Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED TV topic
- Videós, mozgóképes topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
E.Kaufmann #125 üzenetére
Azzal az MS még várni fog szerintem még egy kiadást. Pont a TPM miatt váltanak nagyon lassan az emberek 11-re is főleg.
-
-
-
NoMix
tag
-
fatpingvin
addikt
válasz
E.Kaufmann #110 üzenetére
a ReactOS tud BTRFS-ről bootolni is, szval ez tényleg csak szándék kérdése (kéne hogy legyen)
-
válasz
hokuszpk #114 üzenetére
Én mondjuk néha használom az NTFS tömörítést, ha van egy kicsi SSD és van ritkán használt könyvtár rajta, ugyanakkor, ha van rá mód inkább cserélem az SSD-t.
BTRFS alatt viszont bekapcsoltam a NAS-on, napi használatban eddig nem vettem észre nagy geb@szt, igaz a kliensek WIFI-n vannak, úgyhogy nem a tömörítés lesz a szűk keresztmetszet.
ZFS-nél úgy tudom, csak a deduplikációhoz kell sok RAM, de nagyon nem foglalkoztam vele.
A BTRFS meg Windows szerveren az NTFS esetén offline deduplikáció van időzítve, meg esetleg másoláskor deduplikál még, azért nem esznek olyan sokat. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #113 üzenetére
tegnap openzfshez is volt szerencsém, azt se fogom produktív környezetbe tenni, ne kelljen már +32G ramot +4 cpumagot meg egy nagyobb gyors ssd-t betenni cachenak, csak mert a filerendszerben bekapcsoltam a leglightosabb tömörítést.
vasfelzabáló valami az. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
hát nemtom, ntfs-t a minap pont kipróbáltam, egy párszázezer filet tartalmazó könyvtáron még mindig elszüttyög percekig, az ext3/ext4 ugyanazt fel perc alatt leporgeti.
a tömöritése még mindig "van de minek" kategoria ? -
Azért, mert egy jó általános fájlrendszer, ami tudja a többségét annak, amit az NTFS tud és folyamatosan fejlesztik, az NTFS meg stagnál jó ideje. Próbálkoztak a picipuháék házon belül az utódlással, de az se tudott mindent, amit az NTFS.
Nekem a NAS-on BTRFS van, levelezőszerveren is használtam, tömörítés és deduplikáció be volt kapcsolva (igaz, az egyszer összef#sta magát, de mivel tesztrendszer volt és nem volt alapértelmezett a BTRFS azon a disztrón, valamint nem ma történt, benne van a bizodalmam)
Más kérdés, hogy egyesek temetnék, mert ott a ZFS. Az nekem már kicsit túl bumfordi és túl bonyolult. Amivel manapság még gondja lehet a BTRFS-nek a beépített RAID képesség (főleg a RAID5-RAID6), nem véletlen hogy a Synology is inkább MD-RAID-ezik a BTRFS felett is. -
drkbli
tag
válasz
-
válasz
fatpingvin #108 üzenetére
Könyörgöm az NTFS-t max az Ext2 tegezheti, az Ext4-nek is csókolommal illik üdvözölni és még az se tudott mindent, amit az NTFS. A case sensitivity meg Windows/DOS ökörség, de maga az NTFS tudná, ha hagynák neki (van valami paraméterezés)
Hogy elavult és lassú? Na az sajnos igaz. Jó lenne, ha nem lenne a vacakolás a licencet körül és pl egy BTRFS-t behúzna a Microsoft. -
fatpingvin
addikt
hogyne tudna. ha ilyen hülyeséget akar a júzer megoldható, főleg amióta van kernel driver is a ntfs-hez, de KÖNYÖRGÖM...
használjunk már normális fájlrendszereket. ne azt a sz*rt, még normális builtin jogosultságkezelése sincs, arról nem beszélve hogy case-insensitive by design.
Linux alá valami normális fájlrendszert használj és ne ezen kattogj hogy a microsoft vacka nem alapértelmezett. -
A visszafelé kompatibilitáshoz, valamint úgy rémlik be tudtál tölteni DOS driver-t. Amúgy a DOS a kernel betöltéséhez kelett, ha nem akartál DOS programokat és drivereket használni (WindowsME már a command.com-ot el sem indította és talán a driver betöltésre se volt mód, mondjuk mégis jó béna lett valamiért), a Win32-es programoknak már biztos nem kellett.
Összességében inkább volt egy kompatibilitási réteg + boot manager egyben a DOS a Windows9x-ek alatt.
Mondjuk sok játéknak is inkább a fájlrendszer kezelése miatt kellett a DOS, mert minden másban átvette az irányítást a HW felett. -
ddekany
veterán
válasz
hokuszpk #104 üzenetére
Mondjuk el nem tudom képzelni, mire kellett neki a DOS, most eltekintve DOS-os alkalmazások futtatásáról. Sok funkciót a DOS nem ad, főleg olyat nem, ami nem annyira alap, hogy ne lett volna újra leimplementálva a Windows kernelben. Talán boot elején maradtak bent fázisok amikor kellett?
-
Reggie0
félisten
válasz
Acélfarkas #102 üzenetére
Nem volt szukseg, ha nem volt szukseged a 95 bebootolasara sem
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
ahha. ez volt a propaganda, a valóság meg...
-
totron
addikt
válasz
Létező amit írtok, de később következett be.
-
-
totron
addikt
válasz
Hieronymus #95 üzenetére
A Windows 95 végleg búcsúzott a DOS-tól.
Tuti?
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- VGA kibeszélő offtopik
- Milyen GPS-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox Series X|S
- Túraautó topik
- Napelem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Ipad Air M2 11" // Wifi+Cellular // Számla+Garancia //
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest