Hirdetés
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zé_Mester
őstag
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
bocsa ez most nem bántás képp szól, de már kicsit kezd lefárasztani (természetesen nem csak rád vonatkozik) !!!!
Ramokat nem merem cl4-be.
olyan aranyos mindenki, amikor beír ide és elkezd siránkozni hogy így meg úgy nem megy valami, és amikor rákérdezünk és adunk egy javaslatot, akkor mindig valami ilyesmi jön vissza hogy NEM MEREM !!!!
mit nem mersz ??? nem fogsz belehalni, ha átállítod !!! ki kell próbálni, max annyi lesz hogy nem lesz stabil tőle a gép, vagy visszaállítja magát az előzőre ha túl ÜBER neki a beállítás.
ennyi.olyan aranyos emberek vannak néha ezzel a nem merem dologgal : tegnapelőtt beszéltem egy sráccal msn-en és procit tuningolt. szinte könyörögni kellett neki hogy ne 1,485V-ot adjon a procinak, hanem górja meg 1,55V-tal aztán hajrá. és kezdte megint hogy : nem merem mert az sok , meg blabla.
az eredményes tuninghoz kell egy kis elszántság is, de lehet hogy csak én vagyok egy állat.

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Szatesz
üzenetére
senki nem mondta hogy a Ninja nem jó hűtő.....sőt.
ha nem tuningoltam akkor venti nélkül is vitte az E6550-emet, és játék és egyéb nyalánkságok mellett se engedte a procit 50 fok fölé.
igaz hogy ezt mind egy CM Stacker-be produkálta, de akkor is , igencsak lestem amikor nézegettem a hőfokot.
csak azt bánom hogy azt eladtam, most meg itt szopok egy köcsög gyári hűtéssel

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Szatesz
üzenetére
linkeltem már neked korábban egy PH-s tesztet.
abba benne volt mindkettő.
a Silent Knight-et hozták ki győztesnek. akkor szted melyik a jobb ????nem bántani akarlak, de nem értem mit kell ezen rágódni hogy melyik legyen : Silnet Knight a legjobb 10-11ft körül. és pont
ha van még több pénzed (mondjuk 15r körül) akkor meg Thermalright Ultra120 eXtreme

ez még legalább 5 fokkal jobb az Asus-tól. de ez más tészta. -
Zé_Mester
őstag
wááááááááááá LoL

am hogy téma is legyen :
ma megházasodtam, vége a csavarhúzó és egyéb rövidzárlat dolgoknak.
(pedig már csukott szemmel is ment minden)úgyhogy mától szépen be van pakolva a gép egy CoolerMaster 690RC-be.
majd így is megnézem hogy mi az amit a proci megyeget, normális hőfokok mellett.de van jó oldala is : nem kell félni ha esik az eső a teraszon

-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
tuning terén nem pont ez lesz az a lap ami neked a legmegfelelődd

ha esetleg van lehetőséged akkor javaslok egy cserét valami másabb lapra (persze ha van rá keret is)
mondjuk egy ASUS P5K, vagy esetleg egy Gigabyte P35-DS3az a baj a lapoddal hogy integrált videókari van rajta, és azok nem nagyon csipázzák a tuningot
meg a fesszabályozás se a legjobb ezen a lapon
én a helyedben lecserélném a fentebb említettek közül valamelyikre,de ugye ez sok mindentől függ.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
amúgy ha már mindketten állatkonk :
most voltam kint (boltba) és egész baráti idők vannak, sztem simán van -3-4fok.
namost eddig mind szép és jó, de rohadt lusta vagyok kipakolni megint mindent
de még lehet hogy elgurul a gyógyszer és kimegyek.
ha igen akkor úgyis lesznek fent képek

-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
ma unatkoztam kicsit délután, és mivel jó idő volt kint (5fok körül) ezért alkottam egyet.
sajna nem ment tovább, (mondjuk most 1,5V-nál nem adtam neki többet, lehet hogy emiatt, nem tudom.
de próbétam 4000en húzott karival 3DMark-okat
és megy minden fa-san. 
-
Zé_Mester
őstag
mielőtt belekezdessz valamibe (jelen esetbe 2 kézzel parádézni) mindig mondogasd előtte 1 percig legalább hogy :
Szzzúúúúúúússszzzzzzzzááááááá Soak, menni fog ez !!!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
hidd el sima ügy lesz .
később amikor már belejössz
, akkor már nem kell a Szzúússszzzáááá, sőt, akár lábbal is be tudsz majd kapcsolni még plusz 1 gépet

-
Zé_Mester
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
csak a szorzóban különböznek (meg persze árban
)
ha 400as FSB-re húzod akkor így van, valóban 800on fog menni a ram, és így az elég lesz
-
Zé_Mester
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
A pentiumD-nél tapasztaltam ilyet, hogy ha 1:1-ben megy a ram, mondjuk 5:4 helyett, akkor hiába megy a ram lassabban, mégis gyorsabb a rendszer.
erre nem tudok neked pontos választ adni hogy ez mi lehet, mert hála az égnek valahogy megkíméltem magam a D szériától.
azt tudom hogy C2D-nál a ram arány csak egyféleképpen változhat az 1:1-hez képest, csakis felfele lehet állítani a ram sebességet, visszaosztani nem lehet. így csak növelni tudod a sebességet. (régen még a 478-as cuccoknál vissza lehetett osztani a ramot, ha esetleg a magas FSB-vel nem tudott volna 1:1-be menni akkor szépen visszalassítottad és ment minden tovább, de mostmár nincs ilyen, a itt csak felfele lehet állítani a ramot.akkor ezekszerint csak az fsb állítással lehet húzni a procit?
hogy lehetne másképp ??? csak így lehet.gyári intel hűtő elég ezekre, vagy mindenképp kell valami durvább cucc?
ha nem akarsz valami űberbrutál extrém tuningot akkor megfelelő lesz rá, de javasolt a csere
de ilyen 3000-3500 között még simán fogja a procit normális hőfokon (mondjuk ez is függ a fesztől is
)ramok milyenek lesznek ????? nem akarok beleugatni de javasolt egy jobbfajta 800as, vagy esetleg egy 1066os

-
Zé_Mester
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
mindenek feljebb lehet állítani a szorzóját nem?
nem jól tudod. szorzót csak visszefele lehet állítani (kivétel az Extreme Editiod procik, amikben nincs szorzózár, így sokkal nagyobb körben állítható a szorzó felfele és lefele egyaránt)egy 3.0-n járó 21x0 proci mennyivel lenne gyorsabb egy 3.0n járó pentiumD-nél?
hát röviden és egyszerűen : Ég és Föld !!! sztem maradjunk ennyiben h sokkal gyorsabb lesz
-
Zé_Mester
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
E2140-t teszteltem
nekem ment 3000 felett egy picibel stabilan.
de ha igazán jót akarsz akkor E2180-at veszel, az tutibb lesz, márcsak a magasabb szorzó miatt is.
az alaplap tökéletes lesz a tuninghoz.
subaruwrc : jóvvannamivanmááá, jó ez így is

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Johnny Cage
üzenetére
E4500-ról nincs személyes tapasztalatom, de vannak itt a fórumba olyan illetők akiknek sikerült 4000 köré feltornászni.
E6550-em volt, egész jó darabot fogtam ki, 515ös FSB-vel is beindult a kicsike.
a döntés a tiéd, ha mákod van mindkettő menni fog mint állat.
ha nincs szerencséd, akkor így jártál, sajnos ez ilyen dolog
subariwrc : meeeee??? mééééééé????

-
Zé_Mester
őstag
jobb helyeken ez nem okoz gondot : hogy van-e power gomb, vagy nincs

subaruwrc : yeeeeeeeee

am most voltam kint a kis tesztlaboratóriumomba (terasz
) és megnéztem hogy mik a mai körülmények. hát mit mondjak, egész fincsi
lehet hogy ma még kiköltözök a Big Zé Mester házból

és majd bemondom a mikrofonba hogy : E6750, hagyd el a 4GHz-et, MOST !!!!
-
-
Zé_Mester
őstag
hűűűhhhaaaaa, azt szépen összeszedted.
igencsak hasznos infók vannak benne, kötelező olvasmény minden kezdő tuningosnak.Szeretném felhívni a kedves olvasó figyelmét arra, hogy a számítógép túlhajtása az alkatrészek meghibásodásához vezethet, mindenki saját felelősségére végzi. Az alkatrészek túlhajtás miatt meghibásodása a garancia elvesztésével jár, tehát azon számítástechnikai eszközöket melyek túlhajtás miatt meghibásodtak meg, se a forgalmazó se a gyártó nem köteles garanciálisan javítani, cserélni!!!
pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa

ez azért tetszett
-
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Larry303
üzenetére
az elejével egyetértek, ez valóban így van.
1,7et szvsz léghűtéssel baromság egy core2nak adni..ha g0 ás ha b3as tökmind1...ez viszont kicsit fura (lehet hogy csak nekem)
ha tegyük fel az én esetemet nézzük, akkor léghűtő ide vagy oda, a proci alig pár fokon megy.
az alaplap és minden egyes alkatrész igencsak 10 fok alatt van, a proci kicsit megegebb tuningnál, de mondjuk 1,7V-tal nem is várom el, pláne a gyári hűtéssel hogy 4000MHz felett 10 fok alatt maradjon.de ott is megmarad 14-17fok között.de ha egyszer a kezeim közé kerül egy DFI lap, meg egy kis -10fok kint ,akkor az isten irgalmzzon nekem és a kis játékszeremnek, mert akkor az 1,7V csak ilyen bemelegítő hidegindítás lesz

-
-
-
Zé_Mester
őstag
-
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Pocak89
üzenetére
itt van egy szép kis teszt, meg van hozzá egy pár kép a biosról is P5W-DH Deluxe
DRAM Frequency : itt tudod a mem sebességet állítani
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Pocak89
üzenetére
ha tuningolni akarsz, akkor 400as FSB-ig nem lesz gond a ramokkal.
biosba be tudod állítani hogy 8001on menjenek ilyenkor.
ha innen feljebb emeled az FSB-t akkor sajna a ram is emelkedni fog, de valamennyi plusz tuningot el fog viselni. (840 elvileg menni kell simán, de akár 900 is elérhető).sok sikert, tesztelés a lelke mindennek.

-
Zé_Mester
őstag
szerencse kérdése, nekem alapfeszen megy 3400 felett
próba cseresznye, ki kell tesztelni
jaaa, itt egy kis teszt , az enyém valahogy így megy. (még nem volt időm véglegesen letesztelni.) E6750 tuning
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Armando_19
üzenetére
az se rossz
1,8-at először !!!!........ki ad esetleg többet ???.......
nekem az a bajom amúgy a P5K Deluxe-al hogy csak 1,7V-ot tud adni a procnak
azért ez rohadt nagy negatívum, de valahogy túlélem ezt a traumát
majd a Vmod kigyógyít vasárnap

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Bagira01
üzenetére
ha nem adsz neki 1,7-et, akkor gyáva beszari vagy, és majd amikor nagyapa leszel nem tudsz mit mesélni az unokáidnak, hogy :
drága gyermekeim , amikor én fiatal voltam nekem volt hozzá pucum hogy odatoljak neki 1,7V-ot, úgyhogy ti se legyenek kis idétlenek, mert a véretekbe van a tuning.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
úgyhogy szedd magad össze, mert már most tönkreteszed a jövőjüket !!!!!

-
Zé_Mester
őstag
na hazaértem, úgyhogy tettem fel képeket. (
szakálkákra megrendelést felveszek !!!!
)
íme pár kép így első nekifutásra :
3400 MHz - 8x425 FSB -->>> alapfesz !!!
3800 MHz - 8x475 FSB -->>> 1,448V
3960 MHz - 8x495 FSB -->>> 1.504V
4000 MHz - 8x500 FSB -->>> 1.544V
4080 MHz - 8x510 FSB -->>> 1,616V
4104 MHz - 8x513 FSB -->>> 1,664Vhát ennyit sikerült ma, vége kicsit kapkodós lett, mert pakolni kellett, mert jöttem haza vonattal. azt tom hogy 8x515-ön kifagyott az XP boot közbe, hiába adtam 1,7V-ot a procinak.
vasárnap ha visszamegyek, megnézem hogy mennyi a max FSB 6x-os szorzóval amit ki lehet tekerni belőle, de megcsinálom majd a Vmodot a lapra, és akkor kicsit pontosabban be tudom lőni, mert így elég gány.utóirat : annyira büszke vagyok magamra !!!
(ezt nem hagyhattam ki
) -
Zé_Mester
őstag
na tesztelgetek közbe
eddig 8x425FSB alapfeszen, ORTHOS stabil (20 percig néztem)
állat ez a proc, nagyon tetszik

durva lenne : 8x500GSB alapfesszel
na jó, kussolok, megyek vissza tesztelni
álmodozni ráérek este is !!! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Zé_Mester
őstag
üdv mindenkinek.
valaki aki nagyon tudja melyik FPO milyen tudna nekem segíteni ??? (subaruwrc-nek kötelező
)szóval : ma vettem egy E6750-es procit és a köv. van rajta
FPO/BATCH # : 3734B339
SLA9V Costa Ricanamost a kérdésem hogy mennyire számíthatok ezzel a procival ???
letesztelem, csak mégis kíváncsi vagyok így előre mennyi az annyi kb.
válaszokat köszi előre is
(subaruwrc te főképp szedd össze magad és írj !!!
) -
Zé_Mester
őstag
válasz
ludasmatyi
üzenetére
korrekt !!!
de már írtam neked MSN-en is hogy jó lenne ha felgórnád 500-ra

-
Zé_Mester
őstag
na elkészültem a mai nap tuningeredményeivel.
nem mondanám hogy elégedetlen vagyok, de azért többre számítottam
E6300 tuning :
470FSB - 3290MHzE2140 tuning :
380 FSB - 3040MHz (RAM-950MHz)
380 FSB - 3040MHz (RAM-1216MHz)sajna csak ennyit sikerült kihozni, igazából az E6300 miatt vagyok elkeseredve, ettől azért jóval többre számítottam ,de ez a vége, sajna ha 1,6V-ot adtam neki, akkor se ment az istennek se feljebb.
az E2140-el maximálisan elégedett vagyok, 11500 ft-ért sztem legjobb ár/érték arányú proci jelen pillanatban. sajna ez se akart menni feljebb, hiába emeltem neki feszt, vagy csináltam bármit.de mókának egész jó volt mindkettő. jó volt velük szórakozni így estetájt

annyit még hozzá kell tennem hogy a hűtésért továbbra is az Intel által oly nagy odaadással és maximális fejlesztői hozzáállással tervezett GYÁRI HŰTÉSe és Észak-Magyarország hidegfronti hatása gondoskodott, helyszín pedig a jól előkészített TERASZ volt

még valami : a mai nap folyamán teljesen megvilágosodott bennem az a tény, hogy a gyári hűtés elbocsátásra kerül, utódja pedig valami űberállat hűtő lesz (nem klíma, ahogy azt subaruwrc megalkotta
), jövőjét pedig egy elzárt légmentes üvegvitrinben folytatja, ahol a világ legjobban hűtő (7-10 fok) gyári coolereként lesz elkönyvelve.de most hogy ezt mind leírtam (és visszaolvastam) még az én fejem is belefájdult ebbe a sok baromságba, úgyhogy most megyek aludni.
A kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg kezelőorvosát vagy fórumtársát !!!!

-
Zé_Mester
őstag
válasz
qMAGICq
üzenetére
Csak azért vagyok megkavarodva, mert sokat ovlastam az osztókról stb.
Hogy a 4*800/533=6
ezt a butaságot felejtsd el, így nem jutsz semmire.Tehát ha emelem a FSB-t akkor az osztót (késleltetést???) növelni kell, hogy
ugyan azon a MHz en menjen a RAMha emeled az FSB-t akkor a ram sebessége is emelkedni fog.
először meg kell nézni hogy mi az a sebesség, amin még elmegy egy adott késleltetési értékkel, jelen esetben 5-5-5-15tel. és ha megvan a vége, de még kevésnek ítéled a sebességet, akkor átállítod mondjuk 5-5-5-18ra.
ettől feljebb nem érdemes beállítani, mert annyira lelassul a ram, hogy hiába megy majd magas sebességen, a nagy késleltetés nagyon visszafogja.lehet még szórakozni a feszekkel is, 2,3V-on nekem ment 1224MHz-et is 5-5-5-18-ba
de lehet hogy 5-5-5-15-be is ment volna ennyit ,csak egy kicsit több fesz kellett volna hozzá, de nem akartam szarrá nyúzni, a célom 1200MHz volt, amikor elkezdtem a tuningot
-
Zé_Mester
őstag
válasz
qMAGICq
üzenetére
ha ezeket állítod : 5-5-5-15, akkor még nem fog egy MHz-el se gyorsabban menni a ramod.
csak a késleltetése lesz kisebb/nagyobb ami a memória írás/olvasás/késleltetés tesztekben jelent előnyt. itt a minél kisebb annál gyorsabb a nyerő.
sajna a kingmax-ok nem nagyon szeretik az alacsony késleltetést, úgyhogy 5-5-5-15 szerintem tökéletes.
a DRAM frequency meg legyen 1000. 2.05V-ral simán menni fog.sajna az alaplapnak elég nagy a fesz ingadozása. ez ilyenkor nem igazán jó, mert nem nagyon tudod belőni a kellő feszt.
de az 1,4V még nem egy egetrengető emelés, sztem hagyd így, menni fog, és ahogy nézem megfőni se.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
qMAGICq
üzenetére
szia
az everestbe ha lefuttatsz egy memória olvasás mérést akkor rögtön kiírja hogy Dual vagy sem.
Melyek azok az értékek amin röhögve elfutkos a gépem?
alapbeállításon tutira
Azt külön megköszönném, ha ponotsan elmondá valaki, a biosban mit, hol tudok állítani.
P5K BIOS beállítás ha ezt így beállítod, akkor a 3200-on fog menni a proci. sztem annyit mennie kell egy E6750-nek. (habár volt rá példa hogy mégse).
a ramokkal kapcsolatba meg annyit hogy a 4-4-4-12 helyett 5-5-5-15re állítsd.
ha beállítod 400as FSB-re akkor a ramokat fel tudod szorozni 1000MHz-re. ezt simán viszi, és elég neki 2.05V is
hajrá, várjuk az eredményt.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
alakulgat, de olyan rohadt szar a kupakja hogy alapórajelen is 48 fok.
most 430as FSB-n van alapfesszel, de 56fok terheletlenül.
úgyhogy holnap majd polír meg ilyesmi, és majd utána bűvészkedek.meg most amúgy sincs szerencsém, mert kibaszott nagy köd van kint, tiszta víz minden, és nem akarom kirakni a gépet a teraszra, mert félek hogy "beázik"

úgyhogy elnapolva holnapra.

-
Zé_Mester
őstag
6550 legalább 7x500FSB-ig, de megy az feljebb is
6750 legalább 8x480FSB-ig, de nekem pl megy 4000-et is (8x500)de minden tuning szerencse kérése. volt itt egy srác akinek az E6750-e nem ment csak 8x376-on, mert felette kifagyott, megállt, nem idnult be stb....
hűtés kérdése is, egy jó hűtővel jobb esélyeid vannak
nameg persze függ a ramoktól is,hogy meddig bírják az iramot.
(már megint én pofázok a jó hűtésről, amikor 4GHz-et préselek ki szerencsétlen procimból a gyári hűtéssel
) -
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére

majd rájössz mikor lesz nekem csak 100%. első beindítás után 150%-kal kezdek LoL
és majd akkor írok hogy : heee, mennyin szenvedsz még mindig ??? 125%??? hagydmár abba, ne szenvedj

najó, befejeztem, a vámpírkodást, nem szívom a véred. bízok benne hogy menni fog nekem is legalább 100% OC-t.
ez célzás volt LOOl ennyél nagyobb betűkkel és feltünőbben nem is lehetett volna írnod, kiverte a szemem korán reggel
ez volt a célom
-
Zé_Mester
őstag
válasz
üzenetére
wáááááááá, a galambos kiütött

nekem holnap érkezik egy E2140-es proci, azt is megnézem mit bír a kis nyavajás, meg hétvégén elcserélem a procimat 1 hétre haverommal, mert nála nem megy olyan jól az E6300-as. (3150 oszt csókolom).
úgyhogy jövőhéten azzal fogok szórakozni
de majd úgyis teszek fel megint képeket arról is, meg az E2140-ről is.
remélem SUBARUWRC eredményét letiporom
!!!!!! ( ez célzás volt
) -
Zé_Mester
őstag
válasz
üzenetére
de olyat aki kivágta a gépét az R-kéjre hogy északi széllel hűtse, még nem láttam
ezt bóknak veszem
de amúgy pozitívan kell hozzáállni a dolgoknak, és akkor nem is fázol annyira

a videókari meg...........hát az nó comment. annak mindegy hogy hova teszem, meg mit öntök rá, az mindig kazán marad
ez van 
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
HÁ-HÁ-HÁ-HÁ-HÁ !!!!!!!!!
könnyű egy kis lebutított 1600MHz-es Core2-vel nyomulni hogy megy 100% feletti OC-vel.
azért ha ez a proci is menne csak 100% OC-vel, biztos kiesne a szemed

2667x2 = 5334MHz
amúgy vehetsz nekem karácsonyra valamit
: vannak elképzeléseim régóta.egy AUDI RS4, de ne valami gagyi piros színben, mert akkor nem kell.
meg vehetnél egy számítógépházat is nekem, még nem tom milyet, de majd ha aktuális, akkor megmondom. meg kellene valami hűtő is a procira, meg egy Üvegvitrin a mostani gyári coolernek, mert ezt kiállítom magamnak, mint legjobb ár/érték arányú kúler
egyenlőre ennyi, de majd még gondolkozok

-
Zé_Mester
őstag
köszi, ez jól esett.

amúgy azért nem veszek, mert így legalább eszi SubaruWRC barátunkat a penész hogy ő a böszme nagy reaktorával annyit se ér el, mint én a kicsi ártatlan, törékeny lelkű gyári szarkupacommal

de am tervezem hogy veszek valami emberi szem számára is kellemes megjelenésű hűtőt.
de csak karácsonyra vagy utána.
-
Zé_Mester
őstag
üdv mindenkinek.
íme a mai tuningdélután eredményei !!!
Vista Ultimate 32bit - 3DMark Scores:
3DMark03 v3.60
: 41632
3DMark05 v1.30
: 22837
3DMark06 v1.10
: 12462
XP SP2 Hun - 3DMark Scores:
3DMark05 v1.30
: 22765
3DMark06 v1.10
: 12840
C2D E6750 Tuning:
1. - Bemelegítésnek egy kis 03
2. - Délután 3 körül
3. - Tesztelgetés
4. - 4,0GHz körülményei
E6750@3960MHz 8x495FSB 12-10 5-5-5-18 CR2
E6750@4000MHz 8x500FSB 12-10 5-5-5-18 CR2hát ennyi lenne. a procinak nagyon örültem hogy sikerült elérni a 4GHz-et.
videókari ment volna feljebb is, az 1000MHz-es mem az még koránt sem a vége volt, de nem akartam szétnyúzni (még a teszt előtt eldöntöttem hogy a cél az 1000MHz)de mostmár nagyon kíváncsi vagyok hogy a proci valyon mit menne egy kis szárazjéggel, úgyhogy sztem valamikor 2 ünnep között megejtek egy olyan tesztet is

-
Zé_Mester
őstag
üdv mindenkinek ezen a szép kis hűs napon
mivel ma pont optimálisnak tartottam a kinti hőmérsékletet, ezért úgy döntöttem hogy kihajintom a gépet a teraszra. jelenleg 1,5 fokot mutat a hőmérő.
most épp videókártya tuning megy ( a procinak már tudom mennyi a vége kb). és amikor megtalálom a videókari végét is, akkor mindent maxra tekerek és csinálok majd pár tesztet, amiket majd megosztok itt mindenkivel.

elöljáróban annyit hogy az E6750-es procim most 480-as FSB-n 3840MHz-en ketyeg 1,625V-tal és így 7 fokos a tesztek alatt
de egyenlőre ennyi, részletek később
addig is jó fórumozást

-
Zé_Mester
őstag
válasz
changbácsi
üzenetére
óóóó sűrű bocsi, elnéztem a linket

szóval erre gondoltam :P5K BIOS - Tuning
itt szépen le van írva minden, kezdetektől így hajtom a lapot
hajrá-hajrá.
bye -
Zé_Mester
őstag
ehheeeeheeeee, az eszkimós dolog valóban jól jönne. vagy legalább lenne valami rokonom ott fent. minden új gépemmel elmennék egy kis nyaralásra

alapon is lehet a karival produkálni, de már 1 hete idegesít, hogy még mindig nem néztem meg hogy mennyi a vége
a múltkor amikor lefagyasztottam az egész szobát, lehetett volna azzal is szórakozni, de ugye miért ne, barátnőm jött hozzám, aztán nem akartam belőle hóembert csinálni. de majd holnap......már alig várom hogy ismét fagyasszak

-
Zé_Mester
őstag
köszi, ez tetszett
épp most voltam amúgy kint, szétnéztem hogy milyen idő is van és hmmm.....épp ideális egy kis civakodásra. csak most lusta vagyok megint kipakolni minden mogyót, szellőztetni meg nem akarok, mert nyűgös is vagyok ma
úgyhogy majd holnap, de a 8x495FSB és az 1224MHz-es memória sebesség még koránt sem végleges
azt megn nem is akarom megemlíteni hogy a videókarit még meg se néztem hogy mire képes, de ezzel nem akarok semmire se célozni LoL 
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Silent Bob
üzenetére
a ramokat 400-nak is fogja látni, mivel ez a valós órajel. de ha beszorzod 2-vel akkor rögtön meglapod hogy miért olyan a ram amilyen : 400x2=800.
nálap pl ezt írja ki, és ez így helyes : Kingmax tuning
ha megnézed az everest táblázatát láthatod hogy a ram 1224MHz-en megy, de csak 612-t ír ki az everest. ez így van, emiatt nem kell megilyedni.
így néz ki a memóriák sebessége:
400-200MHz, 533-266MHz, 667-333MHz, 800-400MHz, 1000-500MHz,1066-533MHz.......és így tovább.
az everest nem méri hibásan, ne ijedj meg.
a gyári időzítések 4-4-4-12 pedig azért nem stabilan mert valószínűleg kevés feszt kap.
adj neki 2.2V-ot.
azzal tuti menni fog. volt korábban itt valakink ugyanilyen gondja, ami meg is oldódott ezáltal.prociról pedig annyit hogy alapon használva IDLE olyan 30-45 fok között a normális, persze ez is függ hogy milyen proci. LOAD-ba olyan 60 fok körüli az általános, de is függ sokmindentől.
ami felett már nem barátsos hajtani őket, az 80fok és felette.
remélem tudtam segíteni valamit
-
Zé_Mester
őstag
menni fog az, nyugi.
a DFI lap jó kis lapocska, bírni fogja. kérdés hogy a procid is akarja-e
elvileg alapfesszel mennie kell 420-430as FSB-vel, de ugye ez megint olyan dolog amit csak akkor tudsz meg, amikor húzni kezded.
nekem az E6550-em 517-ig bírta 1,585V-tal. és slussz. tovább akkor se ment amikor idegből adtam neki 1,7V-ot
. de az 500-nak is már nagyon örültem akkor.úgyhogy hajráhajrá, menni fog az. ha nem , akkor írj, valaki úgyis segít
sok sikert hozzá !!!!
-
Zé_Mester
őstag
válasz
changbácsi
üzenetére
na ha így első nekifutásra tunigolsz, akkor próbáld ki ezt : P5K BIOS - Tuning
itt szépen le van írva hogy mit kell állítani.annyival kiegészíteném, hogy a memóriák odőzítéseit 5-5-515-re tedd (itt a leírásban 4-4-4-12 szerepel)
még annyit hogy a memóriáknak elég lesz a 2,1V helyett 2,0V is.hát így most ennyi, sztem menni fog frankón, ha mégse (bár kiártnak tartom) akkor írj és segítünk

SOK SIKERT!!!

Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LEGO klub
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
- 160 - 177 - 178 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(pedig már csukott szemmel is ment minden)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nekem ment 3000 felett egy picibel stabilan.
na az lesz majd az igazi móka