Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mi lesz a Facebook fiókoddal, ha meghalsz?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 3D nyomtatás
- Múltidéző, bézs toronyházakkal villant a Thermaltake
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vége a régi Kindle-öknek? Az Amazon május 20-án beszünteti támogatásukat
- Kábellel oldaná meg a 12VHPWR gondjait az ASUS
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
jester_basc
csendes tag
Sziasztok!
viszonylag kezdő vagyok, és kellene egy kis segítség a Debian xserverével kapcsolatban. Szóval egy dvd-iso-s Debian Woody 3.0 r2-est telepítettem fel. a config: epox 8k3a+, amd 1800+ palomino, 512mbram, radeon9600. a többi most szerintem nem lényeg. Szóval annyi a problémám hogy a grafikus mód nem megy (nem is olyan kicsi) felteszem tényleg csak az alaprendszert, meg a C/C++ modulokat. utána 2.4.18as kernel source, majd ezt követően befordítom alá a 2.6.8.1es kernelt (audigy meg ntfs táogatás miatt). Mivel KT333as chipsetről van szó, ezért a dev/agpgart-ban via chipsetet fordítok be. asszem xfree 4.1 megy fel alapból, ezért a direct renderingnél az ati radeon drivert választom. a Frame buffer device-nél csak modulként fordítom be a radeont, mert különben blank screen-em van már karakteres módban is. uj kernel kész, lilo-ba berakom, bootok az uj kernelről. ezt követően dselect, majd az x11 package-k közül felteszek minden x szerver komponenst. (lényegilek minden x-el kezdődőt
). beállításoknál ati-t választok, meg xfree86-ot stb... eztán reboot és semmi. egyszer eljutott az xfree bejelentkező képernyőéig, de utána tovább ne megy. apropó, azt hol tudom elérni, hogy az xdm ne induljon bootnál automatikusan?
remélem mindent leírtam ami fontos, ha mégsem igyekszem korrigálni. apropó, nemtudok netinstall-t csinálni, otthon pár hónapig nincs most neten
köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- GAMER PC! Ryzen 7600X / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 500GB NVMe / 850w Gold / BeszámítOK !
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4567
- Dell Inspiron 16 Plus 7640 Ultra 7 / RTX 4060 16gb DDR5 1TB SSD/2.5K 120Hz Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4347
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
). beállításoknál ati-t választok, meg xfree86-ot stb... eztán reboot és semmi. egyszer eljutott az xfree bejelentkező képernyőéig, de utána tovább ne megy. apropó, azt hol tudom elérni, hogy az xdm ne induljon bootnál automatikusan?