- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #6673 üzenetére
Végül lett net, de kalandos volt.
A networkmanagerben az MTU érték állítása nem oldott meg semmit, kipróbáltam többel is. Aztán lehoztam a gépet, felraktam a pppoeconf csomagot, majd felvittem. Az felrakott a menübe egy ADSL beállítások opciót.
Elindítom a menüben, kéri a jelszót. Megadom, erre visszaadja, hogy nem talál szolgáltatót az interfészen. Anyukádat nem találod, mondtam magamban.
Aztán terminálból elindítottam a pppoeconfot, az nem nyavalygott. Elsőre persze nem lett jó, a "másol beilleszt" után autentikációs hibát mutatott a plog, pedig jó volt a jelszó és a név is... Na mondom kezdjük újra.
Ekkor kézzel írtam be a jelszót, majd nézem a plogot, az meg azt mondta, hogy túl sok session van nyitva. WTF mondom én, aztán kihúztam a kábelt, majd vissza. Ez megoldotta, innen már volt net.
A dolog szépséghibája, hogy az automatikus csatlakozás nem működik, be kellett írni a pon dsl-provider parancsot az /etc/rc.local fájlba.A másik hülyesége a dolognak meg az volt, hogy ugye van pulseaudio, de alapból nem kerül fel a rendszerre ennek a grafikus beállító felülete. Nem tudom kinek volt ez az okos ötlete.
Az LXDE meg monnyon le, csak olyan fájlhozzárendelést tud megjegyezni, amihez van bejegyzés a menüben. Ha mondjuk terminálos parancsot szeretnél, akkor zöldségeket ír a mime fájlba, nem létező .desktop bejegyzésekkel.
Kicsit olyan érzésem van, hogy nem igazán tesztelték le a Debian működését a különböző asztali környezetekkel, csak hozzácsaptak még kettőt...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motoros topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Okos Otthon / Smart Home
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 256GB 15.6" FHD Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3279, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3346, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 49SE3KE-B 49" Full HD LED monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest