Hirdetés
Aktív témák
-
Debilon
addikt
én is azthittem, hogy mennie kell:)) aztán pofára esés...
amit TommyGun is írt noname valami KLCC-V volta mit adtak nekem, de nem a spórolás miatt vettem, hanem mert csak ez volt.. akkor elméletileg ha veszek egy Hynix-et annak tuti mennie kell vele..
a srác olyasmit mondott nekem, hogy újabb memória, meg másfajta memória szervezés, más technologia, meg P4-es lapokban röcc nélkül megy:))
üdv,
Debilon -
TommyGun
őstag
Szal nálunk rengeteg ratyi ram van amit ugyanijen hibával hoznak vissza (ET, HQ, KLCC-V, AUG, AMORE,) meg hasonló vackok....szal ezekkel elég sok ilyen problema van de általában a VIA és az ALI chipsettek megbírkóznak velük csak ugye mindenki a TUA cerka mellé veszi...sokszor elmondom a szervizben a fasziknak is hogy árulunk Brand név alatt (Hyunix, Samsung, NEC, IBM, Motorola) ramokat KB 5-600 Ft-al drágább.....de még így is pofátlanul olcsón adjuk de leszarják inkább szopnak vele de spórolnak egy gépen 600 Ft-ot....Ja árulunk KingStonet is az KB 150-160 %-a a Nonaménak de alig viszik ...de nem is hoznak vissza egy darabot sem.....256 SD PC133 KingStone nálunk asszem valahol 7000+Fa körül van......szal nem értem mért rtyit vesznek....persze van olyan hogy a samsungal is csak a fele de ez nagyon ritka.....SZal már megint a magyar szarrágás és spórolok ma többet mint költök picivel többet és nincs több szopás....
-
Bally
senior tag
Nálad a pont!
Egy ilyen lapban nem fognak menni az új ramok!
Én a gépemben(bx440-es) próbáltam 3 számtechboltban kb. tíz féle ramot, (256-ost), de mindegyikből csak a felét látta! Végül vettem két modult Pesten, mondván biztos jó lesz!
Hát nem úgy lett, azt is csak felének látta, szerencsére haveromnak volt régebbi ramja, cseréltünk, s láss csodát egyből 512Mb! -
The_Tom
senior tag
na, ha mar igy benne vagyunk a nagy felezesben az en problemam:
van egy egyoldalas 128MB-os ram. Berakom regi p1-be lat belole 64MB-ot, de ennyivel megy korrektul. Ram ki BX440-be bele, sipol hogy nincs benne ram, probaltam mind a 3 slotban eredmeny ugyanaz, baraktam (a 128MB) melle 64-et, erre az eredmeny 64MB. Tehat ugy veszi a 128-ra mintha az nem is ram lenne. Na ilyenkor mi van??
Üdv. -
Debilon
addikt
Hello!
Nekem is ez a felét látja című műsor van, csak nekem ABIT ST6-al..
Vettem 256MB noname modult, de csak 128-at látott belőle, akármit csunáltam vele..:))de a ramnak jobban örültem volna..
Nem tudja valaki milyen 256-os ramokkal megy az ST6?
üdv,
Debilon -
Pici
tag
Nah ezzel én is jártam így! Volt 2x64 MB és vettem egy 256 MB-osat is. Az alaplapom BX6 volt.
Berakom nagy elánnal erre csak 128-at látott a 2 oldalas ramból.
Nálam az volt a probléma hogy gagyi memóriát adtak és az egyik oldalról a bepattintófülecske szépen letörte azt a pici 8 lábú chipet. Így csak egy oldalt látott belőle. De visszavittem és minden gond nélkül adtak másikat. -
Próbáld meg másik alaplapban más chipkészlettel, Esetleg egy biosz-frissités segíthet.
-
MoonFace
csendes tag
Akkor tisztázzunk egy pár dolgot...
A chipset-ek jellemzöje ebböl a szempontból az, hogy hány memóriabankot és bankonként mekkora címtartományt tudnak kezelni. A sokat vitatott i440BX pl. 8 bankot, és bankonként max. 128MB-ot tud kezelni (ezt a bankonként maximum támogatot sor/oszlopcím-bitek száma határozza meg).
Tudni kell, hogy egy SDRAM slot-ra tipikusan 2 memóriabank van kivezetve, ezért van az, hogy a dokumentációkban szereplö maximális modulméretet csak dualbank-os modulokkal támogatják az alaplapok (a példában említett chipset köré épült alaplapok csak a kétbankos modulokból támogatják a 256MB-osat (128*2), egybankosból csak a 128-ast).
Mostmár csak azt kéne tudni meghatározni, hogy mi a single/dualbank modul. A közhiedelemmel ellentétben ugyanis ennek elméletben semmilyen összefüggése nincs azzal, hogy a memóriamodulnak hány oldalán vannak alkatrészek, csak a ráépített memóriachip-ek típusa és száma a meghatározó. Persze az már más kérdés, hogy csaknem kivétel nélkül dualbankosak a kétoldalas és single-bankosak az egyoldalas modulok, de ennek csak a gyártástechnológián belüli praktikussági okai vannak. Biztosan csak az alapján lehet megállapítani, hogy a modulra épített összes memóriachip adatbusszélességébe hányszor (1/2) fér bele a modul 64 bites külsö busszélessége (egyes BIOS-ok is bankonként írják ki a memóriaméreteket, ez alapján is meghatározható a dolog)... -
kajty
csendes tag
na akkor tisztazzuk vegre hogy mit kell azalatt erteni, hogy egyoldalas/ketoldalas?
-
launcser
senior tag
de lomos akkor is
ha 2 oldalas a 256Mbites
akkor is csak 128nak lássa :)
nyáron ezzel szoptam énis
mire kisegitett vki -
kajty
csendes tag
nincs 384, csak 256 !!!
pedig 6e forint sok lesz aze' a 128-ert -
Lomos
aktív tag
En tudtam venni 2 oldalas ramot, direkt kerdeztem, hogy melyik olyan.
A brand 1 oldalas volt (asszem Hynix) a noname pedig 2 oldalas.
sot, mielott nem tudtam ezt az AMP-nel keszsegesen kicsereltek nekem 2 oldalasra... -
Kajty, honnan van neked 384 ramod? így felvitte az isten a sorsod? :)
-
kajty
csendes tag
most vettem a heten
zsir uj -
kajty
csendes tag
ez 1 (azaz egy) oldalas!
-
Lomos
aktív tag
Valoban a 2 oldalas rammal van a gond...nekem is volt a BX chipsettel
ajanlom figyelmetekbe:
[L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=6566[/L] -
kajty
csendes tag
na en vagyok a tulaj es most kifejtem
Az egyoldalas dolog nem mux, mert a regi ramom az ketoldalas, ez meg egy.
A sorrend mindegy neki :0 -
launcser
senior tag
NA
egyszer már volt téma itt volt egy hozzáérto
az apollo pro elég gagyi csipszet, de memokat ugyanugy tudja mint tx, bx, amd750 st csipszetek, a 256Mbites teknologiát nem vágja
és az ujabb ramok már csak azzal készülnek..
és igy csak a felét látja ha egyoldalas ha 2oldalas
tx-es alaplapba is simán tettem 64Mbites 256os modult..
uj teknologia --> szopás -
Via apollo pro-s alaplap a bele helyezett memóriánál 128 MBal kevesebbet lát, 1 db 256os és 1 db 128-as ramnál 256-ot, 256-nál 128-at, de 128nál látja azt ami bent van. Hibázni nem hibázik.
??
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest