinnamon felülettel, túl sok programot nem raktam fel rá, alapból 8-9GB- ot foglalt, de most 10gigát. Ebből indulj ki, 20GB-ot mindenképp adnék neki, hogy a későbbiekben legyen még hová mozognia, amit felraksz, de ez erősen függ a /home használattól, hogy miket töltesz le. Én semmi méreteset nem rakok oda, külön csatolt HDD-re megy minden letöltés.

Ha semmit nem töltesz a /home-ba és spórolni akarsz, akkor is min. 12-15 giga ajánlott szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák