- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Itt vannak az ASUS legszerényebb NVIDIA Blackwell architektúrás VGA-i
- Bluetooth hangszórók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Silicon Power XS75: Játékosoknak, DRAM nélkül
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagyon jó kis disztro!
Az install parancssoros, de kb. ennyi:sudo -s
cfdisk /dev/hda------reboot
sudo -s
mkswap /dev/hda1
swapon /dev/hda1
sudo -u root dsl-hdinstallEzután értelemszerűen válaszolgatsz a kérdésekre.
Fontos megjegyeznem, hogy az én gépemen egyáltalán nem működött a lilo (sem a gépen, sem virtuális gépen). Sem amikor az install script-ben azt választottam, sem úgy, hogy utána raktam fel, ahogy a disztro wiki-je is írja...
Szóval GRUB-ot érdemes választani az install script közben.
Persze, lehet, hogy én vagyok még láma...Szerintem win alól hiába írom be hogy smb:/... hiszen a windows-on nincs samba. Nem?
Egyébként Suse10-nél annyi volt ez az egész, hogy felraktam a sambát a repo-ból, utána file kezelőben jobb klikk a könyvtárra, majd megosztás, és kész. Nagyjából úgy működött, mint a windows esetén.
Na, itt ez nagyon nem így van. -
Sziasztok!
DSL-t raktam fel egy régi gépre, és a Sambával nem boldogulok.
Ott kezdődött, hogy amikor a repo-ból fel akartam rakni a Sambát, akkor letöltés és install után semmit sem írt ki, csak kerregett egy ideig a winyó. Ok, mondom sebaj, fapados disztrónál érthető. lényeg, hogy /etc/samba/smb.conf van.
Ezt kezdtem el állítgatni, de eddig nincs siker. A samba felrakott valami progit, ami látja a windows-os gépeket, de tallózni már nem lehet vele.
Lehet vele mountolni, meg Unmountolni, de ezek látszólag semmi sem csinálnak.
Szóval egyelőre Linux-os géppel nem tudok a windows-os fájlokhoz hozzáférni, de ami még rosszabb, hogy a win nem látja a linuxos gépet.
Az smb.conf-ban beállítottam pár dolgot, amit a weboldalon találtam, de eddig semmi eredmény.
Az a furcsa, hogy ha beírom a böngészőbe, hogy //192.168.0.1 (ez a linuxos gép), akkor nem találja. Vagy nem is kéne így megtalálnia?
Új hozzászólás Aktív témák
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Macska topik
- Napelem
- Itt vannak az ASUS legszerényebb NVIDIA Blackwell architektúrás VGA-i
- Hálózati / IP kamera
- BestBuy topik
- Bluetooth hangszórók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest