Hirdetés
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Dell asztali gépek
- ASUS ROG Ally
- RAM topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
PARADIGM
csendes tag
kosz xcbiker !
-
PARADIGM
csendes tag
Hello mindenkinek.
Romaniabol, Nagyvaradrol irok, es az erdekelne hogy hol kaphato (Budapesten) ez a hangszoro a legjobb aron. Elore is mindenkinek kosz!
[Szerkesztve] -
ByB
addikt
Hát elgondolkodom rajta... De neked sem voltak meggyőzőek az érveid!
Azt elfogadom, hogy a DivX nagy előny, de 30k-ért? Még alszok rá egy párat! Az különben tényleg nem lenne rossz, ha normál házimozivá lehetne alakítani a későbbiekben: magyarul kommunikálna a számítógéppel, de az asztali dvd lejátszóval is...
Köszönöm az infókat!
BBence
ui.: Az persze külön téma, hogy ez a dekóder valami gyönyörűen néz ki, elég impozáns asztali dísznek tűnik!!! -
pubwart
aktív tag
Megotm hogy jössz ehhez a hangnemhez. Elég sok embernek szeretzem itt jópár dolgot. Tiszta jóindulatból. Én ugyanezt feltételezem másokról is. Bár ezek szerint csak én vagyok ilyen...
Mellesleg én csak Trak-kel csak mélységesen együttértettem
Ha a kocsis dolog neked f(v)akítás, akkor szintén csak röhögni tudok rajtad, mikor kipengeted a nagy lét egy kocsira...
És ott nem ezrekben lesz mérhető a difi, hanem millákban
[Szerkesztve] -
xcbiker
addikt
én az Mp3 alatt a DivX filmbe kódolt hangot értem.
eddig csak dvd filmeknél szólt ott ahol kell az adott hang. pl.: a beszéd általában a centerből, de ha valahonnan máshonnan szólt be valaki akkor az a másik csatornán jött. Most a divX-nél is megvan ez. Bár nem értem hogy az mp3-ból hogy tudja kikeverni, hogy mi hol szóljon.
Szerintem ha sulinetre veszed akkor nem rossz. egyébként meggondolandó.
illetve még akkor jó ha több ezközt akarsz rákapcsolni.
Audigy2 ZS-vel kizárólag digital out-on működik a cucc, de szerintem minden hangkártyával igy van ez, csak annál nem aminél van külön optikai kimenet. -
ByB
addikt
Csak hogy visszatérítsük a topicot az eredeti kerékvágásba:
az Mp3 akkor is hangos, hogyha feltekered a hangerőt!? Nerm értem, hogy ez miért előny! (Szebben is szól a zene?) Azzal már egyetértek, hogy az király, hogyha a DivX is térben szól, de azért ha jól gondolom, a ProLogic II. felel. Magyarul, ha van egy DivX player-em, ami támogatja a ProLogic II.-őt akkor ugyanott vagyok? (Audigy 2 ZS hangkártyával.)
Őszintén, megérte megvenni? Van 30.000 Ft-nyi (árakat már csak félve írok le) különség? Félve remélem, hogy a válaszod: NEM!
Tulajdonképpen, ennek csak a filmek megnézésnél van jelentősége? És ott is csak a DivX-ek vannak előnyben, hiszen a DVD-k PowerDVD 6-tal való lejátszásán, már nem sokat lehet javítani, nem?
Azt hittem értem ennek a dekóderes dolognak a lényegét, de rájöttem, nem! -
Trak
addikt
Bővebben: link
2484-es hsz. -
ByB
addikt
Hogy jössz te hozzá, hogy ''megdorgálsz'' azért, amiért én olcsón tudtam szerezni magamnak ilyen cuccot?! Képzeld a barátaimnak is ennyiért szerzem: azaz 64.000 Ft-ért! Most már csak azért is: 64.000Ft!!!
Körülbelül a bolti ár 2/3-áért... Tudsz mást is, mint mindenkitől azt kérdezni, hogy tud-e neked olcsón szerezni ilyen cuccot? Képzeld el, bennem volt, hogy hétfőn rákérdezek, hogy mit tehetek, de most már csak nevetek rajtad!!! Le lehet szállni rólam, annak ellenére, hogy 64.000 Ft-ért vettem!!!
A VW-enes dologra, meg nem írok semmit, fakításnak megteszi... Offoljál máshol...
-
pubwart
aktív tag
nem támadásképp mondtam, de azé elég jó ár ez, és csóri emeber beleéli magát, hogy estleg...
Mindegy. Ez ilyen. Ez tényleg dicsekvés, mert máshol a netto ár is 80k felett van....
Nekünk is van egy VW-nünk és 25%-al olcsóbban kaptunk, mert fater ott dolgozik. Senkinek nem mondom, mert másnak nem tudok szerezni. Trak-nak igaza van -
xcbiker
addikt
A creative rendszerekben mindig is a profin összelőtt hanzást bírtam.
sokszor olyan az érzés mintha alkalmanként a sateiltekből is olyan méllyek jönnének ki mint a SUB-ból. -
Trak
addikt
Nem írigységből írtam, az egyik topikban már majdnem rájöttél hol dolgozom, szóval abból gondolhatod, hogy én is meg tudom venni ennyiért
Én is, és többen is tudnak 1-2 nagykerben pár dolgot néha nettóért vásárolni, de mégsem írják be az adott topikba.
Már a 3. topikban olvastam, és kicsit zavaró volt (én már csak ilyen szókimondó vagyok). Csak gondoltam megemlítem. Az ár miatt nem vagyok irígy, a hangfal miatt annál inkább
Ne OFFoljunk ide, menjünk vagy az OFF-, vagy a RING topikba -
ByB
addikt
Talán nekik lehetne írni, hátha válaszolnak vmi okosat! Bővebben: link
-
ByB
addikt
Ha lenne egy Supra-m, amit olcsón vettem, akkor ne írjam le a Japanese Performance topicba, mert nem tudok mindenkinek szerezni??? Azért írtam le két max három topicba mert köze volt a topichoz!!! A használt Gigaworks eladásánál, azért, hogy lehessen viszonyítani, a Z-5500 topicba azért, hogy érthetővé válljon a Logitech eltúlzott ára, ide meg azért mert kérdezték! Nem vagyok egy dicsekvős ember, ezzel együtt irígykedős sem! Netán zavar? Olyan irígykedés szaga van a dolognak...
[Szerkesztve] -
xcbiker
addikt
nah összeraktam a dekóderrel, de mintha a rendszerben sem lenne a dekóder. nem tudok állítani semmit rajta aminek hatása is lenne a hangzásra. Valszeg én vagyok láma.
ötlet? -
pubwart
aktív tag
Lehet ilyen cuccot SuliNetre venni? Mert nekem kellene egy ilyen gépezet!!! Remélem nem csak a csökevényes T770as van csak...
-
racing-01
csendes tag
HI! ByB te akkor most milyen cucot vettél??? Ée mennyi volt?
-
xcbiker
addikt
én is
már csak 4pólusú 3,5''-os jack csatlakozók kellenének hogy meghosszabíthatssam a távot a gép és a hangcucc között.
vagy egy ilyen, ha használható audigy2zs-hez is optikai kimenet gyanánt:
Bővebben: link
mert ugye egy kábel azért barátibb, mint 3-4 -
Raymond
titán
Hello !
Ez majd a lenti hozzaszolasodhoz is szol:
1) Igen. Azt hiszem az ocsednek az RMS vs. szinusz-al van problemaja
2) Perzehogy van - eleg osszehasonlitani a szamokat a weboldalon. Meg persze az arat
3) Egy kulso dekoder ahogy a neve is mondja. Az erosito a hangszoroknak a subwooferedben van. A kulso dekoder-t tobb mindenre rakapcsolhatod, de ha egy A2ZS-van a PC-ben es nem akarod kulso (DD Ex vagy DTS ES dekoder nelkuli) DVD lejatszoval hasznalnod akkor nincs ertelme megvenni.
4) Mert a CMSS hamis surround amit a kartya a sztereo jelbol allit elo es az elosztas igy jon ki. Nem csak a ket elos van a ket hatsora duplikalva. Hagyd a hangerot ahogy van (mondjuk allitsd be a THX Console-al). Zenenel probald meg a CMSS2-t. Vagy letoltod a MediaSource update-et a Creative weboldalarol es hasznalod a NEO:6 algoritmust a CMSS helyett. Lehet az jobban bejon.
Nem hinnem hogy olyan kis szobaba van ertelmne valtanod. Es ne vard hogy hasonlo kulonbseg lesz mint amikor a 8 evesrol valtotal a T7700-ra, ez azert mas. -
norbyte™
csendes tag
Hangerő, tisztaság, tartomány!
Majd ha tisztán, DDTS-100 dekóderen keresztül meghallgatsz egy DTS/DTS- ES referencia disket!Pl. egy Sample Various Artists vagy egy Music Demo and Setup Disc korongot.
Majd akkor mit fogsz mondani
Komolyan mondom, mindent lemos az S750 ebben a kategóriában. Nem véletlen, hogy a Klipsch Promedia Ultra szinten emlegetik. Paraméterei még a Klipsch Ultránál is jobbak. Hangszórók nem gagyi utánzatok, hanem mind eredeti Cambridge Soundworks, mágnesei meg majdnem ugyanakkora, mint maga a membrán. MOSFET végfok, Pioneer BASH rendszerű erősítő stb... szal nincsenek véletlenek. Ha ezt a minőséget komponensekből kéne mondjuk összehozni ( RMS 700W ; THD 0,1% ; 7.1 csatorna, 130dB, 25-40Khz stb.) nagyságrendekkel mélyebben a zsebbe kéne nyúlni.
Ha meghúzunk egy költségvetési határt, és ha különösebben utólag fejleszteni nem akarunk, szubjektív véleményem szerint, nagyon jó vételnek tartom. -
Enclave
aktív tag
Köszi a válaszokat de árban azért nem egyforma a kettő!
(pont ezért kérdeztem)
Másrészt én egy noname 8 éves 2.0-ról váltottam erre, úgyhogy nekem ez is nagy szám, mivel csak ez az egyetlen 7.1 volt ami elérhető volt számomra az Au2 zs-hez...
És egy 12-15 nm-es szobába nem tudom mennyire passzolna egy s750...
Így is amikor a haver felcsavarta a hangerőt maxra, azt hittem leviszi a fejemet, a haverom apja pedig ijedten rohant be a szobába,hogy ''mi ez a dübörgés?'', ''tankok közlekednek a szobában?'' -
Enclave
aktív tag
Hali!
Ugyan nekem nem s750-em van hanem Inspire T7700 (ami asszem a ''kistestvére'' az s750-nek) de gondoltam felteszek néhány kérdést...
1. Az s750 tényleg olyan brutál erős mint ahogy ott van írva? Mert az öcsém vhogy nem tudja elhinni,hogy ''akkora'' hangfalak ilyen erősen szóljanak...
2. Van vmi minőségbeli különbség az S750 és T7700 között a hangerőn kívül?
3. Az itt említett DDTS-100 decodernek tulajdonképpen mi a haszna? És mire való? (Ugyanis nem vagyok egy hangtechnikában jártas személy de vmi 6.1 van írva a creative oldalán meg,hogy nem erősítő)
4. Lehet,hogy csak nálam van de amikor mp3-akat hallgatok és bekapcsolom a Cmss-t és a stereo surround-ot akkor vhogy a hátsó hangfalak halkabban szólnak mint az elsők, viszont ha a hangerejüket elállítom akkor játékokban nem szólnak egyformán. Ezzel a problémával mit lehetne kezdeni?
(röviden:játéknál és mp3-aknál is egyforma hangereje legyen minden hangfalnak)
Amúgy a 7.1-et nagyon bírom főleg a játékokban: BF1942-ben és a Max Payne-ben
Köszi a válaszokat előre is! -
ByB
addikt
Újabb élmény! A mélynyomó egyenlőre a lábamnál van, ha az asztalnál dolgozok: eddig a bal, most a jobb talpamat masszírozza! Ajánlom hozzá a Black Eyed Peas - Bridging The Gaps albumát - egészen felfrissült a vérkeringés a talpamban.
-
ByB
addikt
Ma reggel mindenki eltávozott itthonról, akit zavar a mély hang, ezért gondoltam a tegnapi bemelegítés után kipróbálom mi az amiről mindenki beszél, de még nem tapasztalhattam meg: Te yooó ég!!! Nem térek magamhoz!!! Halkan olyan békés volt az egész, de amikor a kijelzőn a 7. led is bekapcsolt, a szobában beindult a légmozgás! Légmozgást írtam volna? Maradjunk inkább a tornádószerű kavalkádba!!! Eddigi mélynyomóimhoz ha odaraktam egy A/4-es papírt, akkor eszeveszetten elkezdték rezonáltatni. Ez cafatokra szedi, kiköpi és közli velem, hogy mással szórakozzak...
-
ByB
addikt
Hát elkezdtem bemelegíteni a cuccot, egyenlőre semmi equalizer állítgatás, csak az Audigy 2 ZS THX ablakát állítottam be. Ami nagyon feltűnt:
- Annak ellenére, hogy maga a három ''út'' külön hangfalban van, korrekt hangzásvilág. Nem B&W, de jóval drágább Sony (nem azért mert etalon, hanem mert minőség) házimozikat mosolyogva magamögé utasít.
- Alacsony hangerőn is tiszta egyenletes hangzáskép, ami emiatt nem nyit ki túlságosan, ahogy növeled a hangerőt, de ez nem is baj.
- De ami a legjobban letaglózott, az a mélyhangsugárzó! Eddig én még nem hallottam ilyet. Tudom, hogy ennél jóval jobb cuccok is vannak, de ennek ellenére döbbenetes a hatás. Nem agresszív, nem akarja elnyomni a közép és a magas tartományt. S annyira tisztán csak a mély jön a ládából, semmi csörgés, rezgés, puffogás, csak elementáris tiszta energia.
Elsőre ennyit, holnap már elkezdem beállítani is... Ráadásul hétvégén kapok kölcsönbe egy DDTS-100 dekódert, majd arról is beszámolok!
üdv
BBence -
ByB
addikt
Ejh Tulaj Lettem!!!
Hát lányok és srácok, becipeltem a kocsiból a cuccot, majd megszakadtam! Nem elég, hogy baromi nehéz, még esetlen a fogása is a doboznak, épphogy befér egy átlagajtón, ráadásul csupa jég a kert...
Most itt bent pihennek, felveszik a szoba melegét, aztán hajrá!!! Első ránézésre annyit tudok mondani, hogy rendkívül impozáns. Sokan szidják, hogy fröcsi, azok tévednek! Ugyan műanyag, de rendkívül jól megmunkált precíz cucc. Álomszép és baromi nehéz...
Elsőre ennyit este talán már szólni is fog!!! -
peter12
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy S750-em van, de azon gondolkodom, hogy lecserélem egy Logitech Z-680-ra vagy egy Klipsh Promedia 5.1-re mert nekem igazából nem számít a 7.1!!Szerintetek a Klipsh vagy a Logitech a jobb választás??Ha érdekel vkit az s750 megvételre írjon!! 2 hónapos kifogástalan állapot számla doboz minden megvan hozzá! -
norbyte™
csendes tag
válasz
[HUN]Newman #44 üzenetére
Na igen. Valóban sokkal szebb magasa van az S750-nek a szatellitekbe épített Titánium SuperTweeters-nek is köszönhetően. Úgy ahogy írtad, itt már nem csak a fizika érvényesül. Bővebben: link
Az érdekes, hogy a titántweeter's-t átalában audiophile termékekben szokták felhasználni. Talán hasonló kategóriájú szettben, csak a Klipsch rendszereiben található meg. -
[HUN]Newman
csendes tag
''Ha kétutas, akkor még jó, hogy van benne olyan váltó. Különben nem úgy működne, ahogy kell.''
Mér az egy-utasba nincs is váltó? Ott nem kell elválasztani bizonyos hangfrekiket? Gondolom egy magassugárzó nem ad le 120Hz-es hangokatTudom, h egy hangszórós, de mégis van ott ''váltogatni való'' hm?
''Egyébként meg én is olvastam, hogy 40khz-ig adja ki a hangokat, de most mit csináljak vele? Tőlem 100khz-ig is kiadhatja, de úgysem hallom, szóval tök mindegy''
Ez igaz 20KHz-ig hall az ember. (20Hz-től) Én viszont azt olvastam, h nem hallod mégis másmilyennek hallod, mivel tudja 40-ig (elvileg, mondjuk inkább 20 felett), akkor nem hallod 20KHz feletti hangot, viszont másmilyen hallgatni, másh érzed, ezt igazábólnem tudom jól elmagyarázni...
'' Szóval ha jobb is a creative a klipschnél, akkor nem emiatt, az tuti.''
Ez egyértelmű! Csak ha már a hangkártya is, akkor már a hangfalai is DVD-Audio Ready.
Kár, h a Creative egy 7 satellites rendszerhez marad 20cm-es memránnál, ő is előrukkalhatna egy 25ssel (talán látva a Logitech-et, h ezért jobban felfigyelnek a cuccaira, talán ő is lép majd vmit a jövőben: reméljük).
Tényleg, ha már SUB, akkor maradjunk a SUB-nál: a Creative miért csinál lefelé sugárzó SUB-okat? Ezek most jobbak v. rosszabbak (vmilyen szempontból), főleg az előre sugárzó v. az oldalra sugárzó SUB-ok közül?
Mi lényege/jelentősége? Azt hiszem ''rosszabb'', mint az oldalra, de inkább előre sugárzónál v. tévedek, rosszul gondolom?
Most már megkérdezem:
Slash, Te nem DVDCenter-es vagy? -
slash
csendes tag
Ha kétutas, akkor még jó, hogy van benne olyan váltó. Különben nem úgy működne, ahogy kell. Egyébként meg én is olvastam, hogy 40khz-ig adja ki a hangokat, de most mit csináljak vele? Tőlem 100khz-ig is kiadhatja, de úgysem hallom, szóval tök mindegy. A felsőbb kategóriás hangszóróknál sincs odaírva általában ilyesmi, a legjobb esetben is csak annyi, hogy 20-20000hz (teljes rendszer esetén). Szóval ha jobb is a creative a klipschnél, akkor nem emiatt, az tuti.
-
[HUN]Newman
csendes tag
válasz
[HUN]Newman #41 üzenetére
Amúgy+ nem sokkal komolyabb az S750-es satellitjei már nem azért, így +nézve, de most komolyan?!?! Már csak ránézésre, nem olyan ''egyszerű'' és az 1 utas
a másik kettő: az S750-es!
-
[HUN]Newman
csendes tag
-
norbyte™
csendes tag
-
[HUN]Newman
csendes tag
Most akkor filmekre melyik a jobb?
Eszembe jutott, h eladom a Klipsch-et és megveszem az S750+DDTS100 kombinációt... Ami tényleg dúrva kombináció, így sztem már jobb, mint Klipsch.
Bár ha veszek Z5500-est, akkor ahhoz nem kell dekóder és mondjuk veszek mellé egy Pioneer DVD írót (csak egy példa volt). Bár nálam a hang a legfontosabb a gépen, ezért lenne inkább hangfal+dekóder kombi. Bár félek filmekre jobb lenne a 25centis SUB, viszont ott len lehet upmixelni 7.1-re, mert az csak 5.1-es. Meg tényleg tök jól néz ki a Z5500-es, aaz 5 hangfalat fel tudnám akasztani a falra amint láttam képeken, passzolna a 15:9-es TFT monitorhoz a falon.
Nekem volt régen Creative MegaWorks 250D (THX, 2.1) hangszettem, gond nem volt vele. Mármint nem volt bajom a SUB-al. Most h ez már GigaWorks nevet kapott és 7.1 módosítottak a SUB-on. Ez annál lett jobb? (250D-nél S750 SUB-SUB). -
norbyte™
csendes tag
Véleményem szerint, akinek a körítés, esetleg a design fontosabb, akkor jobb büdzsé-szett a Z-5500. Ez tény. De a Gigaworks THD 0, 1% torzítása, nagyobb teljesítménye, klasszikus high-end titán szatellitjei (40Khz-ig!), és a kristálytiszta hangzás világa, messze feledteti ezeket a hiányosságokat. (Szerintem pont a Logitechnek vannak grízes magasai, döngő mélyei, az S750 sokkal zeneibb …) Az S750 formája olyan amilyen, hagyományos, nem hivalkodó, de nem is ez a fő szempont. A másik. 7.1-ben sokkal jobban szólnak az 5.1-s filmek is! Oldalra upmixeli a hátsókat, így egy hátraható lövés/robbanás sokkal pozícionáltabb 7.1-ben, szabályosan halad hátra. Itt nincs „üres” tér. Nem is beszélve a mostanában terjedő DTS-es/matrix/discrete lemezcsodákról, ami 7.1-ben hihetetlen élmény. Igaz, elhelyezni nehéz a 7.1-et, de ha sikerül akkor nagyon üt.
Addig, míg nem hallottam 5.1 vs 7.1-et én is szkeptikus voltam.
A Gigaworks S750 merem állítani, hogy kategóriájában a legjobb. A DDTS-100 dekóderrel verhetetlen. Csak optikán rá a DVD/CD lejátszót és lehet döbbeni. (Külföldi tesztek így PM-Ultra kategóriába sororják.)
Egy pár teszt.
S750: Bővebben: link
vs Z-5500: Bővebben: link
Logi ill. S750 belezés, érdemes megnézni…:
Bővebben: link -
slash
csendes tag
Na látod Newman, erről beszélek. xcbiker azt mondja, hogy nem puffog. Most ilyenkor legyél okos... Elolvastam a creativeról kb 10 különböző tesztet és mind mást ír. Fórumokban a Logitechről olvastam a legjobbakat (+dekóder, forma, 25cm, előre sugárzó szub is mellette szólt nálam), így aztán annál maradtam.
-
slash
csendes tag
válasz
[HUN]Newman #33 üzenetére
Pl:
DELL(TM) USA small business:
380$ klipsch (ultra), 375$ log 5500, 500$ (!!!, kicsit furcsa) creative s750
Amazon:
400$ klipsch, 400$ logitech, 500$ crea
ezekből hetente változó kedvezmények jönnek le, tehát ezek a listaárak
Ezeken kívül van egy csomó bolt, ahol logitech és creative kapható (jóval kedvezőbb árakon), viszont ott nincs klipsch. Tehát ezek itt amolyan mediamarktos, ''kissé'' megemelt árak, de azért az kiderül, hogy a klipsch promedia ultra és a logitech nagyjából egy árban van. A Klipsch honlapján 300$ alatt hozzá lehetett nyáron jutni (amikor írtam is ezzel kapcsolatban a klipschnek, hátha ide is küldene egyet), de most az oldalukon épp nem rendelhető a termék.
A creative meg annak ellenére, hogy itt egy árban van a logi-val (kb 95 bruttó), kint a többi szettnél jóval drágábban árulja a szettjét, amit azért minden tesztben szóvá is tesznek... Szóval ne az itteni árakat nézd, mert a klipsch usában feleannyiba sem kerül, csak a szállítása elég költséges (hiszen onnan hozzák), a logitech pedig nagyon olcsón tud szállítani mindenhova (gondolom több gyáruk van és azok is keletebbre)
De én még mindig azt mondom, hogy szerintem nem kéne cserélned, főleg mivel sokkal jobb úgysem lesz. De én nem is igazán értem, hogy létezik, hogy 20nm-en nem elég hangos??? -
[HUN]Newman
csendes tag
Most, h kezd meggyőzni a z5500 mintsem a s750. Egy vmi még mindig zavar, amit mivel tudsz megmagyarázni. Ha tényleg jobbnak ígérkezik a Klipsch PM5.1-el szemben, akkor miért olcsóbb 70e Ft-al és még dekódert is tartalmaz, ami minden csilli-villi opciót tartalmaz....
[Szerkesztve] -
slash
csendes tag
válasz
[HUN]Newman #30 üzenetére
Nem tudom sajnos, kb novemberben találtam, utána meg mindenhol teszteket próbáltam keresni róla (amivel eléggé megszenvedtem, mert alig voltak).
De egyébként meg úgysem kell kézpénznek venni, mert teljesen eltérőek lehetnek a vélemények. Előtte én is s750-et akartam, arról elég könnyen lehet találni hosszú cikkeket (google) és egyik helyen azt írják, hogy tökéletes, máshol meg hogy puffog a szubja, aztán meg hogy a közép nem elég hangos stb. Ugyanezt végig lehet játszani a Klipschel és logitechkel is. A Klipschről nem fogsz annyi rosszat olvasni, mert jóval régebbi típusról van szó, így régebbiek a cikkek is és akkoriban még nem volt mivel összehasonlítani, tehát mindenki elájult tőle. Szóval itt jön be az, hogy fórumokat olvasgatok (külföldit), mert ott legalább sok vélemény van 1 helyen. Ha van valami hiba, amit többen megemlítenek, akkor az valószínűleg igaz, azt azért elhiszem. A ''nagy'' tesztek általában csak arra jók, hogy láthass a szettről sok képet és nagyvonalakban olvasgass róla. De egy ilyen tesztnek én sohasem hiszek. A magyar pc-s újságokban meg annyira gyenge teszteket lehet olvasni, hogy azt már bűn leírni is.
Szóval nagy meló volt utánanézni a z-5500-nek, úgyhogy ha érdekel akkor keresgélj, most már biztos több infót találsz róla. -
Bass_2
tag
Esetleg van valakinek tapasztalata a creative t5900-as hangrendszerrel? Vagy esetleg tud valaki egy linket, ahol ezt tesztelik?
[Szerkesztve] -
slash
csendes tag
válasz
[HUN]Newman #28 üzenetére
Szerintem olyan szembetűnő különbség nincs, ugyanis ez az új logitech különösen jóra sikerült (lehet, hogy csak véletlen
), szóval ezt nem tudom így megítélni, hogy melyik jobb vagy rosszabb, hiszen a klipschet egy üzletben hallottam szólni (asszem a pixelnél talán) és hát eléggé meggyőzött, de nem merném egyikre sem mondani, hogy jobb volt. Már csak azért sem, mert az ott bolti körülmények között volt, lehet, hogy órákat állítgatták az elhelyezéseket, meg a hangkártyát, szóval ezt nehéz így eldönteni.
Amit én hallottam az az, hogy z5500-nek jobb a mélye, mint a klipsché (valamilyen tesztben volt), igazából ebben a tesztben figyeltem fel a szettre...
Másik, hogy ez a szett az ultrával szinte egy árban van az usában. Ha megnézed bármelyik boltot náluk, akkor láthatod, hogy az ultra 250$, míg a z-5500 300$ körül van, de ugye ez utóbbiban van dekóder is.
Sztereó szettet úgy gondoltam, hogy vehetnél a klipschekhez megfelelő teljesítményű/minőségű, valami jobbfajta 2.0-ás szettet, hogy 7.1-ed legyen. Bár lehet, hogy 60-70W-osban nem igazán lehet illyet kapni, ami viszont gáz. Vegyél egy promedia 2.1-et kiegészítésként... -
[HUN]Newman
csendes tag
-
slash
csendes tag
Tehát vagy s750, vagy semmi??
Most mondanám, hogy nézd meg a Logitech z-5500-at (thx-es és tök új), de akkor az neked nem jó. Csak mert a mélye szerintem nagyon ütősre sikerült. 25,4cm-es membrán dolgozik benne és külsőre is kellemes, szóval én e mellett döntöttem, szerintem az s750 nagyon csúnya. Tiszta műanyag kinézete van.
Ha viszont sajnálod eladni a klipschet, akkor miért nem próbálsz venni hozzá egy sztereó szettet? Én biztos sajnálnám eladni azt a szépséget.
Már nem is emlékszem, merre sugároz a klipsch subja? Szerintem csak elhelyezési gondod lehet, mert olyan teljesítménnyel nem lehet az kevés egy 20nm-es szobába. Én is akkorában használom tv előtt a Logitech-et és félig sem kell feltekerni a hangerőt és a szub már dörömböl, pedig egy picit kisebb teljesítményű (188W). -
[HUN]Newman
csendes tag
Értem én, csak hát az a plussz 2 csatorna betöltené azt az űrt a frontok és a surroundok között. Meg nekem (másik gépen), volt Creative 250D és tudom, milyen annak mélynyomója.
Az egy 20nm-es szobában volt, ott nagyon ütött a 250D SUB-ja, viszont az én 12nm-es szobámban nem szólt jól, gyengébb volt a mély, mint a 20nm-es szobában! A Klipsch PM5.1-et átvittem a 20nm-es szobába és ott annak a SUB-jának volt gyenge a hangja!
Én nem jobb hangot akarok, mert ennél jobbat nem tudok én se, viszont 7.1-em lenne. Az tényleg tény,h a Klipsch falai szépek, megállják a helyét külsőre is. Nem láttam még számítógépre szebbet. Ez már tényleg ''komolyabbságot'' igéz a Creative MW/GW satellitjeivel szemben. Viszont a Creativenek durvábban néz ki a SUB-ja. Nem azt mondtam, h szebben, csak komolyabb (megjelenésben, főleg hátul azzal a hűtővel, meg nagy THX felirattal ilyesmi...) A Klipsch-ben pedig a 2 20centi membrán az egyedi... Meg a szép logó. Nagyon nehéz lenne lecserélni, nagyon vonz a 7.1 és a SUB-tól félek mindig a multimediaban. És mivel a 250D-je nagyon szólt így ez már egy GW! Sőt térfogatban nagyobb is, mint a PM5.1-em, így azon a téren rossz(abb), nem lehet (mármint nem a térfogat miatt!). Jobb hangkarim is lenne, a ''sima'' Audigy2 (OEM) helyett lehetne ZS-m, ami alapból aranyozott csatis stb. Egyszerűen nehéz lenne a Klipsch-től megválni. Nem tudom mi lenne a jó. (az h ha lenne olyan forgalmazó ilyen multimedias hangfalaknál is, h leperkálom az összeget és elhozom, otthoni körülmények kipróbálhatnám, sajnos ez nem lehetséges) Nagyon nehéz a döntés! Mert amennyiért eladom a PM-et annyiért simán veszek S750-et is és még marad is A2 ZS upgrade-re is, meg új kábelekre. Ja Neotech kábelekkel vannak bekötve a Klipscek.
Egyébként, már én is néztem Ultra-t. Európába még mindig nem tervezik, h árulni fogják. Tök kár. Főleg, mert már ''sima'' PM5.1-et nem gyártanak. Így mit kap a magyar user? GMX-et............... -
slash
csendes tag
válasz
[HUN]Newman #23 üzenetére
Newman, sztem le ne cseréld a Klipschet! Ugye, mint tudod, pont olyanra vadásztam nyáron én is (+ az ultrára), de sehol sem lehet(ett) kapni. Hallottam a Klipschet szólni és nem lenne nagy változás egy ilyet beújítani (ami ráadásul a klipsch árának kb 60%-ába kerül, tehát...). És az sem utolsó szempont szerintem, hogy a Klipsch szépen néz ki!
-
slash
csendes tag
Leírtam a véleményem a Logitech z-5500-zal kapcsolatban, szóval ott olvasgass!
Én sem tudtam dönteni decemberben (bár én csakis a crea s750 és a logitech z5500-ban gondolkodtam).
Amit írtatok feljebb, hogy átértékelődött a zene, meg ilyenek, ez ugyanúgy igaz lehet egy ugyanilyen kategóriás szettre is. Itt most nem erről van szó.
A 25hz egyébként sztem kamu. Sokkal felsőbb kategóriás mélynyomó sem tud olyat, nemhogy egy ilyen. Nagyon szép, nagyon jó, de azért nem kell mindent elhinni, ami oda van írva. -
[HUN]Newman
csendes tag
Nekem Klipsch ProMedia 5.1 hangfalam van. Creative GigaWorks S750-re megérné lecserélni? Hallottátok, már a ezt a két hangfalat? És melyik miért?
-
peter12
csendes tag
Azt kell mondjam, hogy KX driverrel hallhatóan jobban szól!!!!!!!
Csak annyi a probléma, hogy a gyári driver mellé felrakott cuccok nem indulnak el (gondolom, mert módosult a driver)
Telepítés annyi, hogy közben kérdez vmit, hogy vmilyen könyvtárra mutass rá aztán ott mondd h cancel és megy is tovább, meg megkérdezi. hogy felülírjon-e vmit én azt mondtam igen aztán restart. Amugy nagyon barati kezelőfelülete van a kx drivernek ->Kx mixer restart után indul el frankón!!!Ha lesz vhol sulinetben dekóder lécci szóljál!!!! -
xcbiker
addikt
-
peter12
csendes tag
Üdv!
Nekem is egy s750esem van egy audugy2 zs hangkártyával. Tegnap felraktam a kx audió drivert és meg kell mondjam faszábbul szól vele az egész cucc 2 problémával 1. az audigy2 cd-ről felrakott cuccok (thx setup console stp) ezzel a másik driverrel nem indulnak el. 2. a kx driverben csak 5.1-et tudok beállítani 7.1-et viszont nem!!!!Csak ha a hangcucc upmixét állítom be 5.1-ről 7.1-re de a régi driverrel driver szinten ment a 7.1!!Vki tud segíteni??????
A cuccról a véleményem az h nem vmi nagy szám, én jobbra számítottam. -
jamez
senior tag
Nekem az 5.1-es kisterstvére van a 550 THX. Annak idején a felébe került mint a 7.1-es azért vettem. De ez is nagyon ütős. Előtte volt külön erősítőm hangfalakkal ezért igeny érzékeny vagyok a minőségi hangzásra.
A 7.1 -ről a véleményem, hogy ha csak a számgép köré szántjátok a dobozokat nincs értelme ennyit kirakni, elegendő az 5.1 is. -
etilin
aktív tag
Azért elég pofátlanok a gyártók ez a cucc is kb 400W R.M.S. írnak rá a nyakamat tenném rá hogy a tápja se tud annyit.
De biztos hogy elég hangos tud azért hogy a szomszédokat bosszantsa.
30*30cm-es szubládától 25Hz-et leírni szegény embör meg el is hiszi.
Én creative-tól csak a T3000-est hallottam hát az biztos nem hasonlítható össze ezzel a cuccal.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
bubu001
csendes tag
Noha kicsit befagyott a topic, de azért érdekelne a véleményetek, erről a hangfalról, főleg aki már hallotta! Nekem zenére is kéne, szóval az is számít!
Esetleg aki már hallott z-5500-at is, az írhatna pár sort.
Ennyi! -
xcbiker
addikt
Hmm. most már nem is kell!
Vettem egyet próba nélkül. -
xcbiker
addikt
senkinek?
-
Raymond
titán
Teljesen mas teszta az S750 - egy joval kesobbi generacio es teljesen mas kategoria. Eleg ha megnezed az speckokat:
- Teljesitmeny - No comment
- SNR 76dB vs. 99dB
- 35Hz -> 20kHz vs. 20Hz -> 40kHz
Tobb a kiveheto reszlet a zenenel, a basszus tenyleg a gyomrodbol jon, csendesen is szepen szol mivel van rezerva boven, THX.... -
xcbiker
addikt
Én inkább maradok a Creative cuccoknál. Nekem jó az is.
Eddig nem csalódtam bennük. Meg iszonyatosan drága lenne a külön HiFi cucc.
Most eladó lett a Inspire 5700-am, az amelyikhez a külső dekóder is jár.
Ha elmegy, akkor S750 lesz az utód!
Senkinek nincs ilyen? Jó lenne meghallgatni! -
M@trixfan
addikt
Bár nekem nincs ilyenem de ugyanezt néztem ki. Hi-Fi vonalon körbenéztél már, hogy mik a lehetőségek 5.1 erősítő + hangrendszer terén? Drágább lenne mint az s750, viszont egy fullos erósítő, stb... Ezen rágom magam már egy ideje. Lehet, hogy inkább z-5300 vagy Genius HT 5.1 lesz, és majd később minőségi sztereó hifi. Te mit gondolsz erről?
-
xcbiker
addikt
senki?
-
xcbiker
addikt
Hamarosan ilyen hangrendszert vennék és szeretném valakinél meghallgatni elötte a cuccot itt BP-n.
Várom a segítőkész jelentkezőket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delta Force (2024)
- One mobilszolgáltatások
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest