Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• micafighter

nagyúr

válasz King Unique #8359 üzenetére

Közbe megtaláltam amit gondoltam, szerencse hogy ilyen részletes a Comodo internetes tudástára :)
    Szerintem itt kéne kivételek közé adni az MBAM-ot, hogy megoldódjon a sebesség problémád:

http://help.comodo.com/topic-72-1-451-4758-Exclusions.html

Olvasd végig szerintem azt az oldalt, nem hosszú, kevés a szöveg, sok a kép. Ez lesz egyébként szerintem a legfontosabb rész neked:

Excluding Programs/Applications from Real-time Scans

• blattida

nagyúr

Ha biztosan tiszta a géped, akkor célszerű a tűzfalat és a d+-t tanuló módra állítani, míg minden alkalmazást és programot elindítasz és normálisan használsz, majd visszaállítani mindkettőt legalább biztonságos módra.

A tiszta pc mód nem tanulásra való, akkor ugyanis csak a legalapvetőbb engedélyezések lépnek életbe és semmilyen viselkedést nem jegyez meg.

Ami sandboxban (így a kioszkban is) fut, annál teljesen normális, hogy a rendszerhez nem férhet hozzá, így a blokkoltak közt kell szerepelnie.

Amiket micafighter írt, azok jók, csak a sebesség problémádon a védett alkalmazások közé helyezés nem segít, azzal csak véded ebben az esetben az mbam-ot, a megbízható fájlok között pedig eleve szerepelnie kell a malwarebytes cuccainak, mivel a malwarebytes megbízható szoftverkiadó a comodonál, így azok listáján is szerepel.

• micafighter

nagyúr

A CIS konfigurálásáról pm-et folytattam egyik fórumkollegával, bemásolom ide, amit neki írtam:

(a pm-ben a Bitdefenderről írok, de ez ugyanúgy müködik más programra is)

add a BIS-t a kivételek közé:

1) Defense + , HIPS , védett objektumok , jobb gomb, csoportok, jobbgomb hozzáad, new group, adsz neki nevet, majd rákattintasz jobb gombal arra amit csináltál, hozzáad, mappák, és megkeresed a bitdefender mappáját. Létrehoztunk egy új csoportot, így nem kell majd külön külön hozzáadni a bitdefender 3-4 folyamatát, mert az egész mappáját a kivételek közé tudjuk majd adni.

2) Defense +, HIPS , HIPS szabályok, jobbgomb, hozzáad, tallózás, fájlcsoportok, ott lesz alul amit az elöbb csináltál. szabálykészlet: allowed application

3) Tűzfal , Alkalmazás szabályok, jobbgomb, hozzáad, tallóz, fájlcsoportok, és megint ott lesz amit az első lépésnél készítettél csoport. szabálykészlet: allowed application

4) Fájl besorolás, megbízható fájlok, lent a pici nyilat felnyitod, hozzáad, mappa, megkeresed a bitdefender mappáját

Ha megvolt minden, leokézod a nagy ablakot is, mert csak úgy menti el a változásokat.
    Azért kell egyébként 3 helyen hozzáadni a kivételek közé, mert comodo nem egy szimpla tüzfal, hanem egy összetett védelem, aminek több rétege van, és több féle szabályrendszer létezik.
    Ha sikerült minden, érdemes visszalépni a beállításokba, és megnézni, hogy ottvan-e a kivételek között, mert ha nem okéval lépsz ki, nem menti el, illetve okézás után nem kapsz üzenetet hogy a beállítások elmentésre kerültek.

Naplóról:

defense+ alatt akkor készül naplózás egy eseményről, ha:
    > HIPS beállításokban változás történt
    > ha egy alkalmazás sandboxolva lett
    > az alkalmazás/folyamat védett helyhez próbál hozzáférni
    > ha olyan esemény történt ami ütközik a HIPS szabályaiddal
    ellenőrizd a hips szabályokat, hogy a kérdéses alkalmazás valóban engedélyezett alkalmazás. egyébként érdemes az egész mappát hozzáadni a hips kivételekhez, oly módon, amit a bitdefender IS kivételekhez adásánál leírtam neked

Új hozzászólás Aktív témák