- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesz62
újonc
Olyan vastagbél crohn betegeket keresek akik vastagbél szűkületben szenvednek és már műtötték ez miatt , vagy műtét előtt állnak . Nekem sajnos crohn szövődménye miatt 55 cm -nél szűkület alakult ki évek alatt már . kb . 2és fél éve legutóbbi tükrözésnél már eszközt nem tudták felvezetni ez miatt. Szövettan amit így vettek , akkor negatív lett. Csináltak virtuális CT-t . Az csak szűkületet igazolt 55 cm-nél 5 cm - es szakaszon és egy kisebb szűkület onnét kb 10 cm-re. Sebészhez küldtek konzultációra. Ő akkor azt mondta , amíg nem okoz kellemetlen emésztési tüneteket és várképem is jó , addig nem javasolná műtétet . Pentasa 2g 2x2 g-ot szedem . Már többször volt évek alatt Imuran kúra is . Jelenleg néha kisebb görcsös időszakokat leszámítva el vagyok . Vérkép is tűrhető. Új gasztrós dokim azt mondta , legközelebb már egy tükrözést valahogy csak meg kell próbálni szövettan végett is . Eléggé félek sajnos ! Őszintén szólva . Lehet nem fogom elkerülni előbb utóbb komolyabb műtétet ?
Kinek volt már ilyen hasonló helyzetben mint én ? 18 éve lassan, hogy cróhn beteg vagyok . Szorgalmasan betartom diétákat is és megpróbálok helyesen élni ezzel a betegséggel. De félek , hogy legközelebb egy fellángolás miatt már nem fogom műtétet elkerülni , nehogy egyszer teljesen elzáródjon.
Volt esetleg valakinek így vastagbél elzáródás ? Mikre legyek felkészülve ? Annyi rosszat halottam eddig sajnos crohnosoknál a vastagbélműtétek kimeneteléről . Megköszönöm ha van aki tud hasznos információkkal szolgálni !
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest