Hirdetés
- OLED TV topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPad topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
f_sanyee
senior tag
nem pontosan ertem mibol akarsz ujravizsgazni, de ilyen fel vizsgak sehol sincsennek, az egesz anyagbol kell.
ha a megujitasra gondolsz, akkor az azt jelenti hogy ujra meg kell csinalni azt a vizsgat vagy egy magasabb szintut. nincs kulonbseg a rendes vizsga es a renew kozott.
[ Szerkesztve ]
-
zsolti.22
senior tag
Tyűha, miket olvasok itt. Nos, a CCNA vizsgán, a 640-802 hivatalos, eredeti, bekamerázott vizsgán, amit angolul írsz meg, 45-55 kérdés van, a feladatot abban a pillanatban tölti le a gép Angliából, szóval nem igazán lehet előre tudni. A vizsga ára, ahogy írták, 295$+ÁFA, vagyis 374,65$. Nem régen, múlt csütörtöktől vagyok én is CCNA-s, így nem okoz nehézséget visszaemlékezni. Én is neten regisztráltam a pearsonvue.com címen, ott is fizettem és foglaltam helyet, majd szóltam az illetékes magyar központnak, hogy egy helyet számomra tartsanak fent. (Itthon 85000+ÁFA lenne minimum, érdemes ezért neten fizetni a díjat)
3-5 éve nekem is meg volt a CCNA Final Exam, meg minden, oklevél megvan, de kb. semmit sem ér, csak igazolja, hogy elvégezted a tanfolyamot.
És igen, 3 évente meg kell újítani a vizsgát! -
f_sanyee
senior tag
Nem szamit milyen tanfolyamra jartal, az se ha nem jartal, nem feltetel. Alap CCNA-bol csak egy fele van, ami feltetele a tobbi ezen a szinten levo vizsganak (Voice, Security, Wireless, SP op., Design) Ha nincs meg a CCNA-d (640-802) akkor ezeket sem szerezheted meg.
[link][ Szerkesztve ]
-
CsodaPOK
senior tag
Érvényes final exam az. Csak az egy final exam és nem az official CCNA exam.
(Furcsa is lenne, ha a final exam-ra meg lehetne kapni a CCNA-t. Hivatalos vizsgán ugye fényképes igazolvány, fénykép készítés, aláírás, felügyelt, bekamerázott helység. Final examnál meg kb a tanáron, oktatón múlik, hogy mit enged és mit nem.)
Szóval a tanfolyam után lévő vizsgák kb ilyen önellenőrzésre jók, illetve segítenek felkészülni a hivatalos vizsgára.
-
Mercutio_
félisten
-
f_sanyee
senior tag
-
f_sanyee
senior tag
pedig igy van. a tanfolyam elvegzese utan nem kapsz semmilyen minositest csak azert mert elvegezted, ez csak arra van hogy felkeszitsen az igazi vizsgara ami lefedi mind a 4 szemesztert a tananyagbol. tanfolyamra jarni nem kotelezo, senki sem kerdezi hogy hol tanultal ha megcsinalod a vizsgat az egyik hivatalos vizsgakozpontban. szoval a final vizsga max arra eleg hogy felmerd a tudasod az aktualis szemeszterbol.
-
MeTaL
tag
válasz f_sanyee #431 üzenetére
azért ez érdekes hogy nem érvényes ccna minősítés... tehát elmegyek egy számalk -ba vagy az szakközépsuliba ccna tanfolyamra, és ha ott az ottani oktatás keretében elvégzem a final exam -et akkor az nem érvényes ? Ez kicsit sántít... akkor átverés lenne az egész. Nyílván szerintem az összes ilyen képzés vizsga központban zajlik...
-
f_sanyee
senior tag
az amit a cisco halozati akademian csinalsz, az nem ervenyes ccna minosites. az ervenyes minositest azt egy vue vizsgakozpontban lehet szerezni $295+afaert es ezt kell megujitani 3 evente.
zsolti.22: nekem a ccent kit megerkezett 4 het alatt, a ccna pedig 3. a vizsga napjatol szamitva.
[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
minden CCNA lejár,
asszem3 év alatt..VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
MeTaL
tag
sziasztok,
Az mennyire igaz, hogy a CCNA bizonyítványt meg kell újítatni X idő után ? Ez csak a ccna oktatókra igaz ?
-
zsolti.22
senior tag
Which encapsulation type is a Frame Relay encapsulation type that is supported by Cisco routers?
A. Q933-A Annex A
B. IETF
C. ANSI Annex D
D. HDLCi think Ans………. D:hdlc
Az ilyen hozzászólásoknál szoktam sírni a nevetéstől Még csak helyből sem találta el az esetleges Frame-Relay beágyazást szerencsétlen, mások meg az LMI típusokat keverik össze a beágyazással
-
zsolti.22
senior tag
Nem kérdeztem egyet sem Én nem mondtam, hogy helyes vagy helytelen ilyen dumpot használni, csak hozzászóltam az előttem szólóhoz, hogy bizony van hivatalos vizsgakérdés-válasz a neten. Természetesen semmit sem ér az, ha csak beseggeli az ember ezeket.
Annak idején nyomtuk a CCNA1-CCNA4 szemesztereket, még a 3.1-es CCNA-t, azóta eltelt pár év és vizsga előtt az első 3 szemesztert jó 5× kiolvastam (a 4. szemeszterből is csak a 7-8. rész fontos, a többi rizsa), mellette nyomtam ezerrel a Packet Tracer-t, így hát nem ingem, nem veszem magamra a papír titulst, és mivel csak CCNA-s vagyok egyelőre, így a CCNP-t sem.
[ Szerkesztve ]
-
FecoGee
Topikgazda
válasz zsolti.22 #417 üzenetére
Igen, amit "dump"-nak hívnak, és illegális. Nem mellesleg csalás, a szakma elítéli ezeket az embereket, mert tipikusan "papír" CCNP-k, akik egy SVI interface-t is google-ból konfigolnak fel. Szerintem ezt az utat felejtsd el.
Másik kérdésedre válaszolva én swsbooks.hu-ról rendeltem.
[ Szerkesztve ]
-
zsolti.22
senior tag
Hali!
Nekem is meg van már a CCNA vizsga, 96%-os lett úgy, hogy angolul sosem tanultam. Innen akarok majd CCNP-re is menni vizsgázni, de kérdem én, hogy az mennyi idő, míg az ember elsajátítja a tudást? Jó tudom, ki hogy ér rá, de úgy kb-re? Az is meg van, hogy neten fent vannak a vizsgakérdésekre a válaszok, de azzal szart sem ér az ember, ha belekérdeznek egy esetleges állásinterjún, hogy na mi az a NSSA?
A CCNP 3.1 az még aktuális? Vagy mint a CCNA-ból, abból is van már Discovery szerű tananyag?
@BaziJoe00
Az első 3 szemeszter nekem meg van magyarul PDF-ben (discovery teljes tananyaga tele helyesírási hibákkal), a 4. szemeszterből csak a VPN-t tanuld meg talán a Frame-Relay-t, más nem nagyon van benne, ami lényeges![ Szerkesztve ]
-
BaziJoe00
tag
Sziasztok!
Most kezdtem bele a CCNA 4. -ik szemeszterébe és érdeklődnék, hogy esetleg tudok-e valami MAGYAR nyelvű könyvet amiben ugyan az található mint a flash alapú e-tananyagban, ugyanis elég nehéz nézni a monitort!
-
Sziasztok, a legújabb ICND1 könyvet szeretném megrendelni, mit ajánlotok, honnan érdemes (amazon, stb.)? Köszi!
-
FecoGee
Topikgazda
Elvileg VTP nincs, de STP van. Még a Linksys-ekben is van STP/RSTP (nem SoHo, Small Business, pl SRW224G).
Sőt, ez a switch még MST-t is tud.Spanning Tree
• IEEE 802.1D Spanning Tree
• IEEE 802.1w Rapid Spanning Tree
• IEEE 802.1s Multiple Spanning Tree
• Fast linkover[ Szerkesztve ]
-
FecoGee
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest