Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Projektor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ilyen pattanás szerű kiütéseket (vagy pattanások lennének? ) veszek észre mostanában a szám környékén, lehet a Pentasa mellékhatása? Vagy maga a Colitis okozhatja? Vagy semmi köze hozzá?
-
pruzsi
őstag
Ma megvolt az előrehozott konzultáció, uh vérvétel.
Cetrízint és enterobenet kaptam és concort mert mert tahikard vagyok főleg ha evés után 90 fölötti,bár ez már több éve így van de csütörtökön egy kardiológus is megnéz bár már voltam kétszer és minden rendben volt. Valószínű a több évvel ezelőtti kezeletlen pajzsmirígy túlműködés eredménye. -
darvinya
titán
válasz sing1ep1ayer #1295 üzenetére
Ami engem sosem okozot gondot, az a valódi vad hús, vagy a valódi szabadtartású állatok.
A valódi szürke marha, magyar szárnyasok (nem gén manipulált EU származásúak), birka, stb.
Ennek beszerzése nagyon körülményes, és irdatlan drága.Igaz amit vegánságról írtál negatívum, de már répa levet iszok, és már szeretem is.
Saját céklát savanyítok.
Egyedül az IBD Modulen -nel egészítem ki.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz #42308056 #1293 üzenetére
Nem hiszem. De te döntöd el, hogy jobban akarsz-e lenni, vagy sem. Ha nem akarod kipróbálni rendesen, ne tedd. Én amúgy sem akarok senkit megtéríteni. A vegánságot kényszerből kezdtem el, nem azért mert nem szeretem a szalonnát. De egyelőre nagyon hatásosnak tűnik. Simán megeszem olyan kajákat, amik korábban szinte kinyírtak volna, csak fontos hogy ne legyen mellette semmi állati.
Persze sok hátulütő van, amiről soha nem beszélnek a vegánok. A szemed például baromi hamar romlani kezd, hacsak nem eszel minden nap egy répát. A bőröd hámlani, ha nem eszel rengeteg fehérját. Én például sehogy nem tudok annyit bevinni, hogy ne kelljen vegán fehérjeport vennem. De nekem megéri, amíg jól vagyok.
-
darvinya
titán
válasz sing1ep1ayer #1292 üzenetére
Én is csak akkor eszek húst, mikor megkívánom, ami havonta 1-2x van, de ekkor sem biztos, hogy eszek.
Tehát teljesen vegán lettem, viszont hüvelyes héját nem bírom, így azokat csak ritkán és turmixolva.erahurka
Havi 1-2 alkalommal max. 30dkg hús, ha rövidebb idő intervallumban és nagyobb mennyiségben eszel, akkor olyan, mintha naponta ennél.
Sajnos húst emésztjük meg legkésőbb, magyarul és rondán mondva, beledben rohadszod meg.
Tojás is csak kertben nevelt tyúk és csipegetett élelemmel nevelt jó.
A többi tápos, pedig olyan, mint szteroidozott állat, hal, stb állati fehérjén növekedett. (Igen, csirke ragadozó)
Marha tejet meg senkinek nem jó, akkor inkább kecske tej.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
törölt tag
válasz sing1ep1ayer #1292 üzenetére
Vajon részleges vegánságnak is lenne jótékony hatása? Heti egy-két alkalom husi csak. Mondjuk a tej, tojás, stb elhagyása a nehezebben kivitelezhető.
-
sing1ep1ayer
őstag
Én egy ideje felhagytam minden állati eredetű étel fogyasztásával (na jó, egyetlen kivétel a hal) és azóta semmi bajom. Akár babot is ehetek minden nap, nem leszek puffadt, nem megy a hasam. Bármilyen rostos kaját is ehetek, nem fáj semmim.
A neten láttam egy srácot aki csak növényi turmixokat iszik és ő is azt állítja crohn-betegként, hogy azóta neki sincs semmi baja - szóval gondoltam kipróbálom és egyelőre bevált. Persze iszonyat nehéz átállni növényi étrendre, de aki nem lát már semmilyen kiutat, annak javaslom, hogy próbálja meg. Tehát se tojás, se tejtermék... semmi állati.
És igen, lehetsz rohadt stresszes is mellette, nem számít. -
darvinya
titán
-
Findzs
addikt
Kitartást!
Tükrözés és vérvétel és annak megfelelően amit majd látnak kapsz majd más gyógyszereket.
Medrolal jól lehúzható a gyulladás és ha jól reagálsz az imuránra azzal utána kordában tartható valamennyire. Vagy valamilyen biológia szer ha az imurán nem válik be.
Fellángolt a betegséged sajnos az időjárás vagy egyéb lelki dolgaid miatt.Sajnos ebben a koronás időszakban nem kap az ember rendes ellátást azt veszem észre.
Én már hónapok óta nem voltam vérvételen, hogy a crp -met meg a vasamat megnézhessem.
Azt mondta a háziorvosom, hogy csak indokolt esetben van vérvétel.
A gasztroenterológiával meg sem próbálkozom. Majd pár hét múlva kérek egy időpontot, hátha."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
pruzsi
őstag
Szép napot!
Csatlakoznék én is ide, Férfi 30 éves
4 éve Debrecenben lakóhelyemtől 70kmre diagnosztizáltak nálam colitis ulcerosat azóta napi 2x2g pentasa és 1db cortiment szedtem, nem is volt problémám.
Viszont 3 hete erős alhasi görcs véres hasmenés kísért elmentem a kezelő orvoshoz nagy nehezen fogadtak 2x2 normix 2x1 klion és BUDENOFALK 2 mg írt fel első kettő el is fogyott de sajnos nem hatott semmit. Van hogy több óráig bírom de néha 5 percenként menni kell, 1-2 smecta néha segít.. Máj 23. mennem kell vissza vérvétel ,uh. Remélem tudnak valamit alkotni mert nemsoká elvesztem a munkámat nem tolerálják hogy a budira járkálok és a környéken nincs munkalehetőség amúgy is több évig megelőzően voltam állaskereső...
Kajálásommal nem lehet gond követem az előírtakat. Alapjáraton amúgy sokszor van hőemelkedésem mióta megvan ez a betegség 37,2-6 között.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz #42308056 #1285 üzenetére
Ne is mond.
Nekem egyszer a kórházban kellett megmutatnom a terméket az éppen ügyeletben lévő huszonéves nővérkének.
Annyira ciki volt el sem tudom mondaniEgyébként nem tudom mi van mostanában, de én is többet járok wc re.
Pedig nagyjából ugyanazt eszem. És az alvás is nagyon rossz már amikor van.
Mostanában egyik nap ilyen másnap olyan idő van lehet ezért.[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
törölt tag
Ma már kétszer voltam vécén, nem tudom mi van velem. Egyszer sem hasmenéses, talán kicsit lazább de nem is tudom ez problémás állagnak számít-e. Jó lenne valami táblázat amiről le lehet olvasni, hogy ezt mondjam-e a dokinak ha kérdezi mit szoktam alkotni. Azon agyalok néha hogy lefotózom mert körülírni nehéz... De milyen már odaállítani és képeket mutogatni róla?
-
darvinya
titán
Azért nézd meg honnét származik, és melyik fajta.
Nem jó fajta az óriás fehér hagyma.
A gyöngyhagymát adnak fehérnek, ami nem rossz annyira kényes 10-ből 1 ha megmarad.erahurka
Van külön fehér hagyma. [link]
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
Vékony beleseknél a lila/vöröshagyma ezt okoz, csak levesben lévő nem.
Viszont a fehér hagyma nem, csak az eleve a legdrágább és legkényesebb hagyma, de cserébe legízesebb.Én balkonozok, és amit tudok megtemesztek, hiába lakásban élek.
-
Findzs
addikt
Ilyenkor tavasszal és is megőrülök ezekért az új zöldségekért.
Hagyma, paprika, paradicsom, ubi, retek ...
A boltiakat nem nagyon preferálom a mi kertünkben meg még kicsik várni kell még rájuk főleg ilyen száraz időben.Sajna engem meg nagyon puffasztanak és a hagyma nekem is gyomorégést okoz.
De sokszor elengedem magam és eszem ha jól esik. Max iszom egy kis salvus vizet előtte."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
darvinya
titán
válasz #42308056 #1272 üzenetére
Nem hülyeség, hogy hagymától jobban vagy.
De ez nem általános, hanem csak nálad tesz jót.Nekem sajnos már évek óta gyomor égést okoz, így el kellett felejtenem, max. levesben tudok enni.
Pedig gyerekként megvesztem érte és ettem úgy, mint az almát.
Most kerülöm már, mikor asszony azzal foglalkozik, mert illatától annyira ráéhezek, hogy jaj…Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
törölt tag
Ma vettem be először 2 gramm Pentasát (eddig 4-eset szedtem), remélem nem leszek rosszabbul.
Azt vettem észre hogy ha hagymát eszem jobban vagyok. Lehet hülyeség, nem tudom.
-
darvinya
titán
Engem 2x műtőttek(2007, 2011) vékonybéllel, kb. 60cm dobtak ki.
Én sem azonnal hagytam abba, hanem lassan lecsökkentve hagytam el.
2g Pentasa felét szedtem egy darabig, utána már csak ¼-ét, utána meg amikor éreztem kell, s végén már nem szedtem.
Igaz, már 2013-ban leálltam vele.Mindenki magának kell kitapasztalnia mi a jó, mert mint jobb utána járással, kiderült, hogy Crohn betegség kezelés nem más, mint fájdalom és gyulladás csökkentés.
-
Findzs
addikt
válasz darvinya #1269 üzenetére
Én is olvastam ezeket még 2007 ben mikor elkezdtem szedni de inkább nem is gondoltam rá az elmúlt években.
Lehet részben ez okozza a vérszegénységet. De inkább a kiműtött vékonybélszakasz hiánya.
Kíváncsi lennék mennyire robbannék le ha abbahagynám.
Ráadásul 3 g os salofalk granulátumot szedek minden nap.
Lehet elég lenne a 1.5 g os is."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
darvinya
titán
Hát kb Pentasa, stb, egy Aszpirin változat.
Megnézed leírását, ott írják, hogy roncsolja vörösvérsejteket, tehát vér és vas hiányos lesz az ember.
Ráadásul belet is roncsol, még egy kicsi plusz.Ennyi erővel bármelyik NSAID-ot lehetne rá szedni.
Rövid cikk Pentasa 2mg leírásából:
Ritka mellékhatások (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- a szív különböző területein jelentkező gyulladások (szívizomgyulladás, szívburokgyulladás), amely légszomjat, mellkasi fájdalmat és szívdobogásérzést (gyors vagy szabálytalan szívdobogás) okozhatnak
- akut hasnyálmirigy-gyulladás (a tünetek hát- és gyomorfájás)
- a vér amiláz-érték emelkedése (laboratóriumi vizsgálattal mutatható ki)
- szédülés
- a bőr fokozott érzékenysége a napfénnyel és az ultraibolya fénnyel szemben (fényérzékenység)
Nagyon ritka mellékhatások (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- vérszegénység és más vérkép-rendellenesség (bizonyos vérsejtek számának csökkenése, amely váratlanul vérzést okozhat, bevérzés, láz vagy torokgyulladás)
- májproblémák (a tünetek lehetnek sárgaság (a bőr és a szemek sárgás elszíneződése), májkárosodás (májgyulladás, májcirrózis, májelégtelenség)
- vesebetegségek (a tünetek lehetnek vér megjelenése a vizeletben, és/vagy folyadék felhalmozódása a szervezetben (ödéma), vesegyulladás, nefrózis, veseelégtelenség)
- a környéki idegrendszer betegsége, amelynek tünetei lehetnek a kezek és lábak bizsergése, zsibbadás
- allergiás és fibrotikus tüdőreakció, a tüdő szövetének károsodása (a tünetek lehetnek köhögés, hörgőgörcs, mellkasi diszkomfortérzés, légzéskor fájdalomérzet, légzési nehézség, véres és/vagy túlzott váladékképződés
- átmeneti hajhullás
- izom- vagy ízületi fájdalom, lupusz eritematózus-szerű tünetek (különböző szerveket megtámadó, gyakran bőrjelenségekkel járó betegség)
- vizelet elszíneződése
- a normálisnál kevesebb spermium az ondóban (ez a folyamat visszafordítható)
- a vastagbél teljes hosszának gyulladása (pankolitisz)
- túlérzékenységi reakció (allergiás bőrkiütés, anafilaxiás reakció, ún. DRESS tünetegyüttes, amely bizonyos vérsejtek számának növekedését és a szervezet egészében jelentkező tüneteket jelenti, hólyagos kiütések, Stevens-Johnson szindróma, amely hólyagos nyálkahártya elváltozásokkal, valamint foltos kiütéses bőrelváltozással és általános tünetekkel, mint láz, fejfájás, köhögés jár
- gyógyszerlázMade Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
-
-
-
Findzs
addikt
válasz darvinya #1252 üzenetére
Most lejjebb vittem az imuránt napi 1 tablettára.
Régóta szedtem már a napi 2 őt de szerintem el is hagyhatnám a salofalk meg a budenofalk mellett.
A dokikat nem érdekli nekem kell kitapasztalnom.
Ő még évekkel ezelőtt napi 3 szemet mondott és mikor egyszer mondtam neki, hogy én már csak 2 őt szedek régóta, nem igazán szólt semmit.
Jó doki pedig de hát nem ő érzi és ezzel tisztában is van. Neki mindig a vérvétel eredménye a fontos.Most azzal küzdök, hogy magas a vérnyomásom. Régóta vérszegény voltam már és ezt megunva, hogy gyenge vagyok fáradékony stb. el kezdtem szedni majd 1 éve a chela fer fortét. Egyéb, doki által felírt vasak semmit sem értek de ez a chela rendbe rakta a vasamat pár hónap alatt. De így a vérnyomásom is magasabb lett. Gondolom a szívem hozzászokott a kevesebb vérmennyiséghez és most, hogy már nem vagyok vérszegény ez az eredménye.
Megyek majd a kardiológiára júliusban és kiderül.
Ezt is a crohnnak köszönhetem, köszi."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
darvinya
titán
válasz #42308056 #1258 üzenetére
Nem tudjuk mennyire veszélyes, mert eddig ilyen beteg nem kapta el.
Bp-iként, még nem kaptam meg, pedig maszkot nem hordtam.
Mivel biciklizek, emiatt télen-nyáron kesztyűt hordok, és hazaérve mindig kezet mostam, ami alapvető higénia.
Így nézve kicsi…Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
törölt tag
Ránk ez a koronavírus mennyire veszélyes amúgy? Krónikus betegség és autoimmun úgyhogy nyilván nem mi leszünk az immunitás titánjai, de mégis, mennyire kell félni?
-
Ezekiel.
tag
válasz alexander001 #1255 üzenetére
Én nutridrink-el összekeverve ittam, 3 hónapon keresztül csak azt ittam meg vizet (semmi más kaja), mivel gyulladásom volt. Én kb. 5-6 kg-t felszedtem vele.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiel.
tag
válasz alexander001 #1253 üzenetére
Salofalk, pentasa, imuran és még sorolhatnám amik nekem sem váltak be és ugyanúgy fájt tőle a hasam meg szarul voltam. Egyedül a medrol segített nekem ami szteroid, bár csak addig voltam jól még szedtem aztán visszatértek a régi tünetek :/
-
alexander001
friss újonc
valamint nehezen hízok 3 hónap alat kb 15kg -lé ment! Doki szerint szedjem a (Modulen ibd 400) valaki aki esetleg jártas ebben ? lehet tőle hízni? Ha igen mennyit tudnák felszedni vele ?! előre is köszönöm a segítséget!!!!!
-
darvinya
titán
válasz alexander001 #1253 üzenetére
Nincs, de ez a leírásában le van írva.
De hatóanyagra keresve megtalálható minden. [link]
Ugyanez a Pentasa, másként nézve Aszpirin.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
alexander001
friss újonc
sziasztok tudna nekem valaki segíteni mivel megalapították nekem a Chrom betegséget és 1 fajta gyógyszert kaptam, a Salofalk 3mg ott de semmi változást nem érzek ugyan úgy fáj tőle a hasam szinte semmit nem használ ez a gyógyszer! ebbe a gyógyszerbe ban (Szteroid) vagy ilyesmi ?
-
darvinya
titán
Ha most, az eddigi gyógyszerekkel jól vagy, akkor mérlegelj nagyon.
Mert igaz, hogy mostani gyógyszerek mástis károsított.
Viszont elkezdesz egy kisérletet, ami lehet visszaeséssel kezd.
Mert ez nem csodaszer, és mindenkinél másként kezd hatni, vagy nem hatni.Nekem könnyebb volt kipróbálni, mert a legtöbb gyógyszer rövid időn belül mellékhatást okozot.
Ezeket könnyen észrevettem, mert hírtelen jelentkezet.
Ha hosszan, elnyúltan jelentkezett volna, akkor fel sem tűnik és megszokva beletörödök.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Findzs
addikt
Kíváncsi leszek beválik e nálatok a cbd. Drukkolok
Lehet majd én is kipróbálom. 13 éve szedem ezt a sok gyógyszert. Belegondolni is rossz mit okozhatott eddig
De az tény, hogy nekik köszönhetően szinte tünetmentesen élek.[ Szerkesztve ]
-
Ezekiel.
tag
válasz darvinya #1248 üzenetére
Olvastam az oldalon ahol rendeltem ( ahol te is szoktad ), hogy 1 hónap is lehet mire kifejti a hatását, hát ebben bizakodok (főleg, hogy legyen étvágy).
Amúgy nem lilás hanem inkább pirosas csak elírtam, de még várok vele 2-3 hetet ha nem múlik mindenképp elmegyek orvoshoz.
-
darvinya
titán
válasz Ezekiel. #1245 üzenetére
Lila csíkok, az ereid durrantak el.
Ez mi hamarabb szól a dokidnak, mert ebből komolyabb gond lesz.Hatni fog, de nem úgy ahogy várod.
Széklet problémát valójában csak étel/alapanyag szabja meg.
Én már nagyjából ismerem, mit kell nagyon kerülnöm, hogy ne okozzon nagy gondot.
Próbáld variálni mikor veszed be, és mennyiséget.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Ezekiel.
tag
válasz darvinya #1243 üzenetére
Amiket várok tőle az pont amiket felsoroltál, abbahagytam a Medrolt és megint hasmenéses a székletem, hasam korog olykor pedig fájj (étkezés után pedig általában rá 1-2 órára mennem kell wc-re), bizakodom benne, hogy 1 hónap elteltével jobb lesz, hogy használom a cseppet, viszont ha nem akkor nem tudom mi lesz .
Persze megértem, hogy nem csodaszer és lehet nálam nem is fog hatni hisz mindenkire más hatással van gondolom.Amúgy miután már csak 8mg medrolt szedtem (hetente -4mg) akkor észrevettem, hogy a combomon érdekes lila csíkok (vagy inkább karmolások) jelentek meg. Kb 2 hete már nem szedem a Medrolt és még mindig ott vannak a combon ezek, halványodni szokott de fürdés után mindig "felélénkül", esetleg valaki tapasztalt ilyet?
-
darvinya
titán
válasz Ezekiel. #1242 üzenetére
Viszont egyet kerülj.
Az, hogy görcsösen várd a sikeres hatást, ez ami még rosszabbat okoz!Napokban belefutottam megint, hogy webshopokban, biobolt, stb. helyeken kezdik árulni CBD-t.
Viszont ezek nem igazik, mert olíva olajos kencék, nincs minősítése (nem OGYI szám!).Előző hsz-ből kimaradt, mert már egybe fűzőm a hízást étvággyal.
Tehát van éhség érzetem.
Negatívum:
Ha túlságosan sokat mozgok és nem eszek, akkor éhség nagyon lecsökken, és ami fontos migrénes fejfájás alakul ki.Lehet ez velejár, hogy nincs tartalékom, és magamat élem fel ekkor.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz Ezekiel. #1242 üzenetére
Milyen hatást vársz?
Mert ez nem úgy működik, mint a fejfájás csillapító.
Ezért írtam, hogy ez nem csodaszer!Nekem mit segített, amióta szedem:
-segített hízni
-nagy mértékben enyhítette a görcsöket étkezés után
-viszonylag normalizálta székletem
-fellángolásokat alig veszem észreLehet neked több kell, pl: 2x2csepp, szemben nekem 2x1-el.
Hiába írom le, hogy vékonybél Crohn -osként ez a tuti, mert nem igaz.
Mint minden az eddig a betegségre adott gyógyszer, csak kisérlet melyik jön be, és csillapítja a tüneteket.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz #42308056 #1240 üzenetére
Meg vagy 1000 féle szer.
Egyszerűen végig kellene gondolni, hogy szűrőt azzal lehet kímélni, ha nem használod.
Ekkor jön majd napevőség és a halál.
Na, ekkor totális lesz kímélés.
Máj terhelését lehet csökkenteni, de kímélni nem.
Legjobb csodaszerek, amik leírják, hogy méregtelenítik.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz Ezekiel. #1236 üzenetére
Annyi amit írtam, amit én tapasztaltam.(egyénenként más lehet)
De az éhség nem mellékhatás, hanem normális dolog, mivel szervezetem próbálja a súlyt visszaállítani.
Ezért gyorsabb az anyagcsere a megmaradt vékony béleimben.
Ráadásul CBD előtt gyomor tágulatom lett, mivel akarva próbáltam pótolni a hiányzó súlyomat.
Akkor alig 20-35% tápanyag szivodott fel, most 50-65%.[ Szerkesztve ]
-
-
darvinya
titán
válasz Ezekiel. #1231 üzenetére
Hirtelen ne hagyd abba, mert az nem jó.
CBD nem csodaszer!
Saját véleményem az, hogy gyógyszerek mellett a legkisebb adaggal próbálnám ki, és egyúttal így csökkenteném le a gyógyszert.
Én már évekkel előtte leálltam Pentasa-val, mert legtöbbször már az okozot gondot, azaz májam majd felrobbant, és vérszegénység gyötört, amit a mai napig nem tudtam helyrehozni.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz Ezekiel. #1229 üzenetére
Pantoprazole -t szedem, írható KGy-ra, de inkább megveszem támogatásban, mert 400Ft így, s a keretet nem fogyasztom.
CBD -hez azért szedem, mert nagyon éhes leszek, emiatt elfog a zabálhatnék.
Na, ez amit azért kerülni kell.Amúgy nem szedsz semmilyen gyomorsav csökkentőt?
Mert minden gyomor betegség alapvető gyógyszere, hogy ezzel emésztő rendszer falát kíméljék.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz #42308056 #1227 üzenetére
Ne keverd THC-t CBD-vel, mert ebből lesznek a hiedelmek.
3000 éve használják, csak hiedelmek/gyógyszer ipar miatt 20 sz. óta tiltják/tiltották.Mostanság sikerült nagyjából legalizálni.
Amúgy ennyi erővel legyen tiltva minden alkohol, mert az tömény méreg.
Internet teli van vele mire jó.
Örülök, hogy jól vagy.
Eleinte nálam is jó volt a gyógyszer, aztán szép lassan a hatás elmaradt, helyette egyre több mellékhatás lett.
Dokik még egy gyógyszerrel próbálták ellensúlyozni, de csak rosszabb lett.
Legtöbb ember beletörödik a mellékhatásokba, hogy ez így jó.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kendert toltok IBD-re? Mikor csöppentem a jamaikai topikba?
Mire jó ez amúgy? Mondjuk elég jól vagyok december vége óta úgyhogy nem kísérletezem semmivel amíg nem leszek rosszul. Kis alvás rásegítés néha nekem is jól jönne, mostanában kettő körül mindig felébredek.
Na ja ez a koronavírus elég rosszkor jött, bár sose jött volna jókor. Abban reménykedem hogy május végéig javul a helyzet, akkor kéne kontrollra mennem. Attól félek ebbe is beletenyerelek amilyen a formám mostanában... Most jöttem ki egy fülgyulladásból... Immunrendszerem egy döglött mókuséval vetekszik.
-
darvinya
titán
Én ezt veszem, s átlagban 3 hónapig kitart. [link]
Ennyit még én is kispóroltam.
Mellékhatása, hogy éhesebb vagyok és nincs semmilyen kellemetlen kaja gyötrés .
De nem mindent eszek, csak ami jól esik és nem ütközik könnyű diétába (nem eszek K betűs ételeket, és mértékkel hüvelyeseket).
Bódultság nincs, mivel ez nem thc.
Émelygés, hogyan mikor éhesebb vagyok.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz konci79 #1221 üzenetére
Én is elhagytam a hús (csak nagy ritkán eszem), és nekem is MedRol segített többször.
De tavaly nyár eleje óta csak CBD csepp-et(250mg) szedek napi 2x1cseppet érkezés után.
Azóta nem érzem MedRol hiányát.
Egyedül gyomor sav csökkentőt szedek napi 1x, mert nélküle nagyon rám tör a zabálás az éhség miatt.
Most már 7kg-ot szedtem fel, eleinte hirtelen 5kg-ot híztam, de utána lassabban.
De ez lehet azért, mert több lett az energiám, nehezebben fáradok el.
Csepp mennyiség szükséglet egyén függő, nekem ez vált be.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
konci79
őstag
válasz #42308056 #1219 üzenetére
Nekem a nejem vega( csak húst nem eszik, nem elvakult vega), zöldség-gyümölcs, mondhatni egészségesen evett, és mégis crohn beteg lett ... Ráadásul medrollal van jól csak, biológiai se nagyon használ... Nem jó , most még ez a sz.r is terjed, + hó végén tükrözés lenne, egy másik fajta biológiaihoz...
-
törölt tag
Ez is érdekes kérdés. Azért van több súlyos betegség mert egyre mérgezőbb a kaja, vagy régen meghaltak az emberek mielőtt orvoshoz kerültek volna?
Mint mikor ezt az Esszenciális Trombocitémiát olvastam: írja hogy 60 év körül fordul elő jellemzően, de egyre többször ismerik fel fiatalabb korban, mert többet tesztelik erre is a vért. Most akkor idős korban alakul ki, vagy csak nem találták meg fiataloknál, mert nem keresték?
-
Findzs
addikt
válasz #42308056 #1217 üzenetére
Na igen nem tudják mi okozza vagy nem akarják megmondani
Szerintem a gyors kajával nem az a baj, hogy zsíros hanem hogy miből van.
Gyorsan hizlalt sertésekből és baromfikból amik sosem láttak napfényt és antibiotikummal tömik őket hogy nem legyenek betegek meg adják nekik a tápot különböző növesztő hormonokkal kezelve. A növények szintén ilyenek. Permetezik őket ha kell ha nem és nyomják a talajba a műtrágyát.
Nekem meggyőződésem, hogyha a 30-40 évvel ezelőtti alapanyagokból készített kaják lennének most is, nem lenne ennyi ilyen típusú beteg ember."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
törölt tag
Hát az ilyen kajákat lehet túltoltam régebben. Itthonról dolgozom, hétvégén mászkálok Budapesten ha van időm, úgyhogy azon a napon mindig eléggé bezabáltam régebben. Biztos köze volt a Colitis kialakulásához, bár mindenhol azt írták hogy nem tudni mitől alakulhat ki a betegség. Rengeteg kólát is ittam annak idején, az talán még többet is ártott. Kóláról viszont majdnem teljesen leszoktam, már fel se merül bennem más mint mentes vizet kérni ha eszem valahol. A nyár szokott kemény lenni, olyankor jobban kívánja az ember ezeket. Meg a csípős dolgokra voltam még nagyon rákattanva, azt is visszafogtam amennyire csak lehet.
Jó kérdés amúgy, hogy mennyire ártalmas a gyorskaja. Zsíros meg minden, na de a magyaros házikoszt sem jobb sokkal.
-
Findzs
addikt
válasz #42308056 #1213 üzenetére
Sajnálom, kitartást.
Nekem sincs semmilyen káros szenvedélyem, még kávét sem iszom.
Én is el szoktam gondolkodni rajta, hogy más szó szerint öli magát a cigivel meg a piával kábítószerrel még sincs semmi baja. Én meg munkahelyet nem találok a betegségem miatt ahol hosszútávon tudnék dolgozni."Tuti nincs restart gomb valahol?"
Ez tetszettAz instagram oldalad komoly? Ilyen kajákat eszel?
Nem érzed ártalmasnak?
Nem kötözködésből kérdem."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
darvinya
titán
válasz #42308056 #1213 üzenetére
”Valóban esszenciális trombocitémia?
Fontos azoknak a betegségeknek, állapotoknak a kizárása, melyek szintén vérlemezkeszám emelkedést okoznak, de nem áll fenn csontvelő-megbetegedés, és a vérlemezkeszám soha nem emelkedik 800-1000 Giga/ liter fölé.
Ilyenek a rheumatoid arthritis, a colitis ulcerosa, a hosszú időn keresztül fennálló egyéb gyulladásos megbetegedések, fertőzések, a súlyos vashiány, bizonyos daganatos betegségek, hasnyálmirigy-gyulladás, lépeltávolítást követő állapot.”Nyugodtan takarékoskodj.
De tudnod kell, hogy most havonta annyit kell félre rakni (befizetni), amiből 1 hónapot lefedd.
Hogy miért?
Mert biztosító nem jótékonysági szervezet, hanem kemény profit hajhász (s nem a befizetőre gondolok).
Mikor eljön az ideje, ők határozzák majd meg hány évre elosztott pénzt kapsz havi visszaosztással, amire még kezelés és kifizetés, és egyéb díjat ráterhelnek.
Tudom ez apró betűs részbe, ja mára inkább 10.000 pont hivatkozásba rejtették el.
Lesznek olyanok, akik meglepiként befizetéssel kezdik pár éves nyugdíjukat, vagy elél 100 évig, hogy még 25 évig kapja a juttatást.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na a Colitis mellett egy kis Esszenciális Trombocitémia is sorban áll hogy eltegyen láb alól. Lehet le kéne állnom a nyugdíj előtakarékosság fizetgetésével mert van egy olyan érzésem, hogy arra nekem már nem lesz szükségem...
Sose küldtem magamba heroint vagy ilyesmit, sose gyilkoltam magam káross zenvedélyekkel erre mégis felemészti magát a testem. Tuti nincs restart gomb valahol? Hátha csak én nem találom és újra lehet kezdeni ezt a hülyeséget.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ma voltam dokinál, azt mondta hogy 4g helyett szedjek 2g Pentasát.
Most meg azon görcsölök, hogy mi lesz ha rosszabb lesz ha csökkentem az adagot
-
luckynick
csendes tag
hy all
Témában tapasztaltabbaktól kérnék segítséget.
Barátom "Morbus Chron" betegsége van, németországban él, ott ingyen kap rendszeresen, "Imraldi" vagy "Humiral"- t. igy jo az allapota.
Szeretne Magyarországba hazaköltözni, de ennek feltétele lenne a gyógyszer.
Itthom kaphatja vajon a kezelést ingyen? vagy milyen opciók vannak?
hova erdemes fordulni?
köszönöm előre is , akár privatban is
-
Findzs
addikt
2007 -ben diagnosztizálták nálam a betegséget aztán 2008 -ban meg is kellett műteni mert a vékony és vastagbél találkozásánál elzáródott a szűkületem és kilyukadt 2 helyen. Nagyjából fél métert vágtak ki.
Nagyon sokat szenvedtem kb. 2 éven át az operációig és én is azt kell mondjam, hogy azóta odafigyelve magamra és szedem a gyógyszereket elvagyok.
Volt olyan, hogy a ct -n a műtét helyén kisebb szűkület volt látható de panaszmentes voltam és 1 év múlva szintén ct -n már nem volt sehol. A gyógyszerek szinten tartják a dolgot szerencsére.
1 éve altatásban végre sikerült a tükrözés (sokadjára) a műtét helyéig és semmi baja nincs szerencsére a beleknek.
Szóval ha tudom 2006 -ban, hogy egy műtéttel ez szépen megoldható simán bevállaltam volna. De sajnos nagyon lerobbantam mire megtörtént így 1 hónapot voltam bent a kórházban. Nem szabad megvárni míg kilyukad, tályogosodik, sipoly keletkezik stb. mert akkor nehezebb lesz a gyógyulás is."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
troland26
őstag
Szia !
Én kb 15 éve vagyok chron beteg . Tavaly előtt műtöttek előtte sokat nyomtam az ágyat , ha pl valami olyasmit ettem ami nehezen emészthető volt . Igyekeztem odafigyelni , de időnként be becsúszott valami diéta hiba . Olyankor néhány napig nyomtam az ágyat és lázas voltam , meg fájdalmaim voltak . Vagy volt , hogy csak idegeskedés miatt , időjárás miatt volt ugyanaz a tünet . Nekem a vastag és a vékonybél találkozásánál volt szűkület amiből tályog lett . Gondolom ott nem tudott átmenni a nehezen emészthető étel . Sokat szenvedtem próbáltam én is elkerülni a műtétet ..féltem . Aztán mivel muszáj lett végül tavalyelőtt ősszel megműtöttek . Kb 15 cm távolítottak el október végén . Tavaly januárban visszamentem dolgozni és azóta az égvilágon semmi panaszom nincs . Bármit megeszek semmi gond , de tényleg bármit . Azóta nincs láz , fájdalom , vérképem szinte tökéletes . 1 tasak Pentasa esténként azt annyi . Van , hogy elfelejtem bevenni , de nem okozott problémát . Előtte sok mindent szedtem én is immunrant , medrolt etc etc . Ha tudtam volna , előbb feküdtem volna kés alá . Ezzel csak azt akarom mondani , hogy persze amíg csak lehet az ember el akarja kerülni a beavatkozást , de nekem tényleg olyan jól sikerült , hogy azóta semmi bajom . Remélem jó sokáig így is marad ....
-
atesz62
újonc
válasz #16741888 #1206 üzenetére
Üdvözöllek !
Hogy a crohn betegséget konkrétan mitől kaptam nem tudom ! Felmenőim között nem volt tudomásom szerint.
40 éves koromban derült ki . Tele volt vastagbél polipokkal. Ezekett kolonoszkópiák során szépen le szedegették. De egy szakaszon (55 cm-nél kb 10 cm szakaszon ) a sok kezeléstől a bélfal meg vastagodott és szűkület alakult ki szép lassan. Szinte minden nap érzem kicsit , hogy ott feszít , görcsöl kicsit. De komoly problémát nem okoz . Elviselhetőek a tünetek. Vérképem is elég jó . Mindég arra kell vigyáznom , hogy ne egyek olyat ami komolyabb görcsöket okozna , vagy netán elzáródást. Meg fertőző betegségektől óvakodnom kell, mert ha el kapok ilyet akkor crohn is fellángol , Ilyenkor antibiotikum és Medrol hoz helyre.
Időváltozásokat is megérzem sajnos. Akkora aszűkület , hogy két és fél éve már eszköz sem tudott átmenni rajta. Annyira fályt vizsgálat. Pedig bódításban csinálták (nem teljes altatásban ).
Nagyon szeretném műtétet elkerülni ! Bár mit megtennék csak maradna így állapotom ahogy most vagyok !
Biológiai kezelés soha nem volt még eddig. Azt mondta gastrós doki, hogy szűkület miatt ez nálam nem javasolt , szerinte, De halottam már olyat, hogy szűkületnél is van segítség műtét nélkül. Tályog stb eddig nem volt szerencsére. De félek , nem kerülöm el. Mert minden fellángolás csak szűkületet súlyosbítja , azt ondta doki. Tavaszra valahogy meg szeretne tükrözni azt mondta. Nem tudom , hogy fog az sikerülni Félek is rossz tapasztalat miatt. Előtte évek alatt volt vagy 15 tükrözés már . de azok nem fájtak még.
Nagyon örülnék ha tudna valaki segíteni ! Köszönöm ! -
törölt tag
válasz atesz62 #1204 üzenetére
Szia. Amugy milyen tuneteket okoz a szukulet?
Az osszel eletem legnagyobb felkeszulese utan sikeres biologika vizsgat tettem es szeretnek a tavoli jovoben konzulenskent tevekenykedni.
Nagyon szivesen konzultalok veled errol, nekem gyakorlas, Te meg lehet meg tudsz menekulni a mutettol es rajossz mi okozta ezt neked.
-
atesz62
újonc
Olyan vastagbél crohn betegeket keresek akik vastagbél szűkületben szenvednek és már műtötték ez miatt , vagy műtét előtt állnak . Nekem sajnos crohn szövődménye miatt 55 cm -nél szűkület alakult ki évek alatt már . kb . 2és fél éve legutóbbi tükrözésnél már eszközt nem tudták felvezetni ez miatt. Szövettan amit így vettek , akkor negatív lett. Csináltak virtuális CT-t . Az csak szűkületet igazolt 55 cm-nél 5 cm - es szakaszon és egy kisebb szűkület onnét kb 10 cm-re. Sebészhez küldtek konzultációra. Ő akkor azt mondta , amíg nem okoz kellemetlen emésztési tüneteket és várképem is jó , addig nem javasolná műtétet . Pentasa 2g 2x2 g-ot szedem . Már többször volt évek alatt Imuran kúra is . Jelenleg néha kisebb görcsös időszakokat leszámítva el vagyok . Vérkép is tűrhető. Új gasztrós dokim azt mondta , legközelebb már egy tükrözést valahogy csak meg kell próbálni szövettan végett is . Eléggé félek sajnos ! Őszintén szólva . Lehet nem fogom elkerülni előbb utóbb komolyabb műtétet ?
Kinek volt már ilyen hasonló helyzetben mint én ? 18 éve lassan, hogy cróhn beteg vagyok . Szorgalmasan betartom diétákat is és megpróbálok helyesen élni ezzel a betegséggel. De félek , hogy legközelebb egy fellángolás miatt már nem fogom műtétet elkerülni , nehogy egyszer teljesen elzáródjon.
Volt esetleg valakinek így vastagbél elzáródás ? Mikre legyek felkészülve ? Annyi rosszat halottam eddig sajnos crohnosoknál a vastagbélműtétek kimeneteléről . Megköszönöm ha van aki tud hasznos információkkal szolgálni !
-
törölt tag
BUÉK!
-
Findzs
addikt
Boldog Új Évet!
-
Ezekiel.
tag
Kellemes ünnepeket!