Aktív témák
-
-
JEEMBO
aktív tag
válasz
kabelmania27 #16598 üzenetére
Másik modem típus tudja ezt észrevétlenül csinálni?
Baromira bosszantó, hogy ennek köszönhetően naponta többször megszakad a net.... -
kabelmania27
félisten
válasz
JEEMBO #16597 üzenetére
Nem a jelszint okozza, frekvenciát vált ilyenkor a modem.
Nézd, meg szakadás után változtak e a frekik.
Ugyan ezt tapasztaltam, szintén ilyen bejegyzés volt a logban 10alatti jelszintnél is, előfordult hogy újra kellet indítani a modemet, de előfordult hogy csak pár másodperces kihagyást lehetett észrevenni. -
JEEMBO
aktív tag
Aktuális:
Downstream Status
Operational
Channel ID
7
Downstream Frequency
450000000 Hz
Modulation
256QAM
Bit Rate
55616000 bits/sec
Power Level
11.5 dBmV
Signal to Noise Ratio
37.6 dBmVUpstream Status
Operational
Channel ID
7
Upstream Frequency
43400000 Hz
Modulation
64QAM
Symbol Rate
2560 Ksym/sec
Power Level
51.0 dBmVlog:
Sat Dec 08 01:55:15 2012 67020300 Information (7) DCC arrive new
Sat Dec 08 01:55:05 2012 82000200 Critical (3) No Ranging Response received - T3 time-out
Sat Dec 08 01:54:45 2012 67020200 Information (7) DCC depart oldIlyenkor meg-meg áll a net (van hogy másodpercekre, van hogy percekre), s ezt eljátsza naponta többször is. Ez lehet a jelszint probléma miatt? Vagy tök más?
-
válasz
kabelmania27 #16595 üzenetére
az nem igaz, hogy nem okoz problémát, mert okozhat!
legyen inkább 0 a cél, és minél jobban eltér, annál kevésbé tetszetős a dolog, még akkor is, ha - látszólag - nem okoz problémát! -
kabelmania27
félisten
válasz
JEEMBO #16594 üzenetére
A cél nem a 0.
Az a lényeg, hogy a tartományon belül legyen az adási és a vételi.
Magasabb vételi szint nem okoz problémát, pl nálam most 14,5körül van a vételi egy kettes splitter után és 41,5 az adási, ismerősnél 20as vételi érték is előfordul.
Vételi érték elfogadható, de az adási osztó nélkül és téli időjáráshoz képest magas, ne tegyél be csillapítót, mert ha beteszel csillapítót felfog menni 55re és kicsit jobb idő esetén nem lesz net.
Azt nézd meg hogy a szakadás után változtak e a frekik.
Modemet többször indítsd újra. -
JEEMBO
aktív tag
válasz
kabelmania27 #16535 üzenetére
Még nem jelentettem be a szakadozást, mert elkezdtem nézegetni a modem logot és érdekes hibákat ír, amiket próbálok értelmezni...
Szóval a cél lefelé kb. a 0dBmV, felfelé pedig kb. a 45 dBmV?
forrás: http://www.dslreports.com/faq/3692
Akkor az én felfelé kb. 52 dbmV-omat le kell vinni (kisebb csillapítóval) pl. 48dbmV-ra, ugyanekkor a lefelé érték már felmegy kb. 10dbmV-ról 14dbmV-ra? Elég határeset lesz így is, úgy is...
Vagy más a bevett megoldás ilyenkor?
Hány dBmV-os lépésekben érhetőek el a csillapítók?
Szimmetrikus le/föl irányban a csillapítók csillapítási karakterisztikája? -
JEEMBO
aktív tag
válasz
Jégkokó #16592 üzenetére
Közvetlenül rácsatlakozva, úgy, hogy amúgy megy a net, egyáltalán nem látszik a modem webconfig felülete a böngészőben? Érdekes....
Engem ott viccelt meg, hogy addig nem engedett be, amíg vágólapról illesztettem be a tökéletes jelszót. Miután kézzel beírtam tök ugyanazt, már jó lett....
-
Jégkokó
veterán
Nem értem, most megint nem akar menni ez a kurva modem admin felülete, és hiába irom be a 192.168.1.1 et, de semmi nem történik.
-
-
hun005a
tag
válasz
Gubek-Einste #16570 üzenetére
Persze lehetett volna ha lett volna jelszó.
30 percig halgattam a zenét a telefonban mire kaptam egyet. -
hun005a
tag
válasz
Gubek-Einste #16576 üzenetére
Mivel kell belépni email címmel?
Mert nem enged be. -
-
hun005a
tag
Az UPC oldalon az adatforgalom lekérés működik valakinek?
-
hun005a
tag
Nem tudom regisztrálni a modemet.
Beírom a my upc profilnál használatos nevemet és jelszót de nem fogadja el.
Mi lehet a probléma? -
hun005a
tag
EPC3925-ben az administration résznél nincs Bridge beállítási lehetőség.
Mit lehet tenni? -
-
hun005a
tag
A postán küldött modemet azonnal lehet regisztrálni vagy meg kell várni a levelet amiben a kódok vannak?
-
hucsikoi
senior tag
válasz
Gubek-Einste #16563 üzenetére
Köszönöm.
-
jerry311
nagyúr
-
hucsikoi
senior tag
Hol lehet megváltoztatni a UPC-s email címemhez tartozó ideiglenes jelszót? Vagy én vagyok nagyon bamba, vagy nagyon el van dugva.
-
-
hun005a
tag
Nem tudja valaki hogy az UPC shopoknak van külön telefonszáma mert most azt az infót kaptam hogy bármelyik irodában átvehetem a modemet de ezek után nem merek csak úgy elindulni hogy biztos hogy ott van is.
-
hun005a
tag
válasz
HofiZoli #16556 üzenetére
De mit szeretnének egyeztetni ott a címem a szolgáltatási hely,már rákötötték a kábelt a rendszerre csak kellene egy modem amit nem hajlandóak adni!
Más szolgáltatónál is adtam már le megrendelést többször is és nem akadtak meg a dolgok érdekes módon.
Mi ez Bank hogy nem ad hitelt ha nem tud felhívni -
jerry311
nagyúr
válasz
hun005a #16553 üzenetére
Erosen ajanlott a 3x arnyekolt.
Sajat tapasztalat, hogy elmegy majd minden szarral toldozgatva foldozgatva, felteve, hogy jo jel jon be a lakasba. Persze amikor volt idom meg kedvem, akkor eltuntettem a toldasokat, de most se 3x arnyekolt kabel van es a min. hajlitasi sugar is kisebb mint az eloirt, meg persze kezzel szerelheto F csatlakozok. Szoval messze a tokeletestol. Az egyeduli jo pelda a sajat koax halozatomon a szep elosztas.
-
hun005a
tag
válasz
kabelmania27 #16549 üzenetére
Ok de inkább a kábel toldására lennék kiváncsi
Bejön az oszlopról az 3x árnyékolású.
Mindenképpen kell a 3x vagy a 2-es is jó? -
jerry311
nagyúr
válasz
kabelmania27 #16549 üzenetére
Az az evi 1 ujrainditas (vagy annyi sem)...
-
JohnnyX
őstag
Eddig 25mbit-es netunk volt. Mult heten ujra lett kotve szerzodes, amihez szinten 25-os net jar, de 3 honapig ingyen 50-re emelik. 4. honaptol meg elgondolkodok hogy kerek-e plussz emelest havidijert.
A regi modem tudja ezt, vagy akkor a 3 honapra kicsereltethetem, hogy biztosan tudja az 50-est?
Mibol, milyen parameterbol tudom meg hogy a regi modem birja-e ezt a savszelt, azon kivul hogy lefuttatok egy speedtest-et? -
hun005a
tag
Kérdezném hogy mennyire számít ha a koax toldva van.
Netről van szó.
Vagy ha megfelelő a toldás akkor nem kavar be.
Mert lehet hogy akkor a padlásra teszem a modemet és a lan kábelt hozom le
Persze majd csak akkor ha kedves UPC hajlandó lesz adni eszközt amivel tudom használni
a szolgáltatást -
hun005a
tag
válasz
upc on-line #16546 üzenetére
Milyen elérhetőségeimmel?
A rendelésnél meg lett adva a címem is mivel cím nélkül nem lehet rendelni.
Küldje a cég a modemet postán és kész.
Könyörgöm tényleg ilyen fafejű ott mindenki!
De egyébként ezt is jeleztem a múlt héten emailben. -
-
JohnnyX
őstag
Fiber Power 25-nél kell mc cimet klonozni a wifis routeremben, ha tobb eszkoz kozott meg akarom osztani a netet?
-
hun005a
tag
válasz
Gubek-Einste #16542 üzenetére
Köszönöm
2 hete megrendeltem a netet, a kábelem már rá van kötve rendszerre de UPC elvtárs nem hajlandó
elárulni hol vehetem át a modemet
Ilyen idióta társaságot még nem láttam komolyan mondom. -
-
hun005a
tag
Fiber 50-hez mindenképpen Docsis 3.0 modem kell?
Valamint hogy az UPC engedi idegen azaz nem általa biztosított modem használatát? -
BTO
őstag
válasz
kabelmania27 #16530 üzenetére
nyáron se nő + 4dB-t az adásszint,mert az alsó frekin nincs akkora csillapitás mint a felső frekiken.
30-60Mhz közöt igen kicsi a kábelek csillapitása,még az RG-6 kábelé is. -
hun005a
tag
válasz
kabelmania27 #16535 üzenetére
Na hát az UPC-vel emailezni az egyenlő a halálos itélettel.
Olyan mintha a másik oldalon robotok ülnének és valami beprogramozott algoritmus szerint végeznék a munkájukat. -
JEEMBO
aktív tag
válasz
kabelmania27 #16532 üzenetére
Az adási érték mi okból lehet nagy?
Ezt a jelszintet nem a modem állítja be ahhoz, hogy megfelelő legyen a fogadó oldalon (legközelebbi erősítőnél) a jelszint? Arra gondolok, hogyha pl. túl nagy a csillapító csillapítása az oszlopnál, akkor magasabb jelszintet kell kiadjon a modem...? Vagy eltévedtem nagyon? -
forrest85
senior tag
válasz
kabelmania27 #16532 üzenetére
Az adási értéket mivel lehet leszorítani? Hogy ne legyen ilyen magas?
-
JEEMBO
aktív tag
válasz
kabelmania27 #16530 üzenetére
Downstream Status
Operational
Channel ID
8
Downstream Frequency
458000000 Hz
Modulation
256QAM
Bit Rate
55616000 bits/sec
Power Level
9.7 dBmV
Signal to Noise Ratio
38.6 dBmVUpstream Status
Operational
Channel ID
7
Upstream Frequency
43400000 Hz
Modulation
64QAM
Symbol Rate
2560 Ksym/sec
Power Level
51.7 dBmV -
JEEMBO
aktív tag
válasz
kabelmania27 #16528 üzenetére
Receive Power Level
9.6 dBmV
Transmit Power Level
51.7 dBmVEmlékeim szerint azt mondta a (be)szerelő, hogy kint az oszlopnál rakott csillapítót....
-
JEEMBO
aktív tag
válasz
kabelmania27 #16526 üzenetére
Pár hónapja lett bekötve. Tök stabil is volt addig, amíg nem volt az a bizonyos "körzeti lállás".
Nincs koax elosztó. Közvetlenül az oszlopról bejövő kábelen van a modem, az oszloptól kb. 20m-re.
A jelszintet majd megnézem. -
JEEMBO
aktív tag
Hali!
Kb. 1 hónapja volt egy több órás net kiesés, akkor hívtam az ügyfélszolgálatot, s az automata rögtön tolta, hogy az Ön körzetében gondok lehetnek..... Aztán visszajött a net, s megnyugodtam.
Azon szitu előtt nem volt gond, azóta viszont közel naponta VoIP telós gondjaim vannak, s sajna nem tudom mindig monitorozni a modem státuszát.Fejér megyében másnak is vannak kb. 1 hónapja UPC net folyamatosság gondjai?
Ha valóban nem egyedi (márpedig a múltkori telós szöveg alapján nem az), akkor mi okozhatja ezt a körzetben?Köszi!
-
Sanya
nagyúr
válasz
kabelmania27 #16519 üzenetére
megbeszéltem a tulajjal, hogy hívja ki az UPC-t, én többet nem tudok tenni. pluszban akinek van digitális dvr-je (nem hd), ami euro-av csatlakozóval csatlakozik, azoknak szokott ez zúgni? mert ez zúgott, mint a nyavaja. hdmi kimenete annak a készüléknek nincs, így erre is lett egy szerelő hívva.
-
vig0o
csendes tag
válasz
kabelmania27 #16517 üzenetére
#16506-hoz mit szólsz ?
-
Sanya
nagyúr
válasz
kabelmania27 #16517 üzenetére
-
Sanya
nagyúr
üdv!
adott egy lakás, ahol a kábelezés "elvileg a következőképpen van megoldva:
nagyszoba, 1 kábel jön a falból, itt található egy mediabox, ott van egy samsung televízió, van rajta kép, illetve mediatar.A kisszobában jön egy másik kábel a falból, amely elosztóval van kettéosztva a kábel (UPC-s), s egy kábel bemegy a modembe, s adja az internetet.
A másik kábel bemegy a tévébe, amelyen eddig jött az analóg adás. Ide lett vásárolva egy HD mediacard ugyancsak SAMSUNG televízióba.
A tv-ben nem megy a mediacard!
amit végigpróbáltam: digitálisan, mediacard nélkül nem talál a televízió a megadott beállításokkal egy darab kódolt csatornát.
megadott beállítások: 43105 hálózati azonosító
frekvencia 346000KHz
Moduláció: QAM 64
jelsebesség: 6900kS/samennyiben nem adok meg beállítási lehetőségeket és teljes keresést indítok, akkor megtalál egy csomó kódolt adást. Egyedül a MTV2-t látom kódolatlanul, a leírásnak megfelelően, majd átlépek egy kódolt csatornára. Összerakom a mediacardot a leírásnak megfelelően, és bedugom a televízióba. Innentől kezdve nem történik semmi.
A következő tartalmak szerepelnek a számlán:
Digital bronze
telefon
internet
Kérdés: miért nem találja meg a tv a mediacardot ha bedugom? Tv, vagy kábelhiba, vagy egyéb hiba? hisz a tv sem talál "adást" az UPC leírásnak megfelelően. -
hucsikoi
senior tag
válasz
kabelmania27 #16514 üzenetére
Átnéztem az összes papírt, de semmi. Akkor holnap felhívom őket. Köszönöm a válaszod.
-
hucsikoi
senior tag
válasz
kabelmania27 #16512 üzenetére
Lehet elfelejtették kiadni nekem szerződéskötéskor? Tisztán emlékszem, hogy erről egy szó sem esett amikor a szerződést kötöttük. Ők adnak email címet, vagy szabadon választható?
-
hucsikoi
senior tag
Ide hogyan tudok belépni? Nem találok sem email címet, vagy belépési azonosítót a papírok között.
-
hun005a
tag
Csak mert éppen most kaptam ezt a választ
2012.11.18-án érkezett megkeresése alapján tájékoztatjuk, hogy ügyfélszolgálati irodában történő eszközátvétel esetén csak a modemet biztosítjuk, a koax kábelt, ileltve a kábelezés beszereléséhez szükséges eszközöket, elosztókat nem. Amennyiben kéri technikus munkatársunk segítségét, 1300 Ft ellenében tudjuk azt rögzíteni.
-
vig0o
csendes tag
válasz
kabelmania27 #16481 üzenetére
Downstream:
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 10.4 dBmV 41.0 dB
Channel 2: 10.9 dBmV 41.2 dB
Channel 3: 11.6 dBmV 41.4 dB
Channel 4: 11.8 dBmV 41.2 dB
Channel 5: 11.5 dBmV 41.2 dB
Channel 6: 11.4 dBmV 41.1 dB
Channel 7: 11.1 dBmV 41.0 dB
Channel 8: 10.0 dBmV 40.9 dBUpstream:
Power Level:
Channel 1: 45.3 dBmV
Channel 2: 45.5 dBmV
Channel 3: 46.0 dBmV
Channel 4: 46.3 dBmVLaptop, wifivel.
-
hun005a
tag
upc on-line től kérdezném
Kaptam egy e-mailt hogy holnap rákötik a redszerre a kábelemet
A modemet meg majd átvehetem az upc shopban de hogy melyikben arról egy szó se esik.
Elmegyek bármelyikbe csak bemondom a nevemet és már kapom is vagy hogyan van ez?
Én értem hogy sok az ügyfél meg kevés az ügyfélszolgálatos de hétközben nem vagyok
otthon csak hétvégén,és mobilról nem fogom hívogatni az ügyfélszolgálatot 50ft/percért .
Ez a levelezgetés meg olyan lassú hogy karácsony lesz mire történik valami.
Persze a telefonban meg zenét kell hallgatnom 15 percig.
Azt sem értem hogy megrendeltem a szolgáltatást de véletlenül nem azt jelöltem be hogy saját beüzemelés
és amikor felhívtam azt mondta hogy ezt a megrendelést nem lehet módosítani hanem törölni kell és rendeljem meg újra.
Nem hiszem el hogy a 21. században ennyi rugalmasság nem várható el egy szolgáltatótól hiszen belőlünk a fogyasztókból él,szerintem. -
-
BTO
őstag
válasz
kabelmania27 #16498 üzenetére
de nem megy rendesen.láttam már én is olyat de problémás volt,hol ment hol nem.
-
hun005a
tag
válasz
Gubek-Einste #16501 üzenetére
Ha nem kiszállítást kérek hanem személyesen veszem át akkor is ugyanezeket kapom vajon?
Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged