-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
chab7
addikt
válasz
CPT.Pirk #4195 üzenetére
Az a fura, hogy nálam sem így volt, hanem mire mindent beállítottam amit szerettem volna akkor vettem észre hogy ha rábökök a krusader vagy az amarok ikonjára akkor kb 5 percig nem történik semmi. Majd egyszer csak elindul és ha már fut, akkor fut szépen, gyorsan.
Fogalmam sincs mi akaszthatta meg.
Na majd egy legközelebbi Debian próbálkozásomkor újra megpróbálom. Most Fedora vonalat tesztelgetem, de azon is vannak anomáliák mire befrissíti magát. Ha meg nem akarnám, hogy minden friss legyen akkor vagy egy Scientific-et próbálnék - lehet ez is lesz - vagy egy régebbi Ubuntut amin még minden ment szépen és nem lett tetűlassú pár nap használat után.Apropó, mit ajánlanál ha egy olyan linuxot szeretnék amin nem kell könyékig túrni a rendszerben ha az alap dolgokat szeretném beállítani (wifi kapcsolat, vga kimenet tv-re, samba mappamegosztás, stb...), lehetőleg új szoftverekkel dolgozzon és legyen bő választék. Legyen mögötte felhasználóbázis, ne 2fős, mert ha elakadok benne akkor koppantam. Stabil és gyors legyen mert 6 éves R52-es IBM laptopra kell. 10-15 programot akarok futtatni úgy hogy azok megnyitva maradnak és hol melyiket használom.
Az Ubuntu kb 10.04-ig megfelelt ezeknek az elvárásoknak de azóta nagyon megfogja a gépet ha már 1-2 napja megy a gép a megnyitott programokkal.
Azóta próbálkozok más ablakkezelőkkel és az LXDE elég jónak tűnik, csak a többi disztro alatt olyan hibákba ütközöm folyton ami az Ubuntun ment. Türelmes vagyok én, de ha már egy nap alatt nem találok valamire megoldást agyonguglizva, és ez idő alatt nem jön help a felhasználóktól sem akkor nem kínlódok, mert sajna nincs annyi időm mint mikor kb 10 éve egy szalagszakadással a nyarat átfeküdve beletanulgattam a linuxba és leváltottam végre a windowst. Pár dolgot meg tudok azóta már linuxban csinálni, de nem akarok perfekt konzolhuszár lenni.
Úgy gondolom, hogy az alap dolgokra kellene legyen mezei felhasználóknak való gui is amin elboldogulnak (pl a vga kimenet asztalkiterjesztésre ilyen az arandr - holott tudom a terminal parancsot is, de mikor filzni akarok jobb kedvem van 3-at kattintani mint terminalba pötyögni.
Na kb erre a használatra milyen disztrot lenne érdemes kipróbálni (még)?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Futás, futópályák
- Milyen notebookot vegyek?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged