Új hozzászólás Aktív témák
-
BluEyes
őstag
Nem azt mondtam, hogy ne buzergáljad, csak azt, hogy akkor a legjobb az nf2-k teljesítménye, ha az alap órajelek megegyeznek. Ergo az osztót 3/3,4/4,5,5 stb-re állítsd, így ugyan a memóriád nem fut maxon, a rendszer teljesítménye viszont jobb lesz, mint különböző frekik mellett. Időzítések 333-on kb. jók, viszont ha mégis próbálkozol az aszinkron hajtással, akkor ez az 5-2-2-2 tuti hogy nem lesz jó, először állítsd by spd-re, aztán mehet az osztóval a freki emelése. Mindenképpen szánj időt a korrekt stabilitás- és teljesítménytesztek lefuttatására, végül is ezek döntik el, mi a legjobb beállítás. Tuninggal, nf7-tel kapcsolatos topicból meg tényleg van úgy pár ezer, használd a keresőt, sok hasznosat megtudhatsz a a lapodról, meg úgy általában.
Ahogy Lenin elvtárs is megmondta: úcsicja,úcsicja,úcsicja...
Szerkesztek, ha mán kérdezted: proci/mem 4/5, akkor a mem 25%-kal megy gyorsabban, mint a proci, a proci pedig 20%-kal lassabb, mint a mem. Matek érettségin majd figyelj erre!
[Szerkesztve] -
Hani
aktív tag
Próbáld ki, aztán egy Benchmark, hogy rájöjj, mit is sikerült csinálni.
NF7-nél a beállításokat a BIOS-ban Softmenu III alatt találod meg.
CPU Operating Speed: User Define-re, aztán hajrá.
External Clock-ot emelgeted, a Multiplier marad (2600+ -nál asszem 11.5)
Az AGP freq fix 66 marad.
A CPU FSB/DRAM Ratio-nál választgatod az értékeket, mellette zárójelben ki kell írnia, hogy ez épp mennyi MHz (Ha jól emlékszem)
Sok szerencsét.
Ja, lehet, hogy nem stimmelnek teljesen a szövegek, de így emlékszem, úgyhogy nem nagyon térhet el. -
ALI_G
veterán
nézz be az ABIT NF7 topicba, ott az alaplaphoz hozzáértők vannak, főleg
linket nem vágom fejből -
-
BluEyes
őstag
A lapodon a memóriasebességet lehet állítani egy osztó (proci/memória) kiválasztásával. Pl. ha 4:5 az arány, akkor a memória 25%-kal megy gyorsabban, mint a proci fsb kétszerese. De ne szarakodj vele, a legjobb teljesítményt így adja le, ahogy van.
Szóba jöhet még az időzítés (memory timing) piszkálása, de inkább ne bántsd, nem számottevő a gyorsulás. Vagy lassulás...
Szvsz a tuningra fordított időt fordítsd ismeretszerzésre inkább, abból nem lehet baj.
[Szerkesztve] -
BOOSTER
aktív tag
Nem lehet csak simán megadni hogy mennyi legyen??
Az én alaplapomon úgy van hogy lehet válogatni órajelek között illetve valahol ott az arányokat is lehet állítani...(talán)
A tied most szinkronon van ha nem tévedek...
Az alul látható gép otthon van a koliban cak egy régebbi letöltős gép előtt ülök...
Fejből nem tudom nekem csak a ram órajelet kellett változtatni hogy 400 on menjen habár nem annyin hajtom...
Ha minden igaz kell lenni egy olyan beállításnak hogy DRAM CLOCK és ott 400-ra pöckölöd és kész... -
BOOSTER
aktív tag
BIOS-ban kell átállítani azt hogy hol fejből nem tudom...
De nem értem minek kell neked hogy 400-on mennyen a ram holott az FSB jóval kevesebb?? -
lacafaca
addikt
valaki! help! hogyan lehet húzni a ramot? nekem 2600+amd mellett 3200as ramok vannak/dual/ az everest csak 333mhz ramsebességet mér. hogyan lehet 400 ra vinni? az fsb-t a proci miatt csak 170 ig lehet emelni.( fsb emelése nélkül nem megy?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- E-roller topik
- Autós topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- LEGO klub
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest