- Fujifilm X
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- HDD probléma (nem adatmentés)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Padree
senior tag
Megmértem multiméterrel a feszkókat (az egyik ''molex'' csatin): alapon járatva : +5V = 5,08-5,11V (belső érzékelő szerint 5,1V), terhelve 5,02-5,04V (FarCry - ilyenkor a belső szenzor szerint 4,8V), a +12V alapon 12,5V, terhelve 12,8V (az érzékelő szerint is annyi).
Alaplapi hiba lesz? Esetleg ötlet, hol tunám kimérni az alaplapban bóklászó +5V-ot? -
Padree
senior tag
Megvan a tápom, hát nem Codegen lett: HiperPower 3S350 350W. A boltban elkértem egy 400W-os Codegent hogy összehasonlítsam sújra őket: kábé a fele a kódgány a hipernek, az árkülönbség 2000Ft, a garancia +2év.
Ellenben az új táppal is ugyanaz a jelenség: a rendszert terhelve (adatoknál) a belső érzékelő szerint -0,3V-ot esik a feszkó a +5V-os ágon, +12V emelkedik 13V alá, a Speedfan garfikonjai is dettó egyformák, a vinyó SMARTjában a ''Hardware ECC recovered'' szám rohamosan nő, már 40millánál tart (Samsung), ezenfelül már jópár lemeznél észleltem íráshibát (NEC2510), videó ugyanúgy gyánolja a képet - személy szerint most az alaplapra tippelek (vagy a 300W-os Mercury tápom istenkirály), próbálok multimétert szerezni és bemérni a tápcsatik végét - addigis valami vélemény? -
Padree
senior tag
Kösz. Téleg sajnálnám, azóta hogy tudatosult bennem hogy valami nemokés (tápszinten) szinte be se merem kapcsolni. Pedig már jópár hónapja kínlódott előtte is - előbb azt hittem hogy a videókarim a beteg (rózsaszín meg sötétzöld foltok, elnyújtott poligonok). Csakhát pénzügyileg 0, a Radeon meg még garis, gondoltam kifingik majd kicserélik (üröm az ürömben hogy Mistral ... brrrrr.)
Akkor körbenézek a környékünkön, sajnos a pénz nagyon-nagyon számít ezért érdeklődöm a kódgányokról.
Vagy esetleg egy Foxconn ház 10e Ft-ért sulinetre ha 300W-os FSP van benne? - csakez ugye nembiztos (személy szerint erőssen kétlem), megpróbálok utánnajárni. -
Padree
senior tag
Szasztok! Tápcsere előtt álok, ahogy olvasgatom eza Codegen még mindig felejtős? Az újabb szériák is kókányak?
A jelenlegi 300W Mercury úgytűnik nem bírja el a cuccot: Barton + NF2 + 512DDR + 9550XT + 1db 80Gb HDD + 1db DVDíró. Gyakran fagy, kilép, néha reboot, videó szemetel + áthúz vonalakat, vinyó is sokat ECC korrektol. Feszkó ingadozik (speedfan szerint) terheléskor - főleg mikor a vinyó dolgozik: a +5V (4,95-5,1V-ról) leesik 4,7 sőt 4,6V-ra, ezzel egyidőben a +12V (12,1-,2V-ról) felmegy 12,8V-ra.
Léci javítsatok ki ha ez okés és nem ez a probléma!
3 esélyes van:
Codegen 400W - kb. 5700 Ft
Hipower 400W (Foxconn GTH-002 házhoz adják, együttes ár) 18,4e Ft sulinetre.
Coolink AP350X - kb. 7000 Ft (ha van a megyében egyáltalán)
Vélemyény?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged