Új hozzászólás Aktív témák
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #3113 üzenetére
Igen vannak persze és át is állítom mindet normál helyzetbe.Jobb lesz az ugy szerintem is.FPO:Q830A482 de nem találtam semmit róla google-ba.Ha te találnál írjál már vissza.Amugy Tibiajax kollegától vettem ezt a procit,előtte meg Laraxior vot a tulaj ha jól tudom.
Más.Ezekkel érdemes foglalkozni ,állítani vagy alapba és jó.
CPU GTL Voltage Reference (0/2):
CPU GTL Voltage Reference (1/3):
NB GTL Reference:
Alapba 0.630x mind a három dolog vagy autora hadjam. -
bzs73
őstag
Na végleges 24/7 beállítás 3.6ghz-re.A lapfeszeket sikerült levinni így szerintem tökéletes.Stabil is.Most haladok tovább kitesztelem a 3.8ghz-t,4ghz-t,4.2ghz-t.Persze ugyanígy bland lesz mind mert 24/7 beállításokat akarok.4ghz-t kiváncsi leszek mennyin lesz stabil bland mert ez ugye small fft volt.itt csak a proci alját néztem de hát a bland az más.Amugy lap egyre jobban tetszik mert tényleg kevés feszt kér.Feszbeállítások a képen és észrevételeket szivesen fogadok.
-
bzs73
őstag
Na nem vártam holnapig és levettem a feszeket alapra.
NB:1.10
cpupll:1.50
SB:1.10
Fsb term:1.20
és most megy a prime gond nélkül.Akkor eddig én kicsit túlfeszeltem a lapot.Nem gondoltam volna hogy nb-nek is elég 1.10v-t.Eddig 1.20v alatt nem is volt.Na ez jó.már megint jóészakát csináltál nekem lipi.Nem először.Köszi. -
bzs73
őstag
Üdv.lipi majd nézz már rá erre a beállításra hogy szerinted jók-e a feszek vagy még szerinted van mit állítani.Vagyis hogy valami fesz sok-e.Ez lenne a nyári melegre a beállítás ez nekem elég.3.6ghz@1.080v.köszi.De ha más is ránéz észrevételeket szivesen fogadom.
-
bzs73
őstag
Én se vagyok semilyen párti.Minden tipusba vannak jobbak meg nemolyan jók csak én asushoz szoktam meg el is vagyok vele.Ezt már írtad egyszer hogy eladod az procit meg lapot aztán mégis maradt.Szerintem akármilyen lapot veszel ha sűrűn cserélgeted a cuccokat benne ram stb ugy is lesz olyan hogy nem fog jól menni valami.UD3 szeriát pedig nagyon istenitik meg hát te is mutattál itt a multkor jó ramkezelést.Na te tudod amugy én is cserélgetek elég sűrűn dolgokat.Sokáig nem huzza nálam se semmi mert szeretem az uj dolgokat én is aztán hol jól jövök ki valamiből hol meg nem mert nem szerti egyik a másikat vagy nem ugy megy ahogy én elképzeltem.Én most azon gondolkodok hogy visszaállok 2x1gb ramra a 2x2gb-rol mert könyebb azért 2x1gb-al,kihasználni meg nem birom a mennyiséget a sebességet meg kibirnám és az meg kevés.Mondjuk ősembertől amit vettem 2x2 Crucial Ballistix 800mhz megy 1140mhz-t 2.1v-on de többet nem így a max fsb-m 570.Szóval valszínű lesz 2x1gb és valami olyan ami megy 1200 körül vagy kicsit felette.
-
bzs73
őstag
Üdv lipi.Megy rendesen ahogy egy jó középkategóriás lapnak menni kell.Szerintem nincs ott nagy külömbség giga és asus közt,inkább kinek melyik a szimpatikus és hát ki mit szokott meg.Nekem asus egyszerűbb és könyebb vele azért is maradtam asusnál,de gigával is elvolnék ugyanígy.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #3069 üzenetére
egy kis fsb: p5q-e
Nekem a 2x2 gb ram 1140mhz-t megy tehát max 570fsb-t tudok az biztos megy,de a fenti fsb az már szerintem nagyon jó ilyen középkategóriás asustól.A deluxe persze még jobb csak még plusz 10ezer azt meg nem éri már meg szerintem meg tesztek szerint se. -
-
bzs73
őstag
Üdv.Új eredményem az új lapommal.
-
bzs73
őstag
Na egy újabb eredmény.bzs73@8x500@1.176v@Nem lett még meg az 1.168.Nem bírtam vele de talán még ma összejön.Most jól viselkedik a lap.9-es szórzót úgylátszik nem annyira szereti mert 8-as szórzón könyebb vele.Hát itt már egyre nehezebb.Mindent átnézni a biosba hogy hol birok még egy kicsit faragni.Meg hát p5qpro lappal vagyok.Ami nem rossz de ide kezd már kevés lenni.
-
bzs73
őstag
Na most dobott el a prime 8x500-on 1.168v-on 15 perc után nem sokkal.Csak úgy kilépett de semmi kékhalál meg fagyás.Azóta is megy a gép de mindjárt menek a biosba és adok néki.
Lipisak segített a vtt + fesz.Eddig 1.22-1.24-1.26-on próbáltam most meg 1.34-1.36 ra tettem és jobban megy.Na meg átálltam 8-as szórzóra és az is javított.Úgy néz ki jobb neki a nagyobb fsb kisebb szórzó.Utána majd jön a 7.5 szórzó ha még lesz türelmem mert kezd fogyni.Egésznapos küzdelem egy kis fesz miatt.
-
bzs73
őstag
Amúgy mit mondjak.A külföldi fórumokon most hogy szétnézegettem bios beállítások után hát sehol nincsenek hozzánk.Erős ám ez a magyar ph-s fórum.És eredményekbe is nagyon jók vagyunk.Itt a ph-n úgy dobálóznak a jó és jobb eredményekkel az emberkék hogy csak na.Ilyen jók a magyar tuningosok?Vagy hozzánk több jó proci kerül.Vagy nem vágják úgy a témát.Nem tom.Amit az előző hozzászólásomba írtam tehát fsb term v most láttam 1.5 felett is 8400 tuningnál.Az sok Nem?Ha azt veszem hogy én most 4ghz-nél 1.184 v-nál 1.24v-ot adtam vtt-nek.Vagy ez a kevés nagyon és azért nincs meg a 1.168v-t.
-
bzs73
őstag
Üdv mindenkinek.Hát most nézegettem biosbeállításokat külföldi fórumokon és kezd gyanús lenni mért nem jutok tovább.Ott a p5qpro lapokba fsb term v azaz vtt a giga lapokba ha jól tudom 1.3 volt felett nyomják bőven meg 1.4 felett én meg itt 1.22-1.24 -1.26-on.ezt 4ghz-re írom .ez ugy e 1.184v-on meg van de tovább nem haladok.Na most akkor 9x445 -nél mennyit adjak az fsb term \vtt\ volt-nak.?mehetek 1.3-1.4 fölé is?Vagy ez ilyen alulfeszelős dolgoknál sok lesz.
-
bzs73
őstag
Na úgy néz ki puttputt is és én is itt álltunk le a 4ghz-nél 1.168v-on.Ugye egyforma lapunk van p5qpro és ennyit tud a lap.Kevés már neki ez a fesz.Küzdöttem vele de nem bírtam stabillá tenni,és biztos vagyok benne hogy lap ill ram a bibi.Kicsit pihentetem a dolgot aztán majd feltöltődünk megint.Lehet jövőhéten lapcsere csak még nem tudom P5Q-E vagy Giga ud3r.Giga tudom magasabb fsb-t tud de ramjaim 1140mhz-n stabil az felett nem,úgyhogy 570 fsb-t meg tud a P5Q-E lap is biztos mert a mostani lapom is tudja,és annak a ramkezelése már megeggyezik a deluxe változattal.Majd átgondolom még.
-
bzs73
őstag
válasz
krammerka #2857 üzenetére
meglátjuk.Így anyári mindennapokra már megtaláltam a stabil 3.6ghz-t 1.074-1.088v-on ez teljesen jó a 9800gt kártyámnak ha néha játszok,de hát 2-3 napja van nálam a proci és hálistennek most sok volt a melóm így kevés idő jutott gépre de most 2 nap pihi úgyhogy lehet próbálkozni.Türelmem meg van ami kell is aszthiszem majd.Amúgy köszi.
-
bzs73
őstag
válasz
puttputt #2846 üzenetére
Köszi puttputt.Én is így állok 4ghz-nél 1.168v-on.A ramokkal nem stimmel valami beállítás nálam is.Majd este állítgatom.Én a 1406m biost használom.Nekem ez jött be a legjobban de konfig válogatja.Most dolgom van de este próbálom én is az 1.168v-ot tovább,vagyis a ramokkal csinálok majd valamit.
-
bzs73
őstag
Azt szeretném kérdezni hogy nekem ez a p5qpro lap nagyon keveset droppol.Ha a biosba alapfeszt adok neki tehát 1.250v-ot cpuz idle 1.224v,load 1.240v.LLC mindeggy hogy enabled vagy disabled akkor is ennyi.PL:a4ghz@1.184v-nál biosba 1.200v van adva,LLC auton.Na most ez jó dolog hogy ilyen keveset droppol a lap?mert ahogy nézegetem ált 0.05-0.06 századot droppolnak a lapok többsége.Enyém meg ezek szerint 0.01 századot droppol?Szerintem ezért kékhalálozik mert kevés a fesz a lapnak valahogy.Amúgy rev.A3 lap,és nem is melegszik mert 28-31 fokon van,terhelve se láttam még 32fokon felül,csak kevés a dropp.Agyonfeszelni meg nem akarom a lapot.Ha valaki tud rá mondani valamit megköszönném.
-
bzs73
őstag
Kösz mindenkinek.Próbálkozok tovább lépni csak nem nagyon akarja a lap.Hibázni még nem láttam a procit állandóan kékhalál és újra indul 1.168 v-on 4ghz-nél..Ez nem a proci hibája.Az még bírná.
-
bzs73
őstag
Na első nekifutásra az új procival p5qpro lapba.bzs73@4ghz@1.1184v
-
bzs73
őstag
Üdv mindenkinek.Azt kérdezném tud -e valaki valamit az újabb E8400-sekről amik most vannak a boltokba tehát Q842 meg felette lévő fpo-k ról.Hogy mennek mert ugye google nem nyom rájuk semmit.Gondolom persze itt is vannak rosszabbak is de vannak-e jofajták-e egyáltalán.Mondjuk Kammerkának is Q842.... volt és jó ment,de másról nem is tudni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged