- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Home server / házi szerver építése
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi haladó szinten
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- OLED TV topic
- SSD kibeszélő
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dreamweaver7
csendes tag
Igen, a HTML-ben lévőre, ott is az inline CSS-re, ez a sorközi, bár inline-nak nevezni jobb. A W3Schools stíluslapokkal foglalkozó oldalán sok információt megtalálsz a CSS kiértékelési sorrendjével kapcsolatban is, ajánlom elolvasni.
Egyébként lehet a HTML-ben CSS nyugodtan, csak vigyázni kell vele. Kis weblapoknál nem probléma, mert fejben tartható, mit hova tett az ember, de már egy pár oldalból álló lap esetén is érdemes inkább külső fájlba tenni. Sokkal átláthatóbb lesz és sokkal könnyebben megtalálja az ember az esetleges hibákat.
Én is jártam már úgy, hogy lusta voltam a külső CSS-be új osztályt, azonosítót adni egy-egy elemnek, hanem csak beírtam a HTML elemebe a style="" meghatározást, azután később sokáig keresgéltem, hogy ez miért is így néz ki vajon, ahogy nem kellene.
Szóval a lényeg az, hogy a programkód legyen átlátható és követhető, az elnevezések pedig kifejezőek, ezzel a későbbiekben sok munkát megspórol az ember. A W3Schools oldalt mindenképp ajánlom HTML információforrásként. Ha esetleg hozzájutsz, olvasd el a Virginia DeBolt - HTML és CSS - Webszerkesztés stílusosan című könyvet, én se vagyok még nagyon profi web fejlesztésben, de számomra is érthető volt.
Sok sikert!
Ja és Boldog Karácsonyt!
-
Dreamweaver7
csendes tag
Szerintem inkább a kék keret van elcsúszva, ez relatív, de valami biztos nincs a helyén.
Az sorközi CSS felülír mindent, vigyázz vele. A HTML kódból szedd ki az összes CSS-t, helyette class és/vagy id jelölőket használj, sokkal tisztább lesz a kódod és nem jönnek majd elő nehezen levadászható hibák. Utána próbáld ki, lehet egyből megtalálod a problémát.
Egyébként h1 elemből egy oldalon csak egy darabot illik használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Home server / házi szerver építése
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen GPS-t vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest