Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boxer001
veterán
Ez mit jelent?
ERROR: ROUND OFF (0.5) > 0.40
Possible hardware failure, consult the reame file.
Execution halted. -
Otana
csendes tag
Mit jelent ez?
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
Ez volt a results-ban.
[Szerkesztve] -
ESP
őstag
A prime95 egy 24 órás tesztet futtat???
Ez sok(k)... -
BluEyes
őstag
Tehát a ''kereső'' a varázsszó. Hm, szerintem túlragozod, de legyen, fő a békesség. Szóval nem tudom, mi ütött belém, hogy le mertem írni, bocsásd meg nekem, kérlek.
Témánál maradva, a legfrissebb Prime mintha másképp működne, mint korábban, a blend megcsinálja egymás után mindhárom tesztet, tehát elég csak azt indítani. -
kem
addikt
A readme szerint akkor stabil a gép, ha a Torture test 24 óra alatt sem hibázott.
-
kem
addikt
He ezt egy újoncnak írtad volna, aki valami hülyeség miatt nyitott új topicot,
akkor ok, de ismerem a keresőt, és használom is rendesen. Mint mondottam,
ezt a topicot is a kereső dobta kiLégyszives ne bíráskodj az embereken, csak mert olyan kedved van
Akkor keressőzz, ha igazad van!
-
BluEyes
őstag
Tévedés van, nem ''megy rá'' semmire. Zárójelben ott van, hogy melyik mire jó. Mindhármat futtasd pár órácskát, közben pedig olvasgasd ezt: keresőbe ''prime95'' Bővebben: link
[Szerkesztve] -
kem
addikt
A 3 közül melyik teszt az ami az Overclock-ra megy rá a legjobban?
240*10-en megy a CPU, a ram 3/5-ös asszinkronban 288MHz.
Nem tudom melyik az a teszt, ami a leghamarabb hibázik, ha nem stabil a cpu, vagy a chipset miatt a gépem. Ezeken kívül mi lehet még gond ha hibázik?
Alapon tökéletes a rendszer. -
Tiby
tag
Torture teszt nekem 50%-osan terheli a CPU-t!!!!
Jólenne 100-on nézi, hogyan???? -
Viktor77
titán
válasz
Winner_hun #31 üzenetére
Én se tudok olyan jól angolul, csak számsort kerestem a megfelelő részen.
Nem tudom, miért ne lehetne, de a readme-ben az van, hogy advanced usereknek van ott, és nem véletlenül van kóddal védve. -
Viktor77
titán
válasz
Winner_hun #29 üzenetére
Bazz, oda van írva, hogy Readme fájlban benne van.
9876, de sztem nem kéne oda nyúlkálni. -
berVi
senior tag
válasz
Winner_hun #27 üzenetére
sztem 1 iedig vár6unk mert van már 1 pár megválaszolatlan kérdés
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #24 üzenetére
enki???? Naaaaaaaaaa!!!
UP!!!
UP!!! -
berVi
senior tag
errort ír ki, viszonylag hamar...
bementem a cpu-ba, ott a cyrix procin volt, átvittem athlonra, és beíratm 2200 mhz sebességet, erre még hamarabb error jött. lefuttattam egy hot cpu testert, mindenből egyszer egyet, ott hiba nélkül végzett.
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
#17-re választ várok!
-
Aloki
tag
Na és még egy kérdés:
A 3 különböző torture tesztből lehet valami következtetést levonni?
Például: a small FFT-s teszt stabilan fut, míg a large FFT-s 1 óra után warningol:
a cpu nem bírja a RAM vagy a chipset? - el lehet dönteni ebből? -
Aloki
tag
Hi!
Ahogy nézem a Prime 95' baromi hosszú FFT-ket számol igaz?
Akkor viszont nem értem hogy hogy lehet Fast Fourier Tarfóval prímszámokat keresni (gondolom ez a Prime 95' célja nem?), egyáltalán mi köze van az FFT-nek a prímszámokhoz? (valamit mintha hallottam volna az egyetemen, de már nem emlékszem, csak arra hogy spektrálfelbontásra lehet használni az FFT-ket)
Ha valaki tudja árulja már el mert idegesít, hogy nap mint nap szórakozok egy programmal amiről semmit sem tudok. -
SzlobiG
félisten
Nekem nem lehet a Tortue test-et elindítani miért?
-
Winner_hun
félisten
Advanced menüben milyen passwordot kell beírni, hogy azt a menüt lehessen használni?
-
gaben
aktív tag
Az mit jelent,ha 0 errors éa 100 warnings van?
-
tomcsi23
veterán
Normális az, ha a 3dmark 2003-al együtt futtatom, akkor kifagy?
Mind a kettő külön-külön megy rendesen (a prime napokig folyamatosan, a másik meg többször egymás után). -
VladimirR
nagyúr
persze, hogy enged
raadasul nem is lesz lassab, mivel a prime95 alapbol idle prioritassal indul, s ha Te hasznalni akarod masra a procit, akkor az elsobbseget elvez
persze ezt a prioritast at lehet allitani, de nem ajanlott, mert akkor a program lelovese is beletellik par percbe (annyira a primszamok keresesevel lesz elfoglalva a cpu, hogy nem tud veled, s a program vezarasara iranyulo kivansagoddal foglalkozni) -
harry
veterán
Hogyan kell két tesztet futtatni egymással párhuzamosan? Úgy tudom a HT-s intel procik gyak így vannak igazán leterhelve.
-
tomcsi23
veterán
Befolyásol valamit, ha a ''kínzás'' közben használom a gépet? Mert, ahogy nézem, enged bármit futtatni.
-
Garfield
aktív tag
Gondolom ha megall akkor az ikon pirosrol sargara valt
Ettol a gep is fagyhat ? Ha nem stabil ? Mert akkor nem kezdek olyan munkaba
-
Garfield
aktív tag
Hali !
Szoval azt szeretnem megtudni hogy kell ezt a mokat hasznalni hogy meg tudjam x-y frekvencian ''Pirme stabil''-e a procim ?
Feletepitem es kesz ? Mar el is indult vagy valamit meg csinalni kell ?
--------------------------------
Hogyan használjuk a prime95 programot.
1. A progit innen Bővebben: linklehet beszerezni.
2. A program gyakorlatilag prímszámokat keres, abszulult pontosnak kell, hogy legyen, ezért elég komoly hardware ellenőrző próbák vannak benne. Amelyek egy előre kiszámolt és eltárolt adatokhoz hasonlítja a test adatait, és ha nem egyezik akkor sikkít.
3. A program 1 magos processzorokra van optimalizálva, ezért a HT-s P4 procikon és az újabban megjelenő dualmagos rendszereken 2-t kell elindítani egymás mellett, hogy maximálisan kihajtsa a procit. . Ez úgy lehet elérni, hogy csinálunk egy másolatot a program könyvtáráról, és onnan is elindítjuk a progit.
Érdemes ilyenkor megemelni a progik prioritás szintjét normálra, hogy mind a két program az erőforrások 50%-t kapja.
A tesztek inditása a vagy lássuk a medvét:
A tesztek az Options / Torture test menüpont alatt találhatóak.
A, Small FTTs: FPU-t tesztel, számoltatja a procit.
B, In-place large FTTs: a procit számoltatja, és a memóriákkal is használja, tehát a buszokat is teszteli. Ez melegíti a legjobban a proci, és ekkor zabálja a legtöbb áramot.
Ezzel a tesztel 2-3 fokkal melegebb lesz a proci, mintha normál állapotban kapna 100% terhelést.
C, Blend: főleg ramot tesztel, a proci gyakorlatilag szinte nem is számol, csak a memóriába írja be és olvassa ki az adatokat. Nem kell megijedni, hogy 100%ban elfoglalja a ramot.
Mgj.: Hogy pontosan melyik teszt mit csinál, azt nehéz meg mondani, mert szinte sehol sincs ledokumentálva, ha pontosabb infok lesznek akkor azt bele szerkesztjük ide.
A tesztek addig futnak, amíg meg nem állítod őket. Általában elég hamar kidobja a program, ha hibát talált, de érdemes 6-9 órát futtatni, hogy kiderüljön, hogy stabil-e a rendszer.
Hiba esetén ilyesmit ír ki:
''FATAL ERROR: Rounding was 0,4577322006, expected less than 0,4''
''Torture Test ran 1 hours, 40 minutes - 1 errors, 0 warnings.''
''Execution halted.''
Ha a prime 4-5 óra futás után hibát talál az még nem jelenti azt, hogy normál használat eseten is instabil a rendszer, de nem árt az óvatosság.
Rez_Grof
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest