Új hozzászólás Aktív témák
-
ATi GAMES
tag
Igazán impozáns értékek, főleg ha hosszútávon is le tudja majd adni üzembiztosan.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
tibcsi0407 #25 üzenetére
Az már akkor mondható stabilnak.
Na majd meglesem, kíváncsi vagyok mások milyen feszekkel kínálják meg a matyóikat. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Robi BALBOA #23 üzenetére
Az stabil, hetek óta használom. Arról sajnos nincs benchmark-os képem.
De én a fasorban sem vagyok a Maximus APEX-es srácokhoz képest. Majd nézz szét a Raptor Lake topikban, vannak durva eredmények.#24Picco
Safe módban jóval kevesebb, nálam iszonyú zsúfolt a rendszer, valamint az i9 kb 5 ns-sel lassabb az i7-től sajnos. -
Picco
addikt
válasz
tibcsi0407 #22 üzenetére
az a kesleltetes eleg jol nez ki
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
tibcsi0407 #22 üzenetére
Kapják az ívet rendesen.
7600 az stabil? Mennyivel lassabb? -
tibcsi0407
félisten
válasz
Robi BALBOA #21 üzenetére
Nem, de futtattam úgy is.
Nem bukok, sőt! A DDR5 más, mint amit eddig megszokhattunk.
Eddig ez a legjobb eredményem, de még nem stabil AIDA alatt:
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
tibcsi0407 #20 üzenetére
Az komoly.
Ehhez 1,6v-ot alkalmazol?
Késleltetésben nem buksz nagyot egy 7600->7800-al?
Amúgy G.Skill a legjobb. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Robi BALBOA #19 üzenetére
Nekem most 7600-on van, jelenleg a 7800-on dolgozom. ROG Maximus Hero 4 dimm-es lap, itt nem könnyű 8000 fölé ugrani sajnos.
Alapvetően a hő a fő degradáló elem. Ha jobban tudod hűteni, akkor könnyebb stabilizálni is. De pl egy Apex simán viszi 8400-on is a Hynix A-die RAM-okat. Ugyanezekkel egy új Ryzen 6000 fölött már szenved, a jobbak is nagyon max 6400-ig jutnak. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
tibcsi0407 #17 üzenetére
Hát ilyen feszkók mellé kell is.
Mennyin járatod folyamatosan és milyen fesszel?Az ok, hogy nem melegszik túl, de attól még tud degradálódni, de majd meglátjuk, ne legyen igazam.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Robi BALBOA #14 üzenetére
Nekem az van rajta.
-
icp1970
senior tag
-8000Mhz.De komoly.
-
Eclips21
őstag
válasz
tibcsi0407 #13 üzenetére
Én konkrétan leszedtem a ram-ról a gagyi "hűtést" anno ddr3-nál pedgi ott gyári 1.5V adtak neki tuning nélkül. Régebbi típusoknál ddr1-2 meg csak az exprém tuningos ramokon volt borda, és azok se melegedtek jelentősen.
Szóval én szerintem ez parasztvakítás, valójába mennyi a watton pörögnek ezek a ramok?
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
tibcsi0407 #13 üzenetére
Az komoly, nem gondoltam volna, hogy annyit is elviselnek.
Lassan lesz értelme vízzel hűteni a ramokat. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Robi BALBOA #5 üzenetére
A lényeg a jó hűtés. Az A-Die 1.6 Volton is vígan él van, ha bírod hűteni.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #11 üzenetére
Ja, értem, lehet, hogy pont ezért ilyen "bátrak", amúgy ez jogos!
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #9 üzenetére
De igazából, ez a dolog nem mai keletű. Már bőven a DDR4, sőt előbb is meg volt ez, mármint az élettartam garancia a monulokra + a nagy(obb) feszültség állítás is. Ott se pusztultak a cuccok, csak a "szokásos" módon, pár %.
Az igaz, hogy akkor az a "kis áramkör" (nem jut eszembe a neve) nem a RAM-on volt!
-
Robi BALBOA
őstag
Hát kíváncsi leszek, hogy azoknál a tulajoknál akik megkínálják ilyen feszkókkal a cuccost, hogy hosszabb távon (1-3+év), folyamatos használat mellett, mennyi memória és lap fog megpusztulni.
Vagy az lesz a szép, ha mondjuk a ram ki is bírja, de a lapok hullanak majd, aztán a 130k+os lapokat lehet venni szépen, na akkor lesz a DDR5-ös platform csak igazán drága mulatság.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #3 üzenetére
Így van! Ráadásul Élettartam garanciát ad rá a gyártók zöme.
Amúgy most néztem a nagykerben 7800-as RAM-ok vannak 1,45V-on, szóval ez most a "elfogadott" más gyártótól is, úgy tűnik.
-
Lassan a Vga-k re is tehetnének foglalatot.. s csak bepatintasz 2*16 GB ramot és mehet is a crájzisz
-
Picco
addikt
"Már csaka azt nem értem minek csökkentjük a szabványfeszültséget, ha ki lehet adni olyat, ami majd 50%-kal kér többet."
szerverek miatt.
ott fontos csak igazan a fogyasztas, foleg hogy egy szerverbe siman belemegy 12-24+ nagy kapacitasu modul amin fizikailag sokkal tobb chip van mint a mi konzumer grade16-32gb-os moduljainkon.
atlag 24dimm-es 2U szerverbol egy rackbe belefer mondjuk 20db, az mar 480 darab dimmRobi BALBOA: szerintem teszteltek ezeket 1.5v-os feszko mellett is, marhara meglepodnek ha artana neki hosszu tavon
az en DDR4-em ment egy evet 3600CL14@1.45v-on, szerinted lett barmi baja? -
Robi BALBOA
őstag
A szabványt értem, az azért van, mert azon mindenféleképpen működőképes(kivéve amikor nem
).
Ezeket a feszkókat nem értem, egészséges határon belüli feszel kiadni egy memóriát az ok, de olyan feszel garantálni egy órajelet ami fix, hogy hosszú távon nem egészséges na az nekem magas.
-
Zotya84
őstag
válasz
Robi BALBOA #1 üzenetére
Már csaka azt nem értem minek csökkentjük a szabványfeszültséget, ha ki lehet adni olyat, ami majd 50%-kal kér többet.
Akkor már azzal is jobban járnánk, ha tartományt adnának meg, és akkor nem kéne ilyen XMP-féle marhaságokkal szarakodni, hanem mehetne JEDEC-ből a memóriakonfig. És akkor elég lenne akkor az XMP, ha még annál is szűkebb időzítéseket lehetne csinálni. (Bár a vázolt esetben meg lehetne oldani anélkül is...) -
Robi BALBOA
őstag
1,5v
Én már DDR4 esetén sem szívesen megyek 1,35v fölé.
Normális(abb) feszen meg már nem is olyan virgonc.Mennyi az egészséges ezeknek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Renault, Dacia topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Beast RGB 32gb ( 4x8gb ) DDR4 3200MHz
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest