Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• trigger

csendes tag

válasz Flashcash #6 üzenetére

Na ha jól értelmeztem, akkor ez a GEIL modul került szóba:

GEIL GE1GB3200BHDC Value 1024MB (2x512MB) PC3200 400MHz Value,2.5 6-3-3 2T,5ns,2.5-2.95,6 Layer PCB, Blue Aluminum Heat Spreader, Dual Channel SPD br. 28 150 Ft

Hát ez sem tűnik rossz válaztásnak, de javítsatok ki ha tévedek, úgy látom az eddig említett 4 típus nagyjából 1 kategória végülis (sebesség & minőség tekintetében, főleg ha az árukat is nézem), szal egetverő különbségeket nem tapasztalhatnék ezek szerint, ha élesben össze tudnám hasonlítani őket. Ha nagyon nem így lenne, homályosítsatok fel lécci!
    Még ami érdekelne, hogy vajon melyik milyen mértékben lehet húzható (hűtéssel/anélkül) stabilan, ha netán erre vetemednék idővel. Illetve hogy adott esetben milyen hűtést érdemes adni nekik (az említett GEIL-hez ugye alapból jár), vagy szükséges-e egyáltalán?

Kösszépen mindenkinek az eddigi segítséget :R

• trigger

csendes tag

válasz trigger #4 üzenetére

Közben az említett Kingstonról is +tudtam pár infót:

Kingston KVR400X64C3AK2/1G 2x512MB DDR RAM Kit 400MHz Non-ECC CL3 (3-3-3) (párba válogatva)

[kép]

A Corsair ValueSelect pedig szintén CL2.5

[kép]

Még mindig várnám a tapasztalatokat...

[Szerkesztve]

• trigger

csendes tag

válasz Rover623 #3 üzenetére

OK, legközelebb már tudni fogom mit hova kéne...

A TwinMOS-ról annyit tudok még, hogy:

* Double Data Rate architecture
    * MRS cycle with address key programs
    *CAS latency: CL2 / 2.5
    *Burst length: 2, 4, 8
    *Burst type: Sequential & Interleave
    * 2 variations of refresh
    *Auto refresh
    *Self refresh
    * Serial Presence Detect support
    * 2 Banks to be operated simultaneously or independently
    * Package: TSOP/CSP
    * 184 edge connector pads
    * Data Rate: 400MHz
    * Clock frequency: 200MHz
    * Bus width: 64-bit x 2
    * Data Bandwidth: 6.4GB/s
    * SSTL-2 interface: 2.6 Voltage +/- 0.1V

[kép]

Ja és köszi a segítséget :R

• trigger

csendes tag

A hozzászólásss témája:
    szal arról lenne szó, hogy sürgősen kell új memót vennem (7főn), és szeretnék hozzáértő segítséget kérni. Ami fix, hogy DDR PC3200 2x512MB Kit lesz (Abit NF7-S v2.0 alapba, 2500+ Barton proc @ 3200+ FSB400), DualChannel módban akarom futtatni, lényegében csak a márkák közül kell választanom. Mivel vidéki vok, és nem áll szándékomban beszerző körútra indulni, mondanám hogy mi elérhető számomra és megköszönném ha megsúgnátok a legjobb választást, akár személyes tapasztalatok alapján is. Árban nincs közöttük nagy differencia, így inkább a minőség döntene:

1024MB Kit (2x512) PC3200 400MHz Corsair ValueSelect (élettartam gar.) br. 29 500 Ft
    1024MB Kit (2x512) PC3200 400MHz Kingston (élettartam gar.) br. 27 999 Ft
    1024MB Kit (2x512) PC3200 400MHz TwinMOS (3év gar.) br. 24 600 Ft

Bővebb infót sajna nem tudok mondani róluk, de remélem így is akad aki tud tanácsot adni. Előre is köszi a segítséget!

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés