Új hozzászólás Aktív témák
-
zjuhasz
aktív tag
válasz Gibernau #122 üzenetére
Ha túl sok kép van már rajta és már lementettem szgépre, akkor törlés helyett inkább formázok, mert akkor minden kép garantáltan eltűnik (az esetleg kompromittálók is ) gyorsabb is, másrészt sztem a kártya fájlrendszere is újraépül, elkerülve ezzel az esetleges hibákat, töredezettségeket...
Gondolom BlackSoul addig (amikor írta) 4x formázta, ez pár nap múlva már nőni fog, ahogy az ember használja a kártyát, gépet.
[Szerkesztve]Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
zjuhasz
aktív tag
válasz Gibernau #125 üzenetére
Tornáztasd: Az 530 belefér a zsebedbe, az S3 alig. az 530-al nem tudsz egy hegy tetejéről eléggé rázoomolni a szomszéd hegyre, jóval gyengébb a vakuja, kevesebb manuális beállítás van rajta, képstabi nincs (hosszú záridőnél, nagy zoomnál hiányozhat) Kisebb az optika fényereje, nem tudsz rá előtét lencsét rakni, nem kihajtható az LCD, viszont az árán annyit spórolsz, hogy abból többször is vigyorgósra ihatod magad...
[Szerkesztve]Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
Tomszlaj
tag
válasz Gibernau #128 üzenetére
Üdvözlök mindenki!
Úgy néz ki, hogy csütörtökön belépek az s3 is klubba.
Egyedül BlacKSouL kollega tapasztalata aggaszt, miszerint a képei jobb felső sarkában elmosódás figyelhető meg... Ezen a téren van valami fejlemény? Kiderült, hogy ezt mi okozza? Ugye nem szériahiba?
Gibernau: Nekem HAMA Star 26 állványom van, meg vagyok vele elégedve -> még a fémvázas Zenit gépemet is elbírja 400mm-es obival.
A star 44 még masszívabb is az enyémnél, uh bőven elég lesz az s3-ashoz.Protect the trees, eat beavers!
-
BlacKSouL
addikt
válasz Gibernau #134 üzenetére
Ezt Mallorcán csináltam, de a feltöltéshez össze kellett nyomni 50%-ra : [link]; ezt pedig a rovinji Szent Eufrázia templom tornyából, ezért nagyon nagy a perspektivikus torzulás(szintén felére méretezve) : [link]; és még egy kép, amit nem panoráma módban csináltam, csak utólag illeszttettem össze a PhotoStitch progival, ami a Canon fotószoftver-csomag része, és ugye direkt a panoráma-összeillesztésekre szolgál; a pulai amfiteátrum : [link]
Ha esetleg valaki igényelné eredeti méretben a képeket, akkor mailben átdobom.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
válasz Gibernau #140 üzenetére
Vagy mindkettő
De ha áttekered, és kipróbálod, rájössz egyből a lényegre. A nyíl jelzi a képsorrendiséget, vagyis hogy hova helyezi a következőt, az hanyas számú lesz a sorban, aztán mikor megvan az első kép, akkor ezt látod:
Ehhez kell hozzáigazítanod a második kép pozíciójába az élőképet(itt épp a szürke terület), hogy illeszkedjen megközelítőleg pontosan az előzőhöz a széle, ami valójában nem a legszéle, hanem az átfedéses résznek a széle. Valahogy így:
Ezt látod abban a pillanatban, amikor éppen jól illesztettél, illetve pár másodpercig ellenőrzésképp, majd a jobb oldali képet átteszi a bal oldalra, és csinálhatod a következőt. Szerintem logikus. Ha kész, akkor SET-et nyomsz, és elmenti őket normál képként, de egy külön STITCH_xxxx mappába, és infóval az összetartozást illetően, amit aztán a PhotoStitch programban használ fel az összeillesztésnél. Ha nem jó az elkészült kép, akkor a balra nyíllal törli az utolsót egymás után sorban ha kell. Sajnos nagyon kicsi a képterület, nagyon nehézzé teszi a képillesztést, főleg a vízszintes belövése nehéz. Valamint arra kell még ügyelni, hogy az első kép fény/szín beállításaival fog menni az összes többi is.
[Szerkesztve]Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
válasz Gibernau #147 üzenetére
Talán igen, ha el tudom küldeni a 9megás file-t. Melyik kell?
Basic Camera User Guide, 3MB
Advanced Camera User Guide, 9MB javaslom ezt leginkább
Direct Print User Guide, 2,5MB
Software Starter Guide, 7,5MB
Ja, de csak angol, német, francia, holland meg efféle nyelveken van meg, magyarul nincsAláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
válasz Gibernau #151 üzenetére
Rengeteg lehetőséged van rá.
Pl: Amikor Anettka felrepül a zűrbe, te az öltözőjében elbújsz, és leütöd, majd átveszed a ruháját, beülsz helyette a SzuperMigbe, és amikor fönt vagytok 30km magasan, akkor ráhúzod a 48x zoomot, bekapcsolod a képstabit, megkéred Igort hogy mutassa meg melyik a Mars, és elkattogsz pár képet, hátha rajta lesznek.
Vagy: Kimész kékestetőre, feldobod állványra a gépet, rátekersz egy szupertele előtétlencsét, kikeresed a nagy asztrológiai térképen a marsot, belövöd arrafelé, majd kattogsz szorgosan, hátha rajta lesznek.
Vagy: Magadhoz veszed a gépet, majd vársz, hátha elrabolnak gépestől, és akkor portré módban kattogsz szorgosan, és közben megkéred őket, hogy az agyaddal együtt ne töröljék a memóriakártyát is.
Vagy mindig bekapcsolva tartod a gépet, hátha épp elédtoppan egy, és akkor sorozat módban lekattogod.
Vagy kérsz tőlem egy linket, hogy mennyire tudtam befogni a Holdat, és abból kikövetkezteted, hogy van-e esélyed meglesni a marslakókat.
Vagy ez csak egy poénos kérdés voltAláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
válasz Gibernau #164 üzenetére
Nem, ezt külön lehet megvenni hozzá, mint ahogy másik opcióként a telekonvertert is, és mindenképp kell egy adaptertubus is, amire ráteszed, mert az előre kitolódó objektívre nem tudsz konverter lencsét rakni, sem pedig szűrőt pl.
De figyi, ha ennyire nem vagy még tisztában az alapokkal, akkor javaslok tanulmányozásra néhány fotósiskolát, pl itt nagyon sok jó linket találsz: [link]
[Szerkesztve]Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Tomszlaj
tag
-
ChrisPapa
csendes tag
válasz Gibernau #178 üzenetére
Ha még vásárlás előtt vagy, Gibernau: én az eDigitaltól újítottam be múlt7 csüt. a ketyerét (br. 112.800 HUF), vettem egy jó kis varta töltőt + 4 db 2500 mAH akkut (csomagban br. 3800 HUF volt, most már 3990 - [link])... meg aztán még egyet, mert kiderült, h. a pótakkuknak szánt 4 db. 2500 mAH energizer akku br. 4000 HUF, így meg lett egy tartalék töltő is.
(~120K HUF-ból meglett a gép + akkuk + töltők.)
A géphez adott 16 megás sd röhejres, 1 gigás Kingston ElitePro-t sikerült vennem a Lord-nál ( [link] ) br. 6900 HUF-ért, ami nem rossz, tekintve, h. hasonszőrű társa pl. a FotoMarketnél br. 9900 HUF ( [link] ).
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Catus repentinus repentinum capillum habet.
-
ChrisPapa
csendes tag
válasz Gibernau #180 üzenetére
Hmm, azt hittem, h. már közvetlenül vásárlás előtt vagy, azért a konkrét infok... : ))
Egyébként amatőr kézbe' teljesen jó a gép, legfeljebb eleinte full automatán használod, aztán ahogy jönnek az igények, megtanulod a manuális beállításokat is.
Az alapbeállítások módosításához nem kell folyton a menüben mászkálnod (mint pl. a panánál), egyszerű, logikus a gyorsmenüje, könnyen megtanulható - nekem az első egy S1IS volt, azon tanulgattam, aztán kirándultam egyet a Panák felé, de visszahúzott a szívem a canonhoz.
Mindenféle előtét- meg konverziós lencséken meg szvsz ráérsz még agyalni, első nekifutásra elég magával a masinával megismerkedni.Catus repentinus repentinum capillum habet.
-
Tomszlaj
tag
válasz Gibernau #182 üzenetére
Üdv mindenkinek!
Ha van rá kereted akkor szerintem mindenképpen megéri megvenni a gépet még, ha kezdő is vagy, az automata módban mindent beállít a gép, neked csak zoomolni és exponálni kell...
Én teljesen meg vagyok elégedve ezzel a funkcióval, jó képeket csinál a gép. Ja és persze ott vannak a különböző témamódok... itt is mindent beállít.
Kezdetben ezek tökéletesen kielégítik az igényeket, aztán pedig jöhet a manuális beállításProtect the trees, eat beavers!
-
-
zjuhasz
aktív tag
válasz Gibernau #316 üzenetére
Szerintem sem kell félni a gombtól... Tapasztalataim szerint a kiállított darabokat feszegetik, tördelik, lelopják róla az összes kiálló vackot, stb. Az egy több éves hardcore tesztet szimulál. Ebben minden tiszteletem az Edigital, Mmarkt, stb cégeknek, akik sokszor működőképes darabokat tetetnek ezzel tönkre. Persze van, ahol csak modellek vannak kinn, főleg telefonoknál, ahol ugye még nagyobb a forgalom.
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest