-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raynes
tag
válasz
olivera88 #7324 üzenetére
Igen, ezzel a noatime-mal görcsölést sose értettem az SSD-seknél, olyan nagyon sok írást nem okoz, hogy abban menjen tönkre az SSD, főleg a maiak. Linux alatt a swapba is elég kevés az írás, azt csak a Win kezeli brutálisan. Plusz linuxos fronton a töredezettségmentesítés sem tétel, így lényegében a discard mountopció vagy a trim lehet csak fontos, de az sem élettartam-kímélés miatt, hanem belassulás ellen. Ezek a nagy varázslatok inkább Windowson kellenek, annak olyan szar a lemezkezelése, hogy rászorul erre. A Linux élből sokkal kevesebbet ír a lemezre.
Tudom, hogy volt ebből linuxos topikokban nemrég súlyos flame-elés, és nem is akarom elölről kezdeni. Annyiból pedig helye lenne az ilyen témának a linuxos topikokban, hogy az SSD-s főtéma inkább a windowsosok terepe.
-
válasz
olivera88 #7324 üzenetére
df -Th parancs megmutatja pontosan, de nem pazarolja a RAM-ot, annyit használ, amennyi éppen szükséges.
Azt mindenki igényei szerint dönti el, milyen opciókat használ az FSTAB-nál. Ha kell a naplózás, akkor használd, nem olyan vészesek ezek az írások a mai SSD-nél. Reggel olvastam amúgy, hogy valamelyik Linuxos fórumtársnál kampózott a Samu vezérlő.
Sokan mondják, hogy minek azt óvni, még a TRIM-et se használják, van aki meg mindent HDD-re tesz és elvész az SSD gyorsasága azzal.
Egy viszont biztos, az optimalizált beállítások és ellenőrzések nem ártanak az SSD-nek!
50 év garival meg aztán tényleg ne foglalkozz semmivel!
(kissé szkeptikus vagyok, de ha 50 év, hát 50 év)
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Myth: Wukong
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen légkondit a lakásba?
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest