Hirdetés
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
Új hozzászólás Aktív témák
-
Źşë'
addikt
válasz
Borisz76 #1096 üzenetére
akkor ez mindenkinél előfordul, nálam is, és ilyenkor minden beállítás defaultra visszaáll, állíthatom be őket megint újra
van egy ilyen>>> beállításom, olvastam vhol h 130hz alatt nem ajánlott használni a crossover frequency-t mert baja eshet, nem vok profi a témában így megkérdezlek titeket h szerintetek van -e valóság alapja a dolognak?!
Creative xfi hangkari THX beállítási konzolja:
amúgy vicc h a technikai adatai a weblapjukon ennyiben kimerülnek:
(könyvét bújva sem találtam erre a frekvenciára utalást :s)Technical Specifications
* 70 Watts RMS per channel (7 channels)
* 210 Watts RMS subwoofer
* Frequency Response: 20Hz ~ 40kHz
* SNR: 99dB0 -
Gál István
senior tag
Nekem is csinál ilyet hogy bekapcsoláskor azonnal lecsapja, de pár mp és gond nélkül bekapcs aztán jöhet a szokásos élvezet
-
Digitalis
senior tag
válasz
Borisz76 #1096 üzenetére
Csak is bekapcsolás pillanatában ez nálam is ritkán random előfordul, én ilyenkor mindig várok vele kb. 10mp-et a míg lekapcsol a kontaktor, újra kattan. Utána bekapcs és ok. Egyébként szerintem az induló áramfelvétel miatt bont néha. Bekapcsoláskor a SUI1000I-m 5 terhelés ledje közül, belever néha egy pillanatra a 4. led be.
-
Digitalis
senior tag
egy megfigyelésem miszerint mikor bekapcsolom a szettet, egy kis enyhe kattanás hallatszik, nálatok is? ill mikor kikapcsolom utána kb 10-15sec múlva ismét... már rég fel akartam tenni ezt a kérdést mert picit furának találtam ill feleslegesnek, így mellőztem.
Ez természetes, védelemként be van építve egy leválasztó relé, ( kapcsolási zajok és túlterhelés, rövidzár ellen) annak a pici kattanását hallod a mélynyomóban. Nagyon tetszik, hogy nincs (0) alapzaja, bármilyen gány hálózaton lehet, soha nem pattan reccsen stb. szerintem még hegeszteni is lehetne mellette, az sem zavarna be.
Általában minden pioneer cuccba ez van, pl. a Pioneer SA erősítőmben is.Remélem minél előbb jó lesz a vas. Az enyém már 5 éves, a sok kibe kapcsolástól már széthullott a bekapcsolója, azt kicseréltem és go. A mai napig no problem. Valszeg nálam a hangszórók fognak elporladni.
-
Źşë'
addikt
sztornó egyenlőre az egész, szétszedtem a szettet, kipróbáltam pod nélkül, és nem villog a led, kipróbáltam poddal ismét, elkezd villogni a led, majd megszűnik a villogás, ezek szerint ha valami nem oké a szettnek a zöld led villogása hozza a tudomásunkra az error-t azaz nem egyedi hibáról van szó
tehát nekem a podom dögledezik, legalább már tudom h hol keressem először a hibát :S
amúgy a nagy meleg is okozhatja a meghibásodást nagy arányban, mint ahogy azt írtátok páran itt a fórumon, valóban vacak a hűtése a dolognak, próbáltam máshova áthelyezni a subot de nem nagyon lehet mert a kábelek nem érnek el addig ameddig kellene nekik :/
olvastam olyat is h valaki 5óra foly. használat után javasolja a kikapcsolást,egy megfigyelésem miszerint mikor bekapcsolom a szettet, egy kis enyhe kattanás hallatszik, nálatok is? ill mikor kikapcsolom utána kb 10-15sec múlva ismét... már rég fel akartam tenni ezt a kérdést mert picit furának találtam ill feleslegesnek, így mellőztem.
-
Źşë'
addikt
sajnos kb 20 perce nekem is megdöglött a cucc :/ nagy vihar volt, kihúztam mindent nehogy legyen valami gebasz, erre mikor már elvonul, dugom vissza a konnektorba, és látom h a kis konzolon a piros led nem világít (am zöldledes hiba itt is) :s kapásból tudtam h szarban van a haza :/ eddig kutakodtam neten, elég sok olyan hsz-t látok ami hasonló problémára utal, drága creativ meg nem nyújt semmi supportot ilyen ügyben :/ garanciám már lejárt, éljen, miért is ne ilyenkor, amúgy nem ez az első olyan eset mikor lejárt garis cucc döglik be, volt olyan is ami lejárt a gari és rá1 hónapra bemondta az unalmast :/
szétkapom megnézem a biztit benne, de tuti nem azzal lesz a hiba, de ezt nem értem akkor mi a f***nak árulják még mindig ha konstrukcióhibás?!
-
El Tebe
tag
Én főleg most hallom a különbséget, amióta meghalt szegény és mást használok helyette..
-
Gál István
senior tag
Igen, remekül teljesít a szett. A haverok is csodájára járnak
-
Digitalis
senior tag
válasz
Gál István #1084 üzenetére
Grat, jó választás volt! Ár/ minőség arányában messze veri a mezőnyt. Halkan is szép és dinamikus a mély, jó közép, gyönyörű csilingelő magasak. Nekem 2004-óta hibátlan! S750
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Használd egészséggel !!!
-
El Tebe
tag
válasz
Gál István #1086 üzenetére
Sajna most nincs rá keretem: se pénz sem idő..
-
El Tebe
tag
válasz
Használdd egészségel és sokáig!
-
Gál István
senior tag
Na meglett az S750!!! Olyat szól amilyet vártam, remek!
-
El Tebe
tag
válasz
Gál István #1081 üzenetére
Kihozzák, vagy Te mész érte?
Csak azért kérdezem, mert ha Te mész, vigyél talicskát, mert 28 kilós a kicsike -
El Tebe
tag
válasz
Gál István #1079 üzenetére
2,5 évig és soha nem volt "túlhajtva".
Lehet, hogy a nyári hőmérséklet volt a gond, ami kikezdte, de nem biztos.
Esetleg a line in ölte meg (keverő irányából) de az sem volt soha felcsavarva igazán..Egyszóval nem nagyon tudom mi végzett vele. Az biztos, ha nem sikerül megcsináltatnom valahol, akkor veszek egy erősítőt, és a hangszóróit használni fogom..
-
El Tebe
tag
válasz
Gál István #1076 üzenetére
Ahhoz képest, hogy csuma ideg voltam amiatt, hogy bekrepált X idő után, azt kell mondjam, hogy iszonyúan szépen szól.. tényleg megéri
-
El Tebe
tag
válasz
Gál István #1074 üzenetére
Ha "csak" 3-4 évig megy, már akkor is megéri...
(Tudod mennyibe van egy szimpla 7.1-es erősítő?) -
Gál István
senior tag
Hú srácok, én most veszek egy ilyen szettet, és azért választottam ezt mert a G500 után egyértelmű hogy maradok a Creánál, és szóba sem jöhet Z5500, ilyen űrzeneszett... Nyugtassatok meg hogy nem hal meg ahogy itt 1-2 fórumozónak.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
dilofekete #1071 üzenetére
Segíteni sajnos nem tudok de mélyen együttérzek veled
-
dilofekete
csendes tag
Eggy nagy segítséget kérnék, hogy honnan tudok ehez az s750 hez, 7db csipogót szerezni, mert lefutattam a youtubon egy hangtesztet, kevesebb, mint 50% hangerőn és végigfüstölte a csipogókat. A csévetest szétolvadt és a tekercsen 2-3mm es koksz van, 0,1 es rézdrótot én soha nem fogok újbóltekercselni és szerintem más sem. Nagyon kéne eggy cím ahonnan tudok rendelni, mert a creative nem foglakozik velem, mert olyat mondanak csak, hogy 10% kedvezményért kaphatok vadonat újat. Na ezzel nagyon ki lettem segítve. Légyszi valaki segítsen, mert megőrülök.
-
El Tebe
tag
Már jópár éve használom és eddig semmi kifogásom nem volt a fent említett hangfalszett ellen. Sajnos úgy néz ki, h tegnap hallgattam utóljára az eredeti ládájával
Soha nem volt hajtva csórikám, igyekeztem mindig hűvös helyre tenni (tiszta tamagocsi .. ), és most mégis megadta magát. (Tegnap este szépen sleep-be pakoltam a távirányítóval, ma meg azt néztem, hogy nem világít a konzolon a kis led. Lehúztam róla mindent, bedugtam csak a ládát, bekapcs és: a hátoldali led összevissza villog és az egész cucc nem hajlandó bekapcsolni.Persze a két éves garancia már vagy 2 éve lejárt..
A biztosítékot megnéztem, látható helyen nincs szakadva a szál. Biztos ami tuti alapon azért kicserélem, de nem sok reményem maradt.. Esetleg még egy másik kábellel ki fogom próbálni - igaz jó nagy szívás az is, hogy nem "normális" dugasza van, úh vehetek egy ilyen plussz kábelt is..Egyre inkább gyanús az itthoni elektromos hálózat: sorra halnak le a cuccaim és már baromi dühös vagyok, hogy ennek a szórakozásomnak is annyi..
Nincs valakinek vmi ötlete?
-
Źşë'
addikt
huhh csoppet dragult a valsag hatasara a cucc bruttó: 115 200 Ft 83ert vettem tavaly:p
-
-XadAnuX+
őstag
Csak fura, hogy egyre ritkábban látok üzletekben, webshopokban
-
-XadAnuX+
őstag
Sajnos eladtam S750- est.
Ebben a kategóriában szerintem ez a legjobb cucc.
Z-5500 személy szerint nem tetszett ennyire.Üdv!
-
haxbop
csendes tag
DDTS-100-at vennék, ha van vkinek eladó.
-
haxbop
csendes tag
Pü ment Játékos.
-
haxbop
csendes tag
Pü ment Játékos.
-
Raider 01
aktív tag
válasz
Digitalis #1059 üzenetére
Ezzel én is így vagyok.Pedig egy két buli alkalmával meg is lett hajtva "persze nem túlzásba"Meg poénból ráengedtem egy bass tesztet,és rendesen féltem 5-ös hangerőn hogy baja lesz mert akkorát szólt és inkább abba hagytam.
Az íróasztalomon minden önálló életet élt!
Én is 5 éve használom és tökéletes!Imádom!
-
Digitalis
senior tag
válasz
HalasKYO #1055 üzenetére
Fentebb felmerült egy olyan kérdés hogy hogyan kaphat egy hangszóró digitális jelet ?
A digitális jel önmagában nem hallható, vissza kell alakítani analóg jellé (D/A) konverter segítségével. A rendszer végén mindig analóg jel jön létre, amely a fejhallgatóba vagy ami a hangszórókba érkezik… Szerintem.
-
Játékos
addikt
Illetve azt szeretném még kérdezni, hogy mennyire sűrűn romlanak el ezek a szettek? Mert pl. a Z-5500-as mostanság egy rakás fos...
-
Játékos
addikt
Sziasztok Urak!
Nem érdekel valakit egy DDTS100-as véletlenül?
Priviben is kereshettek... -
HalasKYO
aktív tag
Üdvözletem!
Énnekem nincs egyik rendszerem sem , én komponensből raktam össze. külön erősítő mély stb.Fentebb felmerült egy olyan kérdés hogy hogyan kaphat egy hangszóró digitális jelet ?
A válasz pofon egyszerű , ha egy picit az ember belemegy a témába.
Addig hogy van egy adott jel digit vagy analóg addig kb tiszta mindenkinek igaz ?
Innentől kezdve jönnek a keverések. ugye vannak mindenféle hangszínszabályzók vagy nincsenek, ez gyártófüggő.ÉS UTÁNA JÖN A VÉGPONT a végerősítés ami a "jel mögé teszi a kraftot " ide pedig csak annyit mondanék hogy nézzetek utána már akit érdekel a CLASS- oknak erősítő téren. pl
-CLASS POWER AMPLIFER stb
Nem akarom elmondani hogy pontosan az A,B,AB,C,D mire való maradjunk annyiban hogy itt is van analóg ill digitális.
Hogy-hogyan ? az analóg egyszerű -> a jel kap egy amplitúdó modulációt azaz lesz benn elég áram ill. fesz és mégis van.képzeld magad elé a színuszt és nyújtsd meg függőlegesen. x tengely az idő y tengely a teljesítmény áram x feszültség
De digitálisnál fogja az adott jelet és szétszedi rengeteg egyensre ugy is mondhatnám hogy szétfésüli. és ezeket mind "egyenirányított rövidzárakat " küldi ki.
Azért nem ég le mert nem áll fenn ms ig csak töredékéig nem tudom hogy most pontossan mennyi de milisec ekről van szó ill még kevesebbről. ez arra elég hogy a membrán meginduljon és má vége is.
Utána jön a következő és ugyanez még sokszor.Jobb vagy rosszabb ? nagyon jó kérdés gondoljunk bele vannak akik a csöves erősítőre szavaznak analóg bakelit..... és vannak akik pc -> digitális erő stb re mondják azt hogy : NA EZ AZ....
Ami viszont biztos a csöves ill A,B,AB,C oszt erők a betáplált energia nagy részét hővé alakítják és emiatt kell is őket hűteni rendessen.
A digitálisnál ez nem áll fenn mivel a felvett energia sokkal jobb hatásfokkal alakul "zenévé"
Ez olyan mint pl a PC PSU-k hatásfoka.
amit elfűt az "elvész".Digitális erősítőkel sokkal nagyobb teljesítmény alacsony torzítás mellett semmi , vagy nagyon minimális hűtéssel.
remélem azért valamennyire érthetően tudtam fogalmazni. ha v miben tévedtem , kérlek írjatok egy pü-t ne maradjak tévhitben.
Üdv -
Zsoó
tag
válasz
gyorsvonat #1048 üzenetére
Hi!
Nekem ugyanígy villogott a zöld led,miután teljesen behalt az egész rendszer.Semmi nem jött ki belőle.Kicseréltem a hibás végfok panelt,azóta ismét tökéletes.
-
cyber86
őstag
Hali. A tesómnak karácsony óta behányt a s750-es hangrendszere (torzít mindegyik szatelit és mély is, de a fejhalgató meg rendessen szól róla) és egy szerele bemérte és azt mondta, hogy valami elő erősítőn egy IC szált el és valami gyantába van beleöntve, de nem mer hozzányúlni. Van szervíz eggyáltalán a Creatívnak vagy lehet kapni hozzá új panelt amin az IC behányt vagy mit csináljon??
-
El Tebe
tag
Én már idestova 2,5 éve használom napi szinten sok órát ezt a hangfalszettet egy X-fi XtemeMusic kártyával - bár csak 6 hangfallal, mert a hátsó kettőre nincs helyem, de gyönyörűen szól.. Nem a hangerő itt a lényeg, inkább a minőség.
A mélynyomója olyan stabilan áll, hogy néha arra fellépve húzom le a redőnyt
(a kis dobozocska amiben jött, 30 Kg volt, így testépítésre is alkalmas)
Én anno 80k-ért vettem, a Nagy Lajos Király útján és azt kell mondjam, hogy nagyon megérte: aki házibulit akar, az inkább vegyen erre kialakított eszközöket, ugyanis ezt nem erre találták ki. (Bár sztem egy valamirevaló erősítő kerül 150-be, nemhogy egy komplett cucc..)
A vezetékes konzoljához pedig csatlakoztatva van egy kis keverő, ami több szgép, CD lejátszó, mp3 lejátszó, és lemezlejátszó sztereo kimenetét "rakja össze".
(A következő nem egy komoly érv, hogy miért jó választás, de ilyen apróságok is örömöt okoznak: a távirányítóban még egyszer sem kellett elemet cserélni, a gyárival megy azóta is, pedig folyton használom.)
Maga a hangkártya minőségével szintén nincs gond, viszont a driver-ek hátborzongatóan xarok..
-
Źşë'
addikt
válasz
gyorsvonat #1048 üzenetére
hát én még nem nagyon hallottam erről a hibáról, remélem nem is fog jelentkezni - bízom benne. további fejleményeket ha megtudsz akkor leírhatnád nekünk esetleg majd
engem is érdekel h mitől lehet
-
gyorsvonat
csendes tag
Sziasztok !
Nekem a minap kezdett el villogni a mélynyomón lévő zöld visszajelző led. Elvittem szervízbe azt mondták nincs semmi baja. Ma fogok bemenni személyesen, hogy mutassák meg hogyan is működik.
Akinek volt már ilyen hibája, tudna esetleg vmi infót mondani, hogyan oldódott meg ?
Végigolvastam fórumokat. Olvastam a hivatalos Creative oldal forumját is. Akinek villog a zöld led az nem jelent semmi jót.
Kiváncsi vagyok mit fognak mutatni nekem a szervízben, nem tudom hova rakni a dolgot egyelőre.Egyébként leszámítva ezt a hibát, teljesen elégedett vagyok a hangszóró settel. Nagyon szép hangja van, még halkan is dinamikus. Szeretném visszakapni.
üdv.
-
Freddy TNT
őstag
válasz
szimcsi #1046 üzenetére
Szevasz !
Én neten rendeltem, mert más sajnos nem maradt. Írd be a gógliba, hogy : s750 ár
Aztán kidob egy rakás találatot. Mazsolázz nyugodtan, nem kerget a tatár. Aztán a legolcsóbbnál megrendeled
Én a Cellcom-nál rendeltem,de ez volt az utolsó darabjuk.mod: Az árával kapcsolatban annyit, hogy netről,futárral olcsóbb volt mint itt egy helyi boltban Z-5500-at vásárolni.
De ne menjünk bele, hogy melyik a jobb, olvass vissza 50 hozzászólást
-
szimcsi
senior tag
Valaki vett a közelmúltban s750-est? Tudnátok ajánlani egy megbízható, jó helyet ahonnan lehetne még rendelni? üdv
-
törölt tag
válasz
szimcsi #1043 üzenetére
Ha kihasználod a 7.1-et, s eddig is megvoltál a azok nélkül a szolgáltatások nélkül, amelyeket a Logitech nyújt, inkább az S750-et vedd.
Van egy sanda gyanúm, miszerint már csak a raktárakat söprik ki, mert az európai és amerikai honlapról is eltűnt ez a szett. A Megaworks 550 is éppen így járt annak idején. Sajnálom, mert ezek tényleg kiemelkedő termékek (voltak), a mostani kínálatból csak az előbb említett ProGamer szett az, ami még megérheti a figyelmet.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Gál István #1042 üzenetére
Köszi a szűkszavú választ!
Csak azért kérdeztem, mert lehet, hogy a Z-5500-as szettem mellé beneveznék egy játékosra! Persze szigorúan Pc mellé. De ugyanakkor kicsit sokallom az árát.....
Hangkártya nem probléma, mivel már 3 éve van Xtreme Gamerem.
-
szimcsi
senior tag
válasz
Gál István #1042 üzenetére
És ez még a többi creative hanfalszettnél is jobban inkább a játékokhoz jó? Melyikkel van egy súlycsoportban, a megaworks-szel vagy a gigaworks s750-el? Jó tudom hogy ezek 7.1-esek, de azért körülbelül melyik? Nekem egy 4-5 éves Inspire T7700 van, csak már kezd nagyon tönkremenni és le kéne valamire cserélni, csak a Gigaworks s750-et drágálom, meg nem is könnyen beszerezhető, vagy van a logitech z5500, azzal meg mostanában sok a gond, azt írják.üdv
-
Gál István
senior tag
válasz
Kis zöld izé #1040 üzenetére
ProGamer G500: csak ajánlani tudom kedves "Kis zöld izé". Persze egy normális hangkártya is dukál (XtremeMusic pl) mellé hogy be tudj állítani ezt azt. Imádom...
-
törölt tag
válasz
Freddy TNT #1039 üzenetére
Próbáld meg a Ph! bazárjaiban. Megbízhatóak a kollégák, jó áron hozzák a cuccokat, s általában futárral is le tudják szállíttatni. Vagy ezeket nézted már?
Utódja sajnos nincsen neki, a Creative a DDL driverbe integrálásával volt elfoglalva az utóbbi két évben.
-
Kis zöld izé
senior tag
Pro Gamer G500-as rendszerrel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
-
Freddy TNT
őstag
Ajajajajaj
Ezekből a hozzászólásokból még kirobbanhat pár vita
Nekem továbbra sem tud beszerezni az itteni bolt s750-et.... Elég elkeserítő. Netről nem akarok rendelni,mert ha bármi baja van akkor a gariztatásnál többe kerül a dolog.
Biztos nincs valami utóda az s750-nek ? Elvégre nem mai darab !
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Csatlakozom az előttem szólókhoz : Ésszel használva tökéletes.Teljesen elégedett vagyok vele.Lassan 2 éves és meg sem furdult a fejemben ,hogy lecseréljem.Meg akkor mire is? A teljes hangerő meg 2-3 alkalommal fordult elő mert egyrészt bérházi kégliben a szomszédok pattognának a konyhaszéken másrészt pedig a pici fiam nem szereti a nagyon hangos dolgokat ( 2 éves a szentem ).
-
xcbiker
addikt
válasz
atomiapa #1036 üzenetére
Én is tök elégedett voltam/vagyok vele, de ma eladtam, mert egy ismerősöm meg akarta venni. Én meg úgysem használom ki mostanában.
Viszont jó nagy lúzerek akik full hangerőn házibulira használták és tönkrement nekik. Az ilyenek meg is érdemlik. Ez a szett nem arra való. Meg melyik szett bírná károsodás nélkül fullon, több órán át....
- aki ilyenek miatt leírja a szettet azt csókoltatom!
-
atomiapa
csendes tag
Már régen jártam erre, egy kissé eldurvult a vita.
Én figyelmetekbe ajánlanám a korábbi 608 és 836- os hozzászólásaimat.
Változatlanul meg tudom erősíteni, hogy a berendezés kifogástalanul és fantasztikusan szól.Ami meglepett és külön öröm számomra, hogy a legújabb HD-s hangformátumok is kitűnően szólnak rajta egy HTCP rendszerbe állításával, így mégsem kell lecserélnem, most már véglegesen maradni fog az S-750-es, örökké!
Szívesen megmutatom az érdeklődőknek Szentesen.
üdv -
xcbiker
addikt
Van valakinek fölösben egy s750 satelit vagy annak az előlapja?
-
Freddy TNT
őstag
Hát, szotyola van. Egyenlőre senki nem tud hozni ilyen zajrendszert nekem.....lehet, hogy marad a z-5500 ?
-
Freddy TNT
őstag
válasz
Kis zöld izé #1032 üzenetére
Ritkán járok Pesten. De ha összefutunk, akkor neked vághatok egy korsó sört
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Freddy TNT #1031 üzenetére
Ha Budapest környékéről származtok akkor részemről semmi akadálya!
Minden csak megbeszélés tárgyát képezi!
Aztán meg jól megdobáltok korsóval mi?
-
Freddy TNT
őstag
válasz
Kis zöld izé #1030 üzenetére
Én is kérek egy pofa sört...és a konkurencia tábora fizeti
Na jó,csak vicceltem ám
-
Kis zöld izé
senior tag
Hát akkor kedves vitapartnerek, úgy tűnik, hogy végre sikerült megértenünk egymást!
Remélem azért nincs harag?
Nem hittem volna, hogy egyszer megérem ezt a pillanatot.
Ezek után megérdemelnénk egy sört!
-
Źşë'
addikt
válasz
Freddy TNT #1026 üzenetére
így van, talán a crea az only pc-s cuccokat próbálta meg már akkor is becélozni, egy jó minőségű hangrendszerrel amit a felhasználó rá tud köti a pc-jére. innentől kezdve már nem nagyon kell a dekóder. gondolom elkezdtek gondolkozni h mi lenne ha asztali játékosra is rámenne, és így utólagosan született meg a dekóder (ddts-100).. csak mivel nem nagyon volt/van rá kereslet (értem ez alatt azt h akinek full házimozi kell az megveszi azt a rendszert/terméket amihez/ben van dekóder) így eleve nem is foglalkoztak vele olyannyira hisz ha 1x nem éri meg nekik... és ez tök érthető hisz javarészt számítógép perifériákat gyárt a crea, csak azt nem értem h miért nem fejleszti fel olyan szintre mint a "vetélytársai" - lehet nem akar elszakadni a pc's perifériáktól... v az is lehet h Ők is untig elégnek tartják azt a tábort akiknek nem célja a asztali rendszerek kialakítása, hanem épp egy multimédia központ kiépítése, ahol az usr 1helyen tud filmeket nézni, játszani, zenét hallgatni, 3dstudio max-et alkalmazni (hdtvn :p)... egyszóval multimédia.
-
Kleroo
veterán
válasz
Igen. Ez igaz, hogy végülis pc-s hangfalszettnek van árulva, és akkor minek bele dekóder, ha a cég úgyis hangkártyákból él.
Én azért gondolom még mindig hogy túlnövi a pc-t , mert ez a szett szól olyan jól, hogy be kell rendezni hozzá az egész szobát(minek minimum 20nm-esnek kell lennie).
Ez azért van bennem ennyire, mert külföldi fórumokon is van csata, a sok butus között(ott ati-nvidia erősségű) és sokan mellékenek képet. és elég fura hogy sokan 10-15 nm-es szobákban, az asztalra teszik a 3 első hangfalat(itt még a stereo hatás se nagyon jönne vissza) és a subot a lábukhoz asztal alá, a maradék hátsókat pedig kb összevissza, polcra, székre...SZánalmas. Épp ezaz. Ha ilyen jól szól a cucc, akkor jól meg kell csinálni hozzá a szobát. és mivel pc-re van kötve, ezért pc központú is lenne a szoba.....ami bökkenő....
A digitális dolognál valamit keversz.a hangszóró csak analóg jelet kaphat.Attól függ honnan jön.ha hangkártyára kötöd analóg módon, akkor a hkártya alakítja a digitális jelet analóggá, s küldi a hangcuccnak.Ha a hangcuccban van dekóder akkor azt is lehet, hogy a digitális jelet kiküldöd a gépből, és a hcucc saját magának alakítja át analóg jellé.Tehát ha nincs hangkártyát, és beépített dekódered, akkor kb marad a stereo zene
.
A keresztváltó pedig frekvenciákat vág.A logi egyutas. A közepén lévú"TITTÁÁNKÚÚÚPon"
képződnek a magashangok(meglepően jól) Highend cuccokon is alkalmaznak ilyet....de azért a külön (jó) csipogó az igazi.
-
Freddy TNT
őstag
válasz
Hopsza, lemaradt az eleje. na sebaj, a lényeg megvan
-
Freddy TNT
őstag
Sajnos jó pár üzletből csak 1 tudja meghozni nekem. (legalábbis megigérték)
Észrevételek a szócsatákhoz:
Szerintem az S750 nem azokat az embereket célozza meg, akik nem csak PC-t kötnének a rendszerre. Ez úgy van kitalálva, hogy egy Creative kártyával (amin van dekóder) szóljon és kész. (logikus termékkapcsolás)
Van persze erre megoldás,hogy mást is ráköss az pedig a külső dekóder. De szerintem alapjaiban NEM arra találták ki, hogy PS3 meg DVD lejátszókra kössék az emberek.
Ebből adódóan persze hátrányai vannak más,unisex rendszerekkelEzt a digitális erősítő dolgot magyarázza el nekem valaki a Loginál ! A hangszóró analóg jelet kap,tehát kéne lenni a szatelitekben keresztváltónak. (vagy ezek szerint csak 1 utas a szatelitje?) De mi köze ennek holmi digitális jelhez ? Az erősítő kaphat azt persze,de nem magyarázza meg nekem a hiányosságot.
A hangfalszett vásárlás mindenkinek egyéni izlése. De szerintem a Logi topic nem feltétlen a minőség miatt nagyobb. Célzok most az árra. Vagy a problémákra ? Nem mondom most ezzel azt,hogy a logi szar ! De szerintem kétség kívül ennek is van köze a dologhoz.
Például Lamborghini-ből sincs mindenkinek egy a garázsábanA gyári hibák feltétlenül bosszantóak és vérlázító, hogy szar a gariztatás és a szervizelés.Na de szerintem más terméknél is ugyan így meg leget szívni. Na mondjuk a boltostól is nagy mértékben függ a dolog ugyebár...
A döntésem azért esik az S750-re mert bár sok kritika éri a rendszert, ennek ellenére elismerik sokan, hogy egy hajszállal,de jobb a hangja. Én meg nem fogok PC-n kívül mást rákötni.De van mondjuk TV tunerem meg használom játékra,zenére,filmnézésre is a vasat.
Szeretnék ha egy hajszállal is,de jobbat venni. És igen, ha kell akkor ennyiért. Úgy vélem,csak egyszer kell megvennem. Ha kultúráltan használom akkor pedig nem füstöl el.
-
Zsoó
tag
válasz
Kis zöld izé #1023 üzenetére
Igen,az anyagi dolog engem is elgondolkodtatott h melyiket vegyem.De aztán egyszerűen megoldottam: használtan 50k vettem egy S750-et és annyi.Az X-Fi meg már amúgy is megvolt.
Amúgy nekem is nagyon tetszik a Logi hangja is m havernál hallottam.És nem is az 5500-as hnem egy kisebb Z5300 THX-es van neki.Mindíg irígykedtem rá,mert nekem Inspire T7700 volt(nagy kalap xar a Z5300-hoz képest).Emiatt is nehéz volt a döntés.
Ezért nem értem mi értelme itt egymást bizonygatni melyik a jobb.Mindenki eldöntötte,és azt vette.Ennyi.
Videokariból is volt ATI és nVidia-m is.Midíg azt vettem ami épp akkor jobb volt a másiknál,és nem tettem le a voksom szemellenzősen egyik márka mellett sem.Ezért röhögök a sok idiótán mikor szapulják egyik és másik videokariját és egyéb cuucait,mivel igaz a mondás h mindenki a maga lovát dícséri.Most is éppen geforce-om van,de a köv karim ATI lesz:4870X2 mert most az a jobb.
Uff -
Kleroo
veterán
válasz
Kis zöld izé #1023 üzenetére
Igen hasonlóra gondoltam.
De azért 83-ért nem olyan rossz vétel.SŐT JÓ!(bár kétlem hogy a cégre rátelefonálva bizonyítást nyerne ez az ár) Nem szabad elfelejteni hogy 7 hangszóró van hozzá, nem 5.Az én legfőbb bajom vele, hogy sehova sem jó.
Pc mellé igényes felhasználásra túl sok,elhelyezhetetlen(aki pedig csak épphogy lerakja őket valamelyik polcra vagy ahova csak tudja, az nem túl igényes zenehallgatóó;juuj! főleg a subot az asztal alá mesétől halok be!)
Házimozizáshoz(külön szoba plazma tv, kanapé,semmi más) pedig kicsit csúnyácska és azért mégis csak egy pc-s cucc("kis műanyag vakarcs"), amiben nincs semmilyen dekóder,hogy amikor a filmeket néznénk a moziszobában, akkor a dvd lejátszóból nem tudjuk kicsalni a komolyabb, a rendszert komolyan megdolgoztató hangformátumokat.. :S )
-
Kis zöld izé
senior tag
A Loginál sem feltétlenül feltétel a dekóder.
A ST hátulján van egy kapcsoló amivel 6 csatornás közvetlen bemenetre lehet állítani és akkor már a hangkártya dolgozik. Ez esetben a hangkártya DAC-ja dolgozik. Tehát analóg módon továbbítja a jelet az erősítőbe pont mint az S750-nél.
Bizony elég szép hangokat sikerült előcsalni a rendszerből íly módon. Csak, hogy értsd miről beszélek [ST rear] A használhatóság szempontjából mindenképp, elnézhető a picivel gyengébb hangminőség. Legalábbis a zenéknél. Bár ez is relatív. A vásárlással kapcsolatban pedig csak annyit, hogy legolcsóbban is 82k(S750). Ez is sok érte. Ha dekóder nélkül árulnák annyiért mint a Logit akkor "talán" elgondolkodnék az S750-es vásárlásán. Annyival nem jobb a Creative mint amennyivel drágább.
Hogy teljes legyen a kép:
Megveszed a szettet 82k-ért (legolcsóbban)
Minimum egy X-FI Xtreme Gamer MX 18k
Teljes értékű használat miatt egy dekóder (jobb esetben hozzá tudsz jutni használtan külföldről mondjuk 30k-ért)
Akkor mennyibe is jöttél ki?
130000ft-ból és ez a jobbik eset.
A Logi kijön 73k-ból ha normális helyen veszed! + egy fent említett hangkari és még a 100k közelében sem vagy. Ahhoz képest minőségi cuccod van!
Remélem most már értitek, hogy a vita nem arról szólt, hogy nem jó a Crea, hanem arról, hogy nem éri meg. Magam részéről nem állt szándékomban lehúzni a cuccot.
Kleroo kolléga is erre akart kitérni. -
Zsoó
tag
Itt a fórum elején volt egy link,ahol meg lehet rendelni a dekódert.Asszem szegeden.Olyan 35k körül volt az ára.Egyenlőre ezt találtam,itt meg lehet rendelni: [link]
-
Źşë'
addikt
válasz
Kis zöld izé #1020 üzenetére
jójó ez megintcsak szubjektív... nekem nem lenne jobb választás a logi, és már 1000x leírtam h miért is... ki mire használja.... nem 100%os feltétel a dekóder... annyian ajnározzátok h nemlehet kapni és akkor most mi lesz
o.O
Kleroo- amúgy valóban foglalkozhatna a high end hangszórókkal picit a crea, mint vérfrissítés (mitsemhogy majmolja Fatality-t), extrákat beledobni és akkor már tényleg egy "full profi" cucc lenne.
az árához meg még annyit fűznék h nemfeltétlen kell kapásból drágább helyen megvenni...
-
Kis zöld izé
senior tag
Tehát a jelek szerint úgy tűnik, hogy a mai napig is jobb vásárnak tűnik [eme összelapátolt, büdzsé hangszett!]
Kleroo kollégát megerősítve! -
Kis zöld izé
senior tag
[Szintén itt egy zsír új dobozos decoder amely világszerte szállít.] A bibi csak annyi, hogy 480 amerikai dollár az ára!
-
Kis zöld izé
senior tag
[Licit nélküli DDTS-100 Decoder] Most tessék rábukni gyorsan!!!
Sorry, de ez csak amerikában szállít.....Pedig én csak jót akartam.
-
Kleroo
veterán
Úgy látom nehéz fogást találni az írásomon. Vagy mindenki helyesnek tartja a meglátásom.
Ezért hozzáteszem, így utánnanézés után.
104 ezer forint a cucc az a4-ben
1 dekóder nem tudom mennyi hozzá. legyen mondjuk 10 ezer
Így minimum 114re jön ki a szett.
Ennyiből sajnos már tényleg ki lehet hozni egy igazi komponens szettet.
45 körül egy erősítő, 45 körül egy első nagy hangfalpár(beépített mélyhangsugárzóval), 15 körül egy center,
és 15 körül egy hátsó kis hangfalpár. ez így 120
(És később egy külön mély. )
és összehasonlíthatatlanul sokkal jobb.
,Nem vita tárgya.
Az a vita tárgya hogy megéri-e.
Nekem megérné, ha ennyit szánnék a dologra.
De ettől függetlenül még mindig hozzáfűzném, hogy JÓ cucc az s750.
De.....
Ha kapna egy dizájn frisítést,és beépített dekódert, valamint felfejlesztenék logi szintjérre a használhatóságot, akkor fa$za vétel lenne.
De a creative úgy nézem leszarja a highend cuccait. annyi kishangfalpárt mutat be újabban, hogy már szánalom...
(Csak hogy elhiggyétek, nem vagyok részrehajló: CREATIVE márkaimádó vagyok.
cuccaim: creative zen micro,zen vision m,nano plus,x.fi music, hs-400,webkamera.
Csak újabban az összes terméke kezd gagyi lenni)
És ettől függetlenül összességében mint korábban írtam , a logitech sokkal jobb -
Digitalis
senior tag
2003 óta szépen átesett a Creative GigaWorks S750 pár [Expert Reviews]-en. Ne foglalkozz vele,itt a Creative gigaworks s750 tulajok ide! topikban elhangzottak és a látottakat megfelelően kell súlyozni. Kár lesüllyedni...
-
Zsoó
tag
Sokáig vacilláltam a két rendszer között.Mielőtt megvettem hallottam havernál a Logit.A DVD nagyon tetszett,viszont CD-t hallgatni rajta siralmas volt.Azóta nem tudtam össze hasonlítani DVD-n őket,viszont zenében jobb a Crea.Ezt egy Logis haver is elismerte.
Amúgy meg a tápjával semmi gond sincs.Egyedi esetek meg mindíg vannak. -
Foglalt név
addikt
"Okké, részemről ez volt az utolsó, ha nem jön több cinikus megjegyzés és hülyének titulálás a hátam mögött."
Ezt mindkét oldalról jó lenne betartani, mert ez pont egy olyan topik, ahova nem azért járnék, hogy törölgessem a hsz-eket
-
Skizz
addikt
válasz
Digitalis #1009 üzenetére
Fikázás... mikor szoksz már le erről. Mutass már egy hsz-t, ahol nem véleményt nyilvánítottam kulturáltan, hanem fikáztam. Mert eddig ez még nem sikerült. Prejudikálás akkor lenne, ha nem is hallottam volna a szettet. A házibuln nem rögtön csutkára tolva hallgatta a nép, amíg mindenki megérkezett addig csak "melegítettük", és volt időm kipróbálni lossless zenével és jobbfajta mp3-mal egyaránt. Így született a véleményem erről a cuccról. Ellenben ha te Z-5500 ajnárnak veszed amit itt művelünk, akkor vagy az irigység beszél belőled, vagy még továbbra sem vagy képes megérteni amit írunk. Pozitív és negatív jellemzői egyaránt vannak mindkét rendszernek, mi ezeket kiemeltük, nektek nem tetszett és szerinted csak fikáztuk a creát. Ilyen hozzáállástól nem is tudom mit várhatok el...
Okké, részemről ez volt az utolsó, ha nem jön több cinikus megjegyzés és hülyének titulálás a hátam mögött.Buék
Źşë': Pár részletre választ kapsz a hsz-omban, a többin csak nevetnék egy jót.
Ennél egy kicsit többre tartottalak, de már látom miért csúszik a topik a süllyesztő felé, te vagy itt az egyik húzóerő.
Na písz...
-
Źşë'
addikt
megintcsak hozod a formád
lol
nemérted azt amit írok-- azért írtam a gyártási adatokat mivel 3 év van a 2 cucc között, ez is azt bizonyitja h loginak biza volt sok ideje javítani pár dolgon (qvázi extrákon)... így nem csoda h több +-t tartalmaz... ami tekinthető akár marketingfogásnak is logi részéről... Crea meg h miért nem csinált új rendszert... az az ő dolguk, és engem nem is nagyon érdekel. Az meg h a logiban milyen extrák vannak pláne, hisz nem asztali játékosra van téve... ja és h ki járt jobban meg rosszabul azt dontse el saját maga - én szvsz pcn sokkal több mindent tudok univerzálisan megvalósítani mint egy lejátszón
"Nemsokan kértek segítséget az eszmecserénk folyamán, így nem tudom kinek kéne segítenem," ---> ez is azt bizonyítja alátámasztani h tök feleslegesen erőlteted magad Itt
egy szóval nem mondtam h nem lehet rosszakat szólni róla, de amit te művelsz az mindenen túltesz... lehúzás legalja érted... nincs is szetted, és mégis ontod az észt... tök úgy beszélsz mint akinek már legalább 1 éve ilyen cucca van...
"csupán hallottam szólni egy házibuliban." na és egy házibuliban milyen zene megy? discoShiT... és szted arra tervezték ezt az "erőművet" ? ha házibulizni akarsz egy 7.1es rendszeren teszed?
így aztán lehet véleményt alkotni grat...
-
Digitalis
senior tag
Ha ez így van, akkor még rosszabb a helyzet.
Tehát, akkor egyszer egy házibuliban hallottad a Creative S750 redszert, és te erre alapozod az összes "mértékadó"állításod. (fikázásod.) Ez nem más mint prejudikálás. Mondjuk tőled nem is vártam mást.
Legalább ha itt kotnyeleskedel, a fent linkelt 2db tesztet olvastad? Ez a topik tényleg off kat lett, már rég átment Logitech Z5500 ajnár-ba, de ennek ellenére további jó fórumozást és Buék mindenkinek. Komolyan.
close. -
Kis zöld izé
senior tag
De nézzük a jó oldalát a dolgoknak! Életben tartjuk a topicot a 2009.-es évben is!
Valamint a hsz.-ek meghaladták az ezret is!
-
Digitalis
senior tag
Isten ments, én ilyenre nem költök, csupán hallottam szólni egy házibuliban
Tegnap még lent volt nálad egy S750 példány a nappaliban.Tán ellopták?
van a nappaliban egy s750-em, ha így megfelel, de ha eddig nem tudtál érdemben hozzászólni a beszélgetéshez, akkor eztán kopj le rólam.
Köszönjük és várjuk ezután is a hiteles, megbízható infókat. -
Skizz
addikt
Nemsokan kértek segítséget az eszmecserénk folyamán, így nem tudom kinek kéne segítenem, pláne ha még hozzáveszed, hogy nemrég kikötötted, itt csak dicsérni lehet az S750-et.
Isten ments, én ilyenre nem költök, csupán hallottam szólni egy házibuliban.ui.-ra: És ezzel mit szeretnél mondani? Hogy a creában 5 éve rohadnak a hangszórók a logiba meg 3 éve? És ez fidzsör?
-
Kleroo
veterán
Atyaég mi van itt
Remélem vettetek ünnepek előtt jó sok panadolt
Nos én hallottam mindkét szettet.
Így igyekszem nem elfogult lenni.
A creative előnye, hogy tényleg szebben szól.(bár ezt csak akkor hallani,ha rögtön tök ugyanazt az anyagot(dts;dts96/24) hallgatod meg egymás után a kettőn) de én nem igazán húznám alá azt a szót hogy jobb.csak 1-2 nüansszal jobb.(azóta pedig már dvd-audiókra szoktam rá, amit annyira gyönyörűen szólaltat meg a logi, hogy nem hiányzik a nüanszokkal szebb crea)
Ezzel szembe, a logitech használhatóság, kényelme a földbetapossa a crea-t
A távirányítóról mp-k alatt mindent tökéletesen be tudsz lőni.Utánozhatatalan. kicsit megbütykölöd a subot, majd belövöd a surroundot, végül a center hangerejét is.
Aztán egy gombbal átváltasz egy másik forrásra, mundjuk ps, és ahoz is mp alatt belövöd újra.Ez tényleg CSODÁS benne.
A megjelenés sztem döntetlen.A logitech divatos, a creative konzervatív(de a crean azért látszik, hogy nem mai darab)
Bemenetek, gyárilag támogatott formátumok terén megint a log hengerel......Igazából a creative el lett hibázva.Más célcsoportra sikeredett megalkotni a szettet.A "20nm-es kanapé+1tv az egész szobában házimozi szoba
".Hangminőségben magas a mérce, 7.1es, tehát egy jó nagy szobát kell vele tökéletesen berendezni, és egyszer, egyetlen lejátszóra behangolni.
Csakhogy ez nem nagyon összeilleszthető egy frankó pc-s hangfal fogalmával.Nem tudsz mit csinálni ennyi hangszóróval,kevés bemenete,nehéz használhatóság.
Tehát maradjunk még ezen a vonalon.Tehát inkább az előbb említett felhasználásra jó.
Csakhogy ahhoz igazán tetszetősnek kell lenni, ha az egész szoba erre van fent tartva. de nem az. a másik az ára.minden fontos kellékkel(hasraütve) 100ezer forint. Ennyiből már ki lehet hozni egy szép nagy nagyon dekoratív , igazi hűbakker dekomoly hangrendszert, amit mutogathatsz a szomszédnekés legalább úgy szól.Tehát itt megbukott a crea....
Ellenben a logitech 5.1 divatos, frankó, majdnem ugyanolyan jó szól, igazi társa bárminek(akár egyszerre is) és olcsóbb. 70k körüli.
Viszont hozzá kell tennem, hogy az újabb szériák állítólag szarok. szerintem legalábbis azért ment lejjebb az ára, mert eleve szarabb mint 20005-6os szettek.Remélem "átment" az amit szeretnék.A creative kicsit szebben szól, de ennyi.....
Aki nem ért a szettek összeválogatásához,de minőséget akar, és az egész szobáját a számítógépnek szenteli, és fontos neki hogy mindenütt hangszóró legyen annak jó választás lehet.
De egész egyszerűen a logitech akig rosszabb hangminőségben, a többiben pedig már eleget dicsértem.... Ez az ok, hogy mindenki logitechet veszi.... -
Kis zöld izé
senior tag
Szóval én tudom, hogy mit várhatok ennyiért a Logitól, ti viszont nem tudjátok, hogy mit kaptatok ennyi pénzért. Amúgy pont erről van szó, van egy PC-d, abba egy jó kis hangkártya + ugye a szetted és mennyiől is jöttél ki? Mellesleg mindenféle szir szar codecet kell használnod ahoz is, hogy egy nyamvadt DTS-t el tudj érni... Én nekem pedig itt van a Logi és mi kell hozzá? Maximum egy asztali DVD...
Mennyiből is jöttem ki? Sokkal rosszabb teljesítményt kapok? Nem! Egy minőségi hanganyaggal elátott filmnél azt sem hinném, hogy rosszabb hangminőséget kapnék...
Szóval akkor miről is beszélünk?
-
Digitalis
senior tag
1ánltalán van neked s750? v csak a szádat jártatod?
(#940) Skizz, hát még uccsó mondat.kis zöld
Amúgy szép is lenne ha nem lenne hangváltó az S750-es hangszórókban, analóg rendszer lévén. Azért mert rá van írva, hogy Cambridge Soundworks attól még nem az. Amúgy egy sima hangváltó van benne. A logiban szerinted miért nincs? Azért mert az digitális rendszer...
Hát ez szép volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 4 500GB + 10 Lemez
- Eladó Új Steam Deck 512GB, 2 év jótállásal
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ThinkPad T14 Gen2 14" FHD IPS érintő Ryzen 5 PRO 5650U 16GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest