- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- Apple MacBook
- Androidos tablet topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bemutatkoztak a Raijintek "platinás" Ampere II tápjai
Új hozzászólás Aktív témák
-
valzso
csendes tag
Hello mindenki!
Az lenne a kérdésem, hogy: szeretnék építeni egy állványos fúrógépet, melyet számítógéppel vezérelek. Kicsit bugyután hangzik, de mivel most kezdtem nemrég az elektronikát és az automatika érdekel leginkább, gongoltam ez jó lesz tanulni, nem kell mindjárt 3 tengelyes marógéppel kezdeni.
A terv a következő: Mondjuk 150 W -os lesz a munkamotor, mely 1400-as fodulatról áttétellel mondjuk 300 -ra redukálok, így elég erős lesz a gép, és a fúrófejet sem égeti.
Fordulatszabályozás nem lesz!
A fúrófejet szeretném emúzióval hűteni, melyre egy kis szivattyú nyomja a cuccot.
EDDIG MEG TUDOK MINDENT CSINÁLNI.
Ezután jön az elektró.
-A gépet tokmányát fel-le szeretném mozgatni tetszőleges sebességgel, egy 12V-os 4 fázisú léptetőmotor segítségével.
-A főmotort és a hűtőszivattyút ki-be szeretném kapcsolni a fúrás elindításánál és leállításánál. Ehhez az áramkörbe kellene valamilyen kapcsolóezsköz. Arra gondoltam hogy külön egy kis nyákon, mivel nem túl nagy áramfelvételről van szó SSR-rel (szilárdtestrelével) megoldható lenne. Mert ezt közvetlenül is lehet kapcsolni az LPT portról. ==> kell egy puffer IC ( nem vagyok benne biztos, hogy ez kell), mely megvédi a számítógépet, ha valami mégis balul ütne ki. ( Mert az SSR lábai elég közel vannak egymáshoz.
Sok beszédnek sok az alja/
Tehát ehhez az áramkör tervezéséhez szeretnék instrukciókat kapni. És jó lenne valami MAGYAR leírás vagy dokumentáció a léptetőmotorkról!
Mindenki segítségére számítok!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Windows 11
- Hardcore café
- World of Tanks - MMO
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- iPhone topik
- Milyen switch-et vegyek?
- További aktív témák...
- Új Lenovo ideapad Slim 5i Multimédiás Laptop -30% 16" Brutál i5-1245U 10Mag 16/1TB IPS FHD+
- Asus Zenbook Pro 15 i7 7700HQ/1050ti 4GB/16GB RAM/100% sRGB
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Crucial RAM 64GB Kit (2x32GB) DDR5 5600MHz INGYEN FOXPOST
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO IdeaPad L340-17IRH - 17,3"FHD IPS - i7-9750H - 16GB - 1TB - Win10 - GTX 1650 - MAGYAR
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest