- Fujifilm X
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Micro Four Thirds
- Karnyújtásnyira került a PlayStation 2-től a Nintendo Switch
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
gubacsino
aktív tag
Az "elnevezésem" csak javaslat. Igazából Handheld Gaming PC amit az angol is használ, az a "fajta" leírása sz'tem korrektebb lenne. De túl hosszú...
Ha az elnevezésből már szűkül a kör az mindenkinek csak jó.
Kevesebb lenne a visszakérdezés hogy most "kézikonzol" néven melyikre is gondoltál.
Még ha úgy is néznek ki, melyik OS kell?
-az amin android fút vagy valami linux (Retro kézikonzol)
-az amin Steam OS fút mint pl a steamdeck és majd a többiek valamikor
-az amin WIN 11 fút
-a streaming-es (PS Portal, Logitech G Cloud)
-az "igaziak" (GBA, NDS, PSP, Switch, Switch2... stb)
Ez persze legyen a kereskedők baja, meg a hozzá nem értő szülőé aki, majd nem azt a "kézikonzolt" vásárolja meg, amire utóda vágyott.
Bár ezzel az egyszemélyes "keresztes háborúmmal" már úgy is elkéstem.
A keresők "kézikonzol" néven mindent kütyüt megtalálnak, amik kinézetre hasonlítanak már csak azokat nem amik (szerintem) valójában azok. El kell ezt engedni. Együtt tudok élni ezzel, csak mint érdekesség... ha már szakmai... hol máshol lehetne erről beszélgetni.
„legyen már minden az, ami a neve” /Hofi G./
Géza bácsi, még várnunk kell... talán egyszer... majd.Sokan irigylik a problémáimat, tudom. Hosszú évek kitartó munkájával küzdöttem le magam idáig, azonban ebből már nem engedek.
-
gubacsino
aktív tag
Igen, szerintem is a kézi számítógép (handheld PC) elnevezés jobban illik ezekre az eszközökre. Mint szakportál igen is van felelőssége az oldalnak, hogy egy kategória megnevezése miként honosodik.
Egy autós fórumon sem nevezik a szedánt, kombinak vagy SUV-nak. Mint ahogy egy tablet sem e-book olvasó, még ha közel bír is azokkal a képességekkel.
Laptop vagy netbook? Egy laikusnak mindegy, azonban mi tudjuk a különbséget. És ha majd pl keresi az rj45- ös csatit az új kütyün rájön ő is, kompaktnak valóban kompakt egy netbook...
Pontosan. Konzolon az OS, kötött magához a HW-hez. Amikor a user dönt, hogy milyen OS-t akar, az nem igazán konzol, a szó klasszikus értelmében.
No meg a HW gyártó készít játékokat is. Ez még Steamdeck-re igaz is lehet (hl3?) Azt mondom határeset. Azonban egy lenovo, msi, asus, acer, tudomásom szerint nem fejleszt system selling játékokat.Sokan irigylik a problémáimat, tudom. Hosszú évek kitartó munkájával küzdöttem le magam idáig, azonban ebből már nem engedek.
-
gubacsino
aktív tag
Úgy látom "következetesen" marad a félrevezető/félreérthető "kézikonzol" elnevezés...
[ Szerkesztve ]
Sokan irigylik a problémáimat, tudom. Hosszú évek kitartó munkájával küzdöttem le magam idáig, azonban ebből már nem engedek.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fujifilm X
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- iPad Air 4 (2020, WIFI, 64 GB)
- Asus VY279HE IPS 27" FullHD, 1ms, FreeSync, 75Hz monitor
- Új, bontatlan Einhell TC-RA 18 Li BT akkus műhely / garázs rádió - akku nélkül 1,5 év bolti garival!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 2 év garival! -
- APPLE IPHONE 14 128GB / 100% AKKU / KÉK
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest