- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
rtom
senior tag
Az ubuntufórumon már más is szembesült ezzel a hibával pl. itt és itt más-más lehetséges megoldást vázoltak fel. Az egyik szerint ATI driver hiba... (bár ezzel még tudok együtt élni, Eternal Lands ugyan ~20 fps, de megy!
)
Este tesztelés.
Ui.: egyébként ha jól rémlik, akkor az compiz config settings manager, azaz ccsm
-
-
rtom
senior tag
frissítettem laptopon 7.04-ről 8.04-re, sokáig tartott, de megérte. Az ATI X1100 is megy a ubuntus zárt meghajtóval, Composite enabled, de:
compiz --replace-re a válasz:
/usr/bin/compiz: 406: /usr/local/bin/compiz: not found
mi lehet a gond?
-
rtom
senior tag
Érdeklődnék, kinek milyen tapasztalatai vannak ATI kártya - Compiz kombinációval, milyen driverrel megy, milyen FPS-t mutat a glxgears, proc terhelés.
Kösz
-
rtom
senior tag
válasz
beci5557600 #31 üzenetére
Lehet én vagyok gyenge értelmi képességű, de nem értem.
Nálam a kocka a Ctrl-Alt-egérgomb kombinációra láttatható, mint a linkelt képeken, vagy ha az egérkurzort a munkaterületen kívülre viszem, akkor fordul egyet. Egyébként "ráfeszül" a képernyőre egy oldalával.
Olyanról még nem hallottam, hogy állandóan a 3D-s kockát látod, de akkor hogyan dolgoznál? Pl. 19-es monitoron 17"-os kockával, a többi kimarad?
-
rtom
senior tag
Rendszer->Zárt meghajtók engedélyezése
Aztán a kártyádnak megfelelő driver telepítése. ATI-fglrx itt, Nvidiánál ugyanez, csak az nvidia-glx vagy nvidia-glx-new-t kell telepíteni. Arra persze kíváncsi vagyok, hogy ez VMWare alatt is megy-e, én a Virtualbox-al próbálkoztam, sajna sikertelenül.
-
rtom
senior tag
válasz
Brutforsz #10 üzenetére
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy a glxgears nekem működött S3 Savage4 kártyával is, alacsony fps értékekkel, de 3D-t nem tudtam varázsolni hozzá. Ennek lekérdezésére talán a "glxinfo | grep direct" jobb, ha van 3D, akkor a "direct rendering: Yes" válasz jelenik meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest