Új hozzászólás Aktív témák

• gproject

aktív tag

válasz zsnorbi21 #113 üzenetére

Hi!

Szemelyes tapasztalatom ugyan nincs a Toshibaval(se samsunggal), de par gondolat...
    A Toshiba Chromebook 2-t asszem 2 fele cpuval lehet kapni: celeron N2840 es celeron 3215U.
    En az elso tipusbol nem vennek. Azt csak 2GB rammal es csak hd kijelzovel dobtak piacra. Ez miatt joval olcsobb is es gyanitom az argos is ilyet arul. Semmi gond nincs ezzel a valtozattal sem(nagyon sokan dicserik), de ha lehet hasonlo aron jobb felszereltsegut kapni, akkor nem ezt valasztom.

Nekem eddig csak 4gb-tal szerelt gepeim voltak, de a 2gb ram is eleg kell legyen a Chrome OS-hez.
    Viszont a 4gb sem garancia a hibatlan mukodesre. Ezt a mostani gepemen(acer c910 3205u) vagyok kenytelen megtapasztalni. Kiabrandito, hogy kepes lefagyni. Es sajnos nem hiszem, hogy a rendszer, vagy a bongeszo lenne a hibas.
    Erdekes, mert az elozo gepemmel(HP 14" 2955u) -aminek raadasul gyengebb cpu-ja van- soha, semmi fagyassal vagy akadassal nem talalkoztam.

Valahogy igy lehetne rangsorolni a chromebookokat a teljesitmenyuk alapjan:
    n2840(90%-a csak 2gb rammal szerelt)
    <rockchip(erintokepernyos asusok 2gb rammal)
    <k1(grafikusan eros, 2-4gb ram)
    <2955u(leginkabb hp 14" 4gb rammal)
    <3205u(4gb ram)
    <3215u(4gb ram)
    <i3, i5, i7 ezek mar mind 4gb vagy tobb ram.

A teljesitmenyen felul a tobbi tulajdonsag(muanyag vagy fem, hd vagy full hd, esetleg erintokepernyo, 10"-11" vagy 13" esetleg nagyobb...) mar teljesen valtozo es egyeni izles es igeny dolga, ki melyiket valasztja.

Jo lenne ha lenne tobb erintokepernyos valtozat, mert a jatekok nagyreszehez elengedhetetlen a touchscreen. Jelenleg, ha jol tudom Asusnak, Lenovonak van ilyen valtozata az olcsobb kategoriaban, es ugye ott van a Pixel a penzeszsakoknak. :)

En valoszinu visszaterek a HP-hoz.

Új hozzászólás Aktív témák