Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Joci10

őstag

válasz Mumukuki #19 üzenetére

Mit tolok túl? A nemi szervem is tele van már azzal, hogy folyton idejönnek egyesek, akik mindenhez is értenek, és lesz@roznak mindent, amit itt találnak. Nem ez az első eset, hogy ugyanazokat az embereket látom, ugyanolyan fikázással ugyanazt az embert támadva. Ráadásul úgy, hogy 'legyen rövid tömör, mint egy adatlap', de azért mégse legyen adatlap. Fikáznak valakit, mert ..... mert megtehetik. Az is baj, ha külföldi híreket vesznek át (hiszen nagyrészt ezt teszi minden híroldal), de az is, ha nem. Az is baj, ha sapka van rajta, meg az is, ha nincs. Nekem meg most borult ki a bili...

• Joci10

őstag

válasz #94257664 #16 üzenetére

Nem adtam a szádba semmit, direkt idéztem is, vagyis te írtad le.
    Nem fröcsögtél? Tudod, ha valaki kritikát ad, akkor leírja, hogy miért. Az nem kritika (vagy nem pozitív, hanem negatív, vagyis fröcsögés), hogy "gyerekes", hasonlóan a "zagyvaság"-hoz, a "semmitmondó" és a "szenny"-ről meg véletlenül sem mondanám, hogy pozitív kritika (azt meg pláne nem, hogy "részletesen" elmondtad volna). Leírtad, hogy neked mi nem tetszik. Ezzel semmi bajom, a te véleményed. Nem tetszik a stílus, pont. Leírtad, hogy semmi köze az újságíráshoz, mint tényt. Ezzel vitatkoztam, és vitatkozom most is. Azt mondod, te ehhez értesz. Ezzel szintén vitatkoznék (távolról bárki azt mond, amit akar, én is kiadhatnám magam bárkinek, aki nem vagyok; de én nem teszem); pláne azok után, hogy a korábban is általam vitatott ellentétes dolgokat egyszerre kritizáltad (mint említettem: ha tükörfordítás, akkor az szóról szóra megegyezik az eredetivel - ha "tele mindenféle szóvirággal és toldalékkal", akkor viszont nem tükörfordítás). Azt mondod, hogy ezért már középiskolában is buktatnának - ismét úgy, hogy közöd nincs az egészről, de te ehhez is értesz (egyébként nem buktatnának érte, sőt!).
    És igen, nem kell séfnek lenni ahhoz, hogy egy neked nem tetsző kajára azt mondd, hogy rossz - de lehet, hogy pont ezért kap ő Michelin csillagot, és nem te, mert másnak meg ízlik. Mint említettem: lehet azt mondani, hogy neked nem tetszik a stílusa. Sőt, lehet ezért sértegetni, szidalmazni is ('itthon' ez az alap: neked nem tetszik valami, akkor az objektíven szar); de ennek vannak következményei is (akár az is, hogy más meg megmutatja, hogy miért nem érv az, amit érvként használsz). Ilyen az élet, és ilyen a fórum. Illetve csak ajánlani tudom #3 ajánlását: vagyis ha nem tetszik valami, akkor ne csináld! Ha fáj a tű szúrása, akkor ne szurkáld magad; hiszen tehetsz az ellen, hogy neked nem tetsző dolgokkal ne foglalkozz. Hidd el: rövid az élet ahhoz, hogy mást szapulj, mert ő másként él, másként gondolkodik, és mást szeret! Hacsak nem vagy mazochista...

• Joci10

őstag

válasz #94257664 #4 üzenetére

Szóval: neked az az újságírás, ha kapsz egy rövid, tömör tulajdonságlistát, akár csak a gyártó oldaláról másolva, akár többszörös szóismétléssel is. Grat! :)
    Egyébként meg számomra az is kérdés, hogy most "iskolas szintu zagyvasagokkal" van tele az a hír, vagy "egy kulfoldi cikk tukorforditas[...]"-a. Mert számomra a kettő üti egymást. Ha tükörfordítás, akkor nincs benne 'telenyomott szenny'; ha meg van benne, akkor meg nagyon nem tükörfordítás.

Vagyis: értem én, hogy nem tetszik a stílusa. Abban egyetérthetünk, hogy megosztó. Ugyanakkor értelmesen kritikát nem tudsz rá mondani, csak fröcsögsz. Hablatyolsz, egymásnak ellentmondó dolgokat vágsz a fejéhez, mert neked nem tetszik, amit csinál. Úgy teszel, mintha értenél hozzá (itthon lassan a '10 millió mindenhez IS értő országa' leszünk), miközben meg ..... ááá, mindegy. Itthon úgyis az a menő, hogy mindenkit szidunk, mert megtehetjük. Nem is értem, én most miért nem tettem ezt veled...

Új hozzászólás Aktív témák