- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Egérpad topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabixxx
tag
Igen ezt a lapot használom.
-
petiww
tag
Magasabb a sávszél, és ezt nem kompenzálja a cl4-es időzítés. Megéri 1066-ost venni.
Csak azt nem értem miért tartják olyan nagyra a geil ramokat, hiszen az én kingmaxom alap 1.8Volton tudja ugyanazt mint a "tuningram" 2.1Volton majdnem tűzforrón. És ez még jobban is húzható... 1Ghz lazán megy neki cl5-ben alapfeszen! -
Csináltam egy gyorstesztet azonos órajel és fsb mellett a két memória sebességet tesztelve. Az aida memory benchmark-ban a 1066-nak van kb 13-14% előnye olvasásban, az írásban minimális a különbség (8499/8505). A 7zip benchmark is csekély eltérést mutatott: (6642/6657).
Ezek alapján plusz petiww véleményét osztva (jobb/stabilabb a 2 modul mint a 4, főleg ha még tuningolni is akarod) én is a 2x2GB 1066-os ramra szavazok.
-
petiww
tag
Négy modul sokkal jobban leterheli az északi hidat, inkább 2x2Giga legyen. Ne Geil, max ha 1.8Voltot kérnek gyárilag, mert amúgy nagyon melegszenek 2.1V-on.
Nekem meg annyi kérdésem lenne, hogy haveromnak a gépében elromlott egy ram a kettő geil közül, lehetséges hogy északi híd hibás a lap és az rontotta el? Csak mert most folyik a gariztatásuk éppen és nem szeretném hogy elrontsa az újakat ha esetleg ilyen van. Kivel fordult elő ilyen? (e6300 400-as fsb-n hajtva alapfeszen p35 gigabyte lapban, nb nemtudom mennyi feszkót kapott, lehet hogy többet)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Építő/felújító topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- Dell Optiplex 3020 SFF I5 4590
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2912, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest