Hirdetés
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
olivera88 #9586 üzenetére
karácsonyra vásárolt desktopra márt ezt raktam, szervereken is van.
igazából egy nagy baj van csak, kisebb hülyeségei még vannak.
a nagy baj, hogy 78.esr firefox van benne, ami ipari hulladék kategória.
állítólag még ebben a hónapban lesz release, de én vennék addig levegőt. szerintem friss telepítéshez már ezt, nem a régebbit. upgrade-del még ízlés szerint lehet várni. -
bambano
titán
ha most telepítenél egy szervert, alap dolgokkal, ami elég fontos, akkor buster vagy bullseye?
tia
-
-
bambano
titán
válasz
Graphics #9265 üzenetére
mdadm a szoftveres raid.
tehát nem kell grubot újratelepíteni, meg semmi ilyesmi.
ha van szoftveres raid a diszkjeiden, akkor a konfigjukat kell újra legyártani.
man mdadm, és ott keresd meg az mdadm.conf előállítását.ha nincs szoftveres raided, akkor szedd le az mdadm csomagot
mindkét esetben generáld le újra az initramfs-t.
-
bambano
titán
rilíííííííííííz!
-
bambano
titán
válasz
SwissAirplan #9104 üzenetére
mit értesz osztáson?
- arra, hogy több tv-n nézzétek ugyanazt a műsort, van lehetőség, nem olcsón.
- arra, hogy egy kódkártyával több tévén különböző műsort nézzetek azonos időben, nincs.
az upc directhez az első médiabox benne van az árban, a második médiabox 250 Ft/hó, a harmadik 750 Ft/hó. olyan műszaki megoldást, ami ezzel a költséggel versenyképes, nem tudok.szerk: és még mindig erőltetném azt a tényt, hogy upc direct kártyát kivinni svájcba törvénytelen.
-
bambano
titán
válasz
SwissAirplan #9102 üzenetére
szögezzük már le végre: magyar iptv-t neked LEHETETLEN bekötni. nagyban segítené a problémád megoldását, ha ezt a tényt elfogadnád.
neked jogilag egyetlen magyar szolgáltató sem szolgáltathat.
műszakilag a digi vagy az upcdirect oldható meg. -
bambano
titán
válasz
SwissAirplan #9093 üzenetére
namost akkor iptv-t akarsz szétosztani vagy dvb-s-t?
-
bambano
titán
válasz
SwissAirplan #9090 üzenetére
az a/v tuner kártya nulla hasznosságú iptv esetén.
-
-
bambano
titán
buster.
nulla hiba.szerk: pontosítok: azon hibák száma, ami a proci generációra fogható, nulla.
szerk2: volt fent clear linux is, az nem kezelte a proci energiamenedzsmentjét. végülis miért tette volna, clear linux intel gyártmány, valószínűleg ismeretlen számukra a 8.gen intel proci
-
bambano
titán
ha terminálba beírod, hogy java -jar akarmi.jar, az pont egy -jar paraméterrel különbözik attól, amit a fájlkezelőnek beírtál. a fájlkezelő nem fogja kitalálni magától, hogy az általad beírt /usr/bin/java utasításhoz magától, saját elmeszüleménye alapján tegye hozzá a -jar kapcsolót is.
-
bambano
titán
ezzel csak összekavartad az alternatives rendszert.
ha megmondja az update-alternatives, hogy a /usr/bin/java alternatíváit konfigolja, akkor miért nem a /usr/bin/java-t rendeled hozzá a .jar-hoz?egyébként azért az archiválóval nyitja meg, mert az egy java archívum. valószínűleg azért nem indítja el a programodat, mert a java akarmi.jar sem indítja el, a paramétereket is oda kell írni. java -jar akarmi.jar.
-
bambano
titán
"A firmware tulajdonképpen nem a kernel része": hanem mi? egy csomó firmware (történetileg az összes úgy indult) binary blobként benne volt/van a kernelben. hexa bájtok sorozata tömbbe beírva, ahonnan betöltötte a driver az eszközbe.
ezekből a binary blobokból takarította ki a nem gpl kompatibiliseket a debian közösség agymosott része.
-
bambano
titán
válasz
Spancer RE #8794 üzenetére
persze, rendszergazdaként kellene futtatni az fsck-t, mert az nem user meló.
-
bambano
titán
válasz
SwissAirplan #8743 üzenetére
a vékonykliensek zöme, szerintem, tud hálózatról bootolni.
2 gigára meg tokkal-vonóval minden elektronikus csellentyűcskével felfér egy debian. ha rendesen lecsupaszítod, 200-300 megára is. -
bambano
titán
valószínűleg a mailx alternatívák nincsenek beállítva.
meg kellene nézned, hogy van-e link a /usr/bin/mailx-ről a /etc/alternatives/mailx-re, és a /etc/alternatives/mailx-ről a /usr/bin/heirloom-mailx-re.egyszerűbb megoldás: letörlöd a heirloom-mailx-et, és felrakod a bsd-mailx csomagot.
-
bambano
titán
válasz
olivera88 #8659 üzenetére
amit írtál, az alapján úgy tűnik, hogy összekeveredett két debian kiadás.
valószínűleg nincs más hátra, mint előre, akkor frissítsd az egész kócerájt sid-re, vagy rakd újra nulláról.elvileg ezt is helyre lehetne tenni, ha valaki látja közelről és átlátja, de neked gyorsabb a gyalu.
-
bambano
titán
válasz
olivera88 #8652 üzenetére
ez baj.
ha lerúgod a libc-t meg a keyringet (meg lehet, van több ilyen is, csak nem bogarásztam végig), akkor többet arra a rendszerre nem telepítesz semmit, hanem gyalu nullára és friss telepítés.szóval ki kellene deríteni, hogy miért törtek el ezek a csomagok. de addig még reboot se legyen.
-
bambano
titán
válasz
herdsman12 #8400 üzenetére
amikor átírtad az uuid-eket, újrageneráltad az initramfs-t?
-
bambano
titán
válasz
Scobbyka #8363 üzenetére
iface bond0 int manual
annak szerintem inet manualnak kellene lennie. kimaradt az e betű.
szerk: másrészt a vlant nem így szoktam konfigurálni, mondjuk legutolsó debianon még nem teszteltem.
auto bond0.150
iface bond0.150 inet static
address stb.szerk2: és fent kell lenni annak a programnak, ami a vlan-t kezeli. ez régi debianon a vconfig.
-
bambano
titán
válasz
norbert400 #8344 üzenetére
ebből:
sfdisk -d /dev/sdac | /dev/sdb --force
szerintem kimaradt egy sfdisk. -
bambano
titán
válasz
herdsman12 #8164 üzenetére
több gépet raktam fel netinstallal meg pxe boottal és nekem működött.
-
bambano
titán
válasz
herdsman12 #8160 üzenetére
nem teljesen értem, hogy mit csináltál rosszul, de amikor root jelszót kér a telepítő, akkor meg kell neki adni, és akkor úgy fog működni, mint egy rendes unix.
-
bambano
titán
válasz
herdsman12 #8154 üzenetére
előtte kell egy apt-get update
-
bambano
titán
válasz
gilfoyle #8031 üzenetére
kizárható, hogy synapticcal teljesen felborítsd a rendszert.
az előfordulhat, hogy le kell szedni sok csomagot és addig pl. az X nem megy, de újratelepíteni biztosan nem kell.de ilyenkor hasznos lehet, hogy karakteres konzolon dpkg-vel letörlöd a nem kellő csomagokat, akár úgy is, hogy inkonzisztens állapotba kerüljön a debian, majd kiszeded a sources.list-ből a nem kellő repókat, és utána egy utasítással fel lehet rakni a szükséges csomagokat.
nem rakétatechnika, csak sokat kell pepecselni vele.
-
bambano
titán
válasz
ubyegon2 #7988 üzenetére
a virtualizált környezetek jellemzően valamelyik egyszerűbb hálózati kártyát szimulálják a guestnek, úgyhogy ott nemigen fordul elő, hogy a debian firmware problémák miatt nem kezeli. mert a firmware-t sincs hova letölteni virtualizálás esetén.
a netinstall szerintem jó szokott lenni, én gyakran használom.
-
bambano
titán
válasz
Capricornus #7973 üzenetére
"read only = no" amely szinonímája a writeable=yes-nek...
sati:
azt kellene megnézni, hogy a samba milyen felhasználói azonosítóval akar írni.
a mountolási könyvtárra adj ki egy chmod 777 parancsot, és próbálj írni bele.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z490 i5 10400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS Enermax 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Dell G15 DDR5 Gamer laptop // i5 12. gen. // RTX 3050 Ti // Számla+Garancia //
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest