- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- DUNE médialejátszók topicja
- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hővezető paszták
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Na áttoltam a rendszert 8*500-ra a ramok miatt. 5-5-5-12-es időzítéssel, 2V-n... Jelenleg megy a prime, meg majd nézek egy everest benchmarkot is, hogy így milyen a dolog.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Naigen.
Épp ezért vacillálok azon, hogy úgymond megéri e. Ezért goondolkozom azon, hogy csak az időzítésekkel kéne játszadozni. Mert amúgy így is hasít a vas, mintazállat.
Próbáltam azt is, hogy 475-ös FSB, hogy a 950 meglegyen a ramoknál, de ahhoz meg már kell még1 lépcső fesz a procinak, és akkor mehetek még feljebb is valszeg, mert úgy már ~1,18-at kap a proci.Szép napot Neked is !
-
hackeeeee
Jómunkásember
A bordás dolgot beszéltük egyszer, hogy kikéne szedni a műanyag pöcköt, és csavarozni kéne.
Nekem itt 1,168V-n megvan a stabilitás jelenleg [link], szóval ezzel nincs is gond.
Akkor FSB-nek is toljak pici plusz feszt, aztán hadszóljon? Mondjuk a Nitrogonnal próbáltam azt még annó, a Xigmatekkel még nem. Alaplap még 45 fok felett sose járt, bármit csináltam vele.
Ventikkel nincs baj, elől van 2, 1 chieftec meg 1 zalman, 1ik házi megoldással lett berakva, de a vga-nak is jót tesz, meg vmennyire az alaplapnak is, hátul van egy silverstone. Ház oldalába meg nem tudok rakni, mert nem fér...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Naszóval... Ramok profil szerint mennek 1000mhz-t 2V-n.
Proci, jelenlegi állás szerint kap terhelve persze ugye, 1,168V-t, de, még amikor hozzámkerült, akkor próbálkoztam, ha jól emléxek akkor kicsivel, de több fesz kell neki a 4Ghz-hez, mint így, asszem akkor kellett neki az 1,18, bár nem biztos. De asszem ezért mentem "vissza" a 8,5 szorzóra. Lapnál jelenleg annyi van, hogy az MCH kap +0,1V-t, és ennyi. Amikor 500as fsb-vel próbáltam akkor is ennyi volt, másnak nem adtam feszt, de ha kéne, akkor max még az FSB-nek tudnék adni, mert más nincs...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Próbálgattam.. De oda meg több fesz kell a procinak.. Na de megpróbálom akkor. Pont ezen a feszen ami most van. 2V-n, Csak akkor 5-5-5-12, meg akkor marad a turbo mód.
P35-ben ennyi vanik.
Alaplapnak elég +0,1V MCH fesz? Vagy adjak az FSB-nek is +0,1V-t? Bár úgy már eléggé elkezd melegedni...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az igen.
Nekem ez a 946 elég lenne.. Max talán még a 950, aztán kész.. Az a gáz, hogy ugye 500as fsb-hez több fesz kell a procinak, mint most így, azért mert ugye akkor menne 1:1-ben az 1000mhz.
Szal azért kéne alkotni így valami félét, hátha...
Csak nincs kedvem memtest-el bootolgatni, pedig akkor meg azt kéne.
De akkor meg már állíthatom biosban is a dolgot, max a perf.-et kell állítani win alatt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
krammerka #9419 üzenetére
Jóreggelt...
Hehe, ez jó
Kérdés: Ha állítgatom a ramot, akkor prime alatt is kijön a hiba, ha vmi nem jó? Csak mer asszem az nem nyomja 100%-ra ramot, csak 75-re, szal mindenféleképp memtest?
Meg akkor aszondjátok, hogy ramokat bios-ban hadjam autón, és memset-tel állítgassam, meg akkor turbo módot dobjam standardra?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
barnam_ #9410 üzenetére
Most meglestem, most 8-on van. Így, turbon. Felosztani nem akarom, 1:1-ben tervezem hajtani a ramokat, ezért gondolkoztam azon, hogy esetleg az időzítéseket megkéne "piszkálni".
@lipi: Hehe.
Hát, én 24/7-re akarom kihozni a vasból a maxot, amit lehet. Úgy tűnik, hogy a prociból megvan. VGA-val nem kisérletezek jobban, elég lesz sztem ez a 800/4000mhz, most még akkor a ramokkal kéne kezdeni valamit.
Igen a pref. levelt állítja, most meglestem memset-tel, így turbon 8-on van, ahogy írtam előbb is.
Jóétvagyat.
Én meg megyek hunyni, jóéjt Nektek.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mondjuk igaz.. Aztán ha az ott elkezd sipákolni akkor felébreszti az egész házat...
Lehet majd megnézem 4-4-4-12-n 2,2V-n, hátha. De a turbo módot hagyni kéne mindenféleképp.. mert ha átrakom standardra, drasztikusan csökken a sebesség. :\ Meg kéne egy kis idő, hogy lefusson a memtest...
Amúgy, ha 5-4-4-12-t adok neki, az mennyit számít a 4-4-4-12-höz képest?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, lehetséges... Én nem tom, nekem hasít ez 7 alatt is... 7nél max a telepítésnél jönnek elő a gondok, főként, mert lehet hogy az xp még elzötyög, 7 már érzi h gáz van, aztán fagyik a telepítő, és egyéb dolgok jönnek elő.
Hehe, ez nem rosz.. Nekem is kéne dobni vmit a ramokkal, ami kijön, de nem akarom h kib. melegek legyenek, ha nem muszáj, tehát nem tervezem szétfeszelni őket, elvileg 1000-hez eléz a 2V neki.
@Mankó: Én is hasonló dolgon gondolkozom, csak nekem 800-as Tracer-eim vannak.
@lipi: 667? Hehe, naigen. Annó én felosztottam az E5200-al, de már nem tom, hogy mennyire, de sokat szenvedtem vele mire rájöttem a normális osztóra. Amúgy 667-en nem menne a CL3?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Megpróbálnám én is, hogy adnék neki még egy kicsit, de GPU fesz adagolást nem ismerem, így nem akarom piszkálni, annyit meg nem ér az egész, hogy véletlenül megsüssem a kártyát...
Ákos, a 800-as tracerek ~950mhz körül mennek cl4-et értelmes feszen, szted? Szal max 2,2V körül... me jelenleg 946, hivatalos 2V-al. Meg mondjuk nem tom, hogy lenne e egyáltalán értelme őket cl4-ben hajtani.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Na látom haladsz, helyes. Szép !
Nekem gpu-hoz, katt profiljában beállított fesz vsz. kevés a 815-höz... mert néha csinál olyat, hogy beáll a kép, amit írtam is visszább. Szal megáll a kép, villan egyet, utána visszajön, és megy tovább a játék. Visszavettem 800-ra, így hiba nélkül megy.
Más, látom megy megint a pia, helyes... kinél van jó kis házi?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jó reggelt !
Én meg meglestem már, hogy akkor mi lehet a max ezen a feszen, hát kb. +1FSB.
Ha bios-ban adok neki még 1 lépcső feszt, tehát beállítva 1,25V bios-ban, akkor 4050Mhz-n elindul, meg vsz. stabil is lenne, de bő ~2fokkal melegebb a cpu hőmérséklet, most 58-59fok, ha odaadom neki a plusz 1 lépcsőfokot, akkor már 61-62 fok. Prime alatt ugyanúgy ~1,168V, csak sűrűbben ugrik fel 1,184V-re. Szal asszem marad ez, ez lesz a max így, tehát 4020Mhz.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Na jólvan srácok, Én megyek hunyni. Imádkozzatok a - fokokért.
Jóéjt Nektek, további Kellemes Ünnepeket !
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ezért javaslom a fánkot (furmark), mert abba meg lehet lesni az esetleges hőfokokat, meg hogy szabályozza e a ventit rendesen a kari, meg mondjuk meg is fingatja legalább.
A másik, hogy nemtom, hogy van e pci-e táp a tápon, ha van és az van rajta, akkor meg kell próbálni, hogy átalakítóval adni neki tápot. Asszem lipinek volt ezzel gondja, ez is megérhet 1 próbát. -
hackeeeee
Jómunkásember
Elvileg ez nem melexik annyira, gyakorlatilag meg a fene tudja. Gondolom terhelve vezérli a ventit, mert ha nem akkor az a gáz. Szőrös fánkot rákéne engedni, megnézni a vga hőfokot közben, mert ha az közben is újraindul, akkor túlmelexik a vga...
Táp milyen a masinkában?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, itthoniak közül nálunk se túl sokan vették észre, hogy pl. az E5200 helyett az E8400 van, meg pl. amikor a s939-ről váltottam s775-re.
Szal végülis ezekről szinte mindig csak az tud, aki csinálja, meg esetleg aki nagyon ért hozzá.
Na igen, az E5200-nál én is szívtam a ramokkal...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Csak összejött.
1,168V-n 4Ghz felett. De remélem nem fog kékhalálozni ha olyan kedve lesz. -
hackeeeee
Jómunkásember
Én is ezen vagyok az E8400-al, ezért álltam meg most ~1,168V-n, feljebb nem akarok menni, és ígyis majdnem megvan a 4ghz, kemény 5mhz-n múlik.
E5200-nál azt vettem észre, hogy 3,5-3,6Ghz felett nő meg a feszigény, drasztikusan.. Az alatt még elmegy. A 300-as FSB még alacsonynak mondható. Próbáld meg, hogy adj neki kicsivel több feszt, és lehet ott lesz benne plusz fsb még bőven, persze ha a hűtés bírja.
De ha nem akarsz neki több feszt adni, akkor lődd úgy, hogy maradj 1,3V alatt, és szépen léptesd felfele az FSB-t, és amíg stabil, stabil.. Sajna nem volt E5400-am, sőt a haveri körömben sem volt senkinek, így nem tom, hogy mit bírhatnak..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Jakab66[hun] #9146 üzenetére
Akkor meg várd meg.
Gyári kúlingtól ne várjál sokkal többet, örülj, hogy egyáltalán ennyit megy.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Jakab66[hun] #9144 üzenetére
Jó idő? Itt szakad az eső, meg fúúúú a szél mintazállat...
És már a hó is elolvadt...
Nekem az E8400-al is melegebb az 1. mag.
Szerk.: Lenti képet megnézed, amit linkeltem, most prime alatt, 1. mag 58, 2. mag meg 54...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
tom_tol #9121 üzenetére
Nah majd bepróbálom, 4,1-et próbáltam meg.. olyan ~1,2V körül, és be sem töltötte a win-t... Aztán úgy voltam vele, hogy akkor ennyivel több feszt nem ér az egész. Aztán jelenleg megnézem, hogy így ~1,15V-n mi jön ki belőle. De 1szer már teszteltem, így is majdnem ment 4ghz-t..
@darál0w: Ja, kb...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Na helyes.. Kíváncsi vagyok, hogy mit megy nálad a proci...
Na igen, az az 1 baj van a ramokkal, hogy "csak" 2*1GB. Tom, hogy valamilyen szinten jobb mint a 2*2, de manapság nem nagyon vesz az ember már 2GB ramot.. :\ És sztem ez lehet a gond...
@darál0w: Majd a gépre lesz nála téve a karácsonyfa, minél jobban megy a proci, annál jobban ég a fa...
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Volt ilyen is. Annak idején ez a proci majdnem Ákoshoz ment, még amikor neki is 939-es konfigja volt.
Csak ugye neki nem volt úgy pénz, nekem meg sürgősen el köllött adni, mert rinyált a család, hogy nincs gép, mert lap már nem volt alatta.
Csak aztán rácsaptak előtte, így nem tom, hogy mi lehet a procival... De volt benne kakaó, nem is kevés.
-
hackeeeee
Jómunkásember
De áh.
Pedig én ott írtam, hogy sztem is kerested az eredményeket... De ha tényleg így volt akkor sry felőlem nézve is.
Lényeg h Np !
-
hackeeeee
Jómunkásember
Naja, ilyennel már én is szívtam meg a régi AMD-s korszakomban. Épp, hogy elindult a rendszer, indítottam a cpuz-t, ráböktem, hogy valid, erre meg írta, hogy már van új.. Rányomtam, hátha letölti, fagyott a gép, utána már nem indult el soha.. Régi szép idők.
[link]
De ha már retro.E6400-al ez volt a kopp, annak idején: [link], de hogy mekkora fesszel, arról már fogalmam sincs.
@akoska: Én is már rájuk szóltam egyszer, még régebben...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Jakab66[hun] #9081 üzenetére
Jam, bocsi, azt nem is figyeltem...
Hát akkor az kiesik, az a baj, hogy a régi home-ban meg nincs benne... :\
Nekem meg itt van egy 1,152V
Használgatom, remélem nem fog kékhalálozni, ha nem, akkor megyek még feljebb...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Jakab66[hun] #9077 üzenetére
Akkor meg max dobd ki a hidegre..
Bár már nincs olyan hideg mint eddig, de a +1-2 fok még mindig hüsibb mint a lakásban lévő ~20-25 fok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bomba ár! Dell Precision M6800 - i7-MQ I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I K3100M 4GB I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged