Hirdetés
- Milyen videókártyát?
 - Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
 - Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
 - Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
 - Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
 - Gaming notebook topik
 - Steam Deck
 - HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
 - Samsung LCD és LED TV-k
 - OLED TV topic

- 

PROHARDVER!
A Chakra OS megszűnt, tegnap jött a hivatalos hír. Hogy a jövőben látjuk-e még, azt nem tudni. Szép volt, de nincs tovább. Most a hozzá legközelebbi disztró az a Manjaro KDE...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------v
ChakraOS - korábban Chakra Project - asztali Linux disztribúcióval kapcsolatos alapvető információk: 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

BoB
veterán
Az MBR tartalmazza a partíciós táblát (vagyis a partíciós tábla az MBR része ezért nem kell külön kiírni).
Helyesen amit írtál:
A bootstrap törlése MBR-ből:
dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=446 count=1A bootstrap és partíciós tábla törlése (teljes MBR törlés)
dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=512 count=1 - 

- 

CPT.Pirk
Jómunkásember
 - 

Vladi
nagyúr
swappinest nézd meg.
gecko amúgy is szar, használj mplayert vagy vlc-t.

- 

Brogyi
őstag
A tmpfs határt feltolva elkezdte használni a swap-ot. Elég keményre írták ezt a xulrunner-t, mert a 8GB kevés a telepítéshez. Ezenkívül biztos, hogy hiba van benne. Elmentem egy gamét tolni, mert már elegem van a több órás fordításból.
A default tmpfs határ a RAM fele. Ha eléri nem swap-pol hanem hibaüzit ad. Szép. Ezt hogy gondolták? Miért nem swap-pol?
 - 

Rimuru
veterán
Gondlom közben nem csinálsz semmi RAM igényes dolgot, ha így van akkor nagyon durva amit művel fordításnál.
 Viszont a helyhiány ezért szokott történni (vagy esetleg nem úgy van beállítva a tmp) ccr-t nem ismerem nézz olyan kapcsolót hozzá amivel megadhatod neki a munkakönyvtárat. (pl yaourt esetén ez kellene --tmp <dir>) - 

- 

CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem vagyok Chakra fejlesztő, pár szóban megemlítettem mit olvastam a news részben. Ma délben meg telóról toltam munkaidőben, szóval...
Lényeg:
ezek nem kellenek, töröld őket:
/extra
/extra/etc
/extra/bin
/extra/lib
/extra/usr
/extra/optTedd vissza a #-t az unstabil elé.
"Basically the easier way is enabling the extra repository at /etc/pacman.conf by adding it in the end, above unstable. You also need to enable the testing repository, which should be added above all others. Then run"
A leírtak szerint kell a testing repó is neki, meg az unstabil fölé kellene tenni az extra bejegyzését, de tapasztalataim szerint a testing nélkül, a fájl alján is tökéletesen működik.

Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3437, 100% Akkumulátor
 - Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3427, 100% Akkumulátor
 - Önerő nélkül is elvihető! RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
 - LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Viszont a helyhiány ezért szokott történni (vagy esetleg nem úgy van beállítva a tmp) ccr-t nem ismerem nézz olyan kapcsolót hozzá amivel megadhatod neki a munkakönyvtárat. (pl yaourt esetén ez kellene --tmp <dir>)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)