- Az Amazon 54 milliárd dollárt pumpál Nagy-Britanniába
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- A ViewSonic új üzleti monitorai megoldják az online kommunikációt is
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- RAM topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Socket AM4
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
micafighter
nagyúr
válasz
King Unique #8359 üzenetére
Közbe megtaláltam amit gondoltam, szerencse hogy ilyen részletes a Comodo internetes tudástára
Szerintem itt kéne kivételek közé adni az MBAM-ot, hogy megoldódjon a sebesség problémád:http://help.comodo.com/topic-72-1-451-4758-Exclusions.html
Olvasd végig szerintem azt az oldalt, nem hosszú, kevés a szöveg, sok a kép. Ez lesz egyébként szerintem a legfontosabb rész neked:
Excluding Programs/Applications from Real-time Scans
-
blattida
nagyúr
válasz
Ha biztosan tiszta a géped, akkor célszerű a tűzfalat és a d+-t tanuló módra állítani, míg minden alkalmazást és programot elindítasz és normálisan használsz, majd visszaállítani mindkettőt legalább biztonságos módra.
A tiszta pc mód nem tanulásra való, akkor ugyanis csak a legalapvetőbb engedélyezések lépnek életbe és semmilyen viselkedést nem jegyez meg.
Ami sandboxban (így a kioszkban is) fut, annál teljesen normális, hogy a rendszerhez nem férhet hozzá, így a blokkoltak közt kell szerepelnie.
Amiket micafighter írt, azok jók, csak a sebesség problémádon a védett alkalmazások közé helyezés nem segít, azzal csak véded ebben az esetben az mbam-ot, a megbízható fájlok között pedig eleve szerepelnie kell a malwarebytes cuccainak, mivel a malwarebytes megbízható szoftverkiadó a comodonál, így azok listáján is szerepel.
-
micafighter
nagyúr
válasz
A CIS konfigurálásáról pm-et folytattam egyik fórumkollegával, bemásolom ide, amit neki írtam:
(a pm-ben a Bitdefenderről írok, de ez ugyanúgy müködik más programra is)
add a BIS-t a kivételek közé:
1) Defense + , HIPS , védett objektumok , jobb gomb, csoportok, jobbgomb hozzáad, new group, adsz neki nevet, majd rákattintasz jobb gombal arra amit csináltál, hozzáad, mappák, és megkeresed a bitdefender mappáját. Létrehoztunk egy új csoportot, így nem kell majd külön külön hozzáadni a bitdefender 3-4 folyamatát, mert az egész mappáját a kivételek közé tudjuk majd adni.
2) Defense +, HIPS , HIPS szabályok, jobbgomb, hozzáad, tallózás, fájlcsoportok, ott lesz alul amit az elöbb csináltál. szabálykészlet: allowed application
3) Tűzfal , Alkalmazás szabályok, jobbgomb, hozzáad, tallóz, fájlcsoportok, és megint ott lesz amit az első lépésnél készítettél csoport. szabálykészlet: allowed application
4) Fájl besorolás, megbízható fájlok, lent a pici nyilat felnyitod, hozzáad, mappa, megkeresed a bitdefender mappáját
Ha megvolt minden, leokézod a nagy ablakot is, mert csak úgy menti el a változásokat.
Azért kell egyébként 3 helyen hozzáadni a kivételek közé, mert comodo nem egy szimpla tüzfal, hanem egy összetett védelem, aminek több rétege van, és több féle szabályrendszer létezik.
Ha sikerült minden, érdemes visszalépni a beállításokba, és megnézni, hogy ottvan-e a kivételek között, mert ha nem okéval lépsz ki, nem menti el, illetve okézás után nem kapsz üzenetet hogy a beállítások elmentésre kerültek.Naplóról:
defense+ alatt akkor készül naplózás egy eseményről, ha:
> HIPS beállításokban változás történt
> ha egy alkalmazás sandboxolva lett
> az alkalmazás/folyamat védett helyhez próbál hozzáférni
> ha olyan esemény történt ami ütközik a HIPS szabályaiddal
ellenőrizd a hips szabályokat, hogy a kérdéses alkalmazás valóban engedélyezett alkalmazás. egyébként érdemes az egész mappát hozzáadni a hips kivételekhez, oly módon, amit a bitdefender IS kivételekhez adásánál leírtam neked
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Gyermek PC játékok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged