Keresés

Aktív témák

• HSNet

aktív tag

válasz tony #26 üzenetére

Kizárásos alapon, a mem, proc, VGA, mobo-közül valamelyik gyengélkedik. Amiért ennél jobban nehéz szűkíteni:

-Ha amemet túlhúzod, akkor az ugyanúgy hibás adatokhoz vezethet, mintha a proci írta volna oda a hibát, ugyanilyen hibához vezet egy hibás memkontroller, ami a North Bridge-ben van az alaplapon (túlhúzva szintén hibázhat, bár nem jellemző.
    -Ha szar a vidkártya (vagy nem érintkezik 100%-osan), akkor a boot során a gép elhasalhat (illyenkor meg mindig a kályháig megy vissza, ami esetedben az 1300MHz).
    -Ha gyengélkedik az aksi (vagy szar), akkor szintén a kályhához megy vissza a cucc, lásd CR2032.
    -Ha valami szétesett a BIOS-ban, és van valamilyen szintű védelme (pl két példány, vagy akármi), akkor megint vissza a kályhához.

Nekem dettó ilyen deszka haverom 2500+-ával addig csinált ilyet (vissza alap szorzóx100MHz), amíg meg nem frissítettem a BIOS-t, aztán felismerte rendben, és ment vele. Mivel esetedben a korrekt beállítás után már el sem indul, nem a proci felismerése neki a gond, hanem valami más miatt megy át ''safe mode''-ba.
    Ezt kéne a fenti sorral kiszűrni (DEL-es <vagy INS-es ezt mindig keverem> boot az kézzel a ''safe mode'' előhívása), az után azért megy a gép.

• HSNet

aktív tag

válasz tony #24 üzenetére

Na akkor a teendők (ha valamelyiket már megcsináltad, akkor GOTO next):

1. kör
    -LOAD BIOS Defaults, SAVE&EXIT, reboot
    -Ha elindul, akkor proci-RAM gyári sebességre, SAVE&EXIT, reboot
    -Ha müxik akkor örül és legközelebb visszafogottan növelni csak bármit tuning címszó alatt, ha nem akkor:

2. kör
    -BIOS Reset,
    -1. kör újra.

3. kör
    -Elemcsere az alaplapban (CR2032-es tipusu elemet kérjél, benzinkutaknál, fotósnál, órásnál kapható, néha keravill és Tsai-nál is).
    -1. kör újra.

4. kör
    Alaplap vissza gariban, előtte (vagy ha már nincs rá gari), biztos ami tuti kipróbálhatod másik ramokkal.

Ha sikerül (vagy nem), akkor várjuk a tanulságot.

Ja és ameddigg ezzel próbálkozol, addig én a helyedben minden felesleget lehúznék a deszkáról (csak proc, mem, vidkártya, meg hűtők legyenek), és mivel a vidkártyával kezdődtek a furcsaságok (AGP 4x-re esett), bedobnék bele valami PCI biztosan működő példányt.

Aktív témák