- Gaming notebook topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Micro Four Thirds
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
e.vid
senior tag
válasz
somodisoma #498 üzenetére
Ez is a www.chieftec.com oldalról érhető el : Bővebben: link
Bővebben: link
nem annyira színes, de jó -
veresp
tag
Sziasztok!
Az előb már írtam, hogy vettem egy Chieftec 410W tápot (PFC, 12cm venti, 24 tűs)
Azért ilyet vettem, mert úgy gondoltam, hogy 1 db 12cm-es ventis táp, halkabb mint 2 db 8cm-es ventivel szerelt társaik!
Van valakinek valamilyen tapasztalata ilyen téren?? -
somodisoma
senior tag
Na, ez az oldal nem rossz, sot... Mondjuk en nem a nemeted neztem, mivel nem tudok nemetul es nem tudtam, hogy van rajta angol link is. De ezzel nincs semmi baj. DE ez:
Gondolom ez az ''eredeti''. Vagy nem? -
e.vid
senior tag
válasz
somodisoma #496 üzenetére
Ahoz,hogy ide eljussak 3 klikk kellett. Bővebben: link Szerintem ennyi infó elégséges egy tápról.
Összehasonlítás...egymás után vannak felsorolva.
#494 TommyGun :
[Szerkesztve] -
somodisoma
senior tag
válasz
TommyGun #494 üzenetére
Arlista alapjan akartam egy tapot megkeresni, (meg is talaltam), keserves, az info meg igenis keves a cuccokrol (nezz meg egy konkurens nevesebb gyarto mi mindent kozol a cuccairol), mondjuk, ha nezelodni akarsz az oldalon, es a vasarlasi kriteriumod, hogy 400-asnal nagyobb legyen, akkor igencsak sokat kell klikkelned, mire megtalalod mindet, es ossze is tudod hasonlitani...
-
TommyGun
őstag
válasz
somodisoma #492 üzenetére
Mibajod vele ? Átláthatatlan ? Miért ? Minden terméküket megtalálni, mindről van kép és pontos infó is, nem egy szép oldal de nem is azért keressük fel hogy látványorgazmusban részesüljünk...amúgymeg amit spórolnak a weblap dizájnon azt a tápjaik fejlesztésére költik azért ilyen jók a cuccaik
.
-
somodisoma
senior tag
Gondolom nem szerzek nagy nepszeruseget ezen a topicon, de meg kell, hogy mondjam, hogy a honlapjuk, az valami iszonyat. Atlathatatlan, informacioszegeny, es mindemellet ugy nez ki, mintha egy 10 eves gyerek csinalta volna szamtechszakkor hazinak!
-
veresp
tag
Sziasztok!
Végre sikerült beszerenem egy Chieftec Bravo torony házat és hozzá egy Chiftec tápot (410W-os PFC, 12cm venti)
Az lenne a kérdésem, hogy pontosan miket kell tálálnom a Chieftec ház dobozában? Ugyanis az utolsó ház volt a boltba, igy a polcról vették le mint kirakati példányt és tették bele a dobozba. Nem akarom megvádolni semmivel az eladókat csak ilyenkor könnyen elkavarodthat valami. Sajnos még nem volt módomban kibontani a dobozt?Otthon vár!
Szóval miket kersessek benne???
Üdv!
Peti -
szilchi
őstag
Hali.Lenne egy kérdésem.Van egy 350W-os Antec tápom.Ami elvileg Chieftec-el egyenlő(korrigáljatok,ha tévednék).Mennyiben jobb/nem jobb egy 360-as Chieftec táp,mint ez?Thx.
-
Dephnull
tag
-
tomcsi23
veterán
válasz
Dephnull #481 üzenetére
Rezonancián csak akkor segít, ha a két rezonáló anyag közé rakod.
Aha, akár szalag, vagy gyufa, kis műanyag, ami nem enged a rezonanciának teret.
használd a válasz gombot, hogy kinek írsz, meg ha 5 percen belül eszedbe jut még valami, azt bele tudod még írni az előzőbe is a ''mod'' használatával. Nem kell sok mosolyt sem rakni egymás után. Egyébként, jó fórumozást.
Achill3uS : ha arról a típusról van szó, ami abban is szerepel, akkor az egy elég jó táp. Sok mindenki hajt vele igen erős konfigot is.
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
HPC jelzésü Cheeftec 360-as táp mennyire megbízható??
-
Dephnull
tag
Egyébként KÖSZÖNÖM SZÉPEN a segítséget !!!
;
;
;
;
-
Dephnull
tag
Hy Tomcsi23 !
Szal hurkoljam át rajta az alaplapi kábeleket oszt tegyem a ház aljára ?
Tod nálam elég nagy a rezonancia, mútkó az ajtó rezonát, két hétbe telt míg rájöttem. Esetleg egy kis szig-szallaggal rá lehtne segíteni, nem ? -
tomcsi23
veterán
válasz
tomcsi23 #479 üzenetére
Nem engedi már modolni.
[Szerkesztve] -
tomcsi23
veterán
-
Dephnull
tag
Hy
Tudna valaki segíteni ?
Amikor megvettem a házat a dobozában volt a sok tartozék mellett egy kicsi fém henger amire hirtelen nem tudtam hogy mi. Először azt hittem hogy esetleg + alkatrész a táp ventiéhez (nem röhög) aztán nem nagyon foglalkoztam vele, mígnem múltkor olvastam egy elég homályos cikket hogy mire kéne ezt használni, de nem sikerült rájönnöm. Segítenétek hogy mire & hogyan kell ezt a kis bigyót használni?
Itt találjátok a cikket:
Bővebben: link -
Kelly
csendes tag
Akinek már ATX 2.0-ás 410-ese van annak nem kell aggódni, és a régi 1.3-asból is csak a legelső szállítmányban voltak gondok. Tehát nyugi.
Ettől függetlenül a Chieftec áttér a Delta által gyártott modellekre (GPS-... cikkszámok) azok jóval stabilabbnak tűntek mindenféle szempontból.
Jelenleg a 350W-os már kapható, és kb 2 hét múlva jön a 400W és 450W-os is. Ezek mind 12cm-es ventivel és 20+4 tűs univerzális csatival érkeznek. -
klepto
addikt
Üdv Chieftec tulajok!
Most vettem 410W-s Chieftec tápot, részletek a topicomban: Bővebben: link
Kérném azokat a Chieftec tulajokat, akiknek elszált a 410W-os tápjuk, nézzék meg, hogy ilyen volt-e: Bővebben: link
Egy kis technikai infó (sajnos nem agnol, de talán a lényeg érthető): Bővebben: link
A tápom száma: Chieftec ATX-410-212 Wiht PFC V2.0
A táp annyiban különbözik a linkelt képen látható táptól, hogy nincs rajta a power gomb alatti piros, gondolom volt állító kapcsoló
Az elszált Chieftec tápok vittek magukkal gépet
[Szerkesztve] -
laxius_
tag
Hibat erzékelek az erőben!!!!
Most vettem a MISTRAL-ban egy 410W os chieftec tápot.
Itt valahol egy topicban olvastam hogy ezek között rendgeteg a gyári hibás!
Webservernek lesz a tápja. Szoval napi 24 oraban menni fog.
Szoval nagyo nem engedhetem meg hogy tonkrevagja a dual configot.. ami nem kis penz!
HOgy tudom meg hogy az enyem gyari hibas e?
12bruttó volt a mistralban.....
Pfc-s 410 W chieftec Model : ATX-410-212
Milyen szamot es hol nezzek meg?
Köszi a helpet -
TommyGun
őstag
Nekem CT460 van, 1db 12cm-es ventivel, űberkirály
-
e.vid
senior tag
válasz
r0hamkuka #467 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem javaslom.
Volt egy hibás széria a 12cm-es ventivel szereltek között, mára lehet, hogy ezt kijavították. Azt mondtam, hogy a 420-as dual ventis tápok jobban beváltak, kevesebbszer hibásodnak meg. Én nem tartom hangosnak a 2db 8cm-es ventit. Ha neked szimpatikusabb a 12cm-es, akkor vedd meg nyugodtan azt, csak olyan helyen, ahol a garanciális problémákat jól kezelik, és lehetőleg 1 évnél többet adnak rá.(ez monjuk mindkettővel követendő) A döntés a tiéd, ezek csak tapasztalatok
-
e.vid
senior tag
válasz
TommyGun #465 üzenetére
Csavart a csavarboltból
De biztos van az OBI -ban is. Kb. tudod, hogy milyen csavarra gondolok? Lemezcsavar Bővebben: link
vagy műanyagba hajtható, önmetsző csavar Bővebben: link, valamelyik a kettő közül, a megfelelő méretben, jó lesz neked -
r0hamkuka
tag
errol mi a velemenyed? -
e.vid
senior tag
válasz
r0hamkuka #460 üzenetére
1. igen, a 410-el volak bajok Bővebben: link
2. a másikat nem ismerem, de ami sokaknál bevált az a 420-as dual ventis táp, ezzel nem szokott baj lenni. Bővebben: link vagy Bővebben: link -
r0hamkuka
tag
sziasztok kedves Chieftec fan-ek!!
Szeretnek belepni a taborotokba
2 Chieftec tapot neztem ki maganak:
ATX-410-212 ILL. GPS-400AA-101A
ugy hallottam, h van valami HIBAS szeria a chieftec-nel.
1. kerdes: ez a 2kozott van a hibas szeria
2. kerdes: ha ez a 2jo, akkor melyiket javasolnatok inkabb. Az elteresek aranylag kicsit.
Koszonom szepen. -
Dephnull
tag
JA! Még valami.
Tegnap éjjel hallgatóztam kicsit az asztal alatt a hátsó venti környékén. Nem mondom magas hangon sűvített a kifelé áramló levegő. Némi tapizással (mármint a ventirács) kitapasztaltam, hogy ha a rács alsó részén található 4 db sorban elhelyezkedő négyzet alakú nyílást befogom akkor megszűnik a magas hang és csak enyhe kerregést hallani ahogy a levegő távozik. Na kaptam is elő a szig-szallagot, méretre vágtam egy csíkot és leragasztottam. Láss csodát működik. Kérdésem a következő: MI A VÉLEMÉNYETEK EME FELFEDEZÉSRŐL ? ? ?
Persze ez csak ideiglenes megoldás, a ventirácsoknak menniük kell.
[Szerkesztve] -
Dephnull
tag
Hy
Tudna valaki segíteni?
Szal mint korábban írtam nagy nehezen sikerült elnémítani a ''búgó házat''.
Most ki akarom vágni a hátsó ventivédő rácsokat. Nem akarom kipakolni a gépet mer kicsit sok cucc van benne & fél napos munka. Tud valaki olyan technikát amivek ki tudom csapni a ventirácsokat úgy, hogy ne keletkezzen fémpor/szilánk stb.........de azé ki is nézzen valahogy ???
[Szerkesztve] -
Calogero
addikt
-
DuncanGhola
aktív tag
erről tud valaki valamit?
ha már thermaltake tenort nem lehet kapni akkor ez kell nekem
http://www.chieftec.de/?page=products_show&item=3503&k_id=1&language=de -
TommyGun
őstag
Nyah emberek a köv gondom van....
megoldást kerenék
vettem egy BX02BBB házikót....super a cucc csak a vipower mobile rackopt nem lehet belecsavarozni
Ugye az optikai cuccosok is úgy mennek bele hogy a cucc oldalán a felső csavarhelyre kell becsavarni a gyári bumszli csavarokat amik bekattannak ebbe a csavarnélküli házikóbaNade a Vipower rack-okban meg havernál a databridge Rack-okon sincs felső csavarozhatósági lehetőség....csak az alsóba lehet csavarozni a felső csavarhelyek üresek....csak egy pici luk van de menet semmi...még véletlen se lehet beletuningolni a gyári bumszlis chieftec csavarokat....ha meg alulra csavarom be akkor bemegy a helyére be is pattan a rack vele de így 2db 5,25 hely közepén virít
Most ilyenkor mivan ? Vegyek új racket is ? vagy tízezeré drágább rekkkket ? -
TeeJay
félisten
télleg jók ezek a házak
Mihent 1-2-3 év múlva lesz a következő gépem
akkor tuti csak ilyen házat veszek.
Én nem játszok cska net zene multimédia meg ilyenek
arra nekem egy szép masszív csendes gép építéséhez kell majd ilyen ház
kíváncsi leszek ezentúl mi újítások lesznek még
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest