- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- GPS a Holdon: készül az európai rendszer
- Tőzsdére lépés miatt egyezkedik az OpenAI és a Microsoft
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Bluetooth hangszórók
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lyzzard
aktív tag
huuhh, de jó hogy látom ezt a topicot...én is nyitottam egy ilyet csak szürke csikokkal...a lényeg: Sync master 795 mb...ugyanigy szürke csikokkal...viszont ha ráfüffentek oldalról eltűnnek, és vissza se jönnek...egy fél napig..sajnos...
azé ez már kibaszás télleg! kellett nekem eladni a jó Zenith 17''os moncsimat! de annak meg a sorkimenője döglött meg 5 év alatt...fene essen beléjükvagy inkább
?
-
snowflake
tag
válasz
Terapeuta #43 üzenetére
Valószínűleg a szín végfok könyökölt ki. Nem hiszem, hogy a végfok ic döglött volna meg. Inkább forrasztás engedhetett el a nyákon valahol vagy valamelyik kondi, dióda, tranyó fáradt el.
A képcső nyakán van a kérdéses nyák, ha elég bátor vagy és van némi affinitásod a dologhoz, akkor csekkold le, ha nem akkor szervíz. Valszeg nem egy x tízezres javítás lenne. -
Nigmata
csendes tag
Haller! nekem is ijen moncsim van, szep a kepe meg minden, csak azok a franya barna csikok ne jonnenek elo neha ...... jobbklikk sarokba feher hatteren ugralnak....eddig kb. 2-3x volt ijen.... amugz nekem is konnekt3d van benne valami 9600as 256mega rammal meg bittel, de valami furcsa eval. version
biossal ...mind1 15ert megerte. Samsungnak irok majd imelt, ha valami viszont alakul feloletek lecci emil cimemre kuldjetek mar infot!
Thnxxx -
Terapeuta
őstag
Sziasztok!
Nekem is lenne egy csíkos monitor problémám...nem tom, mennyire hasonlít az előző problémához, mert a problémás monitort még használom...vagyis részleteket, színeket nem igazán látok.
HP UltraVGA 1280 (17-es) jó 3 éves lehet..ma hajnalban használat közben (már ment 6-8 órát) egy halk kattanás kiséretében az egész képernyő áttetsző kék árnyalatba burkolózott (mintha valaki az egészre egy kék áttetsző fóliát dobott volna rá), plusz még széltében nagyon vékony fehér csíkok (nem mozognak, egyszerűen ott vannak). Kábeleket végig tapogattam, semmi.
Tudna esetleg valaki segíteni?
Köszönettel: Tp -
LeC
addikt
szép csíkos monitor
-
Nimrod
addikt
Na asszongya. Webcammel lekaptam, de nem látszik rajta, viszont... ez a kép normális 85 Hz-en!?!
A valóságban persze simának tűnik, de azért látható hogyha a kép sarkába nézek, hogy bizony hullámzik.
Bővebben: link
Bővebben: link
Bővebben: link -
Nimrod
addikt
-
gLes
őstag
Nosza neki egy próbát megér egy másik VGA-val, kérjél kölcsön valami havertól
-
ha screenshoton nem látszik, akkor nem videokari hiba. nem is földhurok. új monitorok néha produkálnak ehhez hasonló tüneteket, de az elmúlik egy idő után, és nem ennyire durván. egy digitgépes fotónak jobban örülnék azért, mielőtt aláírom a vallomást. ha ez kivitelezhetetlen, vidd vissza a monitort a boltba, és mondd el nekik, mit tapasztaltál.
-
Nimrod
addikt
Kb. így kell elképzelni.
Paint rulez.
Bővebben: link -
Nimrod
addikt
Képet nemtok gyártani, max. Photoshop módra.
Megvárom, hogy rosszabbodik e a helyzet és utána nézem meg másik monitoron.
Egyébként a monitor is új, SyncMaster 793DF.
Már azzal is próbálkoztam, hogy letiltottam BIOS-ban is mindent ami nem kell, még az USB-t is de akkor is előjött. -
twollah
nagyúr
NIncs tul kozel a mobiltelefon a monitorhoz?
Mert az is meg tudja bolonditani rendesen a monitort. -
Ivanhoe
csendes tag
Nincs véletlenül valami elektromos cucc a közelében? TV, hangfal, mikrohullámú sütő stb... Nekem volt egy hasonló gondom egy Philips monitorral amit egy hangfal okozott. Amikor lokalizáltam a hiba okát, megszűnt egy darabig de aztán újra csinálta. Próbáld meg ugyanazt a gépet egy másik monitorral (ha lehet ugyaolyannal vagy hasonlóval) és ha azzal is csinálja akkor a gépben van gáz... Onnan meg tesztelgetheted a hiba okát!
-
Nimrod
addikt
Na épp ezt akartam, leszűkíteni a kört.
Gondolkodtam hibás VGA ramon, de valahogy nem stimmel. Tesztprogi ráküldtem csak a vga-ra, de semmi hiba. Levettem az AGP-t, ki is kapcsoltam, a memóriáját is lejjebb vettem de semmi, ugyanúgy, véletlenszerűen, viszont teszt alatt semmi gond nem volt.
Monitor: kábelt néztem, de semmit sem találtam.
Táp: gondoltam, talán kevés a szufla. Nosza minden USB-s cucc le, de akkor is.
Alaplapra tippelek még, konkrétan púpos kondira.
Nem találkozott senki hasonlóval?
Pedig jópár gép és monitor megfordult már körülettem, de ilyen hibát még nem láttam. -
Nimrod
addikt
Ha rossz helyen nyitottam a topicot akkor előre is elnézést.
A gond a következő.
Új gép, új monitor, új minden.
Kb. 2 hónapos, nem is volt semmi gond. Viszont véletlenszerűen, néha még bootolás alatt is (volt, hogy a BIOS-ban csinálta) jobbról barna csíkok nyúlnak be a képernyőre. És néha egész sűrű a csíkozás, de nem egyenletes, viszont már volt hogy majdnem az egész monitor képernyőjét befedte.
Próbáltam az egeret kicserélni, kábeleket mozgatni de semmi. Screenshotot nem tudok róla csinálni, mert a lekapott képeken nincsenek jelen a csíkok.
Gondoltam elektromos hálózati hibára. Nosza vettem egy feszültségszabályozót zavarszűrővel egybeépítve, de még mindig csinálja. Néha több óra használat után sem, néha meg egyből cold bootnál amint az operációs rendszerbe érek, de csinálta már a BIOS-ban is.
Ötlet?
Arra nincs lehetőségem, hogy a gépet felnyissam, mert garis, viszont nem akarom visszavinni, ha nem komoly a baj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- OLED monitor topik
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest