Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterk
senior tag
Egyébként azért is nem sietek a firmware-el, mert egyelőre úgy néz ki, a gyári Colorovo jobb, mint a Wayteq-é - amire alapként szükség lesz, ha a Colorovo nem adja ki a sajátunkat. Pl. a miénken megy a 10 ujjas kezelés, a Wayteq csak 5 ujjat kezel, a miénkben nincs az a szoftveres képernyő hiba, stb. Egy "gyári állapotú" firmware-nél ez nem lenne gond, mert csak a boot loadert használnám abból, viszont ha már dolgozom, nem a gyárit szeretném megcsinálni, hanem a javítottat.
Addig is, probléma esetén, ha valakinek befeküdne a gépe, keressen meg privátban és helyrehozzuk "manuálisan".
-
peterk
senior tag
válasz
Nyusziman #48 üzenetére
Ogyanaz a helyzet, mint nálad.
Vállalkozó vagyok, szoftverfejlesztő cégem van, így minden azon múlik, hogy a munkám mit enged. És ha már csinálom, akkor bele akarok rakni még néhány javítást, aminek utána kell néznem, hogy hogyan. De ha a héten nem is, mindenképpen a közeljövőben - napok kérdése - megcsinálom.
Az SD kártyára telepítéshez egyébként nem kell az új rom. Sőt, rootolni sem kell. Töltsd le az emlegetett csomagot (átneveztem Colorovo Toolkit-nek, mert egyre több minden van benne.
), telepítsd fel a driver-t - nem egy kunszt - és futtasd le az INSTALL-SD.bat -ot. Ennyi.
-
Nyusziman
tag
A hétre meglesz! Határidős munkámmal elkészülök akkor összehasonlítom!
A Galapad beállítások--tárhely részénél több menüpont van mint a Colorovonal, ugyan is ott választhatsz h belső tárhelyre v külső sd kártyára installalja a progikat. Amúgy ott az sd kártya könyvtár szerkezete ugyan ugy néz ki mint a belső. -
peterk
senior tag
válasz
Nyusziman #45 üzenetére
Érdekes. Ezek szerint a Galapad máshogy van partícionálva? Úgy értem, hogy a programok eleve a belső "sdcard"-ra települnek, és az áthelyezés a "belső (sdcard)" és a "külső (sdcard2)" közötti áttelepítést jelenti?
Amúgy írhatnál pár szót a két kütyü összevetéséről. Mégiscsak egy tegra 3-as tablet a Galapad. A grafikai összevetést már szóban említetted (a tegra képes szebb játékokban - nily meglepő
), te a többi paraméterben hogy vizsgázik a Colorovo? Wifi erősség, összeszereltség, akksi, program kompatibilitás, stb.
-
peterk
senior tag
válasz
Nyusziman #41 üzenetére
Ilyent egyik androidon sem lehet beállítani alapból. Szerintem félreérted az sd kártyára áthelyezést. Az az sd kártya amit az alkalmazásnál áthelyezéshez felkínál nem a külső SD, hanem a belső nand tárhely. Alapból e kettő - a két belső fájlrendszer (a belső tárhelynek és a nand flash-nak nevezett) - között működik az áthelyezés, a külső SD-re nem lehet telepíteni.
De ha visszaolvasol 2 postot, akkor éppen ezt csinálja az a kis kiegészítés, amit a rootoló csomaghoz hozzáadtam.
Töltsd le és kövesd végig az olvass-el-ben leírtakat és telepíthetsz utána SD-re is.
-
peterk
senior tag
Újabb híreim vannak: akár kiadja akár nem a gyártó a firmware-t, az biztos, hogy egy 4.1.1-es firmware-t össze tudok ütni amivel baj esetén újra lehet éleszteni a tabot. Sőt, ha már megcsinálom, akkor eleve rootolt lesz és a felmerült hibák (pl. játékok nem mennek) javításait is tartalazni fogja. (Tulajdonképpen már megcsináltam, kész, csak még jó alaposan utána akarok olvasni, hogy mindent jól csináltam-e, mert nem teszt tabletnek vettem a magamét, nem akarok téglát csinálni belőle.
Anélkül meg nem adok ki a kezemből ilyesmit, hogy jómagam alaposan ki ne próbálnám, hogy működik.)
Ja, és ahogy a dolgok állnak nem látom akadályát, hogy ha kijön majd valamelyik hasonmás tabra egy jobb 4.2.2 firm, akkor portoljuk. De addig nincs értelme ezzel foglalkozni, amíg nincs egy jól működő, hibajavításokat tartalmazó 4.2.2 valamelyik elérhető ugyanilyen hardverű tabra (Wayteq 100dci, Overmax, vagy valamelyik másik kínai az xda fórumról.)
-
Nyusziman
tag
Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám!!
1. Hogyan lehet beállítani azt h alapból az sd cardra telepítsen???
2. Hiába helyezem át a progit az sd cardra a belső tárhely nem szabadul fel és az sd cardon sem látom--mivel nincs is olyan gyökérrendszer mint a belső tárhelyen!!! -
peterk
senior tag
Haladnak a dolgok, megoldottam az Asphalt 7 (ill. néhány gameloft-os) játék problémáját is, fut az Asphalt és a többi játék is, mint a kisangyal.
Tulajdonképpen a tabot teljesen "feltörtem", bármit le tudok cserélni rajta, illetve bármit tudok installálni. Akár transmission torrent deamont, vagy apache web szervert, bármit. Persze marhaság ilyesmit rárakni, de megoldható. Inkább az lenne a fontos, hogy kijöjjön egy hivatalos firmware kéne, hogy lehessen saját romot főzni. Persze anélkül is megoldható, de úgy jóval biztonságosabb lenne kísérletezni custom romokkal.
-
peterk
senior tag
A lent részletezett root-os / rom dumpos csomagba még beletettem egy új funkciót is, mégpedig a letöltött programok telepítési helyének átirányítását a belső flash tárhelyről a microSD kártyára. Ez azt hiszem idővel sokaknak jól jön, tekintettel arra, hogy 1-2 nagyobb (pl gameloft) játék már el is képes foglalni a teljes belső tárhelyet. Ezeket érdemes emiatt az SD-re száműzni.
A csomagba beletettem a visszaállító parancsot is (ami visszahelyezi a telepítés célját az eredeti belső flash tárhelyre).
-
peterk
senior tag
Erre biztosat nem tudnék mondani, de az alapján, hogy az xda-n lényegében az összes (nálunk nem is ismert) kínai rockhip-es csodára csináltak már custom romot, meglepne, ha erre nem lenne előbb utóbb. Majd ha lesz kint Wayteq firmware, akkor azzal összehasonlítom, mert gyanúm szerint ugyanaz a hardver van mindkettőben, wifistől, bluetooth-ostól, szóval érzésem szerint a Wayteq firmből is lehet majd egy Colorovo-sat faragni.
Egyébként eddig egy szofveres hibával találkoztam: Az Asphalt 7 játék nem megy. Beleolvasgatva az xda fórumba, ez az egyik 4.1-es firmware hibája, valószínű, hogy a Colorovon pont ez a firmware van. Ez egy jar fájl cserével a leírások szerint orvosolható, de én még nem fogtam neki, annyira nem érdekel a játék.
-
Pribi
senior tag
Sziasztok!
Tudom, hogy új a tab, meg minden, de szerintetek lesz rá bármilyen módszerrel frissítés? pl.: 4.2, vagy ha kiderül valami szoftveres bug? Ez az egyetlen pont ami miatt inkább a Wayteq felé hajlanék.
Pribi
-
peterk
senior tag
Ha jól látom az iponban a táska nélküli verzió van raktáron. Amúgy, ha megrendeled, személyes átvétellel sztem a többiben is kipróbálható. (Én a bluechip-ben vettem, netes rendeléssel, és vásárlás előtt simán kicsomagplhattam és kpróbálhattam.)
Amúgy, ha megnézed az új Wayteq 100dci-t, akkor lényegében a Colorovo-t is láttad. Kiköpött ikertestvérek kinézetre és 99%-ban a hardverben is.
-
csemberlen
őstag
Sziasztok. Melyik boltban lehet kézbe venni, kipróbálni?
-
peterk
senior tag
Ígértem update-et az akksi időről. Nos, másfél hét és kb 5-6 feltöltés után úgy néz ki, hogy olyan bő 7 óra környékén egyezett ki velem a tabicsek átlagban, ami kímélősebben 8-at, megizzasztva inkább 7-et jelent.
-
peterk
senior tag
válasz
eckmester #32 üzenetére
A rom csomag melletti fényképen láthatóra gondolsz? Az az Anysofkeyboard. A magyar billentyűzet kiosztást innen töltsd le mellé, majd a beállításokban válaszd a "magyar tablet" kiosztást.
(A képen egyébként nem az alapértelmezett, hanem egy másik sötét téma van. Fejből nem megy, de a bill beállításokban a témák között megtalálod.)
-
peterk
senior tag
Összeraktam egy csomagot a tablet rootolásához, illetve a rom dumpolásához. A csomag innen letölthető.
Csomagold ki valahova, olvasd el az "olvass_el.txt" fájlt, és hajtsd végre a benne leírt lépéseket.
-
Nyusziman
tag
Sziasztok!
Tegnap végre megjött a tablet!Első benyomások:
- rendszer gyors, gyors a boot is
- akku elég jól bírja, de pontos mérések csak később
- kijelzője szép, bár van a két szélen fehéres beszűrődés
- Antutu: 11180 pontTesz, és bővebb tapasztalat később
-
peterk
senior tag
Meglehetősen jókat írnak róla. A 10 óra használati idő szerintem irreális, szerintem a reális a 6-8 óra inkább. A cikkben egyébként alumíniumnak írják a hátlapot. Nos, ezért nem szeretek ilyesmiről jellemzést írni, mert én biztos nem mondanám ezt alumíniumnak.
De ha az, akkor az. Tök mindegy, a tablet stabil, masszív akár alu akár nem, és a wifi is elég korrekt, ha valóban alu a hátlap, akkor az nem akadályozza a wifi antenna vételi erejét.
A tükröződő képernyő sajna igaz, erős fényben leglehetősen tükröződik. A strandon, nappal háttal kb. vakrepülés lehet vele netezni.
De őszintén szólva, ebben a samoled+gorilla glass kombón kívül én még nem láttam jól teljesítő mobil kütyüt. Se telefont, se tabletet. A HTC 8S-em is baromi nehezen használható erős nappali fényben, pedig a kijelzője amúgy jó.
Közben még pár tapasztalat:
- Külső USB HDD esetén simán olvassa a 2 terás NTFS partíciókat is, viszont ha több partíció van a vinyón, akkor csak az elsőt látja.
- USB egér, billentyűzet simán megy vele. Én egy logitech vezetéknélküli bill+egér kombót dugtam rá, és mindkettőt egyszerre felismerte és használta.
- Meghajtottam 10-15 percig amennyire lehet (tesztek, NOVA játék), hogy kiderüljön, mennyire melegszik. Nos, semennyire. Talán langyosnak nevezném, ha szigorú akarnék lenni. -
Drexler
tag
Teszt
Találtam még egy tesztet. -
Drexler
tag
Én is sokat nézegettem, hol a felbontás, hol az oprendszer, hol a felhasznált anyag stb. nem felelt meg.Nem tagadom van részed benne, hogy én is ezt a drágaszágot választottam, de legalább nem kinai. Találtam egy oldalt ahol az összes termékre dupla garit vállalnak+ háztól-házig garansia.Mondjuk más kérsés , hogy a rendelésem óta 11000-rel drágábban adják.
Ha megjön az enyém is ami nem most lesz (szerda) én is irok véleményt.Addig is várom a teszteket, okosságokat.
-
peterk
senior tag
Pedig direkt nem akarok bíztató dolgokat írni, nehogy aztán kiderüljön, hogy én vagyok igénytelen, vagy esetleg tízből kilenc sz*r, csak pont én fogtam ki egy jót.
Szóval igen, még mindig ezt venném.
Sőt, amikor vettem, akkor voltam inkább bizonytalan, hogy belevágjak-e, de mostanra egyre inkább úgy érzem, hogy jó lesz ez a cucc. Gyorsan le is kopogom valahol.
-
Drexler
tag
Sziasztok!
Ma rendeltem meg egy ilyen masinát remélem jó lesz.Biztató amiket Peterk ir róla.
Ha most tehetnéd ugyanezt vennéd meg Peterk? -
jani32
tag
NA ez jó hír! Eleve visszatartó erő volt nekem az is, hogy nem rootolt a gép és, hogy nem teszik elérhetővé a gyári romot!
Vagy ez a dumpolás nem azt jelenti, hogy ezzel megvan a gyári rom, amit bármikor vissza lehet tenni, ha gond van?A 6 óra üzemidő az elég lenne, bár a gyártó többet ígér.
-
peterk
senior tag
Közben sikerült rootolnom a tabot. Ha valakit érdekel, akkor leírom részletesen a menetét. Nem egy nagy vaszisztdasz. És ha már rootoltam, dumpoltam is a firmware-t. Majd meglátjuk mit lehet vele kezdeni.
-
peterk
senior tag
Sajnos az utóbbi 2 napot kb. 40 óra munkával töltöttem, emiatt magamra és családra se maradt időm, nemhogy a tabra.
Annyi előnye volt a dolognak, hogy ilyen sok pauzás használatról is van legalább némi infó. Főként akksira gondolok. Csináltam egy screenshotot, így néz ki kb. másfél nappal a töltőről levétel után, kb. fél órányi használat és a többi szundi mellett:
A kép tanúsága szerint a másfél napnyi szundi kb. 16%-nyi akksiba került, a fél órányi használat pedig ezek alapján 10%-ot evett. Felszorozva ez alapján kb. 300 perc - cca. 6 óra - használatot és/vagy 10 napnyi szundit bír egy feltöltéssel.jelenleg.
Hétvégén lesz időm, majd akkor mérek még ezt-azt. Ha van kérés, hogy mit próbáljak ki, csak írjátok meg.
-
peterk
senior tag
Még valami eszembe jutott, amit már az elején le kellett volna írnom, de akkor elfelejtettem, és csak most juttatta eszembe egy post az általános tablet topicban: garancia és szervíz.
Szóval, először is, a tablethet colorovos-t szervízlap jár, amit a kereskedő lepecsétel. Azaz elméletileg olyan, mint az ismertebb típusoknál, amit aztán szerződött szervízhálózatban lehet javíttatni. A boltban is ezt az információt kaptam. Aztán, amikor rákérdeztem, hogy oké, akkor kérnék egy listát a szerződött szervízekről, akkor a csajszi elment hátra, telefontált párat, majd visszajött, hogy egyelőre ha gond van, vigyem vissza hozzájuk, ők majd intézik a nagykeren keresztül.
Ebből két következtetésre jutottam a jelent illetően: Egyelőre érdemes a számlára ráiratni (én is ezt tettem), hogy a garanciát a bolt intézi. Középtávon viszont erősen úgy tűnik, hogy szervezés alatt van a szervízhálózat, csak még "korán van". Azaz, van rá esély, hogy pár hónapon belül legyen helyi javíthatósága is a cuccnak.
Ja, és egy érdekesség. Körülnéztem kelet-közép európában, és mindenfelé árulják, észtektől litvánokon, cseheken át a románokig, bulgárokig, és változó, hogy hol 1 év, hol 2 év a garancia rá. Sőt, olvastam egy cikket a Colorovo valamelyik vezetőjével is, aki azt állította, hogy a tabjaikra élettartam garanciát vállalnak. Namost, ez azért elég merész, de amint lesz időm, írok nekik és rákérdezek, hogy tényleg így van-e, és ha netán igen (nem hiszem), akkor hogyan lehet érvényesíteni, ha lejárt a hazai 1 év. (Ezt a magam részéről inkább érdekességnek veszem, nem érdemes vele számolni. Amúgy is, nincs sok jelentősége, ez nem az a tab, amit az ember 4-5 évekre vesz.)
-
peterk
senior tag
Külön nem láttam sehol. De van egy fogadásom, hogy nemsokára többektől is megveheted ócsóé...
Egyrészt, mert "ingyen" van, ugyanannyi táskával mint anélkül, másrészt amit adnak az nem tok, hanem inkább táska. Olyan, mint egy laptop táska kicsiben, van egy rekesze a tabletnek, és mellette még vannak további zsebek is pakolászni. Ha ilyesmit keresel akkor egyébként korrekt darab, és az is biztos, hogy a Wayteq-jez is jó, mert méretben pár milli csak az eltérés, a táska pedig ennél sokkal többet tűr. (Szvsz bármilyen 10.1 és annál kisebb tablet belemegy.)
-
peterk
senior tag
Sokfélét nyüstöltem rajta miközben töltőn volt, és nem vettem észre semmi problémát. Ezt a pinkódos dolgot viszont megnézem, mert elképzelhető, hogy csak töltőn jelentkezik, csak nekem ez nem esett le...
Mindenesetre ezen kívül más minden megy töltőn is, ez biztos. Més egy olyant vettem észre, hogy ha tőlem oldalra van és matatom, akkor időnként nem reagál, vagy félre reagál. Ezt úgy kell érteni, hogy a tablet az íróasztalomon balra tőlem az asztal széle felé van, és csak kinyújtott kézzel érem el ilyenkor. Ha ilyen helyzetben nyomok rajta valamit, akkor időnként nem jön össze, oda kell hajolnom. Eddig azt gondoltam, hogy az én bénázásom, de direkt le fogom most tesztelni ezt is...
-
Eltomi
tag
Szia! Nem tudod, hogy esetleg a tokot meg lehet-e külön venni hozzá? Méretre úgy látom a Wayteq xTab-100dci-hez passzolna.
-
peterk
senior tag
válasz
Poplacsek #12 üzenetére
Az enyém is le volt merülve, de nagyon furcsán. Töltőre rakás nélkül nem volt hajlandó elindulni, de 1-2 perc töltőzés után bekapcsolva viszont 60%-ot mutatott az akksi. És ment is valameddig, de úgy merült mint az isten, szinte minden billentyűnyomásra merült pár százalékot.
Aztán itthon rádugtam és rendesen feltöltöttem 100%-ig, azóta nincs gond, egyre jobb az akksi. Ahányszor újra feltöltöm, még mindig javul, egyre többet bír. Most tarthatok úgy a 4. feltöltésnél és legalább 20-25%-al többet bír, mint az első alkalommal.
Szerintem ezt a kicsomagoláskori marhulást azért csinálhatja, mert gondolom a gyárban valameddig feltöltik - lehet, hogy valami gyorstöltéssel - aztán hetekig pihen a dobozban, és első indításkor megbolondul, nem érzékeli jól az akksi szintet. Kell neki egy alapos feltöltés, hogy "helyrerázódjon". Megjegyzem, nekem az előző Wayteq tabom is pontosan ugyanezt csinálta. Csak az az első feltöltés után már nemigen javult.
(Vagy lehet, hogy javult, de azon a kis 3000-es akksin ez nem tűnt fel,)
Nekem amúgy gyorsan tölt. Sőt, feltűnően gyorsan. Időt nem mértem, de a hugom Galaxy Tab-ja lassabban töltődött nálam, és az előző Wayteq-em is. Ugye a hálózati töltővel töltöd? Mert USB-ről várhatod mire feltölti magát.
-
jani32
tag
Úgy értettem a képernyő megbolondulását, hogy esetleg töltéskor nincs-e olyan, hogy az érzékelő pontatlanná válik és összevissza érzékel. A pinkódos hibáról beugrott az hogy a CUbe u30gt-knél volt olyan probléma kezdetben, hogy töltéskor ez a hiba lépett fel. Aztán firmwarevel orvosolták.
És ugyanez a hiba lépett fel egy másik lengyel tabletnél is (Goclever).NA és ezért gondoltam hátha a Colorovonál is van ilyen. De 100% hogy nincs összefüggés
Köszi a válaszokat, jó kis gépnek tűnik!
-
peterk
senior tag
Ja, Nyusziman-nal szombaton lemértük Antutu-val, hogy mit bír, itt az eredmény: katt.
-
peterk
senior tag
A wifi hatókör nálam rendben van, egy sima 54mbit-es jópár éves tplink-em van itthon, és akárhová megyek a lakásban, nem szakad le. Két-három helyiséggel odébb leesik a sebesség 10mb környékére, de a kapcsolat stabilan megmarad. Hozzáteszem, családi házban élek, ami egrészt nagy, így a 2-3 szoba meglehetős távolság, másrészt viszont a falak sima tégla falak, nincs vasbeton az útban.
Komolyabb router próbát egyelőre én sajnos nem tudok megejteni, mert bár van itthon, az irodában és a tesómnál is wifi, de mindenütt tplink routerek vannak csak. (Mindenütt megy rendesen.) Az irodában van még egy nem használt t-home-s router - az a széles, TV-t, telefont is tudó, a típusát nem tudom -, azzal tudtam még kipróbálni, illetve a HTC 8S telóm netét osztottam meg. Ezekkel korrekt a kapcsolat. Ha netán eljutok valami olyan helyre ahol más router van, szólok.
-
peterk
senior tag
válasz
Silverchain #3 üzenetére
Akkor sorban:
1. Fülessel oké, a beépített sztereo hangszórók nem túl hangosak. Lehetne hangosabb is, de azért simán megnézhető azokkal is egy film. FIlmnézés közben egyébként mxplayerben van egy "dupla hangerő" lehetőség, azzal teljesen rendben van a hang.
2. HD 1080p videólejátszás folyamatos, igen. Csak rákötött USB-ről próbáltam, mert itthon 54mb-es wifi hálózatom van, azon semmi sem játssza le a fullhd filmjeimet, ez is akad vele persze.
3.a. Pdf rendben van, de ez szvsz természetes. Ezen az IPS panelen az lenne a meglepő, ha nem lenne tökéletes. Ebook-ot nem próbáltam. Igazság szerint még sosem olvastam ebook-ot, és nem is tervezem. Azért ha lesz időm egy próbát megejtek, ha mondasz egy (free) ebook olvasót, meg egy helyet ahonnan letölthetek egy book-ot tesztre.
3.b A képernyője szobában, belső térben tökéletes, erős külső fénynél, napnál elég küzdős a láthatósága, maxra kell húzni a fényt a tükröződés miatt.
4. Wifi probléma megoldódott igen. Valami átmeneti gond lehetett, mert ma perfekt volt az irodában is a net.buci30: A nyitó hozzászólásomban benne van, hogy igen.
jani32:
1. Előbb már válaszoltam erre. Nem egy samoled, ha erre vagy kíváncsi.
Viszont nem rosszabb a HTC 8S telefonomnál. (Azt se látom erős nappali fényben.
)
2. A 6-10 órából a 6 biztosnak tűnik. Ennyit már most bír nekem is, végig wifivel, vegyes nyomkodás közben. Sőt inkább többet. Ha lesz időm méregetek csak filmlejátszás időt is. (Csak böngészést ne várjatok, nem fogok 6-8 órát egyfolytában böngészni rajta.)
3. A Youtube videókat simán lejátssza igen. A HD-t csak 720p-ben tudtam kipróbálni, mert akárhogy próbáltam, a youtube nem kínálta fel az 1080p-t.Se a youtube programmal, se böngészőből. Valahogy "tudja" a piszok, hogy nem desktopról megyek, hiába állítom be a desktop browser-t. Valószínűleg kliens azonosító átírással meg lehetne trükközni, de eddig még nem jutottam.
4. Töltés közben tökéletesen használható. És gyorsan is tölt a hálózati csatlakozójával. Az USB már lassú, de ezen nem csodálkozom, egy 7000-es akksit USB-ről nem két perc feltölteni... Egyébként mit értesz azon, hogy "megbolondul a kijelzője?
5. A HDMI-TV kapcsolat teljesen problémamentes. Egy 55" inches samsung LCD TV-m van, és a képminőséggel elégedett vagyok. Mind 1080P-ben mind 720P-ben szép a képe. 24Hz-t viszont nem tud, csak 50Hz vagy 60Hz választható, többféle felbontásban (1080, 720, 480P). -
janika789
csendes tag
Sziasztok!
Én is gondolkodom egy ilyenen. A döntésben segítene, ha tudnátok írni a Wifi-ről részletesebben (mondjuk 2-3 routerrel kipróbálva, sok fallal a router és a tablet között
) mennyire stabil és érzékeny. Egy akksi teszt se ártana, illetve extraként esetleg fotó a betekintési szögről. Köszönöm előre is.
-
jani32
tag
Szia!
1. Kültérben/napos időben mennyire látható a kijelzője? (Valamelyik teszt úgy emlékszem panaszkodott rá)
2. A gyártó oldalán 6-10 óra működési időt írnak, mi igaz ebből? (persze majd később derül ki ahogy írtad is)
3. Youtube videókat simán lejátssza? Akár HD-t is?
4. Töltés közben használható? Nem bolondul meg a kijelzője?
5. HDMI-TV kapcsolat problémamentes?Köszi
-
buci30
addikt
Nekem egy kérdésem van az előttem feltett kérdésekre pluszba:
Memória bővíthető ugye? -
Nyusziman
tag
Sziasztok!
Csütörtökön érkezik nekem is (már várom nagyon)!!!
-
Silverchain
csendes tag
Ha már felvetetted, akkor:
1. Hangzás milyen? Előlapi hangszórók gondolom jól muzsikálnak?
2. HD (1080p) videólejátszás folyamatos?
3. Pdf, ebook képe megfelelő? Fakó vagy tükröződő a képernyő, vagy pont jó?
4. Wifi probléma megoldódott? Mivel nincs beépített 3G, ha az idegen wifi sem megy, akkor marad a telefon rákötés/megosztás? -
peterk
senior tag
Első tapasztalatok:
Először is, a tablet megszólalásig hasonlít a Wayteq új, most megjelenő xTAB-100dci-jére. A specifikácói ugyanazok, kivéve, hogy a Wayteq-ben 3G modem is van, ebben pedig egy kicsivel nagyobb az akksi. Minden más hardver elem (proci, grafikus vezérlő, tárhely, kimenetek/bemenetek, stb.) ugyanaz. Méretben max 1-2 milliméter lehet az eltérés, a front oldala teljesen ugyanúgy néz ki, a gombok és kimenetek pontosan ugyanott vannak, még a külön főmenü gomb is ugyanúgy és ugyanott van. A sztereo hangszóró helyek, az első és a hátsó kamera helye is megegyezik. Az egyedüli különbség a hátlapban van, mert érzésre a Colorovo hátlapja nem fém. Pontosabban nem tudom... nekem mindenesetre inkább valamilyen műanyagnak tűnik, maximum fémszálazott műanyagnak (ha van ilyen).
Akár műanyag, akár nem, a tablet kézbe véve egész masszív érzést nyújt. Nem erősségem a recsegés-ropogás, masszivitás megítélése, mert én általában a legtöbb eszközzel elvagyok, ilyen jellegű problémáim nincsenek, úgyhogy ezt majd más is ítélje meg. Nekem mindenesetre tökéletesen megfelel, a korábbi Wayteq 70dci-nél pedig jóval masszívabb. Valószínűleg ez annak is köszönhető, hogy a teljes front oldalt beborítja az üveg felület, a peremeket is.
Működési tapasztalatok: A sebességgel semmi gond nincs, a tablet hasít ahogy kell. Érdekes módon, nekem érzésre a Wayteq 70dci-nél (ehhez tudom hasonlítani, mert ez volt előtte) is kicsit gyorsabbnak, reszponzívabbnak tűnik. Főleg a böngésző. A Wayteq-en nem voltam elájulva egyik böngésző sebességétől sem, ezen viszont mindegyik sokkal gyorsabb. Amit részben nem is értek, mert a hardver elméletileg ugyanaz. Mindenesetre az első érzésem ez.
A képe szép, a betekintési szög jó, de ez egy IPS paneltől el is várható. Az 1280x720-as felbontás is jót tesz ebben a méretben. A hangereje lehetne nagyobb is, de használható. Kipróbáltuk Skype-al, a front kamera és a mikrofon is korrekt hangot/képet ad Skype videózás közben. A hátsó kamerája olyan, mint egy 2Mpixeles tablet kameráé. Whiskyvel elmegy, de nem fog vele senki profi fotókat készíteni.
Ja, és a hátsó kamerát egy fólia védi, azt ne felejtsétek leszedni, mert azzal borzalom amit produkál. Én már azon voltam, hogy visszaküldöm a tabletet, hogy hibás a kamerája, amikor rájöttem a fedő fóliára.
A tablet egyébként nem melegszik különösebben. Sőt, tulajdonképpen alig, vagy semennyire. Az akksija egész jól bírja. Még nem mértem le alaposan, mert várok vele pár töltési ciklust, de az első benyomás pozitív. Az biztosnak tűnik, hogy a gyártó által ígért 5-6 óra működést hozni tudja, de lehet, hogy lesz az hosszabb is. Majd kb. 1 hét múlva megmondom.
Problémák. Eddig két problémába akadtam bele: Az egyik, hogy én a lezáró képernyőn pinkódot használok. Nos, előfordul, hogy alvásból bekapcsolva a gépet "megbolondul" a pinkód billentyűzet, és egy leütésre 4-5 karaktert is beír. Ilyenkor egy ki-bekapcs megoldja a dolgot, de azért bosszantó. A másik nem tudom, hogy hiba-e: Az irodában, bár látszólag gond nélkül csatlakozott a wifi-hez, de az áruházból hiába indítottam bármit, nem indult el a letöltés. Itthon száguld a net, egy majdnem ugyanolyan tplink routerrel, szóval lehet, hogy éppen csak belefutottam akár az áruház, akár az irodai net átmeneti zavarába. A boltban a telefonom (WP8) netjét megosztva is gyors volt a net, úgyhogy ezt a problémát egyelőre zárójelben írom.
Ja, és az Asphalt 7 valamiért nem hajlandó rajta futni. Nem kíségletezgettem vele, de nálam elindul, aztán csak teker. Minden más játékot kipróbálva (need for speed, nova, és pár nagyobb játékot is kipróbáltam) azok szépen mennek, csak ez az asphalt 7 nem megy.
Egyelőre ennyi. Kérdezzetek nyugodtan, amire tudok, válaszolok a kütyüvel kapcsolatban,
-
peterk
senior tag
Nyitok egy topicot ennek a tabletnek is, mert elég sok magyar shopban kapható már, és az elég jó specifikációi melletti nagyon kedvező ára miatt valószínűleg többen is vesznek majd belőle. Kezdésnek a specifikációk:
Modell: Colorovo CityTab Vision 10.1"
CPU: Dual Core Rockchip 3066 Cortex A9 1.6 GHz
RAM: 1 GB
Beépített Flash tárhely: 8 GB
Rendszer: Android 4.1.1 Jellly Bean
Kijelző: 10,1″ IPS HD, 1280×800 px, Kapacitív 10-pont multitouchWi-Fi: Van, (802.11 b/g/n)
Bluetooth: Van (4.0)
USB csatlakozó: Van (micro USB)
Kártyaolvasó: Van (microSD/SDHC), max. 32GB
HDMI kimenet: Van (micro HDMI)
Beépített 3G: Nincs
Beépített GPS: Nincs
Kamera: 0,3 Mpix (első), 2,0 Mpix (hátsó)
Beépített mikrofon: Van
Akku : 7000 mAh, lithium-polymerGombok: Ki/be kapcsoló, főmenü, hangerő gombok
Méretek: 256,5 × 171,1 × 9,3 mm
Súly: 610 g
Szín: Fekete elő- és oldallap, világossszürke hátlapA csomag tartalma:
- Colorovo CityTab Vision 10,1″ tablet
- microUSB-USB kábel
- microUSB-USB OTG kábel
- miniHDMI-HDMI kábel
- Hálózati töltő: 230V ~50 Hz / 5V 2A
- Fülhallgató (agybadugós)
- Opcionálisan táska (két verzióban kapható, az egyikhez jár, a másikhoz nem. Érdekesség, hogy a két verzió ára ugyanannyi...)A tablet korrekt dobozolásban, a fenti kiegészítőkkel érkezik. Külön plusz a hozzáadott microHDMI kábel, és - akiknek bejön - a táska. Az ára bolttól függően körülbelül 50 ezer Ft. (Én 49.950-ért vettem.)
A tabletnek külön intró videója is van
: intro
Video review-t egyelőre csak lengyel nyelvűt találtam: review
Lengyel nyelvű teszt a kütyüről: teszt
Angol nyelvű teszt a kütyüről: tesztElérhető firmware-ről egyelőre nem tudok. Gyárilag 4.1.1 Jelly Bean-el érkezik, magyarul természetesen tud. A személyes tapasztalatokról a következő postokban írok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi + cellular 128GB asztroszürke Apple
- iPad 6. generációs (32GB, Wi-Fi) tablet + Apple Pencil 1. generáció
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- iPad 7th. 128GB Wifi Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4206
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Újszerű ASUS ZenBook 14 UM3402 -14" 2.8K OLED 90Hz -Ryzen 5 5625U - 16GB -512GB - 1,5 év garancia
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest