- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fujifilm X
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
Aktív témák
-
Kosh Naranek
tag
Na álj.
1. A FlasBuild tulajdonképpen a RAID vezérlő saját biosa. Ezt mindenképpen le kell futtatnod ha használni akarod az ide kötött vinyót/vinyókat. A RAID vezérlő felismerésekor egy rövid ideig várakozik a mobó és közben kiírja, hogy milyen billentyűkombinációval tudsz bejutni a FlashBuild-ba. Ha beléptél csak követni kell a szöveges utasításokat (2-3 lépés az egész).
2. A CT Zenith RAID vezérlője nem tudja sima ATA módban master/slave viszonyban használni a két rákötött vinyót, csak stripe vagy mirror módban (ezeket a fogalmakat gondolom ismered). Ugyanez igaz a SATA vinyókra is. Ha két külön lemezegységként akarod használni a vinyókat, akkor az egyiket a hagyományos ATA vezérlőre kell kötnöd. Ha bootolni is szeretnél a RAID vezérlőre tett vinyóról, akkor a biosban (Del) SCSI-t kell 1st, 2nd vagy 3rd boot device-ként beállítani. Ha a fenti helyekre nem állítasz be semmit, akkor a mobó ''other boot device''-ként a legvégén megnézi a RAID vezérlőt is, de csak akkor bootol róla ha a hagyományos ATA vezérlőn nincs megformázott vinyó.
Ha van még kérdés, tedd fel nyugodtan. -
Kosh Naranek
tag
Keresel valakit, akinek CB3-at pakolt a CT az alaplapja mellé és megveszed tőle (ha nem használja).
A RAID vezérlőnél lefuttattad a flash build utility-t? Azt már meg sem kérdezem, hogy a két HDD ugyanakkora méretű-e.
A SATA egy érdekes dolog. A PCI busz ui nem képes kiszolgálni a SATA adatforgalmi igényét (SATA 150 MB/s vs. PCI busz 133 MB/s). Másrészt a jelenlegi merevlemez technológiák (7200 ford/s) is visszafogják a sebességet. A WD Raptor ugyan 10.000-et pörög, viszont túl hangos, 36 GB kapacitású (ami kissé nevetséges) és nem nagyon kapható itthon, hogy csak a lényeges dolgokat említsem (az árát már szóba sem hozom).
Tehát ha SATA vinyót veszel, sebességbeli előnyt nem fogsz élvezni, csak a vékony kábel előnyét (jobb lesz a szellőzés a házban). Igazából a SATA-nak csak a PCIExpress debütjével lesz majd értelme.
[Szerkesztve] -
Kosh Naranek
tag
Nekem egy TBred 1800+ van jelenleg, ez szoktam hajtani 10x200-on, ha kell egy kis plusz kakaó. A bios ronthatja a tuning esélyét, előfordulhat, hogy magasabb frekiket nem kezel elég stanilan a lap. Pl. a legutóbbi 7.0-ás 7NJS bios-t is visszavonták valami hiba miatt, mondjuk nekem fenn van és nem tapasztaltam semmi problémát, de más mobókon ettől függetlenül még kibukhat a hiba.
Neked milyen Bartonod van? A 2500+ -ok általában viszik a 200 MHz-et és elballagnak 3200+ -ként (kivéve amelyik nem, de ez benne van a pakliban).
Egyébként a DemoS-ba érkeztek Chaintech Zenith Ultra lakpok, ezek garantáltan viszik a 200 MHz-et (kb. netto 4000-el drágábbak a sima Zenith-nél). -
Kosh Naranek
tag
Nem kell a régi driver csomagot leszedni, nyugodtan rá installálhatod (persze, ha nagyon a biztonságra akarsz menni, akkor szedd le a régit).
A sima nF2-nél eléggé lutri a 200 MHz. Az én 7NJS-em viszi dual channel-ben is, de (mint írtam) ez nem jelent semmit.
Ha 200 MHz-en akarod tolni, akkor először tedd dual channel módba a ramokat és teszt.
Ha így nem megy, akkor a ramokat pakold single channel módba és újra teszt. Ha így sem működik stabilan a rendszer, akkor a 200 MHz-et elfelejtheted, mert a chipkészlet NorthB-e nem bírja a 200 MHz-et (Epox lapoknál ilyenkor jön a VDD mod).
Az Ultra 400-as chipkészlettel szerelt mobók alapból stabilan kezelik a 200 MHz-et és jöhet még egy kis szolíd tuning is (megfelelő ramokkal úgy 215-230 MHz-ig :) ).
Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- iPhone topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- Revolut
- Windows 11
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest