Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bzs73
őstag
válasz
Bagira01 #3812 üzenetére
Hát de az az eredmény se nyáron született az biztos,mert azt tudjuk hogy a gaben-é brutálisan megy de melegedik is rendesen,a képen meg nagyon jók a hőmérsékletek.Szerintem én se killódtam volna ennyit a 4ghz-el ha nem lenne ez a fülledt meleg,hanem lealább ha nem is tél lenne de mondjuk 15-20 fok közt lenne a hőmérséklet.Meg hát ez csak p45 és 2x2gb ram na.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #3809 üzenetére
hát nem is fogok cserélni.
Na fordítottam a hűtőn és másik pasztát kentem fel,nem a gyári noctua NT H1 pasztát hanem Artic silver 5.Ez volt itthon aztán majd meglátom jobb lett-e.Azt tudom hogy artic silver 5-nek kell egy bizonyos óra mikorra beáll a paszta mert használtam már és 10-15 óra használat után javultak a hők tényleg.Kíváncsi leszek rá.Majd szerzek mx2 pasztát mert azt még nem próbáltam. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #3806 üzenetére
Amugy a tuti egy p35 lap és 2x1gb ram lenne nem p45 és 2x2gb ram,bár a ramjaim jók nagyon és eszméletlen kevés feszt kérnek de akkor is.De én azért a kicsiért nem fogok már cserélgetni megint.Sokba lett ez már nekem így is nagyon,bár azért örülök mert vannak eredmények is.
-
bzs73
őstag
Arra lennék kíváncsi auton hova rakja a lap a cpu clock skew-t.
és stabilitásba a cpu gtl-k csak számítanak az a tapasztalatom,bár a proci nem megy jobban,kissebb fesszel mint a Q9550-nél. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #3803 üzenetére
Csak az a baj egyelőre hogy ezt zárt házba nem tudja,igaz még így is átlagon felül van a kinti hőmérséklet.
Valószínű mindjárt szerelek mert én úgy láttam nem egyenes a kupak.Kicsit domború és polírozok rajta kicsit mert a hűtő talpa jó lett nagyon.Meg a hűtőn is fordítok eggyet mert úgy még nem próbáltam.Most víszintesen vannak a hőcsövek a Noctua NH C12-n,és felrakom úgy hogy alulról felfele haladjanak a csövek.Hátha jobb lesz mert BMW-nél jobbak voltak a hőmérsékletek.Ha 2-3 fokot javul már az is valami. -
bzs73
őstag
Közbe csengetett a vízóraleolvasó is és ki kellett menni.Na ezért húzódott el.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #3799 üzenetére
Na tessék.
4ghz@1.128v
Izgultam mert egy ideig 47-48 fokon voltak a magok aztán csak elérték az 50 fokot is.Gondolom melegszik az idő.Jól kiszellőztettem a szobát meg egy szobaventi azért fújt neki még.Ez meg így már ugye nem zárt ház de már mindeggy.Legalább tudom hogy a hőmérsékleten múlik a dolog,mert tegnap este sehogy nem akarta.Azért örülök neki de mondjuk ez így használhatatlan számomra,mert csak nem norm körülmény. -
bzs73
őstag
válasz
MPowerPH #3779 üzenetére
Na várjuk majd az eredményeket.Én is kíváncsi leszek rá hogy x48-ba mit tudsz vele kezdeni.Én is vegyeset halottam x48-ról.Valakinek jól megy ,vannak akik meg azt mondják nem jó x48 a 4 magosnak,és hogy a p45 a jobb neki.Nem tudom mert nem volt még x48 lapom így tényleg kíváncsi leszek rá.Na várjuk és hát sajna nekem nincs pince meg ilyenek így csak az marad hogy várom a hűvösebb időt.
-
bzs73
őstag
Na majd folyt köv.Meleg van és ez így egy nagy kuka.Az utolsó stabil prime 3950mhz-1.120v-on 4ghz meg még 1.128v-on se jön össze.Majd ha hűvösebb lesz.Nincs már kedvem hozzá.Legszivesebben beülnék gépel együtt a hűtőbe,akkor tuti meglenne,de így nem lesz meg.
-
bzs73
őstag
Na csak nyomatom a 4ghz-t mert meleg ide meleg oda érdekel,meg 50 fok körül vagyok max 52 fok volt az egyik mag.Jelenleg 1.120v-on 3950mhz-nél vagyok ami stabil és apródonként adom neki az fsb-t.Mindjárt kiveszem az egyik ramot lehet mert 2x2gb van igaz nagyon alacsony feszen mennek mert gyárilag 1100mhz@1.8-1.9v.Ez segíthet még a teljesítményen?
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #3740 üzenetére
helyes helyes.NVidia.
Hát a nitro-ra kíváncsi leszek én is,és remélem vigyáz rá.Amugy hogy lehet rá vigyázni?Ugy is agyonfeszeli nem?Persze nitro és nemigen fog túlmelegedni na de a nagy fesz?mert gondolom nem 1.5-1.6v lesz neki adva hanem 1.8 meg ilyenek és azért az durva. -
bzs73
őstag
válasz
Bagira01 #3715 üzenetére
Így van bagira.Ez már lerágott csont de mit csináljunk ha nincs új proc ami így megy.Elvileg akoska tulajdonába van még egy új ami nem ismert itt a ph-n.Talán az jó lesz.Remélem hogy bírjuk majd egymást húzni csak valami norm hűtést kéne már neki összehozni vagy a compit használni.Azzal brutális lenne már.Compival meggyalázna gyorsan ilyen melegbe.
Az meg hogy a tied volt ez már lassan természetes mert a legtöbb jó procit te szerezted ide be.Nekem se az első amit te szereztél mert amit tibiajaxtól vettem az is a tied volt.Ez van. -
bzs73
őstag
Na a nagy melegbe csak nyomtam egy tesztet.akoska te is nyomtal 1.104v-on már ha jól emlékszem persze az gyári hűtővel van azt tudom de amugy már nem tudom mennyit nyomtál.Na mindeggy ennyi jött össsze.
1.104v
Szerintem jó hűvös időbe meg 2x1gb rammal meglesz a 3.9ghz. -
bzs73
őstag
válasz
19balazs86 #3710 üzenetére
Hát gondolom teraszon kb -5 fokba amivel csak bírta.Azt tudom hogy panaszkodott hogy nem volt már sajna elég hideg.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #3706 üzenetére
Ja nézd meg.Azért ez hideg levegőbe amit BMW csinált vele brutális.Hihetetlen.
4.5ghz@1.248v@BMW01 -
bzs73
őstag
Na és ez mindenkihez,mert ugy is megtudjátok.ne várjatok új dolgokat tőlem mert a proci BMW-től van.Ez van.Tudom sokan reménykedtek benne hogy végre jön egy új brutál proci de hát nem jött össze.Lett volna egy nekem és nem innen a ph-ról de csak nem vált meg a tulaj tőle hiába a próbálkoztam nála,pedig már majdnem megvolt.A Q9550-be számoltam be ezt a procit.Na szóval új dolgokat és eredményeket talán akoska procija fog nekünk mutatni.Reméljük,mert BMW prociját ugye szerintem mindenki ismeri,és az eredmények is látta már mindenki,én csak megpróbálom majd hozni őket.Na szóval így már nem is olyan érdekes a dolog.Ugye?
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #3698 üzenetére
Hát ja, nem volt gépem.Tesztek tolódnak nekem is mert itt szolnokon is eszméletlen fülledt meleg van és a sok eső miatt az az igazi párás fülledt levegő van tényleg,és semmi levegőmozgás.Így nincs értelme tesztelni.Most felraktam 3.6ghz-re 1.048v-on nyomtam neki egy 10 körös ibt-t és így marad,mert így még 50 fok alatt vagyok legalább.Ugye nekem még az is rátesz egy lapáttal hogy csendmániás vagyok és hát ugy van a gép kialakítva,venti sebesség,stb hogy nem is hallani a gépet tehát ez a nagy meleg nekem végképp nem kedvez.Jó volna nekem is valami compi de hát szerintem zajosak azok nekem.Nem is tudom.Mindjárt kiköltözök a konyhába és berakom a gépet a hűtőbe.
-
bzs73
őstag
válasz
19balazs86 #3697 üzenetére
Köszi.Én nekem nem volt eddig semmi gondom a postával de most valami kavarodás volt pesten azt mondták.Mindeggy most már csak ettem az ideget majd 3 napig az a baj,mert eddig mindíg megvolt másnap a cuucc most meg 3 nap kellett neki és hát ugye most nem tudtam hogy lenyúlták vagy elveszett vagy mi lett.
-
bzs73
őstag
akoska mi van veled?Valami újat nyomtál már?Kompit beüzemelted?Jó lenne nekem is egy.Szerintem ne add el.
-
bzs73
őstag
Na jelentem vagyok.Így még nem jártam a postával.3 napig ettem annyi ideget hogy csak na,mert ennyi idő volt mire megjött a procim,és másik procim meg nem volt.
Legalább már itt van az a lényeg.Tesztet este csinálok egy 4ghz-t bár nem ez lesz a mérvadó mert szobába 30 fokon felül van és nem épp ideálisak a körülmények.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #3590 üzenetére
Hát ezt magyarázom neked hogy a 4magos prociknál nem olyan jó már ez az eszméletlen alacsony vid,mert jóval nagyobb a hőtermelés.Én mikor ezt vettem volt 3 lehetőség.
Boss-é ami 1.1375vid /még mindíg hirdeti/
Airbooms-é ami 1.1875vid
Sárpac-é ami 1.200vid
Aszthiszem jól választottam mert jól is megy és nem is melegszik.A helyes középút volt a jó.
Ezzel nem azt akarom mondani hogy kulerr procija nem jó mert lehet hogy nem melegedősés jól megy az biztos. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #3584 üzenetére
Igen van jobb.Alacsonyabb vides van boss-nak is csak eszméletlen a hőtermelése és nem kell senkinek hiába megy brutálisn.Mióta hirdeti?
kulerr-nek is alacsonyabb vides van,de azt nem tudom milyen melegedős.Talán ez a 2 Q9550 van ami alacsonyabb vides és még a keldorpapá-é esetleg.Szerintem az a legjobb ami keldorpapánál van. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #3577 üzenetére
Hát igen ott jól teljesített.Megnézel még 10 tesztet és 10 féle eredmény lesz.Mindeggyikkel ez van.Jó ott mind,esetleg valamelyik túl van árazva és a másik olcsóbban hozza ugyanazt a teljesítményt.Meg hát a kinézet és a méret se elhanyagolható,mert azért nagyobb hűtőnél meg kell nézni elfére majd rendesen,mert azért megszívták már egy páran a mérettel.
Na jól van befejeztem a hűtő témát mert az tényleg nem ide való téma. -
bzs73
őstag
Ahány teszt annyi eredmény.Nézd meg itt meg a NH C12P ver mindent,és a Mugen 2-t tesztelték.Ezzel messze nem azt akarom mondani hogy ez a legjobb mert mondom szerintem nincs olyan.
Mugen2 teszt
Nekem most hogy 4magos van és azért jóval nagyobb a hőtermelés mint 2 magnál bizonyított a hűtőm.
4ghz-nél smallfft alatt alig érik el a magok az 50 fokot és nyár van,és mégegyszer hozzátenném hogy nem hallani a gépet.Na most ha nem érdekelne a zaj mehetne a mégnagyobb légszállítás is és még javulna a hőmérséklet. -
bzs73
őstag
Bocs az előbbiért lehet privibe kelett volna de már késő.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #3570 üzenetére
Ajaj.Én nem értelek téged.Ebből is a legjobb kéne?
Olyan amugy nincs.Én is sokat néztem teszteket mielőtt lecseréltem a TR HR01 plus hűtőmet mert az elég magasra tette a mércét.Mondjuk hozzá kell tenni hogy én csendmániás vagyok és hát tényleg nem is hallani a gépet hogy megy.Akárhogy néztem a tapasztalatokat hol így szerepelt egy hűtő hol meg másképp.Sokmindentől függ ez is ugye.Ház szellőzés,elrendezés,helyes felszerelés,pasztázás,stb.Végül is én szerettem volna egy olyat ami a lapot is hűti ezért választottam az NH C12 hűtőt és rádobtam egy Enermax Cluster 12pwm ventit és így elértem amit akartam mert tök csendbe van,8-14db ami 500-1200rpm és elégedett vagyok mert a lapot is és a procit is jól hűti.Persze ha a hang nem számít akkor könyebb mert nekem mindíg ez drágította meg hogy csendet akarok jó hűtés melett. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #3568 üzenetére
Na néztél már ki valami hűtőt a procidra?Mért nem veszel Xigmatek Achilles-t.Nagyon jó hűtő és van az apróba is 8k-körül crossbow -val.Szerintem nagyon megéri és tényleg jól hűt.például ez de van másik is
-
bzs73
őstag
majdnem sikerült hibátlanul írnom az előbb,most nézem.
-
bzs73
őstag
válasz
19balazs86 #3490 üzenetére
Igen amugy a jó kis 8400 procik jók nagyon főleg ha valami jó példányt tudsz kifogni.De az átlag 8400 is elég ált mindenre.Nagyon jó kis procik azok volt pár darab nekem is.Szerintem a legjobb ár értékarányba és teljesítménybe jelenleg a 8400.
-
bzs73
őstag
válasz
19balazs86 #3488 üzenetére
De azért ez tényleg furcsa.Árulta egy ideje airbooms és nem kellet senkinek most meg nem tudom te hanyadik ember vagy aki szól hogy megvenné.A pláne hogy én tényleg már csak kíváncsiságból vettem meg mert eddig igen jóféle 8400 és 8600 procik voltak nálam és érdekelt hogy van-e külömbség köztük.Számít-e a 4mag,a 12mb cache,és stb de egyre jobban teccik és azt kell hogy mondjam számítanak a külömbségek.Eddig se volt semmi gondom semmivel de most valami eszméletlen milyen gördülékeny minden és észre se veszem ha a háttérbe fut 1-2 dolog még,és hát nem is hajtom mert max 3.6-on nyomom 24/7-be de bőven elég mindenre.Szóval teccik nagyon és hát ilyen alacsony feszeken a fogyasztás növekedés is elenyésző a 2maghoz képest.Még a hőmérsékletektől féltem kicsit de szerencsére ez egy jó hűvös proci és nincs semmi gond a hőfokokkal.Szóval egyelőre nem tudom még biztosra hogy megtartom-e de egyre jobban teccik ez a proci és csak is valami űber brutál wolfi-ért válnék meg tőle az biztos.Amugy boss kollega is árul egy ilyet és hát az se 1-2 napja vann fent az apróba. -
bzs73
őstag
Üdv.Na egy alapórajel az új procitól
Q9550-Alapórajel@0.912v -
bzs73
őstag
Na és még egy 3ghz mert ez elmaradt
Q9550-3ghz@0.960v -
bzs73
őstag
Na az új procival eddig itt tartok.Hát mondták hogy nem lesz oly egyszerű mint wolf-al mert azzal ment nagyon és hát igaz.Még egy norm blendet nem bírtam csinálni.Ha a gtl ref-eket auton hagyom meg el se indul 1.176v alatt a 4ghz de jó felé haladok de ki kell ezt a gtl-eket tapasztalni mert ha kicsit változik a vtt már nem is jó ugyanaz a gtl beállítás.Itt a cpu és nb gtl ref-ekre mondom ezt.
Q9550-8x450@1.072v
Q9550-4ghz@1.160v -
bzs73
őstag
akoska07?Na tesztek még nincsenek?Várom már hogy milyen a biostar lap.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #3380 üzenetére
Így a felsőbb kategóriába már jó nagyon az asus szerintem.Sok lapcsere után birok víszonyítani már de középkategóriába az ud3r volt a legjobb ez tény de hát asus csak jobban bejött mindíg.Mondjuk ez az első tényleg komolyabb lapom szóval csak középkategóriába van tapasztalatom.Most kezd már összeállni a végleges konfig.Holnap jön az új hűtő ami jól fogja hűteni a procit is meg a lapot is és remélem befejezem a cserélgetést mert már untam az állandó szerelést meg postázást.Teljesen megbolondultam mostanába és semmi nem volt jó.Mindíg jobb kellett.Másra nem is költöttem mostanába csak gépre.
-
bzs73
őstag
Üdv akoska07.Mi ujság lap ügybe.Nem lett még döntés mi lesz?vagy hanyagolod most a dolgot?
Üdv neked is lipi.Na milyen volt a buli?1-2 napig nem voltál akkor biztos jól sikerült. -
-
bzs73
őstag
8x450 bland.24/7 a hétköznapokra.
-
-
bzs73
őstag
válasz
h.adam.92 #3322 üzenetére
De ment a 8400 is.
4ghz
4.5ghz
Beígértek egy jobb 8400 procit de visszalépett a gyerek mikor mentem a pénzel.Nem is mert velem találkozni csak telon szólt rám mikor vártam a megbeszélt helyen.,persze miután én ezt a 8400-t már eligértem.Én meg persze nem léptem vissza mert nem volt pofám hozzá.Így sürgősbe ezt bírtam szerezni.Mondjuk ez legalább zsír új 3év garival ,a 8400 meg én voltam 4.tulaj,gari nem volt már rá és egy fokkal jobban is megy ez,de nem ez volt a tervem nekem se.De most már mindeggy. -
bzs73
őstag
válasz
h.adam.92 #3320 üzenetére
hát igen kellett.de most megy prime 4250mhz-n ugyanezzel a fesszel 15 perce.Amugy nem rossz ez a 1.232v.Van jobb is itt ph-n de jó ez mert kb ez a 4.2ghz a max amit 24/7 -re használnák.tovább szerintem nem nézem mert meleg van már nagyon.majd ha hűvösebb lesz.Énnekem 4ghz és 4.2ghz ami lényeg a többi csak mutatóba menne úgy is mert nem használnám24/7-re.9800gt kártyámnak bőven elég.
-
bzs73
őstag
4.2ghz@1.232v
majd hétvégén elkezdem ugyanezeket nézni 8-as szórzón azért.csak ne lenne ilyen meleg. -
bzs73
őstag
4ghz@1.152v
Lecseréltem a jó kis e8400-t. -
bzs73
őstag
válasz
Bagira01 #3238 üzenetére
köszi bagira01.Ez a proci is tőled indult el vagy laraxior -tól már nem tudom,de szinte az összes jó tuningos proci itt a ph-n tőletek indul útnak szerintem.Amugy sikerült már vele egy ilyen is de ez small fft csak és valami moddolt biossal sikerült összehoznom.Most tanulgatom sok asus után ezt az ud3r lapot de jó kis lap ez,csak nem olyan egyszerű mint asus volt.
-
bzs73
őstag
Na végre kezdem metanulni ud3r lapot 2 nap próbálgatás után.Sok asus után nem egyszerű ez a lap de csak belőttem.4ghz bland.
-
bzs73
őstag
hú jó leállt ez a topic.3-4 napja 1 hozzászólás se,de én most hozzászóltam.no tunning.senki?hát most én se mert várom az új lapom.kíváncsi leszek én is szívok-e az ud3r lappal mert ahogy elnéztem sokan nem bírtak vele.Így sok asus után kíváncsi leszek rá.Az biztos hogy nem lesz olyan egyszerű mint p5q-e lapba,de remélem hozni fogom ezt az eredményt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- LEGO klub
- Telekom mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel I7 4790 Eladó!
- 3arney - Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest