Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #1247 üzenetére
A hibákat légysz emeld már ki egy új hsz-ban Krammerkának,biztos orvosolja majd.
Beony,régi szép idők..A 2xxx a világ legszórakoztatóbb procija,ez tuti.
Nicsak[mit találtam] -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #1245 üzenetére
Valóban f@sza,még ha elmér,akkor is(everest-alaplap bug lehet max.)
Mivel ellenőrizhetnéd..Tudod,nincs pénz Tőled pár km-rel odébb sem,igy kütyüm nincs,s vmilyen"csodaprogi"eredménye meg nem mérvadó.Én kb ezt szoktam: Procit alapra s nézem a 12v-os ágat.Majd egy erős tuning,s 100%-os terhelés,s nézem közben,mennyit esett.A különbségek mérvadóbbak.
PL: DTK 400-as tápnál 2180-as alapon 12,06v volt asszem.4GHz-en meg 11:69-re esett..
Most alapon a 8400-essel a corsair 12,092v,Prájmolás alatt(alapon)12,092-----ezt most nézem,azért nincs tuning.Az a 12,6v már túlkapás szinten van,nem hiszem,h egészséges,nézzetek picit utána.
Igen,relatív.Van aki az életben nem adna ennyit neki,viszont ha visszaemlékszel,régebben röpködtek az 1,7v feletti feszek is.Valóban számít h mi van benne,de nem is a hdd,dvd stb..A proci meg az alaplap PWM áramkörének minősége.Hány fázisu prociellátás stb..
Egy"kis"2xxx egy jól összerakott lapban nem igazán tudja zavarba hozni a 12v-os ágat.(Nálam 965-ös IB9-ben volt,igaz,sztem kvajó deszka az)
Amúgy meg szia!Rég"beszéltünk"már!!!
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #1243 üzenetére
Hát.Meglepett.Tudod egy durvább tuningnál szívja a tápot rendesen,s nekem pl.ha 11,69v-ra esett a 12v-os ág,tudtam előre,az Orthos,Prime,el fog dobni.Ezért vettem Corsair tápot,ott a 4+4pines 12v-os ág bika,s fontos.Nálad meg..Hawaii van,annyira,h nem tudom"igaz-e"-Nem-e mér el valami-
Most nézem:2140@3,9GHz?S a ramok 1320-on?Basszus!!!
-
Zájec
veterán
válasz
akoska07 #1171 üzenetére
nincs sok varia, beállitod a feszt , ramokat kicsire , az MCH-nak adsz valamennyit, a szorzót nagyra , az FSB-t kicsire és már mehet is a teszt... ha kevés neki , akkor adsz még a Vcore-nak... ha birja akkor lejebb veszed... rövid idö alatt látszik hogy mennyi van a prociban .. késöbb nem fog javulni...
-
Laraxior
titán
válasz
akoska07 #1162 üzenetére
általában viszik az 530-550-570-et kétmagossal. Az előző P35-DS4em például kifejezetten tuningdarab volt..Q6600al 480as stabil FSB,elég szép eredmény,ezzel el sem indult
Megkérdeztem a volt tulajt ő is mondta hogy 460-470 között van a vége,Nálam is.
Igazából ezen nincsen mit rosszul beállítani,hiszen nincsen semmi extra beállítási lehetőség. CPU-NB és ramfesz... ennyi.Lehet még a déli-hídnak és a PCI-E-nek adni de felesleges azért a pár MHz-ért kínlódni azokkal. -
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #1093 üzenetére
A 2140-es (60-as/80-as)a legszórakoztatóbb proci!!!Hiszed vagy sem,sokszor visszasírom a 2180-as kis hülyét!
seritoHát nem?Még a szaros Tj.max-ot is titkolták..s hülyítették a népet.Ha nem ok már 1,4v sem akkor nehogy mán játszadozzak vele 1,7v felett.Pedig ez van.S ez azért drasztikus különbség.Ok,elhiszem,ha 1,4v-on be-behibázna,jobban melegedne stb..károsodik,nem bírja,s lassan szépen halná meg magát.Viszont akkor egy 1,545V-os príme alatt,vagy 1,7V felett..2-3 próba,s el sem indulna(sztem)Viszont ma is 1,168-on viszi a 3,8GHz-et prime alatt,semmi degrelálódás..szvsz.. -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #1091 üzenetére
1,725 amit eddig kapott,de meleg volt.Prime 4,6GHz-hez meg 5GHz-es validhoz meg kell a fesz.Vicc ez az Intel.Ezek a procik igen is feszelhetőek.Sőt!A magas VID-del rendelkezőek nagyon is bírják.Én minden nagyobb fesz után tesztelem,semmi károsodás.Ill.rövidtávon nem.Hogy 10 év múlva meg mit tud..kit érdekel,hisz 1k-ért kapsz a turkálóban.(ha lesz még)
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #1031 üzenetére
Köszi!
Még holnap megnyaggatom ezt az 2-es opciót,hátha finomíthatok rajta.Ha már végképp nem megy,jön a következő opció
-én szeretem csinálni,bár néha üt a guta vele.Nagyon kíváncsi vagyok,mit tud ez a proci,és,hogy mit ez az MSI(féltem ám tőle).De jó lenne az Abitomba benyomni,de sajna az most 500km-re van
krammerka: Vannak fontosabb dolgok is,és vannak hullámvölgyek..Időd van!
Bagira01: Már megint mit csinálsz?
Az a proci..beszarás!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest