- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Apple MacBook
- Bluetooth hangszórók
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
Aktív témák
-
Palika71
őstag
válasz
sid.:Rc211v #397 üzenetére
Az én ramjaim eléggé hasonlóak, és szerintem dícséretesek!
Most próbálgatom a gépem, és úgy tűnik, hogy 0.1V CPU fesz emeléssel, a 3300 -at szépen viszi.
A ramoknak most +0.3V -t adtam, és az időzítések pedig 5-6-6-18. (ezt még megpróbálom csökkenteni)
Azt az alaplapot meggondolnám a helyében...
Nem vagyok egy Gigabyte-fan, de ez a DS4 meglehetőssen jó az E6300 -hoz. -
M3kk
őstag
válasz
sid.:Rc211v #397 üzenetére
E6300 melle en nem vennek i975 ot ..
Inkabb P5B Deluxe . -
sid.:Rc211v
őstag
Hi..egy barátom készül gépet venni és e6300-at akar az Abit AW9D max(975x) lapba...ramnak meg OCZ 2x512Mb/800ast akar(ezt [link] )..szóval ezzel a rammal frankón lehet majd tuningolni? vagy ezt így előre nem lehet megmondani.. Ha valaki mondana egy pár szót erröl a cuccról azt megkösszönné(nk)m...
-
Johnnie Walk
csendes tag
Sziasztok. Már kérdeztem az DS4es alaplaptopikban, ezúton is köszönöm Gorneck válaszait, de még mindig nem vagyok biztos magamban. Nem nagyon foglalkoztam tuninggal, így hagy kérdezzek tőletek.
Szóval Gigabyte DS4es lapom van, E6400as procival, 1gb 667es kingmax memóriával. Ezzel a konfiggal szeretnék egy STABIL és BIZTONSÁGOS
3000 körüli órajelet elérni... Ha valaki szánna rá egy kis időt, írja már le legyen szíves lépésről lépésre a beállításokat, pontos értékekkel (FSB, feszültség, ram:cpu stb). Körülbelül annyira egyszerűsítve mintha nagyinak magyaráznánk. Előre is köszönöm. Meg a türelmet is hozzám
-
westlake
félisten
válasz
Overlocker #392 üzenetére
nem azt mondtad valahol, hogy 1.3 volt korul megy 3.6 gigan?
ugy remlik ezt mondtad
-
M3kk
őstag
Latom ez enyemek budosek...
-
westlake
félisten
válasz
Overlocker #387 üzenetére
es a procide?
apropo.. neked ettol nincs jobb alapfeszes eredmenyed?
[link]
[Szerkesztve] -
hanso
tag
Sziasztok!
rövid leszek: melyiknek higgyek?
-core temp vs. speedfan?
ui.:szeretnék a speedfannak hinni,mert kb 10 c°al kevesebbet mutat,sztem reálisabb
e6300@2940mhz,1.3 fix fesz biosban belőve.intel hűtő.
speedfan cca 45c° coretemp cca 55c°
a speedfan a biosból veszi a mintát?a coretemp honnan?
választ köszi
üdv -
Overlocker
veterán
steppingem:
L617A901 -
bélanéni
őstag
Sziasztok,
- Gigabyte 965P-S3
- Core2 Duo E6300
- Kingston 2 X 1 GB DDR2 667 Mhz
konfig-ban sikerül-e majd 2,5GHz vagy fölé húzni a procit vagy jobb lett volna 800MHz-es RAMot venni? Lehet aszinkronban hajtani a procit és a memóriát? (pl. Core2 800MHz , memória 667MHz) -
Kenny88
tag
HI Core 2 Duo E6300 Procihoz Tuningra megfelel a Zalman CNPS9500 LED
-
Puma K
nagyúr
Én most egy E6300-at néztem ki magamnak az AMD 3200+ Venice Soc939 helyett. De attól majd le esik az állam, hogy egy 1,8Ghz-s CPU-t 3Ghz fölé lehet nyomni gond nélkül
-
gamer2
tag
Minek kell feszt adnom, hogy az FSB-t 310 fölé tudjam vinni?(Konfig lentebb)
A RAM-ot próbáltam visszaosztani, úgy sem sikerült, szóval nem hiszem hogy ez a probléma.
Bocs ha lámaságot kérdezek/fogok kérdezni, de még csak most kezdtem el foglalkozni a tuninggal! -
hanso
tag
jól látom itt az intel szerinti hőmérséklet:61-62 c°?e6300
[link]
erről vélemény? -
afterburner_
őstag
nekem is anno ment egy 566-os coppermine cerka 1018-on fop32-vel leggel, utana meg 1070-en vizzel, azok meg bírtak.
de az újakkal kicsit mas a helyzet
de úgy is jartam hogy 2.2-es northwood proci nyaggattam egy th7 2 lapban 2.9-ig ment el 1.9V-vel aztan szepen lassan odaig jutottam hogy mar 2.4-en is alig akart menni...
[Szerkesztve] -
hanso
tag
Sziasztok
lenne 1 pár kérdésem:
tegnap biost frissítettem a ds4 -en(f2-->f5) és amit azóta tapasztaltam:
a procim(e6300@2940mhz, fesz auto-n hagyva a bios-ban),és a tapasztalat úgy néz ki,hogy a cpu-z szerinti fesz 1.12 és 1.168 közt felváltva ugrál(gondolom nem kéne mérvadónak venni a cpu-zt).
nos a core temp viszont 55 és 57 fokos mag hőmit mutat tök semmi terhelésnél(internetezés,intel gyári hűtő van a cuccon).
f2-es biosban a core temp 50-52 fokos volt.
1.a core temp normálisan megmutatja a hőmit?
2.érdemes esetleg venni 1 kicsit komolyabb hűtőt?(freezer 7 pro?)
3.nem magas alapon a 55-57 celsius?
építő válaszokat nagyon köszönöm
üdv -
válasz
westlake #368 üzenetére
Az én Celeron 300A procim 1999 augusztus óta hibátlanul megy 558MHz-en 2V helyett 2.2V-on. Gyári hűtővel, terhelve 55 fok körül van teljesen szellőzés-mentes házban.
Kb. 3 éve napi 24 órában megy rajta a letöltés. Havonta 2szer-3szor kapcsolódik ki, ha a mikro kivágja a biztitÉs amint észreveszem visszakapcsolom. Szóval ennyit a tuningolás ártalmairól... (bocs az off-ért)
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #367 üzenetére
aki ilyen dolgon kotozkodik, azt szemkozt rohognem es otthagynam..
ki a jo francot erdekel az, hogy 10 ev helyett csak 7-et megy majd a proci?
engem nem..es az emberek 99%-at sem..
egyszer valaki belem kotott, hogy nincs igazam akkor, amikor azt mondom, hogy nem romlik a procik elettartama.. en azt valaszoltam neki, hogy addig igen is igazam lesz, amig nem mutat nekem egy olyan tesztet, ahol bizonyitekkal tudjak igazolni, hogy tenyleg romlik..
nem tudott ilyet mutatni -
Yushchenko
őstag
Lehet egy hülye kérdésem?
Nem tudjátok, hogy egy tuning mennyire redukálja a proci élettartamát rendes hűtés esetén. És nem tudjátok, hogy hány éves időtartamra tervezik a proci gyártók a cpukat? Csak mert állandóan veszekedek emiatt egy volt osztálytársammal és már nagyon idegesít. -
GanXstaZ
tag
Összeallt a gépem talán végre
nagyon kiváncsi leszek ezzel mit lehet 6400ból kihozni, 3,2 remelem stabilan, de megpróbálok egy 3,3-3,4et is. Konfigomból szerintetek mit lehet kihozni?
ADATA ramot meg nem szidni jó kis ram az. -
M3kk
őstag
[link]
BDX , 1.3v
Szeria ugyan az mint az Over-e . -
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #356 üzenetére
de most oszinten.. mit vartal? ez egy relativ dolog.. pontosan annyi feszt adhatsz a procidnak, amennyit a huto elbir nem egyertelmu? szerintem az
-
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #352 üzenetére
1.55 volt.. egyebkent amennyit akarsz..
-
C@rbon
senior tag
HI!
Tudnátok mondani vmi jo lapot e6300-hoz?
Kb 3,2Ghz-ig huznam.
A lapnal jo lenne ha:nem csak 800Mhz-es RAM lenne a jo bele
3 PCI-E Slot
max 35k
Kösz a segítséget!! -
Yushchenko
őstag
Mennyi feszt lehet adni ennek a 6300-nak maximum?
-
Patrick
addikt
e6300, nah hogyan kezdjem el húzni felfele?
-
-
-
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #342 üzenetére
ez most vagy egy ronda szamitogephaz, vagy egy elkurt hangfal
-
Magic
tag
Megnéztem a teszteredményeket. Ha ár/teljesítmény szempontot nézzük, akkor melyik core 2 duo a legjobb vétel?
-
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #337 üzenetére
mondjuk azert mert fesz hianyaban instabil a rendszer? de lehet azert resetel a gep, mert valojaban a macskatok mindig benyomja az orraval a reset gombot.. nem?
-
Yushchenko
őstag
Jah lehet egy hülye kérdésem, nemtudjátok, hogy honnan lehet tudni, hogy mitől fagy ki pl. tuning közben a cucc. Mert néha kékhalálozik, akkor gondolom memória, de nemtom, nem értek hozzá. Meg van olyan hogy újraindul
Na szóval nem tudjátok, mert jó lenne tudni
-
chipke
csendes tag
Hi!
Biost frissitettem. Az normális hogy a bootscreenen f5-t ir ki a cpu-z meg f2-t? -
Konflikt
addikt
megcsináltam feszemeléssel is az ''alpafeszes'' eredményt,
hogy west-lista-kompatibilis legyen [link] -
afterburner_
őstag
mennyi a max fesz amit még leghutessel (ninja plus 1000-m van) lehet adni? 1.55 körül?
-
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #331 üzenetére
az et-t, meg a tv-t tudod nagybetuvel irni, de a mars kezdobetujet meg kicsivel irod?
beteg vagy -
válasz
Yushchenko #329 üzenetére
LOL
Azzal már ET-nek lehetne üzenni, sacc/kb rötngen-frekvencia. -
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #327 üzenetére
nem, egyaltalan nem ritka.. nem azert kertem a kodokat
ez mar inkabb ritkabb.. azota sem volt a kezeim kozott olyan core 2 duo proci, ami ennyit ment volna
[link] -
Yushchenko
őstag
Na még meg is köszönöm hogy szét kellett szednem, mert az odakövesedet AC gyári nemtommit levakartam, tettem a helyébe ezüsatöt, és 3 fokot hültem
Na elég nehezen tudtam kiolvasni a dolgokat főleg alulról:
Intel (M) (C)' 05
Intel core 2 duo
6300 SL9SA MALAY
1.86Ghz/2M/1066/06
L626A505
a zöld izén alul:
2L623221
A8395 -
mcwolf79
veterán
HAli!
Tartós terhelés alatt(1-2 óra orthos) a 62 fokos procihőmérséklet még egészséges?(a Core temppel mérve)(334*9,alapfesz,FSBRAM 1:1)
Ez a max.Ennél feljebb nem megy. -
#gab_
őstag
válasz
Yushchenko #320 üzenetére
-
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #318 üzenetére
ez csak egy resze a fontos dolgoknak
a pirossal megjelolt adatokra van szuksegem(jobb kepet nem leletem)
[link] -
Yushchenko
őstag
[link]?
mod: ha nem jó, akkor szétszedem, nem gáz, legalább okosabb leszek ohgy milyen a procim
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #316 üzenetére
pedig de.. ha nem akarod, akkor nem kell szetszedned.. nem foglak kitorolni..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #314 üzenetére
parancsara uram
[link]
azert meg a procirol kernem a kodokat -
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #311 üzenetére
leragott csont.. hidd el, igy is vadolni fogunk valamivel
-
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #308 üzenetére
vannak olyan frekvencia detektalo programok, amik ugymond nem dinamikus frissitesuek..
a cpu-z masodpercenkent frissiti az ertekeket.. magyarul mindig mintat vesz az eppen aktualis mhz-ekrol.. a stress test ezzel szemben csak azt a procisebesseget irja ki, amivel a gep indult (biosban beallitott sebesseg)! ez nem hiba, csak igy van megirva a progi..
[Szerkesztve] -
Yushchenko
őstag
Most csak engem szíívat ez az ORTHOS? mér azt a Mhz-et írja ki amit bekapcsoláskor kapott?
Aktív témák
Hirdetés
- Drón topik
- Hardcore café
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- Sorozatok
- Autós topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Intel I7-6700 / 4 mag / 8 szál / Beszámítás OK!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest