Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD FX
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
old gray
addikt
válasz
katt777
üzenetére
Kissé el vagy szállva magadtól, mint aki már kitesztelte a fél életét és félvállról szórja az igét a pór népnek. Idegesítő és hülye stílusod van, még ha igazad is van. Ez volt az én véleményem, a szakmai részét innentől lesz.rom, veled nincs kedvem diskurálni, mert agybajt kapok a hülye fogalmazásodtól. Jah ki mondta, hogy 3D szintetikus teszteket használtam cache-re? Te csak írsz, amit akarsz, a másikat meg hülyének és butának nézed. Jah, két vga-d meghalt? És ebből már az jön le, hogy szar a sapphire? Kissé nevetséges kijelentés. Ilyen módon az aláírásodban a végén annyi márka lesz, hogy nem fogsz tudni miből egy PC-t összeállítani.
Vége az offomnak okoska.
MOD: ollie gyorsítótár-csata című írása szerintem kár, hogy megszületett. 2 különböző cpu generációval cache-méréseket elvégezni: egyáltalán nem kapunk valós képet a cache-méret eltéréséből adódó teljesítmény-különbségre.
-
old gray
addikt
válasz
katt777
üzenetére
A hsz-ed arról szólna, hogy nagyobb cpu cache hatással van a vga teljesítményére úgy, hogy a min. framerate nagyobb lesz de a max. nem? És mely játékok nincsennek "kis cache-re" optimalizálva? Szóval a hsz-ed szerintem csak egy feltételezés, nem bizonyított tény. Én csináltam már egy 2MB vs. 4MB cache tesztet(E6300 vs. E6850), de csak egy játékkal hasonlítottam össze, a többi szintetikus mérés volt. Viszont: úgy láttam, hogy szeretsz tesztelni (a legutóbbi logoutos cikked durvára sikerült), így ezek a kérdések jó alapot adhatnak a köv. írásodhoz, nem?

-
old gray
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
A csere-ramokat nem teszteltem, lehet egy próbát megér!

-
old gray
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
A memória téma elég zűrös, egy kedves PH-s félisten b.szik gariztatni a ramjaimat (tönkrement 2x1GB/1066 Goodram Pro) és csereramként (amíg a gariztatás folyik) kaptam 2x1GB/1066-os kingmaxot, ami 1,9V BIOS, ~1,85V valós feszen megy, azaz messze nincs túlfeszelve, sőt.....
-
old gray
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
A ram:fsb arányra gondolsz mint hiba okára? Tehát pl. az aszinkron mód lehet a bűnös? (cpu: 9*400=3,6GHz, ramok: 400*2,5=1000Mhz).
-
old gray
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nekem hasonló problémám van: az első gépindítások átlag fele sikertelen, a windows desktop megjelenik de a start menü, stb nem és így, lefagyva marad a rendszer. Csak reset segít, de utána minden simán megy.

-
old gray
addikt
válasz
fsb1000
üzenetére
Jó kérdés, hogy az energia-gazdálkodási funkciókat bekapcsolva idle állapotban a fesz.-t is automatikusan csökkenti-e a lap és ha igen akkor a BIOS 1,1V-ból mennyi lesz drop hatására.
Az tudom, hogy a szorzót leveszi 6x-ra....A másik dolog: Mivel 1000RPM-re belőttem a proci-hűtésem így fix 1,2V BIOS fesz.mellett load állapotban sem megy fel a hőmérséklet ~55foknál. Változó sebesség belövése esetén load állapotban lehet kellene 1,4V pl. a 7*500-hoz, ilyen értékeken elégtelen lenne a proci-hűtő fentebb írt beállítása. Így az a pár 0,0xV fesz.különbség és energia-takarékosság oltárán (ami ténylegesen pár W...) fel kellene áldoznom a csend élvezetét. T.illik a gépemben a vga hűtésen (ill. tápventi) kívül más venti nem található, tökéletesen halk. (vga hűtés accelero xtreme... fix minimum ford.számon, a táp meg VX450 szintén hangtalan jóformán)
Pisztoly: értem miről beszélsz, és lényegében igazad lehet (azért lehet, mert letesztelhetném, hogy 0,03V-al kevesebb BIOS fesz. esetén megy a proci...és előfordulhat, hogy igen) de úgy gondolom 0,03V-ról differenciára kár több hsz-t pazarolni.
-
old gray
addikt
válasz
Hurkaleves
üzenetére
A kép annyit mutat, hogy a lapja jobban droppol. A BIOS fesz. uannyi, ez nem cpu-kérdés immár hanem alaplap-kérdés.
Az off-odra reagálva: Pont nem erről ebszélek. Arról van szó, hogy a procid max. prime-stabil értékén az UT3 már fagy. Nekem 3605MHz prime stabil de 3500MHz-n UT3-stabil u.olyan körülmények között. Ha meg tényleg nem fagy, akkor kijelenthető, hogy beton-stabil az adott órajel.
-
old gray
addikt
-
old gray
addikt
válasz
fsb1000
üzenetére
Ez igaz, de LOAD állapotban is 1,2V-ot kap a cpu. Ha jól tudom az energiagazdálkodási funkció csak annyit teszt, hogy pl. esetemben a szorzót 7x-ről leveszi 6x-osra ill. a vcore-t csökkenti. Ez úgy lenne megoldható ha 7*500-on megy a proci C1, EIST bekapcsolva, idle esetén 5*600-on megy. Azonban a 7*500-hoz már 1,4125V kell, így összességében az állandó 1,2V és fix 5*600 órajel lehet energiatakarékosabb.

-
old gray
addikt
Kipróbáltam tegnap este, hogy alul-feszeléssel mit tudok elérni.
Adott:
E6300 (VID: 1,275V)
Órajel: 6*500=3GHzTegnap este gondoltam egyet és 1,2V-ra lőttem be BIOS-ban a fesz.értéket 3GHz-n. Teljesen stabilnak tűnt (11 körül már nem volt időm nekiállni UT3-al tesztelni 64 bot mellett, meg a Prime-hoz sem volt már kedvem).
Terhelés hatására 1,15V-ra esett a fesz (CPU-Z ill. Everest szerint).
Tesztek majd fel képeket, ill. megpróbálom még kisebb feszültséggel a dolgot.Így elsőre elég korrekt, nem? +60% OC -0,075V fesz mellett

Ha kiderül, hogy stabil a fenti dolog, akkor asszem leszedem a ventit a procimról és passzív hűtés lesz rajta.

Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Arc Raiders
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)