Új hozzászólás Aktív témák

• maszekember

aktív tag

Üdv Urak!

Körülbelül három héttel ezelőtt CPU-t cseréltem,melyhez -mint az a használat során kiderült- új CPU hűtő is dukál a gyári helyett. Először egy Zalman CNPS2X-et néztem ki,de borzalmas volt,nem egyszer hagyta 60 fok fölé menni a procit a legfurcsább mégis az volt,hogy minden program szerint (Asus PC Probe II,HWMonitor,Core Temp -nem egyszerre megnyitva) 650-660 rpm-en pörgött csak néha ugrott fel,de akkor a legnagyobb fordulatszámra,ezt is csak akkor amikor a CPU már naptejjel kenegette magát. BIOS-ban beállítottam a q-fant,próbáltam az összes variációt (standard,silent,turbo) semmit sem változott a programok szerint,annak ellenére,hogy a BIOS-ban gyakran más (hihetőbb) értékek jelentek meg mint rá 30 másodpercre "bekapcsolt" állapotban.

Úgy gondoltam,hogy a Zalman hűtő a sz@r,be is cserélték nekem egy Cooler Master Hyper 212 EVO-ra. Hazajön,beszerel, gép beindít,BIOS-ban beállít,belép,y-crunchert elindít és voilá : ahogy nőtt a CPU hőmérséklet úgy szabályozta magát a hűtő is. Aztán pár perc múlva megint azt láttam,hogy "656-655-660" miközben a cruncher tovább számolta a pi értékét a háttérben (95-100% között pörgetve a magokat) . Azóta szétszedtem,kitisztítottam mindent,megnéztem a csatlakozókat de sehol sem láttam hibát,és bekapcsolás után újfent jól működött (vagy helyesen mutatta az adatokat a program) a következő bekapcsolásig. Amikor a BIOS-ban újraellenőriztem a dolgokat ott megint azt láttam,hogy a 37 fokhoz 780 körül forgott a venti,amint bekapcsolódott rá 20 másodpercre már csak 654-et mutatott a HWMonitor (meg a többi is) .

Teljesen tanácstalan vagyok,hogy ez mi lehet. Próbáltam már mindent,de eddig semmi eredménye nincs a pár perces "megjavulásokon" kívül és nagyon idegesítő ,nem szeretném veszélynek kitenni az új processzort.

A segítséget előre is köszönöm!

:R

Új hozzászólás Aktív témák