Aktív témák
-
Andre90
tag
Az előző problémát megoldottam, viszont itt egy másik. A net már megy remekül, mindkét gépen, ám az Outlook semmiképp sem akar csatlakozni, mindenképp tárcsázni szeretné a kapcsoaltot:S (PPPoE) pedig a net megy. Hogy tudom rávenni az Outlookot hogy ne akarjon tárcsázni, hanem közvetlen csatléakozzon a routeren keresztül. Remélem érthető amit leírtam, kérlek segítsetek
Üdv: András -
Andre90
tag
Sziasztok, nekem olyan problémám lenne, hogy albérletben használtam eddig tökéletesen a routert, és most hazahoztam, de amikor rákötöm a gépre és be akarnám konfigurálni a 192.168.0.1 címen ,egyszerűen csatlakozási hibát ír ki. Ugyanez van a konfiguráló CD-vel...mi lehet a baj? valakinek volt már iylen? Kérlek segítsetek.
-
Pimpa88
csendes tag
Hali!
Na megpróbáltam WPA-val úgy sem javult a sebesség...
Máshol írták, hogy a Mixed módot át kell állítani G-re, ezt is kipróbáltam, semmi hatás.25-30 Mbps kábelen, 8-12 Mbps Wireless.
Elméletileg kellene tudnia a maximális sebességet a Routernek nem?
Tehát az 54 Mbps az a 30-ast simán hozza, vagy félreélrtettem valamit?(Bocs de kicsit láma vagyok ezekhez a dolgokhoz)
-
hp 20
csendes tag
próbáltam static al is úgy sincsen semmi, firmware update t is nyomtam rá, akkor is csak a wifin kezelte a routert
valaki.... valami ötlet?
-
hp 20
csendes tag
hello mindenkinek
a gondom az lenne h adott egy eddig tökéletesen működő dl 524 router 1ik napról a másikra megadta magát
kapott egy resetet és azóta nem hajlandó a dhcp vel a lan portokon keresztűl IP t kiosztani, WIFI fel viszont működik tökéletesen, nem tudom mi lehet a baj, megmértem a tápot is értékek jók, alap firmware van rajta nem volt semmi baja se eddig
ha valaki tud valami okosat h ilyenkor a reseten kívűl mit lehetne csinálni azt megköszönném
-
efi99
őstag
Na részben megoldódott.
Át kellett írni a HOME - LAN alatt a router IP addressében (192.168.0.1) a 0-át egy másik számra, így a vállalati notebokkal már megy, de a PC-mel még mindig nem tudom felcsatolni a meghajtókat.
Hát nem tudom. Egy idegen helyen (szálloda stb) ha nincs átírva (miért lenne) nem fog menni? -
BGI
tag
válasz
Pimpa88 #1686 üzenetére
Volt már ugyanilyen felvetés korábban, ahol a nagyobb sávszélességgel rendelkező felhasználók azt tapasztalták, hogy ha titkosítás (WPA vagy WPA2) van beállítva a wifi-n, akkor az átviteli sebesség lecsökken. Nekem csak egy mezei alap 1 Mb előfizetésem van, én nem tapasztalok különbséget.
-
dras27
csendes tag
Van egy D-link 524-es roterem.A vezetékes kapcsolatán két gép műkszik jól.Van egy laptop vezeték nélküli kapcsolatban,de ez nem talál kapcsolatot a routerrel még egy helységen belül sem.Ha valaki tud hasznos infót adni erre a problémára,megköszönném.
-
Pimpa88
csendes tag
Köszi! Ezt is beállítottam, akkor mostmár minden rendben van.
Mg egy kérdésem lenne:A kábelre csatlakoztatott gép hozza a full sebességet, viszont a notebookok sokkal lassabbak (Notebookok max. 5-8 méterre vannak a Routertől + 1 fal.)
Kábeles csatlakozás:
Wireless:
Ez normlis dolog, vagy valamit nincs jól beállítva?
-
biturbox
csendes tag
Sziasztok
Tényleg innen szedtem le az újat is....
Még mindig nem működik, ezért letöltöttem az eredeti 2.04-es firmware-t és meg akartam próbálni vele. Mikor be akartam állítani, be is töltötte magába 100%-ra, de valami miatt lefagyott a böngésző és jó sokáig úgy hagytam. Később bezártam az ablakot...
És azóta nem lép be a router beállításba, de még az admin-t se kéri, csak azt írja, hogy az oldal nem található! /Megnyomtam a hátulján a reset gombot, de semmi.../
NEM LÉP BE!Asszem annyi neki,...?
-
BGI
tag
válasz
Pimpa88 #1679 üzenetére
Örülök, hogy sikerült!
Amit a biztonság érdekében még megtehetsz az két dolog. Az egyik a MAC cím szűrés (vagyis csak azoknak a gépeknek ad a router IP címet, amelyeknek a MAC címe be van állítva. A másik lehet az SSID (hálózatnév) elrejtése.
Amúgy a WPA-PSK elég biztonságot nyújt, nem kell aggódj hogy "kintről" hozzáférnek a megosztott mappákhoz.
-
biturbox
csendes tag
válasz
biturbox #1676 üzenetére
Hello!
Két napja ott tartok, hogy nem képes a router csatlakozni a modemhez!
Az újabb 20080318_524_V2.07.BIN firmware van most beüzemelve, esetleg ez okozhatna ilyen gubancot? Meg lehet valahol az eredeti 2.04 - B4 verzió ami rajt volt? (a router beállításai elvileg jók..., illetve tegnap délelőtt volt NET, de délutánra már nem, és azóta sincs routerrel, csak modemmel. Pedig senki sem nyúlt hozzá....)
Mi okozhatja? Ha kicserélném a routert akkor milyenre? Mi kompatibilis a D-link DSL-360R modemmel? Talán valamelyik TP-link? Mert az SMC-kről írják, hogy nem passzolnak... -
efi99
őstag
Még egy kérdés.
Milyen értelme van a Home-LAN helyen az IP Address átírásának, mivel azután is továbbra is csak a 192.168.0.1-gyel enged be a router felületre és a gépeknek is a 192.168.0.xxx-ből oszt ki címet, hiába írtam át a 0-t? -
efi99
őstag
üdv.
Adott egy notebook, amiről a vállalati VPN használata tökéletesen megy a router elé kötött ADSL-modemen keresztül, de nem megy a routeren keresztül (hozzáteszem más gépről sem). Méghozzá úgy nem megy, hogy egyébként a routerre való csatlakozással (wireless) semmi gond, megy az internet is, sőt egy másik VPN kapcsolat is működik rendesen, de még ez bizonyos a vállalati VPN kapcsolat is felépül, csak a hálózati meghajtók illetve a gépre telepített vállalati kliens programok nem használatóak. Az biztos, hogy a notebookon minden jól van beállítva, mivel idegen helyen egy WiFi-s routerrel szuperul ment a vállalati VPN -nel minden, tehát az én routeremben kéne piszkálni valamit, de mit?? -
Pimpa88
csendes tag
Köszi a választ és a gyors segítséget!
Munkacsoport megvan, könyvtármegosztás megvan, úgy tűnik minden rendben.
A routeren kell valamit állítani?
Mármint úgy értem, hogy az ugye nem fordulthat elő, hogy külső Wiifin rácsatlakoznak a gépre és látják a megosztott könyvtárakat?A Router admin jelszavát módosítottam / a Wireless securitynél WPA-PSK-t adtam meg.
Kell esetleg még valamit tennem a biztonság érdekében? -
BGI
tag
válasz
Pimpa88 #1677 üzenetére
Szia,
A cél eléréséhez van néhány alapvető beállítás, amit meg kell csinálni:
1. A három gép azonos munkacsoportban kell legyen: Start menü -> Vezérlőpult -> Rendszer -> Számítógép név fül.
2. A file- és nyomtató megosztás engedélyezve kell legyen (azon a gépen, amelyiken a megosztás lesz): Start menü -> Vezérlőpult -> Hálózati kapcsolatok -> Helyi kapcsolat (ezen belül kell két pipát berakni, de mivel most céges gépen ülök és csak user jogom van, nem tudom megnézni pontosabban)
3. Az asztali gépen ki kell választani azt a könyvtárat amelyet szeretnél megosztani. Ezen jobb egér kattintással előjön egy menü. Itt kiválasztod a Megosztást, engedélyezed az olvasást és írást és készen vagy.
A két notebook-ról így el kell tudjad érni a megosztott könyvtárat a hálózaton.
Remélem segítettem.
Üdv:
Gábor -
Pimpa88
csendes tag
Hali!
Tudnátok segíteni abban, hogy hogyan tudnék helyi hálózatot csinálni: D-Link DI-524 router, asztali gép és 2 Notebook a felállás, Routerre kábelen csatlakozik a gép, a két noti pedig Wireless. Az Internetet sem vol könnyű megosztanim, most viszont arra lenne szükségem, hogy a két notebook lássa az asztalo PC-t mint egy szervert, de ne a teljes könyvtárszerkezetet, henm csak bizonyos könyvtárakat.
Tudna ebben valaki segíteni, hogy ezt hogyan tudnám megoldani?
(Abszolút láma vagyok a témához -
biturbox
csendes tag
Sziasztok!
Ez a NET egy agyrém!!! De inkább a router csinálja a galibát! Felraktam tegnap este az újabb 2.07 -es firmware-t és a laptop ma délelőtt tökéletesen működött, meg a gépem is...
Délután hazaérve viszont már nem volt NET már az asztali gépen sem, még most sem sincs, tehát hosszú órákig, holott az összes LED világított mindkét cuccon. Az előbb elfutott a méreg és kihúztam a kábelt a routerből és beledugtam direkt a modembe, és azonnal lett NET!!!
Ez azt jelenti, hogy Modem szuper!!!
( Amúgy amikor nem csatlakozott a routerrel, MSN-nél írta a szokásos szöveget, hogy a kiszolgálónév, jelszó miatt nem csatlakozik az IP-hez, meg port hibát is jelzett; de hát senki sem bütykölt bele; és a reset-ek sem segítettek. Ez mire utal? A jelszót újra be akartam írni, de nem engedte, azt írta ki, hogy: no change )Most akkor mi van? Délelőtt még jó a router, délutánra meg estére bedöglik?
Mit csináljak vigyem vissza? Mert már nagyon beleuntunk! A Media Marktba vettem..... két hónapos.... -
Kloss
őstag
válasz
biturbox #1672 üzenetére
Jelentsd a szolgáltatónál, az majd továbbítja a hibát, csak jelezd nekik, hogy a modem mit csinál.
Az én esetemben most folyik a méricskélés.
A leírt beállítások nekem mind "enabled", tehát nem oldja meg a gondodSzerk: azért próbáld ki, hátha neked is beválik mint bbazsy-nak
Ahány gép, annyi beállítás? -
biturbox
csendes tag
Sziasztok!
Hát bizony elég meleg a modem, de előtte is ilyen meleg volt és nem csinált marhaságokat!
Tényleg segíthet a Misc-nél mindent disabled-re állítani?
UPnP Setting
You can disable or enable UPnP functions at anytime.
x Enabled Disabled
VPN Pass-Through
Allows VPN connections to work through the DI-524.
PPTP x Enabled Disabled
IPSec x Enabled Disabled
Jelenleg ezek vannak Enableden!
Nálam nincs időponthoz kötve az ADSL led, mert sokszor délelőtt is...., de többnyire az esti időszak. Te bejelentetted és megoldódott? Kinél a szolgáltatónál ugye? Mert a Matáv általában rájuk mutogat.Most nagyobb baj van!!! A laptop nem látja a routert, illetve látja a kapcsolatot, csak nem csatlakozik! Megjelenik a laptop és a földgömb ikon és X van a kettő között... hiányzik a router a kettő közül... Tegnap piszkálgattam rendesen a routert, és az a régi 2005. 2.02b firmware van benne!!! Szerintetek mi okozza? Vista a laptop-on és xp itt a gépen....
Tehát látja a kapcsolatot, de nem csatlakozik hozzá! /Amúgy hardware-ekkel, eszközökkel minden rendben.../Előre is köszi!
-
Kloss
őstag
válasz
ScouserHUN #1669 üzenetére
Az antenna csere nagyon sokat segít! Akár irányítottat is vehetsz, de egy olcsóbb példány is megoldhatja a problémát.
-
törölt tag
válasz
ScouserHUN #1669 üzenetére
en ugy tudom, hogy az antennan mulik a jelerosseg
viszont ha nem jo az antenna vagy nem muxik rendesen, akkor az is lehet, hogy azert gyenge a jel...egyebkent nalunk regi teglaepitesu hazban 2 falon siman atjon a jel
videken anyameknal meg 2 fal + egy emeleten siman muxik az udvaron is...
vagy nezd meg, nem-e meg van lazulva az antenna, es csak tekerni kene picit rajta
-
törölt tag
válasz
ScouserHUN #1667 üzenetére
esetleg egy antennacsere?
-
ScouserHUN
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek!
A helyzet az, hogy van egy D-Link DI-524 Wireless Routerem. Az én számítógépembe kábellal kapcsolódik, tehát nincs vele gond. Viszont a nappaliban netező anyukámnak nagyon gyenge illetve rossz a jelerőssége.Van egy fal, amin szerintem egyszerűen nem jön át a jel. másik routerrel is próbáltam, azzal is hasonló volt a probléma.
Namost ez a másik router egy SMCWRB14-G2. Arra gondolta, hogy ezt a routert valahogy a kettő közé elhelyezem és nemtudom, hogyan de így megnövelni vagy valami a jelerősséget. ez lehetséges?
-
Kloss
őstag
válasz
biturbox #1664 üzenetére
"De érdekes módon a modem ADSL led-je alszik ki legtöbbször"
Ezzel szinte mindent elmondtál. Valószínű, hogy nem a router vagy annak beállítása a felelős a problémáért, sokkal inkább a vonaladban lehet a gond.
Az utóbbi időben nekem is elég rossz a netem, szakadozik állandóan.
Ez elsősorban a sok T-Home TV miatt van. Nálam 19h-22h-ig rossz a net, előtte utána jó
Nálad persze más is lehet a hiba oka.
Hibaként jelentsd be. -
biturbox
csendes tag
Sziasztok!
Rengeteg hozzászólást elolvastam, de igazi megoldás nem lett a problémámra!
Másfél éve "szinte tökéletesen" működött egy DLS-360R -es modem-emmel az internet. De 2 hónapja vettünk egy laptopot és igény szerint vettem hozzá egy D-link 524i routert. Leszedtem a magyar beállítási útmutatót és az alapján sikerült is beállítanom... Az asztali gép és a laptop kb.: 2 hétig tökéletesen működött. De most már másfél hónapja sűrűn vannak gondok. Már egy ideje olvastam is róla ,hogy összeakadhat a kettő. Nálam van, hogy 5-6 napig nincs gond, de előfordul, hogy fél óránként megszakad és órákig nem műxik és sajnos egymást követő több napon is. De érdekes módon a modem ADSL led-je alszik ki legtöbbször. Ma tiszta bolond, minden led világított és mégsem volt Net, de közbe-közbe megis lett... (most is világít mind, ahogy kell és működik...)
Van mikor segít a modem reset, de sokszor meg mégsem világít az Adsl led, és az istennek nem akar felvillani, és persze nincs net (annak ellenére, hogy az Adsl kapcsolat létezik, mert a Matáv és a szolgáltató is ellenőrizte.) A routert is szoktam resetelni, van mikor összejön így a NET, de ritka.
Pár helyen itt láttam, hogy egy régi firmware 20051104_524_V202b04.BIN még talán jó is lehet. Most jelenleg ezt raktam fel, bár nem német nyelvű a router. Majd kiderül meddig bírja. Illetve leszedtem a 20080318_524_V2.07.BIN firmware-t is, de nehéz lenne bármit is mondani, mert ma teljesen készen van. Melyiket javasoljátok?
Amúgy a címkéjén ez alapban H/W: B4 és F/W: 2.04 ....
Szívesen megnéznék egy 524-es router beállítást, mert lehet, hogy valamit nem jól töltöttem ki, a magyarított *.pdf fájl alapján. Mert ugye ott csak választási lehetőségeket ad, de olyan nincs írva, "ha ezek állítod be konkrétan akkor tuti nem fog összeakadni!" (Illetve egy informatikus srác ígérte, hogy majd Ő beállítja "súlyos ezrekért", mert az emberek nem értenek a wifi router beállításokhoz, azaz szerinte olyan nem létezik, hogy összeakadnak a cuccok...a D-linket említve egyszerre pont ez a két típusú kéaszüléket kérdezte 524 és 360r, azt állította, hogy ismeri őket és csupán beállítás kérdése az egész. Nos ezt a lehetőséget kihagynám, mivel működik csak nem stabilan...)
Szóval egy jó beállításnak nagyon örülnék!!! Előre is köszi! -
Baluka01
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.Tegnap az egyik ismerősömnél szerettem volna beüzemelni egy D-Link DI-524-es routert, sajna nem túl sok sikerrel. Már eleve a kapott CD-n lévő Quick and connect program sem futott végig, mindig fizikai problémára panaszkodott, pedig a kábelek külön-külön leellenőrizve működöképesek voltak, és a leírásnak megfelelően kötöttem össze az egyes összetevőket. Na jó, akkor ezt hagyjuk, akkor felmentem a 192.168.0.1-es címre és a webes varázslót lefuttattam, minden gond nélkül, még password-öt is sikerült beállítani. A WAN Home fül alatt a PPPoE beállítást választottam, majd beírtam a szolgáltatótól kapott felhasználónevet és kész. Utána megpróbáltam csatlakozni wireless a routerhez, kérte a jelszót ahogy illik, csatlakoztam is, de az internet sehogy sem akart működni, folyton telefonos kapcsolat után "könyörgött".
Az IP beállítások:
Gép: 192.168.0.100-199 közötti tartományból kapott mindig, mert ezt alapértelmezetten hagytam
Subnet mask: 255.255.255.0
Átjáró: 192.168.0.1
Elsődleges és másodlagos DNS server szintén: 192.168.0.1
Na jó, akkor nézzük meg egy másik gépről. Az is szépen csatlakozik miután megadtam a jelszót, IP beállítások ugyanazok, de az internet szintén nem megy.
Hol van a hiba? Mit lehet tenni? Milyen további részletre van szükség, hogy be lehessen határolni a problémát? -
vante
aktív tag
Jaja, már sikerült admin/user jelszót változtatni, sőt, router ip címét is... viszont nem megy a net, kap ip címet a gép, de nem megy az internet, valami javaslat?
-
vante
aktív tag
dlink di-524-ben van WPA2? Illetve, ha nincs, akkor a legutolsó firmwire frissítéssel megoldható?
-
P.O.C.
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Nézegettem a log-ot, és ezt találtam:Unallowed access from WLAN 00-1E-58-0E-E2-94
Többször is benne van. Most akkor sikerül neki netezni az én számlámra? Be van állítva mac cím szűrés, és WPA/SPK (ha jól írom) titkosítás.
Egy csomó ilyenem van, különböző mac címekkel, kb 3 vagy 4féle.
-
gilee
csendes tag
Csau,
haverom ujrainditotta a DL-524 routerját és 2órát ültem felette,max annyit tudtam segíteni,h visszahoztam az Admin menüt,beléptem...visszairtam a WAN sztatikus IP-t amelyet az ISP adott...a DHCP Static Client listbe hozzáadtam a komp MAC címét,SSID-t hagytam dlink-re, channel: 6...stb. Érdekes,h kimenő és bejövő paketok jönnek-mennek és a netje mégse müxik. Vkinek vmi ötlete esetleg?Állitsak a Biosban?Ha igen hol és mit kell az ujrainditógomb nyomása után tenni...Köszi előre is a segítséget. -
jasohn
tag
Sziasztok!
Bocsánat, hogy nem olvastam végig az összes hsz-t, de sürgős lenne.
Van egy DI-524-es routerem és ezt szeretném egy kábelmodemmel használni, de mikor kéri a jelszót, akkor nem tudom mi az, mert a barátnőmnek fogalma sincsen és le sem írta szerintem mikor a szolgáltató beállította neki régebben egy másik géphez.
Szval én ezt a jelszót honnan tudhatnám meg? -
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Ide is beteszem,bocs.
Dlink DI-524-es routerem van kb. 9 hónapja.Mai napig tökéletessen mükődött,de valamiért szakadozni kezdett a netem Kihúztam az adapter csatit belőle,kicsit vártam,visszadugtam és csak a Power ill. a 4-es Wlan (ami üres ) led villant fel és kialudt.
Gondoltam (mert olvastam,hogy túlmelegszik) pihentettem,de ettől sem tért magához.Ennek annyi? Próbáljam meg garanciáztattni?
-
adult_l
csendes tag
Sziasztok
A segítségeteket kérném. Ilyen routerem van már lassan egy éve.Eddig nem használtam ki teljesen.
A kérdésem az hogy hogyan tudom megosztani a mappákat és a fájlaimat a szomszéd szobában kévő géppel?
Ha valaki tudna segíteni, vagy esetleg egy részletes útmutatót adni az nagyon jó lenne.
Köszi előre is -
Kloss
őstag
Sziasztok
Korábban volt szó a titkosításokról, illetve azok sebességéről. Többen írták, hogy a WPA a gyorsabb. Nem hagyott nyugodni a dolog, mert a WPA biztonságosabb és bonyolultabb, úgy gondoltam lassabb is ezáltal.
Kicsit utánaolvastam, mert érdekelt, melyiket is érdemes használni?
Én WEP-et használok, mivel ahol lakom, nem valószínű, hogy bárki is rácsatlakozna a router-re.
Az idézetek Köhler Zsolttól származnak:
Mivel már a legelső szabványnál gondot jelentett, hogy a rádió könnyen lehallgatható, megjelent a WEP (Wireless Equivalent Privacy) titkosítás, amely egyáltalán nem olyan biztonságos, mint az Ethernet. Alapvető védelmet azért ad, hiszen csak speciális programmal törhető fel. Ha beállítjuk, sebességcsökkenéssel nem kell számolnunk, ezért ha lehet, válasszunk minél nagyobb bitszámú titkosító kulcsot.
...
Sokkal fejlettebb a WPA, illetve még biztonságosabb a WPA2, amelyek a kliens csatlakozásakor véletlenszerűen generált ideiglenes kulccsal kódolt kulcsot (bonyolult, de így jó) küld át, majd azt az egész kommunikáció alatt használja.
...
Azt, hogy a titkosítás során milyen algoritmust használjon a rendszer, almenüből választhatjuk ki. Az AES egészen biztonságos, közepesen lassú kommunikációt ad, a TKIP magas biztonságú, lassúbb rendszer.Mindenki eldöntheti, hogy számára melyik az ideális, a sebesség vagy a biztonság.
Méréseket nem végeztem, majd egy másik alkalommal, de kíváncsi vagyok a számszerű különbségekre is. -
Norbee89
csendes tag
Sziasztok.
Vettem egy ilyen routert és valahogy nem tudok wlan kapcsolatot csinálni. 2 asztali gép kábelen csatlakozik rá, az teljesen jó, viszont laptoppal nem találom a vezetéknélküli hálózatot. Lehet ez a router hibája? -
Amacs
aktív tag
Megvan már, hogy mit rontottam el, kihagytam egy betűt a jelszóból, és végig azzal próbálkoztam. Azért köszönök minden segítséget Kloss!
Üdv! -
Danny_theDog
csendes tag
válasz
kecskesadam #1636 üzenetére
Másik megoldás, hogy a router mindig ugyanazt az ip-t adja a gépnek. Ezt a Home - DHCP-nél tudod beállítani. Itt engedélyezed a Static DHCP -t, megadod a kívánt IP-t és beírod a hálókártya MAC címét, illetve ha rá van dugva a gép, akkor be sem kell írni, mert clone-ozhatod is.
-
Kloss
őstag
válasz
kecskesadam #1636 üzenetére
Start menü---Vezérlőpult---Hálózati kapcsolatok---Helyi kapcsolat---jobb gomb---Tulajdonságok
Az új abakban TCP/IP protokoll--- Tulajdonságok
A következő IP cím használata:
192.168.0.10 (az utolsó szám tetszőleges 2-255-ig, 1 a router, az azért nem lehet)
255.255.255.0
192.168.0.1Következő DNS...
192.168.0.1alatta üres, ennyi
-
Kloss
őstag
válasz
kecskesadam #1634 üzenetére
Advanced---Virtual Server
Adsz neki egy nevet (pl Játék)
Annak a gépnek a belső IP-je kell, amelyikről ki akarod engedni a portot. Ha eddig DHCP-t használtál, akkor ennek a gépnek fix IP-t kell beállítanod.
Protocol type legyen Both (vagy az adott alkalmazás határozza meg)
Beírod a portot, vagy tartományt (pl 4000 vagy 5000-5010)
A private és a public port-hoz ugyanazt írd be.
Schedule Always, ha nem akarsz időkorlátot -
kecskesadam
csendes tag
válasz
kecskesadam #1633 üzenetére
Kérhetnék még annyi segítséget, hogy pontosan hogyan kell portot nyitni a routeren? ELőre is
-
kecskesadam
csendes tag
ADSL, de közelebbről nem tudom a fajtáját. Még annyit elmondanék a történethez, hogy teszteltem a netet router nélkül is, ugyanazok a problémák, aztán tegnap délután megjavult, minden ment mint azelőtt, ma délelőtt megint kezdődött minden elölről... Lehet, mégsem router probléma ez, hanem a szolgáltatónál szarozik valami...
-
Amacs
aktív tag
A maximum Idle Time alapból 5 percre volt állítva, és úgy se ment.
Próbáltam már mindenféle kábellel, egyenessel, kereszttel, gyárival, sajáttal, de nem megy.
A jelszót pedig mindig bemásolom txt-ből, mert a gyári t-onlineos jelszót kicsit unalmas bepötyögni.
Abba nem vagyok még biztos, hogy amit a t-online ad bejelentkezési azonosító (valami@t-online.hu) azt az egészet be kell-e írni a User Name-hez vagy a @t-online.hu a Service Name-hez kell. Van valami utalás erre a help-ben, de nem igazán értem... -
Kloss
őstag
A maximum Idle Time-ot írd át valami nagyobb értékre, bár ez nem lehet gond, mivel always on-ra állítottad, de azért ki tudja
Ennek így működnie kell, a modem és a router jól van összekötve? Illetve a jelszó biztosan az? Nem amatőrnek nézlek, csak könnyen tévedhet az ember, annyi jelszó kell manapság -
Amacs
aktív tag
WAN settings - PPPoE
Dynamic PPPoEPróbálkoztam már azzal is, hogy a bejelentkezési azonosító @t-online.hu tagját írtam a service name-hez, vagy csak simán az egészet a user name-be, de sehogy se csatlakozik.
A status menübe amikor rányomok a connect-re, akkor pár másodpercre 0.4.0.0 lesz az ip cím, azután újra 0.0.0.0Maximum Idle Time 1
MTU 1492
Connect mode select Always-on
Do not change the TTL value Enabled
IGMP EnabledEgyébként volt már valakinek ilyen problémája korábban? A firmware még akkor frissítve lett, miután összekötöttem mindent, mert gyárilag a 2.04 volt rajta, most a 2.07-es van.
Idáig nekem semmi problémám nem volt a 360r-el, itt a faluban több ismerősömnek is ilyen van, persze router nélkül. -
Kloss
őstag
Szia!
A WAN fülön miket állítasz be?
Azt viszont tudnod kell, hogy a 360R modemmel nem teljesen kompatibilis a router
Ugyanis időnként "összeakadnak". Ezt nem tudom javították-e az újabb firmware-ekben, de 2.06 előtt még gond volt.
A CD-t felejtsd el, állíts be mindent kézzel varázsló nélkül, úgy jó lesz.Basehart: a router hátulján nézd meg mi a HW verzió, az alapján töltsd le a firmware-t.
Nekem B4, a Dlink oldalán a Bx szekcióból tölthetem.
A frissítést megtalálod korábbi hsz-ek között. -
Amacs
aktív tag
Sziasztok!
Megeshet, hogy volt már szó ilyen, vagy ilyen jellegű problémáról, de már így is kivan a fejem a fórumok olvasgatásától. (majd fél napom erre ment el)
Az lenne a problémám, hogy a T-onlineos netemre nem létesít kapcsolatot a ma frissen beszerzett di-524 routerem.
Egy dsl-360r modemen keresztül kéne csatlakoznia, de sehogy se megy.
Próbáltam már a cd-n lévő programmal, de nem futott végig a quick installation.
Beírtam mindent hát magam, próbáltam csatlakozni is, de semmi.
A router és a pc között minden rendben, de a router és a modem között valami gáz van.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Basehart
csendes tag
sziasztok!
Én tök láma vagyok ehhez.Mi az a Firmware?És honnan tudom hogy melyik a jo nekem?Már meglátogattam a D-link hivatalos oldalát onnan le is lehet tőlteni ami kell a frissitéshez de fogalmam sincs melyiket és hogy hogyan megy a frissités.Valaki ha tud segitene?
-
skoos
őstag
Egy DI-624+os routerem van, kb. 4 körül. Most újrakonfigoltam a hálózatot, és nem sikerül a routert harcba fogni.
Eddig és ezentúl is egyszerű switch-ként kéne, hogy üzemeljen.
De nem tudom bekonfigolni. Mindent lehúztam róla, egy patch kábelel van csak a laptophoz tűzve (2 gépen próbáltam már). Ugye az egyik (a 4 ből) LAN portba kell bedugjam, hogy konfigolni tudjam (és nem a WAN-ba). De tökmindegy melyikbe dugom, a gép azt mondja, hogy egy hálózati kábel nincs bedugva, nem is képes látni, a router meg 10msp-ként villog egyet. Restertoltam, áramtalanítottam, átdugtam. Másik kábelt nem próbáltam, mert ez a kábel működteti egyébként a netet itthon, most csak konfizni vettem kölcsön a hálózattól.
Wireless-re konfiznám be (alapért. átjáróként a másik router-t, átírni az IP címét, stb...) de az sem megy. A D-link az 192.168.0.1 es IP című míg a másik router 192.168.1.1es. Ha rákötöm a hálózatra a Dlink-et meg tudom pingelni ezen keresztül a a másik routert, de ezentúl semmi életjelet nem nagyon ad. A hálózat bármelyik gépéről meg kéne ekkor tudnom pingelni a Dlink routert ugye?
most vagy nagyon láma vagyok és valami alap dolgot szúrok el, vagy kuka a router...?
-
Kloss
őstag
válasz
kecskesadam #1623 üzenetére
Milyen neted van? ADSL esetén pl dinamikus, 24 óránként automatikusan kapsz egy új IP-t, vagy ha lecsatlakozol egy rövid időre, majd vissza.
A Status fül alatt van a connect/disconnect, én lecsatlakozom majd kis idő után vissza. Általában új IP-t kapok, ha nem, akkor modem kihúz
Ha fix az IP-d, akkor ez a technika nem működik. -
Kloss
őstag
válasz
kecskesadam #1621 üzenetére
Hali!
Nekem is szokott ilyesmit csinálni, bár ez nálam nem a router miatt van, hanem inkább a szolgáltató miatt. Ilyenkor IP-t váltok, ekkor egy szabadabb útvonalon csatlakozom, így megjavul.
Próbálhatsz fw-t is frissíteni. Frissítés előtt érdemes a beállításokat elmenteni a Tools ---> System fül alatt a Backup Settings menüpontban.
Majd letöltöd a Dlink oldaláról a neked megfelelő firmware-t, és a Firmware fül alatt Tallózás/Browse megkeresed a letöltött file-t és elindítod Apply, kb 20-30 másodperc. -
kecskesadam
csendes tag
Viszont nekem is volna egy kérdésem az okosok felé.
Ez a router mostanáig kiválóan működött. Egy hete azonban elkezdte csinálni, hogy miközben a torrent kliens meg a messenger meg minden egyéb kiválóan megy, azaz van kommunikáció ki-be, a helyi hálózatra (két gép), a modemig is és a modemen túlra is, a netböngészők mindkét gépen behalnak, lassúak, nem találják az oldalakat, 20x refresh-.t kell nyomni, hogy végül (a 9 megának megfelelő sebességgel) betöltse az oldalt. A két gép különböző oprendszer, egyik IE másik Firefox, a routert próbáltam újraindítani, csatornát és jelszót változtatni, a torrentet lelőni, hátha az fogja, de semmi sem segít. Egy héttel ezelőttig semmi ilyesmi nem fordult elő. Mi lehet a baja? Kezd elhalálozni? Egy egy fw frissítést próbáljak? de azt hogyan? Előre is kösz a segítséget, az ötleteket
-
Basehart
csendes tag
Megköszöném ha valaki tudna segiteni!Van egy D-Link DI-524-es routerem minden rendben van vele megy nem is az a gond hanem az hogy rohadt lassu!!!Ha csak a monemről megy a gépem akkor 1.5 mbs simán megy de ha osszekötöm a ruterrel alig megy 120kbs-el!!!Most vettem laptopot vadi ujat hogy a tesom az aszteli én meg a laptopomon tudjak netezni de a 1.5 megás netemből ketten iden sokan vagyunk a 120 kbs-es netre.Valaki segitsen ha tud fontos lene!!!
-
BGI
tag
pontosan mit szeretnél lekódolni? a router vezeték nélküli hálózati részét, vagy a router-be belépést?
ha a hálózatot akarod titkosítani, akkor a Home fülön a Wireless részen javaslom a WPA titkosítást, ahol meg kell adjál egy jelszót, amit mindenképpen meg kell adni hitelesítésként azon az eszközön, amivel a router vezeték nélküli hálózatához akarsz csatlakozni.
Ha a router-be belépést akarod, akkor a Tools fülön az Admin résznél tudsz jelszót megadni.
-
szú
csendes tag
sziasztok!! Valaki megtudná nekem mondani, hogy hogyan lehet lekódolni a d-link-es routert?
-
takos
tag
Sziasztok!
Az adott típusú routeren keresztül próbáltam megosztani az egyik noti mappáját a másikkal, wifin keresztül, de nem hajlandóak egymást megtalálni!
Mi lehet a gond? A gépek xp-sek és a routerben engedélyezve van mind a kettő, a net is megy külön, külön! -
jorden06
senior tag
Sziasztok!
D-Link modem firmware-jét szeretném frissíteni, de mivel régebbi eszköz, a fóruma már kihalt, ezért előre is elnézést kérek, hogy e modem fórumába írok, de gondoltam D-Link ez is, hátha ugyanúgy kell frissíteni az enyém is.
Egy D-Link 360T modellről lenne szó, kb. 5 éves és azóta semmi frissítés nem volt rajta, azt sem tudom, hogy kell és honnan. Olvastam, hogy frissítés után gyorsabb lesz. Tudna nekem segíteni ebben valaki?
Előre is köszönöm
-
kuki
tag
sziasztok
tegnap vettem egy ilyen router-t
és ilyet még nem állitotam be
kérnék egy kis segítséget hogy mi az amire oda kell figyelniköszönöm a segítséget élőrre is
-
NetED
csendes tag
Üdv!
Most kaptam én is egy ilyen routert, és vmi hasonló problémám van:
Amikor beírom a 192.168.0.1-et a böngészőbe kéri a userID/passt ([link]) Viszont hiába írom be az alap adatokat [userID:admin;pass:- ], ugyan ez az ablak ugrik vissza. A harmadik kísérlet után pedig ezt kapom: [link]
Xp és vista alól is ugyanez + a routert már többször is reseteltem.Valakinek vmi ötlet?
-
Zsolaf
addikt
Sziasztok.Kellene kis segítség ma vettem ilyen routert,de az istennek sem sikerül belépni a menübe.A megadott ip címet használom (van másik routerem láttam már ilyet nem ez az első)Vistán probáltam vista kapcsolatnál hibát ír,aztán akkor megpróbátam xp-n ott nem ír hibát de nem is tudok belépni.Van esetleg valami trükkje vagy akkor valami gond lehet vele?
Köszi mindenkinek.
-
Kloss
őstag
Én DWL-G510-es adapterrel használtam, nekem a max sebesség ~18Mbit/sec volt elérhető vezeték nélkül (két gép között).
Térerőtől függően a 8Mbit internetből 1-5Mbit közötti értékeket mértem a másik szobában levő gépen. A routerrel azonos szobában majdnem a teljes sávszél átment.
Érdekes, hogy ilyen keveset mondtak, az én mérésem ennél több, de viszont az 54-et meg sem közelíti sajnos. -
yodgi
csendes tag
Egy kis info, ha valaki hasonló sebesség probléméval küzd:
Felhivtam telefonon a D-Link oldalán található elérhetőségüket (Tel: +36 1 461 3000), és kiderült, hogy a DI-524 csak "normál" sebbeségű internetezésre való, elmondásuk alapján max 1.6-1.8 Mb letöltési sebességre képes ! Ajánlották a fw frissitést, de az mit sem változtatott ezen. A "G" szabványnak nem kellene tudnia az 54Mb-ot ??? Na mindeggy, lényeg hogy ez nem tudja. Azért nem gondoltam hogy 3Mb kifog rajta !
Ettől függetlenül jó kis router, de lehet hogy ezzel megérett a cserére. Amit ajánlottak helyette nagyobb sebességhez és stabil, megbizható az a DIR-655 23e-ért.
A telefonban egyébként meglepően segitőkészek és késszégesek voltak ! -
worker242
csendes tag
Sajnos most nincs másik gép a közelemben, amit használok az egy jó 3 éves Albacomp laptop. Gondoltam már erre is, hogy a gép wireless adaptere nem tökéletes, másnem megpróbálok kölcsön kérni egy külső usb-s adaptert, azzal hogyan menne a dolog.
Mindenesetre köszönöm a visszajelzést!
-
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest