Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
holloo
csendes tag
Nekem ez működött Canon MP140-nél:
http://resetprinters.com/how-to-reset-canon-mp-series-printers-and-fix-common-errors/
How to Reset Canon MP Series Printers and Fix Common Errors
List of Canon Mp Series Printers:
canon mp830
canon mp780
canon mp640
canon mp620
canon mp610
canon mp600
canon mp560
canon mp530
canon mp520
canon mp510
canon mp500
canon mp490
canon mp470
canon mp460
canon mp280
canon mp270
canon mp258
canon mp250
canon mp240
canon mp210
canon mp198
canon mp190
canon mp160
canon mp150
canon mp145
canon mp140
Common Canon MP Error Messages:
P02 (Carriage error)
P03 (Line feed error)
P05 (ASF sensor error)
P06 (Internal temperature error)
P07 (Ink absorber full): the Ink Wastepad (sponge) inside the printer is full.
P08 (Print head temperature rise error)
P09 (EEPROM error): – The logic board need to be replaced for this one.
P15 (USB VBUS over current)
P20 (Other hardware error
P22 (Scanner error)
E13 or E16: Ink has run out. Press the Stop / Reset button for 5 to 8 seconds until the led screen display number 1.
E04, E05, E14 or E15: Cartridge may not be installed properly. Reinstall the ink cartridge.
E2-2 = No paper (ASF)
E3-3 = Paper jam
E4 = No ink
E5-5 = The ink cartridges are not installed or a non-supported ink cartridge is installed, or the ink cartridges are not installed properly
E8 = Waste ink absorber full, or platen waste ink absorber full
E9 = The connected digital camera / video camera does not support Camera Direct Printing
E14 = The Ink cartridges whose destination are wrong
E15 = Ink cartridge is not installed E16 – Ink remaining is unknown
E16-E19 = Failed to scan head alignment sheet
E22 = Carriage error
E23 = Paper feed error
E24 = Purge unit error
E25 = ASF(cam) sensor error
E26 = Internal temperature rise error
E27 = Waste ink absorber full or platen waste ink absorber full
E28 = Ink cartridge temperature rise error –
E29 = EEPROM error
E33 = Paper feed position error
E35 15 = USB Host VBUD overcurrent error – USB
E37 17 = Abnormal motor driver error
E40 20 = Other hardware error
E42 22 = Scanner error
Reset Procedure:
Turn ON the printer.
Press and Hold the “Reset button” on the printer.
While pressing the “Reset button“, press and hold the “Color Start” button.
Wait for 5 seconds.
Release the “Color Start” button, and then release the “Reset Button“.
Wait until the printer starts to configure itself. This should take approximately around 20 seconds.
The no. “1” should be on the display, press and hold the “Tool” button and the letter “A” should now be on the display.
While pressing on the “Tool” button, press and hold the “Reset button“.
Wait util there are no more blinking lights on the printer.
Release the “Tool” button, and then release the “Reset Button“. -
törölt tag
Sziasztok,
Keresek olyan embert aki Canon MP160-as tipusú nyomtató szétszedéséhez/összeszereléséhez/tisztításához/javításához ért.
Nagyon szépen köszönöm előre válaszod!
-
Eli_Stone
aktív tag
Igaz elég régen kérdezted, de a válasz: Igen lehet bele utángyártottat tenni. Én pont most cseréltem egy MP160-ban mindkét patront utángyártottra.
Igaz dobott rögtön egy E16-os hibát amit a nyomtató tulajdonságok karbantartás fül alatt található kalibráló funkcióval meg is oldottam.
A másik hiba ami azonnal jelentkezett az az volt, hogy a színes patront üresnek látta, illetve két kinyomtatott tesztoldal után a feketére azt írta, hogy kevés a tinta.
Ezt a két hibát a Canon MPtool nevű programmal kb 2perc alatt orvosoltam.
Itt egy link ahonnan le lehet tölteni a programot és van egy angol nyelvű leírás, hogyan kell használni.De leírom ide magyarul is, hátha valaki nem igazodik ki az angol leíráson.
1. Húzd ki az áramból a nyomtatót, majd a Bekapcs(Power) gombot nyomva tartva dugd vissza. Amint a gomb elkezd zölden világítani (még mindig nyomva tartva) nyomd meg egyszer az indít/töröl gombot (az a gomb amin egy piros karikában egy háromszög van.) majd ezután elengedheted a bekapcs(power) gombot.
2. Ha mindent jól csináltál eddig akkor a bekapcs(power) gomb kialszik és a hiba jelző sárga led elkezd világítani.
3. Ekkor a windowsban (verziótól függően) az eszközök és nyomtatók menüben megjelenik majd egy új nyomtató (Nálam Win 10 x64 alatt Canon MP160 Másolat néven jelent meg pár másodperc után)
4. Ezután indítsd el az MPtool nevű programot (én rendszergazdaként indítottam, de szerintem mindegy, hogy abban vagy anélkül indítod mert a nyomtató meg LOW LEVEL módban van magyarán teljes hozzáférésed van hozzá). Várd meg míg a program kiolvassa az infókat (nekem 2.3%-ot írt a feketére és 0%-ot minden színre) majd nyomd meg a reset black gombot várd meg még befejezi majd nyomd meg a reset color gombot várd meg még befejezi. Ekkor minden szín mellett 100%-ot kell mutatnia a programnak.
5. Amikor kész vagy mindkét patron reset-elesével zárd be a programot. Kikapcsolás nélkül húzd ki a nyomtatót az áramból, majd dugd vissza és simán kapcsold be a nyomtatót. Ettől kezdve meg kell szűnjön az alacsony festék szint / üres patron jelzés.
6. Ha az eszközök és nyomtatók menüben ott maradt a nyomtató másolata (Win 10 alatt eltűnt magától) akkor nevezd át amire akarod
Ha netán nem működne egyik letöltési link sem (a hozzászólásokban van még egy link) a fentebb linkelt oldalon akkor a Google-be beírod, hogy Canon MPtool és válogathatsz, hogy honnan szeretnéd letölteni.
-
TIT
veterán
Sziasztok!
MP-160 van és a színes kifogyott,viszont a feketébe még van(nem sok) de csak halványan nyomtat 1-2 sort.
Utángyártottat lehet bele tenni vagy hibát írna ki? -
-
musli26
tag
Üdv!
Van egy canon pixma MP150 nyomtatónk.
Többször volt már töltve az eredeti patron.
Kb.(7x8x)
Most újra feltöltettem és Hibát ír ki.
E 5
Mi lehet a gond?
Hogyan tudom megcsinálni ,hogy nyomtasson?
Kösz -
stefano06
csendes tag
Sziasztok! Azt szeretném megtudni hogy kell patronnak lenni a szkenneléshez?Nekem van egy Canon PIXMA MP160-as nyomtatóm.
-
ChRiS_RS
aktív tag
Sziasztok!
Van egy MP160-asom. Szeretem, mert hibátlanul tette a dolgát és "cserébe" mindig eredeti patront kapott. Most is eredeti figyel bent, de nekiálltam kitakarítani mert már a nyomtatófej keresztbe csíkokat húzott rá. Sajnos a takarítás eredménye, hogy hibakódokat írt ki (egyszer E5, aztán E16) végül reseteltem a fekete patron figyelését. Most már nyomtat újra, viszont szeretném visszakapcsolni a figyelést, mert zavaar, hogy nem tudom mikor lesz esedékes újra patront vásárolni. Ezt lehet valahogy?
-
abusa
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, nem igazán ide tartozik, de azért felteszem a kérdésem.
Nekem egy Canon Pixma MP210-es nyomtatóm van. Azt szeretném megkérdezni, hogy
hogyan lehetne kilőni a tintapatronján a chipet? A színes patron az CL-41, a fekete pedig PG-40. Van ezekhez esetleg chip resetter, vagy mondjuk program is jó lenne. Egyiket sem találtam interneten, de hátha köztetek van valaki, aki ismer ilyesmit.Köszönöm!
-
rigo88
aktív tag
hali
szerintem ne vegyél bele semmit. én most vettem egy mp160ast egy euroért. remélem még lesz benne 20-30 oldalra patron is. ha kifogy marad scannernek, ha bármit nyöszörög kivágom... kb ennyit érnek ezek sajnos.
valszeg egy új multifunkciós készülék ára patronokkal együtt kb 10e forint lehet. -
mozesa
csendes tag
Helló!
Én csak most találtam meg az üzenetedet.
Nekem ugyan ilyen géppel ugyanez a gondom.
Az érdekelne hogy meg tudtad-e oldani, és hogyan.
Előre is köszi! -
csab001
tag
Sziasztok!
Az komolyan lehetséges, hogy az mp160-asom nem tud nyomtatni feketén, ha nincs benne színes patron???
Beállítottam, hogy csak a feketét használja, de akkor is ez a rohadt E5 villog folyamatosan.
Lassan ott tartok, hogy nyakon rúgom!
Vettem bele 6000ft-ért feketét, most vegyek még 7000ft-ért színeset is?
Tud erre valaki valami megoldást, mert nem akarom patronra költeni egy új nyomtató árát.Köszi!
-
Larssonka
csendes tag
Hali mindenki.
Van egy Mp160-asom.
Hiba: E4,2 villog a kijelzőjén mellé villog a power gomb és a kis villámos sárga led is.
Nézegettem itt a különböző megoldásokat, de ilyet nem láttam még fenn. Nyomkodtam mindent de nem reagál semmire. :S
Vmi ötlet?
Előre is ksözi
Larssonka
-
draco31
veterán
válasz
Lankadatlan #132 üzenetére
Nekem MP210-em van. Volt már nekem is E5, ami a színes patron hibajelzése. Nekem is töltés után csinálta ha jól emlékszem, szintén a második töltés után.
Próbálj meg keresni E5 hibakód kiütő kódot. A nyomtatón kell majd nyomogatni a gombokat megadott sorrendben. MP210-hez nem találtam. Neked hátha szerencséd lesz. Ha nem, akkor új színes patron.
A feketék jobban bírják, azt már vagy 20* is töltöttem 2 év alatt, de még semmi baja, csak 3 fúvóka van eldugulva. A színes viszont egy év után produkálta az E5-öt. -
Lankadatlan
tag
Sziasztok!
Nekem lenne egy sürgős és életbevágó kérdésem, és minél elöbb szeretnék rá választ kapni.
A kérdés abban áll, hogy van egy Canon MP 190-es em és mikor 2.-jára újratöltettem hazahoztam a festékpatronokat és betettem nem tudtam nyomtatni resit-is csináltam, és erre pedig a kijelzőn ezt látom E-5!
Mit kellene tennem, vagy tudnátok,- nekem segíteni ebben a kérdésben, mert azon is gondolkoztam, hogy veszek új patronokat, de feleslegesen meg nem akarok 10 ezer FT kidobni az ablakon, ezért kérem a segítségetek!!!!Köszönöm előre is!
Sziasztok
-
harley
őstag
üdv
hogy a fenébe lehet fotópapírra nyomtatni???
-
Fairplays
aktív tag
Most jutottam hozzá egy mp160-as gépezethez, viszont nem tudni hogy maradéktalanul működik-e. Ezért valami olcsó patron kéne bele, amivel kipróbálhatnám! Szóval a kérdés, hol, mennyiért lehetne hozzájutni a legolcsóbb patronokhoz? Előre is köszönöm a segítséget!
-
draco31
veterán
MP160-as canon E3-as hibával villog, ami a papírelakadás kódja. Papír nincs benne, már teljesen kibeleztük, de továbbra is E3. Kilehet ezt valahogyan ütni belőle?
Felhívtuk Canon-t, azt mondták, hogy küldjük el, és jó pénzért átnézik.
Bármilyen ötlet jól jönne!!!! -
cipiripi
csendes tag
Canon MP210 nyomtatom van.Ha nyomtatni akarok képet azt irja ki hogy a következö tintapatront nem lehet felismerni:szines
A nyomtatás nem folytathato mert a tintapatron nincs jo behelyezve vagy nem kompatibilis a nyomtatoval.E5-öt ir ki és állandoan villog.Sekennelni se birok mert ezt irja ki hogy:a nyomtató karbantartása van folyamatban.ha kész akkor végezzen lapolvasást.Code:2,114,0
Miaz a lapolvasás?És mi lehet a hiba?
A tinta patront most töltöttem másodszor.Ja és mi köze a tinta patronnak a skennelhez ha csak a számitogépre akarok másolni képet?
LÉGYSZI SEGITSETEK!!!!!!
Köszönöm
-
sapadtarcu79
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Mp 210-em van. Lenyomtatott kép oldalt és megállt. A kijelzőn (a köv. sorban) 1 6 E karakterek jelennek meg egymás után. Ezt hogyan értelmezzem és mi a baj a géppel?
Köszi
-
vicuska28
csendes tag
sziasztok! ha valaki tudna nekem segíteni az nagyon jó lenne mert én már tanácstalan vagyok.canon mp140-es nyomtatóm van és már nem az eredeti patron van benne amit a minap ujratöltettünk de csak sajnos csak a fekete lett jó,a szinest ki kellet dobni.és az a gondom hogy csak egy pateron van benne és igy nem reagál semmire csa a e5-öt irja ki és semmit nem csinál.mit tegyek.muszály lesz vennem hozzá egy szineset is?kérlek segítsetek!!!
-
anyaszaurusz
csendes tag
válasz
vicuska28 #106 üzenetére
sziasztok
csatlakoznék az előzőekhez...ha ilyen tudtam volna hogy ilyen szar ez a nyomtató MP140..akor veszi meg a görcs. Olyan macerás az egész hogy meg sem éri az idegeskedést!!! Ha nem a 6000 ft-os patront veszi az ember bele, akkor mint egy nyafka bemondja sz unalmast és kitalál egy idióta hibakódot, amire persze senki nem tud egy nyomorult étkézláb megoldást adni..mit tegyünk. dühítő.
Mondjuk én azt sem értem mit is jelent az a resetelés...no meg az okoskák csak angolul írják le hogy aki nem profi az meg ne értse... UGYIK VAGYTOK BARÁTAIM!!!!
Csupa jó szándékú !!
E5 Ez van És Kész..Ajánlanám megoldásra a KALAPÁCSOT!!!!
Na PÁ! -
Stefa0009
csendes tag
Van nekem egy canon mp150-es nyomtatóm. Egyik napról a másikra e5-ös hibát írt ki:The ink cartridges are not installed or a non-supported ink cartridge is installed, or the ink cartridges are not installed properly. Ezután kicseréltem a patronokat a fekete az PG-40 a szines C123 (meindkettő új). Most már nem az e5-ös hibát írja ki hanem az e14-est ami így szól:The Ink cartridges whose destination are wrong. Se scanelni se nyomtatni nem birok.
Beléptem a szerviz menübe ott szépen megcsinálta a próbanyomtatást.Valaki tudna nekem segíteni.
Előre is köszi -
Stefa0009
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy canon mp150-es nyomtatóm és egyik napról a másikra e5-ös hibát ír ki. Vettem bele új fekete patront de ugyanaz a hiba. Az lehet baj, hogy a régi színes patron van benne? Olvastam a resetelésekekről, végig is próbáltam egy párat, de ugyanúgy e5 marad. Kipróbáltam az mptool programokat is azok sem oldják meg a problémát. Tudna valaki segíteni?
Előre is köszi -
draco31
veterán
Hali!
Igazából e miatt nem akartam új topikot nyitni, ezért ide írom, ha gond, akkor sorry.
Tehát van nekem egy pm210-esem. Két éve töltögetem szorgalmasan, és most elkezdett E5-ös hibával villogni. Találtam egy leírást de nem igazán értem az angolt, a netes fordítókkal meg értelmetlen szöveg jön ki. Valaki lefordítaná, ha szépen kérem?1. Start with printer off
2. Press and hold resume Button (triangle in the circle) and click “Power” button. green led should be on
3. hold the Power button, release Resume Button.
4. Without releasing the Power Button, double click “Resume” button and then release Both Buttons.
5. Click “Resume” for four times then click “Power” button, to confirm the selected action (reset counter absorber).
6. Turn off the printer and turn on again -
VACSA
csendes tag
Előző Canon nyomtatónk után újra Canont vettünk, mert a Teccsóban ócsó volt és kellett a nyomtató. Bánom már, de nagyon! Kb. 10 oldalt nyomtattunk eddig vele, erre ma elkezdte ugyanazt a játékot mint az előző... Kiírja hogy elakadt a papír, szedjük ki és folytassuk.... De NEM AKADT EL!!!!! Az előzőnek lejárt a garija mire ez a szarság előjött, úgyhogy ment a levesbe, mert azt hallottam hogy valami pöcök letörik azért csinálja és úgysem javítható... Na de ez egy vadiúj nyomtató. Használaton kívül becsukva a papíradagoló is (azt is hallottam hogy a por árthat neki), elkopás, pöcökletörés esélytelen, vagy ha 10 oldal nyomtatásától elkopott...
Szóval esz az ideg, mindjárt kivágom a francba az egészet. Valami ötlet???? Segítsen valaki!!!!!
-
boobobo
csendes tag
Van egy Pixma MP160-as nyomtatom es hibat jelez
Ha bekapcsolom az E 5 es 1-es jelenik meg es nem reagal se nyomtatasra
se scennelesre
Ilyenkor mit kell csinalni? -
DANKÓBIKER
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni!
nem müködik a nyomtatom a feltöltött Patronnal sem!
És valami reset kéne.
Canon mp470 -
D_Virágszál
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos lett egy kisebb fajta problémám. Pár hete újra lett telepítve a számítógépem, és a Canon MP160-as nyomtatónak nem találtam meg a CD-jét. Egyik rendszergazda ismerősöm segített beállítani,hogy tudjam használni a scenner-t. Akkor per pillanat működött nála. Most pedig (pár nap eltéréssel) szerettem volna használni, de nem működött. Bekapcsoltam a nyomtatót, és benyomtam a SCAN gombot. Első esetben egy ablakot adott ki, amit régebben is szokott, amikor megkezdi a szkennelést. De sajnos nem történt semmi, hiába akartam tovább lépni az OK gombbal. Majd gondoltam újra indítom a gépet, hátha felocsúdik. És mikor újra próbáltam ezt a folyamatot, akkor pedig már nem jött elő az ablak sem.
De észrevettem,hogy a Scan gomb mellett most a "B" betűnél van egy lámpa kigyulladva.
Külföldi oldalakon olvastam ezzel a problémával bejegyzést. De inkább magyarul szeretnék segítséget kérni.
Remélem érthetően írtam le a problémámat.
Előre is köszönöm, ha valaki veszi a fáradtságot, és segít nekem. További szép napot kívánok! -
Heine
csendes tag
Pontosan nem néztem, de másik fajták RESET-je is biztos le van írva az oldalon.
-
Heine
csendes tag
Ha valakinek még van ilyen problémája akkor ITT talál hozzá megoldást.
-
Heine
csendes tag
Nekem egy MP140-esem van. Jó kis készülék, de a "patron háborút" én is lejátszottam vele.
-
Dnew
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos villog egy olyan hiba üzenet, hogy E3.
Hogyan tudnám, ezt megoldani, mert ez elvileg a papír beragadást jelzi, de a papírt már kiszabadítottuk belöle, és úgy látszik szoftveresen még fenn áll ez a hibajelenség.
Ötleteket várok!
Köszönöm, előre is! Trujo -
Szandra88
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy Canon Pixma MP450X típusú nyomtatóm van,és az a helyzet, hogy én is utántöltöm a patronokat mert az eredetik nagyon drágák,és 4-5 alkalommal töltöttem újra,akartam vele nyomtatni de nemrég viszont kiírta hogy nem ismerhető fel a patron ami benne van,utánna meg hogy üres.Megtöltöttem és ugyanazt írta ki hogy nem ismeri fel a patront.Ebben valaki tudna tanácsot adni hogy mit csináljak vele,már mindent kipróbáltam:korábbi töltött patront raktam bele,kikapcsoltam-bekapcsoltam,mindenféle tisztítást fúvókaellenőrzést megcsináltam rajta, és semmi.Van esetleg olyan hogy a patronkód felismerő részt kiütni vagy ilyesmi és ha van olyan akkor azt hogy lehetne azt megcsinálni?
Nagyon szépen megköszönném hogy ha vki tudna nekem segíteni mert már tele van a hócipőm vele.
Üdvözlet Mindenkinek -
vicuska28
csendes tag
sziasztok! ha valaki tud nekem segíteni az nagyon jó lenne mert a cannon ip 140-es nyomtatóm csak gyűri a papírt és nem tudom miért .Pedig bevan állítva a méretnek megfelelően. és sűrgős lenne nekem egy fontos papírt nyomtatni.
előre is köszi!
-
taaz
tag
Ha végig olvastad a topikot akkor sok ember szenved vagy szenvedett ezzel az E5-ös hiba koddal. Valoszinü h valamelyik patron letiltotta magát vagyis meghót. Ezzel nem lehet csinálni semmit . Ilyenkor csere ajánlott vagy más készüléket kell venni.
Én is ha tudom h ilyen szemét modon vannak megcsinálva ezek a gépek , nem veszek , söt miaz h nem lehet patron nélkül szkenelni.Ennyit a multifunkcios bigyokrol. -
Mitics
tag
ja még mielőtt valaki megkérdezi: már reseteltem a gépet. Sőt minden egyes alkalommal resetelnem kell, amikor belerakom a régi patronokat. Ha nem resetelem, akkor ez a szar még szkennelni sem hajlandó. Nem értem mi köze a nyomtatónak a szkennerhez. Folyamatosan csak az "E" és az "5" villog felváltva
-
Mitics
tag
hát ez sem segített. Nincs több ötletem
pofám leszakad, hogy egy tök új (2 éves, de nem használtam) gép és itt sz.pok vele egész nap és meg se makkan. Arról már nem is beszélve, hogy annyiba kerül hozzá a 2 patron, amiért már új gépet veszek. SOHA többet Canon! SOHA
Azért ha van valakinek ötlete még esetleg, azt várom -
Mitics
tag
ha jól tudom, a fúvókák a patronba vannak. Akkor elképzelhető, hogy más nem is tud beszáradni ebben a szarban, csak a patron? mert akkor nyugodt lennék, hogy egy patroncsere után tuti műkődni fog. Még egy ötletem van: rábambulok és annyit mondok: mukogy!
-
Mitics
tag
a forró vizes trükköt is kipróbáltam több, mint 40 percig kapta a forró vizet, de nem akar elállni a tinta. azt írták, hogy akkor jó, ha már egy csepp se jön belőle. hát ennek esze ágában sincs elállni közben belenéztem a nyomi belsejébe, és ahol pihennek a patronok, ott kis túlzással áll a tinta, minden tiszta paca. Valami szavcs szerűsége van ott, de annál keményebb. lehet hogy ez a baja. Próbálom kiszerelni, de nem megy. A ház oldalát sikerült leszednem, de tovább nem jutok még 10 percet hagyom a patronokat, had élvezzék a forró vizet, ha nem segít, kuka. Már megvettem az új nyomimat (Epson sx215), ezt el akarom adni, de így nehéz lesz, ha azt se tudom megmondani a vevőnek, hogy mi baja
-
Mitics
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Canon MP150-esemet nem használtam vagy fél éve (talán több is). Utángyártott patron van benne. Természetesen meg se makkan már. Resetelni kellett, hogy egyáltalán hajlandó legyen működni a gép. Kérdésem, hogy lehet-e még vele valamit kezdeni vagy nem érdemes vele foglalkozni? (teljesen úszerű, kb 10-15x használtam) Nem emlékszem, hogy ennél a modellnél a nyomtatófej is beszáradhat ilyenkor vagy csak a patron... Nem rég olvastam valamelyik topikban, hogy melegvíz alá kell tenni ügyesen a nyomtatófejet meg a patront és minden olyan lesz mint új korában Vagy itt a patronba van minden építev? Tudna valaki segíteni?
Előre is köszönöm. -
chungee
addikt
Üdv all!
Van 1 próblémám a Canon MP470-hez (multikészülék). Ahogy bekapcsolom ezt az üzenet kapom és nem hajlandó csinálni semmit, még scan-elni sem. Pedig scan-elni szeretnék sürgibe. Nyomtatás egyelőre nem fontos.
hibakód: Uo(vagy nulla)51
A nyomtatófej nincs behelyezve. Kérem helyezze be.
Kivettem a patronokat és akkoris azt írja. Áramtalanítás is megvolt illetve a resetgombot is használtam.
-
user12
őstag
válasz
pincehely #95 üzenetére
Megnézheted, hogy az átlátszó szalag a helyén van-e (a bordázott gumiszalaggal párhuzamosan fut), bordázott gumiszalag fent van-e a fogaskerekeken, nem-e szorul, működik-e a motor (tehát bekapcsoláskor megmozdul a kocsi). Esetleg még, hogy épek-e a szalagkábelek, amik a fejet kötik össze az elektronikával, nem-e ki megtört, stb.
Egyszer találkoztam ilyennel, akkor ezeket végignéztem, de nem lett jó. Szétszedtem, méregettem, a motornak nem adott áramot az elektronika. -
pincehely
addikt
Helló!
Adott egy Canon MP 140!
Nyomtatásnál a következő hibakódót adja: 5100.
Kapcsoljam ki-és be a nyomtatót, ha nem javulna meg, akkor nézzek utána a kézikönyvben.
Már kitisztítottam, amihez csak hozzádértem.
Lehet valami megoldás? -
Oran68
csendes tag
Sziasztok! segitséget kérek MP 160-hoz.
A gond az,hogy csak a feketét és a sárgát nyomtatja.
Mind a két patron másodszor van ujratöltve.Ha a patront kiveszem.és egy fehér lapra rakom,
megjelenik mind a három szin. Érintkezőket megtisztitottam-a nyomtatóban,és a patronon is
Reszetáltam is ROBAR 60 ötlete alapján..A szintjelző nem ir ki hibát.
Van alakinek ötlete,mi a baj-hogyan lehet javitani?
Köszönöm -
törölt tag
Helló!
Manapság egyre több hibaüzenetet dob a Canon PIXMA MP150 típusú nyomtatóm, Valamelyikről tapasztalatból tudom, hogy micsoda, de vmelyikről fogalmam sincs. Egy angol oldalon megtaláltam a listát de nem teljesen értettem meg. Ebben szeretném a segítségeteket kérni, most E27-es hibakódot ír. -
icesyd
csendes tag
Megvan a megoldás az MP140 E4 hibakódra töltött patronokkal!!! Nem kell semmit resetelni, csak amikor a hibát írja folyamatosan nyomni kell a piros háromszöges gombot amíg a kijelzőn meg nem jelenik egy 1es! A tintaszintet ezután is alacsonynak fogja tartani de gond nélkül nyomtat!
-
Melie
csendes tag
Ja és a C rész villog. Ugye odavaló a színes patron?
-
Melie
csendes tag
Nekem is most hasonló a bajom, mint neked, hogy hiányolja a színes patront. Most vettem egy új fekete patront és mindenáron a színest keresi. Eddig volt benne színes is fekete is, akkor nem volt gond, hogy a színes előbb kifogyott, nyomtatott mindent feketével. Többször is ki lett már cserélve a fekete patron, úgyis, hogy nem volt mellette színes. Akkor nem írt ki ilyeneket, de most folyamatosan E5 hibakódozik.
-
w.miki
veterán
Nem jó a reset után sem.
Azt írja: Néhány tintapatront nem lehet felismerni.
Fekete
SzínesEz mitől van, mit csináljak?
-
mr_ricsi
veterán
"ilyenkor mit lehet csinálni?"
Ha a színes fej száradt be, az vizfesték alapú, viszonylag könnyű kitisztítani. Forró víz, gőzölés, alkohol+víz keveréke, zöld bogároldós Tescos nyári szélvédőmosó. Gyakran elég kívülről, a fúvókák felől alkalmazni.
A fekete kemény dió. Olyan tintaoldót kell szerezned, ami kifejezetten használható Canon és HP fekete tintákhoz, ezzel tölts meg egy üres patront, és alkalmazd kintről is + bentről is.
Ha a feketéhez valami jó házi megoldást találsz a neten, akkor velem is oszd meg, légy szíves.
-
Robar
csendes tag
Szia.
Pont így jártam én is a tegnap. Miután reseteltem a nyomtatót, minden rendben lett csak éppen a kék festék nem akar jönni a patronból. Beáztattam egy papír zsepit és rátettem a patront, hogy egy kicsit szívja ki a festéket a fúvókákból, és lazítsa meg a beszáradt festéket. Ha ezzel megleszek, akkor egymás után kétszer mélytisztítást fogok csináltatni a géppel. Egyszer már bevált ez a módszer és remélem, hogy most is beválik.
Egyébként igazad van ott, ahol azt írtad, hogy meg kell nyomni a reset gombot egyszer ,ahhoz, hogy 0-ról 1-re váltson. Köszi, hogy leírtad, mert így helyesebb és lehet hogy így segít másoknak is a leírás. Még annyit hozzátennék, hogy azt vettem észre a resettel kapcsolatban, hogy ha nem működik elsőre, akkor a nyomtatót ki kell húzni áram alól és kell hagyni kb. 10 percet pihenni. Utána lehet próbálkozni újra és biztos, hogy sikerülni fog. -
w.miki
veterán
viszont nálam így se lett jó...
azt hiszem beszáradt a fejbe a tinta, vagy mi, mert több hónapja nem nyomtattam
a resetelés nem segítettilyenkor mit lehet csinálni?
ki lehet tisztítani valahogy a fejet? -
aliens26
csendes tag
Sziasztok!
Mp 160am van és nem csinál semmit. Villog a power gomb, valamint bal oldalt a villám egy háromszögben(szakaszosan 3-t aztán szünet megint 3), valamint ahol az oldalszámot írná másolásnál, ott villog egy E-2-3 egymás után. Ez minek a hibakódja?
A resetelést próbáltam de nem működik, ugyanis a patronok a jobb oldalból elsem mozdulnak hiába nyitom fel a tetjét. Légyszi segítsetek!
A patronok: a fekete többször újra volt töltve, a szines gyári újra sem volt töltve viszont kevés van már benne.Légyszi írjatok mi a baj? Fekete patront kell vennem vagy mi?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv:Misi
-
mr_ricsi
veterán
válasz
massiveauto #79 üzenetére
"a legnagyobb baj az, hogy nincsen meg a kezelői könyvem, így nem tudom megállapítani még a hibaüzenetet sem."
Letölthető a Canontól:
[link] -
massiveauto
csendes tag
Kedves Fórumozók!
Canon Pixma MP140 áll előttem, én meg a tanácstalanság előtt.
Sárgán és folyamatosan világíta a "háromszögben-vilám"-jel.
Amit megpróbáltam eddig az nem hozott eredményt, de a legnagyobb baj az, hogy nincsen meg a kezelői könyvem, így nem tudom megállapítani még a hibaüzenetet sem.
Kérném, hogy ha valakinek van könyve, legyen szíves nézze meg, mit jelez, ha világít ez a gomb.
Ha valakinek fix megoldása, vagy ötlete van, az Ő segítségét is szívesen venném-.
S.O.S.
-
djuice79
csendes tag
Sziasztok
Van egy MP 160-om es persze jó két év után nekem is beadta az E 5-ös hibakódot.A töletek olvasottak alapjan mindent kipróbáltam, de mindhiába.Végül vettem egy új szines tintapatront és rögtön megszünt a hiba.
Tehát azt tanácsolom mindenkinek,akinek nincs lóvéja új gépre,vegye meg az új patront és ne vacakoljon a reszetálással, mert nem éri meg az idegtépést. -
hoppipolla
csendes tag
üdv!. canon mp 140-es nyomtatómmal ven egy olyan gondom, hogy a fekete színt a szines patronból csinálja....hiába van tele a fekete patron, nem tud fekete fehéret nyomtatni,fénymásolni....ha kiveszem a szinest, akkor meg rinyál hogy így nem akar nyomtatni. hol kell beállítani és hogyan, hogy csak a fekete patront használja? köszönöm
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
A nyomtatónk E5 hibakóddal nem hajlandó nyomtatni.
Utánatöltöttük a patronokat, de nem tetszik neki. Ezért pár napja elvittük egy nyomtató szervizbe, ahonnan visszahozva csak annyit írtak rá, hogy patroncsere kell, de még mindig villog az E5 hibakód.
Akkor most egy vacak patroncsere megoldaná az egészet? Nem akarom elhinni, hogy a patron romlott el ezért nem nyomtatna? Mi van, ha nem a gyári patronokat veszem hozzá? azzal is így fog villogni? -
atygal
csendes tag
Sziasztok!
MP160-as nyomtató nyomtatáskor a papír szélén,sarkánál tintás lesz mintha folyna, a színes nyomtatáskor meg a pirosat nem nyomtat pedig most lett után töltve.
Tudna valaki segíteni tapasztalt már ilyet vagy hasonlót, a fejet meglehet valahogy tisztítani esetleg ? -
leslieho2
csendes tag
A kérdés, hogy melyik patron, könnyen eldönthető: vegyük pl. hogy a színes "romlott" el. Ekkor színes patron nélkül egy feltételezhetően jó fekete patront bennehagyva zárjuk le a fedelet. Ekkor csak a színes patronnál jelez villogó hibát E5-tel; ha megfordítod, tehát nincs benne fekte és a színest hagyod benne, akkor már mindkettő villogni fog (ha nem teszel bele patront, akkor is...)
Tehát fél év után E5 kóddal kelt a nyomtató, (ok, már mindkét patron volt töltve) s persze nagyon szükséges volt ma délután nyomtatni és fénymásolni néhány oldalt
Netes keresgélés és próbálgatás után aztán mérgemben vettem először egy eredeti fekete(PG40), majd egy szintén gyári színes patront(CL41). Mielőtt a színest nem helyeztem bele, próbálkoztam mindenféle resettel. Aztán beleraktam végül a színes patront és láss csodát minden működik.. Illetve majdnem minden, mert az új fekete patronnál villog a led, s a nyomtató windowsban közli, hogy nem tudja felismerni a tinta mennyiségét, de egyszeri zöld gomb megnyomására a nyomtatón már nyomtat is...ergo: néha be kell ruházni a töltések közepette, s a töltéseket is érzéssel; kis mennyiségeket de többször kell megtenni.
...avagy veszel mindig egy új gyári patront, utángyártott patron helyett inkább megtölti az emberÉs íme egy pár hibakód és a reset leírása:
(itt látható, hogy a 4 reset a tintatárolóra vonatkozik, és sehol nem említi a patron resetelését).http://slayo.com/resetting-printer-canon-mp145-and-canon-mp160.html
Procedure to reset Printer canon MP145 and Canon MP160 with Error Code Message for Printer Canon MP145 and Canon MP160, you can find error code message the end of this post:
1) With the printer powered off but connected to a power source, press the Power button while pressing and holding the Stop/ Reset button.
2) When the Power is lit, press the Stop/Reset button two times while pressing and holding the Power button.
3) When releasing the Power button and the Stop / Reset button (regardless of order), the printer will move into a service mode. (Waiting for menu selection)
4) When the on/off lights in green, press the Stop/Reset button the specified number of time(s) according to the function listed in the table below.(Each time the Stop/Reset button is pressed, the LED lights alternately in orange and green, starting with orange.)note: press 4 times for waste ink counter reset.The number of the Reset
button pressing
LED Function Remarks
0 time Green Power off1 time Orange Service pattern print
2 times Green EEPROM print
3 times Orange EEPROM reset
4 times Green Waste ink counter reset5) Unplug cable power. (for MP145 / MP150)
6) Turn Off Power. (for MP160)Error Code :
E2-2 = No paper (ASF)
E3-3 = Paper jam
E4 = No ink
E5-5 = The ink cartridges are not installed or a non-supported ink cartridge is installed, or the ink cartridges are not installed properly
E8 = Waste ink absorber full, or platen waste ink absorber full
E9 = The connected digital camera / video camera does not support Camera Direct Printing
E14 = The Ink cartridges whose destination are wrong
E15 = Ink cartridge is not installed E16 - Ink remaining is unknown
E16 -E19 = Failed to scan head alignment sheet
E22 = Carriage error
E23 = Paper feed error
E24 = Purge unit error
E25 = ASF(cam) sensor error
E26 = Internal temperature rise error
E27 = Waste ink absorber full or platen waste ink absorber full
E28 = Ink cartridge temperature rise error -
E29 = EEPROM error
E33 = Paper feed position error
E35 15 = USB Host VBUD overcurrent error - USB
E37 17 = Abnormal motor driver error
E40 20 = Other hardware error
E42 22 = Scanner error -
bistvan
csendes tag
Üdv. Az E5-ös hibaüzenetre nincs megoldás, az egyik patron megy a kukába. Egy román oldalon olvastam (ezek is mindent meghekkelnek, mint az oroszok), ahová szakik is írnak, hogy a szórófejben ellenálások vannak, amelyet a tinta hűt. Ez időnként kiég, és a patron használhatatlan lesz. A kérdés az, hogy melyik? A megoldás: veszel egy új patront, vagy szerzel egy üreset és megtöltöd. Általában a színes száll el, nekem már a második másfél év alatt, miközben keményen nyomtattam. Amúgy nálunk is nagyon drága az eredeti patron, a nem eredeti, de kompatibilis sem sokkal olcsóbb.
-
w.miki
veterán
Másolás esetén hogyan lehet változtatni az intenzitáson/fényerőn?
-
Robar
csendes tag
válasz
Karvalyka #68 üzenetére
Szia.
Nekem nem az eredeti patronok vannak benne, mert már több mint 3 éves a nyomtatóm és az eredetiek már régen nincsenek meg. Viszont ami benne van, az mind a kettő utántöltött. Ha kifogynak, én szoktam őket itthon megtölteni.
Tanácstalan vagyok!!! Nem értem, hogy miért nem sikerül resetelni a gépet. Nekem egyből sikerült a 60-as hszben leírtak alapján, és az MPTool is működik. Lehetséges, hogy a patronok miatt? Lehet, hogy amíg a gyári van benne, nem engedi? Ezt nem tudom, de talán ha lesz utántöltötted, akkor működni fog. Bízom benne. A sörétes puska meg nem ugyanaz mint a reset, legalábbis nem ugyanazt az eredményt fogja produkálni. -
Karvalyka
csendes tag
Szia Robar!
Köszönjük az önzetlen segítséget! De Bodortoni-hoz hasonlóan nekem sem jött be az MP-tool progi. A Read info üzenet jelenik meg. Ha kikapcsolom a nyomtatót, akkor a program keresi az eszközt, de nem találja (ez természetes). De, bekapcsolt nyomtatónál felismeri ugyan a nyomtatót (kiírja MP 160) ennek ellenére a program kezelőfelülete szürke marad. És mivel szürke, nem is fut ezért semmiféle reset aktiváció, nem történik! Nálad a patronok nem a minta (a nyomtatóhoz) kapott patronok? Jaaa, és a programból csak (ctrl,alt, del) gombok
segítségével lehet kilépni.Ui. Kitűztem egy célt magam elé(MP 160), már csak egy sörétes kellene!
-
Robar
csendes tag
válasz
bodortoni #66 üzenetére
Szia.
Ha sikerült letölteni a programot, akkor egyszerűen csak indítsd el, közben kapcsold be a nyomtatót és várj egy kicsit, amíg a program beolvassa a printer adatait. Utána felismeri a printert és kiírja a tipusát, majd aktíválja a reset gombokat. Ezután megnyomhatod a tetszőleges resetter gombot, a feketét vagy színest. A tegnap kipróbáltam a 09-est is, mert az az újabbik és működött nálam. Biztos hogy bekapcsoltad a printert a program elindítása után?
Nem tudom mi lehet az oka annak, hogy nem resetel a nyomtatód, mert az enyém egyből resetelt és azóta nincs is gondom vele.
Még megpróbálok szerezni valami leírást, hátha tudnék segíteni. -
bodortoni
csendes tag
Köszi köszi hogy megpróbálsz nekünk segíteni és ezután is meg fogjuk köszöni de valahogy semmi nem jön össze .
A program istenek sem akar betöltődni (Read info....) ír ki semmit nem csinál , az újabb
gomb nyomogatós se jött be nekem. Mikor kell vissza dugni az áramot? Mert ha nincs bedugva istenek sem akar megváltozni a színe annak a fránya lednekVálaszod várom
teljesen kétségbe esek lassan!egy hónapja kaptam kölcsön a nyomtatót pont nálam
megy tönkre amilyen szerencsém van. -
Robar
csendes tag
válasz
Karvalyka #64 üzenetére
Szia.
Próbáld meg ezt.Áram alól kihúzni.
Tartsd lenyomva a STOP/RESET gombot aztán nyomd le és tartsd a POWER gombot.
Tartsd lenyomva a Power gombot és engedd fel a STOP/RESET gombot.
Nyomd meg kétszer a STOP/RESET gombot.
Várj 20-30 másodpercet- a led megváltozik.
Nyomd meg a STOP/RESET gombot négyszer.
Nyomd meg a POWER gombot kétszer.
Kikapcs.Ha nem működik esetleg, akkor menj a guglira és keress rá az MPTool-ra. Egy nagyon kics és ügyes program, ami reseteli a patronokat. Van belőle 0.8.0.a, és van 0.9.6-os verzió is. Nálam mind a kettő működik. Próbáld ki őket, szerintem segíteni fog valamelyik.
-
Karvalyka
csendes tag
Szia!
Köszönöm a fordítást! Megpróbáltam, de nem jó. Már ott jelentkezik a különbség a leírásodtól, hogy nálam a papírra nem nyomtat semmit a nyomtató. Két lapon próbál nyomtatni, de semmi. Ha tovább lépek és végig megyek az utasításokon a végeredmény, akkor is E 5. Tanácstalan vagyok, a patronok csatlakozóit alkohollal letakarítottam, szerintem az érintkezik. Az nem lehet a baj, hogy ez a patron még az eredeti minta patron?
-
Robar
csendes tag
-
smc_
tag
válasz
bodortoni #61 üzenetére
Sziasztok!
Ugyanez nekem is (MP140). A fekete tartályt egyszer töltöttem újra, nyomtattam vele kb. 50 oldalt majd egyszer bekapcsolas utan kiirta, hogy E5. Azóta ez van, szintén kipróbáltam minden fent említett módszert. Ha valakinek van valami hasznos ötlete nagyon megköszönném. -
Robar
csendes tag
válasz
Karvalyka #59 üzenetére
Szia. Lefordítottam magyarra neked. Próbáld meg.
1. Húzd ki a tápkábelt a konnaktorból(220V).
2. Tartsd lenyomva a POWER gombot, miközben visszadugod a kábelt a konnektorba.
3. Miközben még mindíg lenyomva tartod a POWER gombot, nyomd meg kétszer a RESET gombot(piros kör benne háromszög).
4. Engedd el a POWER gombot.
5. Nyomd meg a " + " -t, hogy a darabszámkijelző 0-ról 1-re váltson.
6. Amikor az érték 1-re vált, nyomd meg a SZÍNESNYOMTATÁS gombot, ez fölvillantja a ledeket, amelyek a papír típusát mutatják. Itt tegyél papírt a nyomtatóba.
7. Nyomd meg kétszer a POWER gombot és a nyomtató el kezd nyomtatni valami értelmetlen sorokat. Miután befejezte a nyomtatást, a darabszám kijelzője ismét 0-ra vált.
8. Nyitsd fel a nyomtató tetejét(ne csak a csannert!!!) és vedd ki a patronokat.Hagyd így nyitva a nyomtatót és húzd ki újra a tápkábelt a konnektorból.(220V)
9. Csukd vissza a tetejét és dugd vissza áram alá, majd kapcsold be a nyomtatót.
10. Töltsd meg a patronokat és tedd vissza a helyükre. Most már nem fognak villogni a ledek és elfogadja a patronokat újratöltve.Hát ez így nézne ki magyarul. Nálam működik, bár a monitoron továbbra is üres patronokat jelez, de az már a legkevésbé sem érdekel ha tudok vele nyomtatni. Azért ez sem tökéletes megoldás, mert egy bizonyos számú újratöltés után csak kell venni egy szett új patront, mivel az utántöltött kikopik.
Remélem tudtam segíteni és bízom benne, hogy sikerül megoldani a resetet. -
Karvalyka
csendes tag
Szia!
Köszönöm hogy segítesz, de az angol nem megy. Ha megpróbálom lefordítani, zagyvaság az egész. Szeretném, ha jó lenne a nyomtatóm, mert ez így elszomorító! Már ott tartok, hogy veszek gyári patronokat. Csak azzal meg az a bajom, hogy ha netán megtelik az „elhasznált tinta tartály” akkor megint itt tartok. És akkor kidobtam egy rakat pénzt! Azért lennék kíváncsi a te megoldásodra, mert neked MP 160-ad van. És te megoldottad. Már többen próbáltak segíteni de mindenki csak tippeket adott. A patronokat már megtöltettem, ott azt mondták ezt a típust, lehet tölteni, nincs eprom. Közben meg szépen csökkent a tintaszint, a vége meg E 5 lett. Most van egy jó porfogóm. Mérges vagyok! Ha leírnád magyarul, megköszönném, és talán nekem is sikerülne.
-
Robar
csendes tag
Egyébként visszatértem a 160-hoz. Szerintem jobb mint a 190-es.
-
Robar
csendes tag
válasz
Karvalyka #56 üzenetére
How to reset the Canon MP160 after a refill:
1) Disconnect the printer's power outlet
2) Press and hold the power button while connecting the power outlet back.
3) While still holding down the power button, press the reset button twice.(red circle with a triangle)
4) Release the power button
The printer takes about 10 seconds to show the number 0.
5) Press + to change the value from 0 to 1.
6) When this value is 1, press colour button; this will light up two leds.
One is for plain paper and the other for photo paper. At this point is feed the printer with paper.
7) Press the power button twice and the printer will print a some stuff. Don’t worry much about the printed material. I got some stripped lines and some numbers. I believe that my colour cartridge is clogged which is why I got the green strips.
When you print this sheet the value in the display returns to zero.
8 ) Open the printer cover cover (not the scanner cover) and remove the cartridges. With the printer still open, disconnect the power outlet.
9) Close the lid and turn on the printer.
10) Refill cartridges and place them back in their nice little abode in the printerItt a leírás, nálam működik. Próbáld meg te is.
-
Robar
csendes tag
Sziasztok.
Már három éve használok MP 160-at és semmi gondom sem volt vele idáig. Többször újratöltöttem a patronokat is. Töltés után reseteltem a fentebb leírtak alapján a patronokat és valóban működik. A kijelző továbbra is üreset mutat, de ez nem zavar, mivel tökéletesen nyomtat. Viszont a tegnap más probléma adódott. Nyomtatás közben egyet kattant a gép, olyan hangja volt mintha valami letörött volna róla. És amikor beteszem a papírt, hogy nyomtassak, behúzza ugyan, de félrerántja és ferdén megakad benne. Mindent próbáltam vele elkövetni, de hiába. Lehet, hogy valóban letörött valami a papíradagolónál?
Estleg ha valakinak van hasonló tapasztalata vagy ötlete, írja meg. Köszi szépen. -
ricsusz95
csendes tag
Üdv!!
Nekem egy canon mp 140-es nyomtatóm van.
Sokat másolok vele legfőképpen ceruzával írt szöveget. Nos az a gond hogy nem tudok rajta sötétíteni és így semmi nem látszik a másolatból, csakis vastag betűs szöveg látszik.
Lehet rajta másoláskor sötétíteni?? És ha igen hogy?? -
nyami
csendes tag
Sziasztok!
Pár éve én is egy MP160-ast használok. Legutóbb kifogyott belőle a tinta, után töltöttem a leírtak szerint, de csak ez E hibaüzenetet kaptam. Ezek után vettem bele egy másik után töltött patront. Ezt már felismeri, úgy működik, mintha nyomtatna, de a papír üresen jön ki a gépből. Másolni sem akar, viszont hibátlanul szkennel. A maradék színes tintával sem hajlandó nyomtatni. Tapasztalt már valaki ilyen hibát? Kérném a segítségeteket.
Köszi előre is: nyami -
talloli
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a Canaon MP 210-es tintaszintjét hogyan kell nullázni?
-
chili26
csendes tag
válasz
ricsusz95 #47 üzenetére
Nekem is MP160 van, már utántölöttem egyszer a patronokat, de tegnap jött el a vég: kiírta, hogy üresek.
Kipróbáltam azt a módszert is, amit itt írtatok (bekapcsolni a reset lenyomása mellett, blabla...), de persze nekem sem sikerült.
Nekifutottam mégegyszer a google-nak és ezt találtam:
Nem fogjátok elhinni MŰKÖDIK!!!!!!!!!How to reset the Canon MP160 after a refill:
1) Disconnect the printer's power outlet
2) Press and hold the power button while connecting the power outlet back.
3) While still holding down the power button, press the reset button twice.(red circle with a triangle)4) Release the power button
The printer takes about 10 seconds to show the number 0.
5) Press + to change the value from 0 to 1.
6) When this value is 1, press colour button; this will light up two leds.One is for plain paper and the other for photo paper. At this point is feed the printer with paper.
7) Press the power button twice and the printer will print a some stuff. Don’t worry much about the printed material. I got some stripped lines and some numbers. I believe that my colour cartridge is clogged which is why I got the green strips.When you print this sheet the value in the display returns to zero.
8 ) Open the printer cover cover (not the scanner cover) and remove the cartridges. With the printer still open, disconnect the power outlet.
9) Close the lid and turn on the printer.
10) Refill cartridges and place them back in their nice little abode in the printer.have fun! ;)
-
ricsusz95
csendes tag
Üdv!
Én még csak most szeretnék venni egy mp 160-as nyomtatót. Azt szeretném kérdezni, hogy a másolatok szegély nélküliek? Számítógép független? Lehet hozzá utángyártott patronokat hozzá venni?És ha igen menniybe kerülnek? -
SPF
senior tag
Engem is érdekelne, hogy mennyibe kerül a patron az MP140-esbe?
-
Relisys
senior tag
Hali!
Aldiba most akciós az MP140, 14ezer... Mi a véleményetek róla? Érdemes ilyet venni? Eddig egy régi hp656-osom volt, de nagy drága bele a patron... és igazából kéne scanner is. Olvasgattam itt hogy gond van a patron utántöltéssel, mennyi az original ?
Meg olyat is hallottam hogyha csak a fekete patron van bent és szines nincs akkor nem lehet nyomtatni. Ez igaz? -
Füles77
csendes tag
Sziasztok! Segítséget kérnék egy canon mp 160 nyomtatüm van. Már 1 éve töltöm a patronokat most a színes beszáradt és vettem egy új utángyártott patront. Felismerte a gép lehetett is vele 2 hónapig nyomtatni de kiírta az E5 hibakódot és azóta nem enged nyomtatni. A régi színes patront betettem az törölta a hibaüzenetet illetve csak a fekete patronnál jelöli a hibát, ha kikapcsolom és visszakapcsolom ugynúgy mindkét patronnál írja a hibaüzenetet. Szeretném megkérdezni valaki járt e már így és ha igen hogy tudta megoldani a problémát. A segítséget előre is köszönöm
-
KiNDERDMC
csendes tag
Hello!
Ha tudna valaki segiteni nekem nagyon megköszöném!
Van egy Canon PiXMA MP 140-es multis nyomtatom,kifogyot a patron amit sajátmagam feltöltöttem,de a nyomtató mégis azt irja kifogyoban van,nem foglalkoztam vele mert nyomtatott,de most azt irja cseréljem ki mert kifogyott,de még tele van.Probálkoztam az MPTool-al,de az csak azt irja milyen széria,és mást nem enged!
Mindenel probálkoztam már amit a MP160-ra irtak,vagy a MP150-re,de MP140-re sehol nem találtam semmit ami irna a patron reset-röl,vagy az EPROM-resetröl!
Vagy a MP140-es megegyezik valamelyik társával és azért nem irják le külön?
Ha tud valaki megoldást az kérem irjon ide a forumba nekem választ vagy a kindr@freemail.hu cimre! Köszönöm segitségeteket!
-
troooper
tag
Hali!
MP210, 220 al kapcsolatban lenne olyan kérdésem, h lehet-e őket csak fekete patronnal használni, szines nélkül abszolút v ha kifogy a szines vmelyik szine....THX!!
-
[KGR]
tag
Sziasztok!
Canon mp140 patron resettel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
-
ZSOOLT2
tag
Hello,
Multifunkciós berendezés vásárlását tervezem, és a Canon MP 160 és 220 között kellene döntenem. Van a 160-nak olyan funkciója, hogy ha ki van kapcsolva a PC, akkor is bescannel egy papírt, utána kinyomtatja mint egy fénymásoló, mindezt egy gombnyomásra? Az MP 220-nak van erre egy "scan" billentyűje, de ahogy néztem a 160-as képeit, ilyent nem találtam. Akinek MP 140, vagy 160 vn, tudna segíteni?
-
Ancsa28
csendes tag
Sziasztok!
BAJBAN VAGYOK!Újra kellett mindent rakni a gépemre, és eltünt a Canon MP160-hoz a telepítő CD-m, csak a machintos-hoz való van meg.
Egy hasznos tippre lenne szükségem, ahol (LEHETŐLEG) magyar nyelven találok valami cuccot, hogy telepíthessem újra a nyomtatót a gépemre.
S.O.S.!!!!
Ne hari...
Köszi, puszi -
neecky
csendes tag
Hali...canon mp150-es nyomtatóm van. vettem egy utángyártott fekete patront, beletettem a nyomtatóba és e5-ös hibakódot írt ki, semmire nem reagált, csak ki-be kapcsolásra. a monitoron azt jelezte, h hiányzik a színes patron. egy frissen töltött színes patront tettem, bele, mire még mindig villogott az e5, de már a feketét sem ismerte föl.Fontos dolgokat kellene megcsinálnom, de még scannelni sem tudok. Kérlek segítsetek!!!
-
valory
tag
lenne egy kis problémám egy pixma 150 nyomtatóval. Az normális, hogy szét van köpve viszonylag jó adagnyi festék, ott ahova behúzza a patronokat mikor ki van kapcsolva? csak a feketét használom (én szoktam utántölteni), ugyhogy a színes sztem be is van száradva rendesen. Kb. másfél éve van meg. Ha szétszedném és kitakarítanám, jelentkezne újra ez a probléma? vagy a nyomtató rosz? (nyomtatásnál nincs gond, szépen nyomtat)
-
törölt tag
mp160-ast nem lehet utántölteni, nem fog vele nyomtatni jobbesetben.
Ha nyomtat is, kijelezni nem fogja a töltöttséget. -
misi-67
csendes tag
Mellesleg.
Van egy MP 150-es is nekünk ,amit lassan kettő és fél éve használunk a gyári patronok most haltak meg kb 2 hónapja (idáig birták úgy,hogy elhasználtam min.15 után töltő szettet fekete/szines)!!!!!! Rengeteget nyomtunk vele!! Majd eggyik nap kiírta az E-27-es hibát.
Elvittem a Kamera Kft-hez 6e HUf-ért kiütötték (a hulladékgyűjtő megtelt)
Ebbe vettünk 2db gyári újjat de viszont az MP 220-as nem ismeri fel ezeket. -
Berni88
csendes tag
Szia!
Nekünk is hasonló volt a problémánk, és elmentünk egy szaküzletbe, ahol azt mondta a faszi, hogy ha sokáig kint van a patron a nyomtatóból, akkor beszáradnak a fúvókák a patronban és ezáltal a nyomtató nem tudja használni. Úgyhogy ki is dobta a patront. Aztán vettünk egy újat és most tökéletesen működik! -
misi-67
csendes tag
sziasztok
nekem van egy MP 220-as! Kifogyott , utántöltöttem,de még is üresnek látja (és ezért nem is nyomtat) Köv. a kérgés (Mit lehet tenni,hogy nelássa üresnek a patront????!!) -
Sylvery
csendes tag
Sziasztok!
Az előbbi hozzászólásom óta elvettem szerelőhöz a nyomtatóm. A probléma érintkezési hiba volt. Megcsinálta. Felismerte a régi patront, de az tök üres volt már, ezért vettem egy újat. Egyszer felismeri, egyszer meg nem!! Már megint kontakthiba???? Hosszú idejig semmi baja nincs a nyomtatónak, és mikor a garancia lejár, hirtelen kontakthibás lesz kb. minden második bekapcsoláskor???
Ezek után már annak sem látom értelmét, hogy újra elvigyem megcsináltatni!!! -
bajnokpityu
félisten
-
Maad
tag
Sziasztok!
Van 1 problémám ezzel a készülékkel:feketét sokat nyomtatok, színest elég ritkán.Mindezek ellenére a színes is kifogy.Nem tudja valaki miért van ez?Pedig nyomtatás előtt általában átállítom szürke nyomtatásra, hohy véletlenül se legyen benne színes és mégis csont szárazra kifogy aszínes is. -
Diocles
aktív tag
Én arra a következtetésre jutottam, hogy az ezen szériába való patronokon belül van valami tintamérő.
Én 3rd party utántöltött fekete patronokat használok, amiben valószínűleg nincs ilyen tintaszámláló, ezért a nyomtató már lassan fél éve azt hiszi, hogy üres a festéktartály. Ennek ellenére már 3-4 ilyen külsős patront vígan elnyomtattam vele, érdekes, hogy nekten nem is enged nyomtatni.
Most egy hete vettem bele originál patront és az valóban szépen rezetelte a tintaszámlálót. Egyéb problémám nincs vele.
Ja még valami. Nekem a szkennelés a mellékelt szkenszoftverrel soha nem működött. Azt írta ki, hogy nincs megfelelően csatlakoztatva a készülék. De mindegy is, mert Photoshoppal szkennelek, azzal sohasem volt gond. Összességében elégedett vagyok a készülékkel.
-
Sylvery
csendes tag
Cr-v, szó szerint ugyanez a problémám, mint neked!!!
A fekete patron kifogyott, töltöttem, nem nyomtatott vagy csak nagyon halványan. Aztán vagy a tintaszintet nem ismerte fel vagy magát a patront. Időnként a kikapcsolás megoldotta a problémát. A szkenneléssel viszont már ezt megelőzően is voltak gondok az utóbbi pár hétben. Állandóan lefagyott, de úgy rendesen, meghalt az egész gép is, nem lehetett semmit csinálni, magától nem jött helyre, még a Start menüt se nyitotta meg, szóval újraindításgomb! Tegnp kivételesen tudtam nyomtatni, de a szkenner behalt, az újraindítás után meg véletlenül sem akarja felismerni a fekete patront!!!
Nem értem, hogy mi a baja. Ha a patron sérült, miért ismeri fel időnként mégis, másrészt miért fagy le az egész cucc szkennelés közben??? -
cr-v
csendes tag
Sziasztok!
mp160-am van, kifogyott a patron. Vettem utántöltöttet de E5-ös hibakód villog és szkennelni sem enged. Visszaraktam az eredetit, már azt sem ismeri fel. Tud valaki megoldást? Ezt kipróbáltam de nem sikerült még (a hajam elmegy
):
1) With the printer powered off but connected to a power source, press the Power button while pressing and holding the Stop/ Reset button.. Dugd be a dugót a konnektorba, de ne legyen benyomva az bekapcsoló gomb. Nyomd meg a Power gombot, miközben nyomod a Start/Reset gombot
2) When the Power LED is lit, press the Stop/Reset button two times while pressing and holding the Power button. Amikor a POwer kis lámpa világít nyomd meg a Stop/Reset gombot miközben nyomva tartod a POwer gombot.
3) When releasing the Power button and the Stop / Reset button (regardless of order), the printer will move into service mode. (Waiting formenu selection) Amikor elengeded a POwer gombot aztán a Stop/reset gombot a nyomtató működő üzemmódba lép. Várva a menü kiválasztására.
4) When the LED lights in green, press the Stop/Reset button the specified number of time(s) according to the function listed in the table below.(Each time the Stop/Reset button is pressed, the LED lights alternately in orange and green, starting with orange.) The number of the Reset button pressing LED Function Remarks Amikor a LED lámpa zöld nyomd meg a Stop/Reset gombot attól függően hogy hányszor, hogy mit akarsz beállítani.Minden alkalommal amikor megnyomod a Stop/Resetet a LED lámpa váltakozva narancssárgán és zölden világít, narancssárgával kezdődve.(ha sehányszor nyomod meg az azt jelenti: zöld Power kikapcsol; 1x: narancssárga sablonnyomtatás; 2x: zöld Elektromos úton törölhető, programozható, csak olvasható memória /EEPROM/ nyomtatás; 3x narancssárga EEPROM helyreállítás /reset/; 4x zöld Waste ink counter reset – hát ez szó szerint azt jelenti hogy: elvesztegetett tinta számláló helyreállítása—fogalmam sincs hogy ezt hogy kellene lefordítani, hogy érthető legyen--;5x: narancssárga Rendeltetési hely/célállomás beállítása; 6x: zöld nyomtatófej tisztítása; 11x narancssárga LCD (folyadékkristályos kijelző) ellenőrzése; 12x vagy többször vissza a menü választáshoz0 time Green Power off
1 time Orange Service pattern print
2 times Green EEPROM print
3 times Orange EEPROM reset
4 times Green Waste ink counter reset See waste ink counter reset
procedures below.
5 times Orange Destination setting See Destination setting
procedures below.
6 times Green Print head deep cleaning
11 times Orange Button / LCD checking
12 or more times Returns to a menu selection -
trblaise
tag
Hali!
Nem tudja valaki, hogy egy mp210-es patronjainak az utántöltése után miért jelez még mindig üres patront a nyomtató? Ennek köszönhetően nem is lehet nyomtatni, mert a nyomtató nem engedi.
Mi lehet a probléma? -
duron
tag
Valaki nem tudja hogy az MP160-nak újratölthető e a patronja?
-
duron
tag
Nekem mp160 van.
-
duron
tag
Ez az én totyikom jeeee
-
duron
tag
Hahó......
-
duron
tag
Itt vagy ftc?
-
duron
tag
Mi a vélemény a 150-es és a 160-as különbségeiről?
-
duron
tag
Én az enyémet újra szoktam töltetni
Az olcsóbb
És ahova viszem tudom hogy jó minőségű festéket raknak bele
-
ftc
nagyúr
Akkor kezdjük
Ki miylen festéket rak bele?
ugye 150 160 egy festékfajta
-
duron
tag
A 160-as előtt nekem is olyan volt csak azért vettem 160-ast,mert tudásban jobb...
-
dobcsi
tag
uppp!
mondjuk nekem a 150-es van de szinte ugyan az. már lassan egy éve megvan semmi gondom nem volt vele kivéve hogy párszor után kellet töltenem -
duron
tag
Valaki irjon véleményt.
-
duron
tag
Senki sehol?
-
duron
tag
-
duron
tag
Nekem ilyen van és szerintem nagyon jó
-
duron
tag
Kinek mi a véleménye róla?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest