-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
vadger #10988 üzenetére
Nezegettem regebben is az AirConsole-t, eleg jokat irnak rola, es sokkal kenyelmesebb is lenne. Csak annyit meg nem konzolozok, hogy kiadjak erte ~25k-t jelenleg. De nagyon tuti kis cuccnak tunik.
-
FecoGee
Topikgazda
Van egy ilyen csodam:
A gondom, hogy rendszeresen lefagy a PuTTY, ha hasznalom. Altalaban a show run, sh log, illetve copy-paste muveletek alatt, amikor nagyobb adatot mozgatok. Sajnos nem lehet ilyenkor mast csinalni, ujra kell inditani a gepet (mivel beul a COMx line-ra ez a cucc es ha ujranyitom a PuTTY-t akkor mar az elozo hasznalja).
Tapasztalt valaki hasonlot? Esetleg van otletetek, mitol lehet?
Legfrissebb gyartoi driver van fent termeszetesen.
Koszonom!
-
FecoGee
Topikgazda
aaa authorization start-stop es stop-only kozott ertheto modon le tudja irni valaki a kulonbseget, ? Egyelore nem talaltam jo iromanyt hozza. Koszonom!
-
FecoGee
Topikgazda
Az komoly, hogy az ASA DHCP serverben nem tudok MAC-IP párost megadni, hogy reserved legyen az IP address?
-
FecoGee
Topikgazda
Szia,
a topik tetején ott van, hogy nincs dump kérdés. Erre egy olyan oldalt linkelsz, ami ebből él, és még valós vizsgakérdésre vársz választ. De íme:
Technikailag mivel a Port-Channel a member portokról származtatja a beállításokat, ezért A) verzió a jó, de nem tökéletes. Ha B-t csinálod akkor a Po1 interface-re nem kerül rá a trunk stb., mert előbb hoztad létre a logikai interface-t, és később defináltad a tulajdonságait.
A
channel-protocol lacp
parancs tök fölösleges, mert az csak egy administrative parancs (nem engedi a PaGP-t konfugurálni), de működésben semmit nem tesz hozzá a LACP-hoz. Ezért (sem) kell vakon követni a dump site-kat... -
FecoGee
Topikgazda
válasz
RogerP #10960 üzenetére
Szia,
En nem vacakolnek az MST-vel, ha keves VLAN-od van. A core-k milyenek? Ha VSS-ben vannak mert mondjuk 6500-asok akkor mehetne a MLAG, ha nem akkor marad a STP. A baj az MST-vel hogy ha a jelenlegi VLAN-okat definialod instance mapping-gel es nem vagy elorelato es uj VLAN-ok kellenek es mas utvonalat akarsz neki, akkor hozza kell nyulni az instance mapping-hez, es szetesik a domain. Ha keves a VLAN maradnek az RSTP-nel, ott is tudsz load-balance-t csinalni, es az MST alatt is RSTP fut a hatterben szoval nem "visszalepes".
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Vesporigo #10957 üzenetére
Szia,
csinaltam errol a temarol videot, elso a listan:
http://fkuris.hu/blog/vseminar/
A fehervari kepzesrol sajnos nincs info.
-
FecoGee
Topikgazda
-
FecoGee
Topikgazda
-
FecoGee
Topikgazda
Mindjárt kezdődik a CiscoLive! Las Vegas keynote, nézhető itt:
-
FecoGee
Topikgazda
http://m.itcafe.hu/hir/niifi_megszunes_nagy_miklos.html
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #10874 üzenetére
Koszonom!
Egyelore meg csak hajtogatja hogy "baba baba". Nem nagyon erti meg
. Ugyhogy most itthon vagyok a naggyal es jatszunk. Persze nem routerekkel
-
FecoGee
Topikgazda
Koszi mindenkinek
. Fiu, es minden rendben van.
-
FecoGee
Topikgazda
Megszuletett a gyerek
.
-
FecoGee
Topikgazda
Megujul a CCIE Security is. Most jott a mail.
-
FecoGee
Topikgazda
LOOOOL Cisco....
Just got my hands on a new ASA 5506-X and immediately ran into an odd issue:
There are eight layer 3 ports that seemingly cannot be used as switch ports.
There is no bridge-group capability available either. (which, if present, could be used to resolve this issue)
Why does this device even have 8 ports if they cannot be used as switchports?
Is this going to be fixed in future software? (By adding bridge groups?)
Can anyone think of any other "clever" workarounds?
Between this issue and the lack of POE, this device seems to be significantly less useful than the ASA5505.
---->
For those instances where customers require L2 switching capabilities with the ASA5506-X, the following options are available:
Cisco recommends an external switch solution through the Cisco Small Business group: an 8-port model (SG110D-08) or a 5-port model (SG110D-05) unmanaged gigabit switch. Both have been tested for compatibility with the ASA 5506-X. For more information about the 110 Series Unmanaged Switches, please refer to the attached document, or visit this site.For those customers looking for a firewall without FirePOWER Services, the ASA 5505 offers integrated L2 switching to meet this requirement. There are no plans at this time to end of sale the ASA 5505 and continues to support the full-featured firewall for small business, branch and enterprise teleworker environments.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Methionyl #10844 üzenetére
A lenyeg, hogy a SOURCE IP-t nezed meg. A router alapbol csak a DESTINATION IP-t nezi. Bejon a csomag, megnezi a destination cimet, route lookup, ha van ra bejegyzes tovabbloki. A Source IP-t nem nezi mert az alapbol nem erdekli. Tehat a fo piller hogy alapbol a routing destination alapu. Az uRPF a Multicast RPF elvet veszi at ahol megnezzuk a source IP-t, hogy melyik interface-n erheto el. Ha azon az interface-n jott a csomag amelyikre mutat a route akkor ok, ha nem eldobjuk. Ott loop prevention a cel, uRPF-nel meg security.
Az ertelme hogy pl. nyilvanvaloan nem letezo IP cimrol erkezo csomagokat ne tovabbits. Pl ha a source 10.0.0.0/8 cim, ami egy RFC1918 private tartomany, az neked nem johet be az internet felol.A RIB es a routing tabla ugyanaz. A CEF pedig a RIB-bol taplalkozik.
Allow self pinget azert nem ajanlja mert igy a router megprobalja pingelni a source IP-jet a csomagnak, ami a tamado szamara nyilvan informacio lehet.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Methionyl #10841 üzenetére
Itt van egy cikk hozza. A lenyeg hogy a source cimre legyen CEF entry. Opcionalisan default route is jatszik - ha engeded. Sot a router meg is pingelheti a source-t - erre van a parameter allow-self-ping vagy vmi ilyesmi, lehet nem teljesen ez, de mobilrol irok.
https://ccie4all.wordpress.com/2013/01/04/unicast-reverse-path-forwarding-urpf-loose-mode/
-
FecoGee
Topikgazda
Na beverettem az ASAv-t UNL-be. Megy frankon. Felrantottam egy virtualis Win7-et melle a CCP-nek es ASDM-nek, nem szemetelem ossze az alap oprendszeremet. Pingelni mar lehet egymas kozott. A tobbit kesobb, tolok meg hozza par routert teszt klienst stb.
-
FecoGee
Topikgazda
Koszi.
Vizsgan melyik van? -
FecoGee
Topikgazda
Még egy kérdésem lenne attól, akinek van tapasztalata:
CCP megy IOL-lel, IOSv-vel? Vagy csak fizikai routert kezel?
ASDM megy ASAv-vel?Köszönöm.
-
FecoGee
Topikgazda
Nem tudom miert ezt a Christian Matei sracot nyomja az INE. Annyira bantja a fulem az angolja hogy hihetetlen. Beleneztem a CCNA Sec. Technology Course-ba. Lehet nekiallok a CCNA SEC-nek. Az OCG harmadat mar atolvastam. Nem rossz. Nem erdekel tulsagosan a Security de a piacon meg nagyon megy. Jo lenne erteni az ASA-hoz is. UNL-ben meg tudok vele jatszani. A masik alternativa a Wireless, de azt nem tudom laborozni. A Service Provider is jo lenne, az erdekelne leginkabb, de ahhoz meg anyag nincs... Sok a baj, mi
?
-
FecoGee
Topikgazda
Mennyit keresel? - Eredmények 91 válasz alapján. Klikk.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
józsi9995 #10782 üzenetére
A hubtól kapja meg a spoke NBMA címét, amivel fel kell építeni a Tunnelt (ezért lehetnek a spoke-k DHCP-sek is, csak a hubnak kell fixnek lennie, mert mikor regisztrálnak a hubhoz, elküldik az NBMA címet). DMVPN Phase 3 - NHRP redirect/shortcut. A next-hopot a hub nem írja át, így a route next-hop a spoke router IP-je. Fel tud épülni a dinamikus Tunnel és spoke to spoke kommunikáció lesz.
-
FecoGee
Topikgazda
Passed
.
-
FecoGee
Topikgazda
Na keddre kaptam idopontot, penteken zarva vannak, ugyhogy meg 1 het a vizsgaig.
-
FecoGee
Topikgazda
CCIEx8 + CCDE...
-
FecoGee
Topikgazda
CCIE bootcamp hajokazas kozben? Na ezen szivesen reszt vennek. --> http://www.ine.com/instructor-led/ccie-cram-session-on-the-sea.htm
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #10712 üzenetére
Az jo. MST+PVST osszekapcsolasa a kedvencem.
Mi az az aktiv tanulas? Mindmap?
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #10709 üzenetére
En meg mindkettovel :/. De szerencsere vegeztem mar. Mi jot tanulsz?
-
FecoGee
Topikgazda
Csak en toltom a munka unnepet munkaval
?
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #10671 üzenetére
Nekem ez santit. Szerintem itt ez a sztori nem kerek. Nem tudom elkepzelni hogy 3 ev alatt 7 ccie-t csinaljon valaki. Az fel evente egy ha sosem bukik...
-
FecoGee
Topikgazda
600.000 felett a BGP tabla...
-
FecoGee
Topikgazda
Ha barmilyen subnetelos kerdest 30 mp alatt kiszamolsz papiron, keszen allsz.
-
FecoGee
Topikgazda
Private VLAN-okról elég részletesen (és remélem érthetően, mert elég zavaros tud lenni):
-
FecoGee
Topikgazda
Egy kalappal mindkettotoknek ;-).
-
FecoGee
Topikgazda
A VTP pruning egyebkent szerintem egy sz.r feature. Nekem volt mar olyan hogy kiszedett olyan VLAN-t is ami hasznalva volt aztan csak lestunk mi van... En nem szoktam bekapcsolni ha van egyaltalan VTP. Ja meg egy otlet: nincs valamelyik interface-n a pruning eligible list megszerkesztve es kezzel tiltva a pruning?
-
FecoGee
Topikgazda
Igen amiben neki aktiv portja van plusz aminek o transit switche.
Vlans pruned for lack of request by neighbor
Ez azt jelenti, hogy a szomszédos switch ezeket a VLAN-okat jelölte meg pruning-ra a lack of request beállításával a VTP-benVlan traffic requested of neighbor
Ez azt jelenti, hogy a switch, amelyen éppen vagyunk, mely VLAN-okat használja, azaz nem prune-olható
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Viccrovat
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen notebookot vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest