Új hozzászólás Aktív témák
-
rtom
senior tag
Az ubuntufórumon már más is szembesült ezzel a hibával pl. itt és itt más-más lehetséges megoldást vázoltak fel. Az egyik szerint ATI driver hiba... (bár ezzel még tudok együtt élni, Eternal Lands ugyan ~20 fps, de megy!
)Este tesztelés.
Ui.: egyébként ha jól rémlik, akkor az compiz config settings manager, azaz ccsm
-
-
rtom
senior tag
frissítettem laptopon 7.04-ről 8.04-re, sokáig tartott, de megérte. Az ATI X1100 is megy a ubuntus zárt meghajtóval, Composite enabled, de:
compiz --replace-re a válasz:
/usr/bin/compiz: 406: /usr/local/bin/compiz: not found
mi lehet a gond?

-
rtom
senior tag
Érdeklődnék, kinek milyen tapasztalatai vannak ATI kártya - Compiz kombinációval, milyen driverrel megy, milyen FPS-t mutat a glxgears, proc terhelés.
Kösz
-
rtom
senior tag
válasz
beci5557600
üzenetére
Lehet én vagyok gyenge értelmi képességű, de nem értem.

Nálam a kocka a Ctrl-Alt-egérgomb kombinációra láttatható, mint a linkelt képeken, vagy ha az egérkurzort a munkaterületen kívülre viszem, akkor fordul egyet. Egyébként "ráfeszül" a képernyőre egy oldalával.
Olyanról még nem hallottam, hogy állandóan a 3D-s kockát látod, de akkor hogyan dolgoznál? Pl. 19-es monitoron 17"-os kockával, a többi kimarad?
-
rtom
senior tag
Rendszer->Zárt meghajtók engedélyezése
Aztán a kártyádnak megfelelő driver telepítése. ATI-fglrx itt, Nvidiánál ugyanez, csak az nvidia-glx vagy nvidia-glx-new-t kell telepíteni. Arra persze kíváncsi vagyok, hogy ez VMWare alatt is megy-e, én a Virtualbox-al próbálkoztam, sajna sikertelenül.
-
rtom
senior tag
válasz
Brutforsz
üzenetére
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy a glxgears nekem működött S3 Savage4 kártyával is, alacsony fps értékekkel, de 3D-t nem tudtam varázsolni hozzá. Ennek lekérdezésére talán a "glxinfo | grep direct" jobb, ha van 3D, akkor a "direct rendering: Yes" válasz jelenik meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- PS5 PlayStation 5 Slim (lemezes, 1TB) kiváló állapotban! 6 Hónap Jótállás
- Apple iPhone 13 Pro ( picit Karcos Kijelző) / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / 86% Akku
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Z-Book G3 ! Csere-Beszámítás! I7 6820HQ / Nvidia Quadro M1000M 2GB / 16Gb DDR4 ! Új Akksi!
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)