Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kell(ene) a hűtés a MacBook Neónak
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- RAM topik
- Befutott a peronra a hardvervonat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Többszörösére növeli az üzemidőt az LG 1 Hz-es LCD panelje
Új hozzászólás Aktív témák
-
beegee01
csendes tag
Csatlakozom a csapathoz, nekem egy i450 adta be az unalmast. Először csak csíkozni kezdte a nyomatot, majd egy kis alkoholos áztatás után nem volt hajlandó nyomtatni semmit, csak sárgát. Ezek alapján én nem ajánlom az alk, áztatást.
-
Pushy
tag
Üdv!
A BC-30e élettartama 5000 oldal!
Egyébként meg nem értem, miért gondolja bárki is, hogy egy nyomtató fennartása =megveszem+évente 1-szer TÖLTÖK bele tentát, oszt ennyi....
Az autósok is úgy hasonlítják össze a BKV-t, meg a szgk-t, hogy ennyi a jegy kontra ennyit tankolok ennyi km-re.
Gumi nem kopik? Kötelezőt nem kell fizetni? Olaj nem kell bele? szerelőért nem kell fizetni? Gyorsjajtásért nem kell fizetni
? stb, stb, stb....
Ha így összeadjuk, akkor mán nem is olyan jó az arány...
SZVSZ nyomtatót ne is használjon az olyan, aki nem veszi tudomásul, hogy ami használva van, az kopik, ami meg nincs, rozsdásodik (bocs, beszárad)...
Pushy -
kiborg
aktív tag
Hali!
Nekem is hasonló a problémám van, csak S200i-vel.
A boltban zt mondták, hogy vegyek egy új fejet, de jobban járok, ha veszek egy új nyomtatót.Vettem is i250-et.Nekem jó.
Próbáltam én is mindenben áztatni meg miegymás,de nemiazán használt semmi
El van rakva talomba,majd lesz vele valami. egyszer.
Ha valmelyikőtök esetleg tudna egy halott s200-at, akkor megvenneém,feltéve,hogy jó a fej
mert a barátnőmnek jó lenne még, és nem túl drága a patron.
Kiborg
bocs a pofátlankodásért
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
Üdvözlet a Klubban,Sorstárs.
nekem,ha elolvasod amit írtam,ugyanezen hibatünetek vannak. Próbálkoztam melegvizes áztatással (24h), alkoholos fertőtlenítőbe áztatással (24h), tisztaszeszes áztatással (36h) fej szétszedés és fülpucoló+tisztaszesz kombós cuccolással,de mind hasztalan. Ezt a beszáradt fejet sajnos el kell úgy ahogy van felejteni (Apollo P2100U és egy Xerox szines tintásnál a melegvíz bejött,canonnál nem). Futottam még egy kört hw piacos cimbiknél,de fejet senki nem tud hozni.
Az egyetlen megoldás ( a selejtezésen kívül) az új fej (AKA kazetta) beszerzése.
S400amnál engem kizárólag a ff nyomtatás érdekel(t) volna,így kerestem Győrben egy nyomtatókellékest. Létezik hozzá ff fej,de csak gyáriban,utángyártott fej nincs canonokhoz. Az S400 hoz a ff fej 7400+Tréfába kerül (nyomtatót 2k-ért vettem...no comment) és gyárilag tartalmaz egy canon ff patront is. Megtudtam a kellékesnél (valszeg ért hozzá,mert Győrben többen is ajánlották) hogy végleges megoldást ez sem jelent,ugyanis ccca 2500-3000 nyomtatott oldal után, még ha geniune canon patront használsz is, ugyanúgy beszárad a fej és akkor megint újabb 9250Ft megy az ablakon. Megjegyzem,itt még olcsó is volt ennyiért, magyar világszőttesen 9800-12k-ig találtam bruttó ilyen fejet online árlistákban.
Bravó Canon,ezt igen jól kifundáltad!
UI: Sráctól megtudtam azt is,hogy szinte az összes Home usernek készült tintás ugyanilyen ''kiválló'' paraméterekkel rendelkezik.
Szóval ez a szomorú igazság. (lehet,megveszem azt az apollo-t,amit egy ezresér ajánlottak) -
csica
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy sikerült-e valakinek a cannon nyomtatófejet valahogy helyrehozni.? Most járt le két hónapja egy cannon i 350 nyomtatóm jótállása. Kb 3 hétig nem használtam,. mert nem voltam itthon, és most csak a szineset hajlandó nyomtatni feketét nem. Minden karbantartási munkát elvégeztem rajta de semmi. Állitólag egy uj fej annyiba kerül, hogy azért nyugodtan lehet venni egy másikat, olyat, amelyik patron fejjel együtt van igy nem tud beszáradni. Mit tehetek? Kösz. -
Balinov
titán
Te vagy az én emberem:
nos,akkor a BC33E az a kazetta(nekem fej) amivel ff-et és szineset is tudok nyomtatni és tartalmaz 1db ff + 3 alapszínű patront.
BC30E az szintén 1 kazetta (de akkor mér mondja mindenki,hogy beszáratt a nyomtatófej) ami CSAK ff nyomtatásra használható és tartalmaz 1 FF patront (BCI3eBk)
keresem a bc30-et,idáig csak egy bc20-ast láttam 9250bttoért!
az agyam eldobom.
nincs valakinek felesleges BC30-E-s kazettája (FEJ),patron nélkül is érdekel!
Komolyan mondom,agyon kellett volna csapni magam,mikor megvettem ezt a szarfost.
Bővebben: link 9800ff!!!
[Szerkesztve] -
Pushy
tag
Üdv!
Már megint nem figyelsz!!! Ne legyél már ennyire ideges...
Azt mondottam volt, hogy fekete kazettát (értsd fej) tegyél bele...
A kazetta az fej, de azért nem fej, mert kellék, ezért kazetta a neve. A feketéé BC-30e
A tintát a patron tárolja, amit cserélgetsz, ha kifogy. Itt ez BCI-3eBk.
Szóval kell neked egy BC-30e, ami gyárilag tartalmaz egy BCI3eBk-t. És ez olcsóbb, mintha vennél egy BC-33e-t (színes kazetta - igen, neked fej - ), mely gyárilag tartalmaz 4 drb patront (BCI-3eBk, C, M, Y) és elég sokba kerül.
Igy mán érthető???
Pushy -
Balinov
titán
A tököm se szenved a színes kazettával, elég az éppen,hogy a feketét se moccantja meg.
BCI-3eBk - pont ilyet szereztem utángyártottba! valami utángyártottat,meg officedepot-osat és 1ikkel sem hajlandó megmoccanni! ha csak a ff patrony van installálva, a cannon sw-je azt detektálja,hogy színes patron van benne!!!!
se winxp tesztoldal,se szöveges nyomtatás,se fekete paintbrush kép,se semmit nem hajlandó nyomtatni feketén...ezért is tépem a hajamat! Leszarnám,ha a ff menne de a szines nem,de az se megy!
tudom, láttam a cannon.com-ot... -
Pushy
tag
Akkor meg minek szenvedsz színes kazettával...???
Ennek a NAGYSZERŰ készüléknek egyik utolérhetetlen tulajdonsága, hogy a BC-30e kazetta is belerakható (sokkal olcsóbb, mint a színes), ami ugye csak fekete nyomtatásra való, egy fekete patron (BCI-3eBk) kell bele (kazetta dobozban mellékelve), és a pumpája is külön van, dehát biztosan jó lesz.
Na mindegy, ha OKI, akkor oké...
Pushy
Szerk. Ui.:Ja és a Cannon az egy másik cég, tudod, ipari csatlakozók, meg miegymás..
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
fekete karszalaggal a kezemen, fel fogom ravatalozni ezt a szemétládát.
rohadjon meg a cannon!
Van egy OKI OL400-es lézerprinterem,amibe üres a toner, lehet szerzek bele 1 tonert. végülis úgyis csak azért vettem az S400-at,hogy asszony ki tudja nyomtatni a Sotés előadás anyagokat...erre még a lézer jobb is lenen?! -
Pushy
tag
NAAA ezt nem javaslom (mármint, hogy kiszedd a pumpát)!!!
Szerviz manuál nélkül (igazából azzal sem) tudod majd jól összerakni, és akkor annyi az egész nyomtatódnak.
Tele van rakva pozícionáltan összerakott fogaskerekekkel, az egész lapbehúzó mechanizmus (is) ezen alapszik...
Szervizbe inkább, ha lehet....
Pushy -
Balinov
titán
hát ez az,nem nyomtattam ki! ;o)
többek között viszont azt nem értem,hogy a kék és sárga színeket tökéletesen nyomtatja!? akkor a lila/piros/ és a feketét miért nem,hogy száradjon bele a patron!
Pumpa? na,kiszedem és adok annak is a testének. Nagyobb gáz ugyse lehet!
Köszi
UI:
Nem tudja valaki,hogy kinek az aláírása az,hogy ''olyan paraszt vagyok,hogy nekem még a százasszeg is intergrált áramkör'' Vangelis-ra emléxem,de nem.
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
Igen, Taky hozoztt bele egy komplett garnitúrát,azzal próbálkozom perpillanat.de vettem bele egy office depot-os utángyártottat is,igaz,azzal jóval kevesebbszer próbálkoztam.
Fej szerda este 8 óra ázik a 70%-os tisztaszeszbe egy kiadós fejtakarítás után,ma, vagy a hétvégén még adok neki egy esélyt,aztán megy a pincébe!
Most jutott eszembe,volt úgy hogy valami csekélyke,vékonyka kis feketeséget nyomtatott...még azt a tisztítópárnácskát nem próbáltam átttisztítani,hátha...
[Szerkesztve] -
_ger_
csendes tag
Üdv!
Próbáltad másik fekete patronnal is? Nekem sikerült már olyan utángyártott patront vennem az S200-hoz amivel összesen 1! darab A4-es oldalt sikerült teljes egészében kinyomtatnom. A többinek csak a felét nyomtatta. Újabb oldalakat úgy nyomtattam, hogy minden oldal után patron ki, patront jól megráz, patron vissza nyomtatás. Így vagy 15 oldalt ki tudtam nyomtatni 1 patronnal.
Egyébként ez az egész széria egy nagy rakás sz@r. Nekem ez már a második ilyenem, sikerült egyet alaktrésznek szereznem szinte ajándékba, de ennek a feje is ugyanolyan szar mint az előzőé. Szépen nyomtatni azt nem lehet vele, a sima fekete szöveg is undorító csíkos lesz. -
Balinov
titán
Hú, Pushy, köszi a szakszerü post-ot. Ki is nyomtatom,mert így elsőre sokez nekem.
1xk azt jól gondolom,hogy 10ezer felett?!!!
tegnap este 8 óta ázik 70%-os tisztaszeszben a fej (igen szétcsavarzotam),még 1 esélyt adok neki. Megpróbálom még azt a párnát,amit említettél kitisztítani.Elmondom miért.
Tegnap este újra szétszedtem a ''fejet''. Szétcsavaroztam,ergo kaptam egy patronkonténert,meg magát a ''fejet''. a 4 csövecskét 100%,hogy kitisztítottam.
A fejet tisztaszeszes fülpucolóval többször finoman átdörzsöltem. Hátoldalát ,ami kb így néz ki,hogy I I I I I I,szintéz szeszes fülpuccal kipucoltam, a 3 lyuk alján már kivehető volt,hogy mintha réz? lenne alul. Az istenér nem jöttem rá,hogy hol folyik be a fejbe a tinta,mire erre rájöttem,hogy van 4 kis lyuk,na azokat is kipucoltam fecsi+injekcióstű madj kihajtott gémkapocs kombóval,szóval úgynézki,egy rész beszáradt szart eltudtam távolítani. Érdekes,hogy összeszerelve,majd visszarakva továbbra is ugyanazokat a tüneteket produkálja,mint amit először írtam.
Erre varjatok gombot! -
Pushy
tag
Üdv!
Ha megnézzük, akkor lehet, hogy kissé drágán vetted azt a nyomtatót...
A fej beszáradt, sőt összefolyik, tehát minden rossz benne, ami rossz lehet.
A fekete tinta pigment alapú, keményre köt, amikor megszárad, akapillárisokból esélytelen kitisztítani, még akkor is, ha a csavarok kioldásával szétszeded...
Ergó, új fej vásárlása (kazettának hívják és BC33e a típusa) következik. 1xk HUF áron (igaz egy gatrnitúra patronnal) lehet kapni. patron nélküli változat nincs.
Nos, ha összeadom, ebből már vehettél volnegy egy garós nyomtatót is...
Ha jót akarsz magadnak, ne próbálkozz több vegyszeres mosigálással, mert egyszercsak zárlat lesz a vége, és akkor tényleg másik nyomi után nézhetsz.
Mégegy javaslat. Szintén a pigment tinta miatt, a fekete fejet szippantyúzó papucs dugannyúja (tisztító egységben) el szokott tőmődni egy idő után. Ilyenkor nem tud szívni, azaz beszárad a fej. Nehogy úgy járj az új fejjel (márha veszel), hogy azonnal be is szárad az elején, mert akkor kitéped az összes hajad...
Pushy -
Balinov
titán
ennyire gázos széria? mondjuk sokat nem bukok rajta, 2k-ért vettem épp 1 hete,meg 2050-ér hoztak bele garnitúra patronellit...mérnemvettem meg tavaly dec-be az ofiszdipóba 12k-ért a Stylus C45-öt,2 garnitúra patronnal...
ez a tisztaszeszes áztatás,meg az érintkezők mégegyszer végitisztítása maradt minden reményem...fejet biztos nem fogok tudni bele venni...többe kerülne a hus,mint a leves. -
bobsurf
őstag
hát 5letem sajna nincs, csak azt tudom mondani, hogy ez a széria szvsz egy kalap xar.
Nekem is ilyen van, és még fekete szöveget is iszonyat csúnyán nyomtat néha. -
Balinov
titán
Uppocska!
-
Balinov
titán
Sziasztok,
keresőt használva nem találtam ilyen témájú topikot ezért nyitottam 1-et.
Problémám a következő:
adott 1 már nem garis Cannon S400-as nyomtató, utángyártott szines és ff patronokkal, winxpsp1a gyári driverével használva (cannon oldaláról letöltött frissebb valamiért nem akarja az lpt helyett az usb portot kiválasztani)
több darabban beollózom a problémámat,amit a győrkörnyéki hw piac topikban a kollégáknak leírtam:
1.
''Supr@tól vett CannonS400-ashoz szombat du. meghozta Takiboy a patrongarnitúrát,de valami nem az igazi. tesztoldalból csak a szines xp logót nyomatja ki,de színhibával (mintha nem lenne benne piros tinta),feketét 1általán nem nyomtat. Képet kinyomatva olyan,mintha negatív-ba nyomtatná. Patron típusa jó, azt még pénteken előre lecsekkoltam a neten. Lehet,a fej van beszáradva? Ázott egy fél délelőtt melegvizbe,kis eredményként a ''dugulásvizsgálatos'' (fejből írom) karbantartási opsünt indítva a sárga,piros és kék rács kinyomtatódik, fekete még ígysem. Canon sw-je patrondetektáláskor szines BJ kazettákat talál,saját kis státuszprogramja meg 1ff + a 3 szinest jelzi.
Fejtisztítás,mélytisztítás opciókat vagy 20x kipróbáltam. A fej résznél (az a zöld színű kis konténer,amit 1-az-1ben ki lehet venni, a 4 kis kör,ahonnét a patronból a fejbe eljut a festék, tiszta, kis csöveken át is lehet látni.Őszintén szólva fingom sincs,mi a szar lehet. Lehet rábasztam ezzel az S400-zal? Supr@, nem hozol nekem szerencsét...''
fejet mondták,hogy be van száradva, melegvízbe ill. kórházi alkoholos alapú fertőtlenítőbe áztatás nem hozott sikert.
1,5.
''Azthiszem Füleske ajánlotta a tiszta alkholot,majd szerzek ma a gyógyszertárba némi ilyet..a kórházi alkoholos fertőtlenítő nem igazán jött be,kézre fújva olyan olajos tapintása van..szóval marad az alkohol (sebbenzin szerintem megmarná a műanyagot) végülis,reggel betettem 1 deci fertőtlenítőbe a fejet,csak kioldja mire hazaérek...''
csak nem oldotta ki...
2. tisztaszeszt ajánlottak
''Azt az 1-et nempróbáltam még. Tegnap szóltam oldalbordámnak,hogy hozzon már a kórházból tisztaszeszt (sebbenzint is tud,csak féltem a fejet a sebbenzintől) de ugye elfelejtette. N.
Ha ma is elfelejti,akkor lemegyek a patikába és bevásárolok...
Panelkonyha-panelpálinka-panelalkoholista...tényleg,van otthon gyümölcspálesz,csak a szívem szakadna meg a pazarlástól.
Érdekes 1ébként ez a cannon S400. winfos alapból faszányosan felismeri,
fuvókaellenőrzésnél a 3 szín+ff ből kinyomja a kéket, a ''rózsaszínt'' és a sárgát,
ff-et nem. windoz tesztoldalnál csak a szines winlogót nyomtatja.fejállításnál szép fehér lapot ''nyomtat'', nyomtattam vle egy 352x288-as jpg-t (by SE-T630) ott mintha negatívba nyomtatná. csináltam paintbrus-ba egy csontfekete bmp-t,mondom,na ez majd megindítja a fejet. hát nem. Van olyan opsün,hogy detektálja az installált patront. namost ha bennvan a 3 szin és a ff, szinest detektál. ha csak a ff-van benn,akkor is szinest. viszont a sok baszakolódásos próbálgatástól már fogy a sárga szín, ezt az S400 állapotjelző kis progija jelzi is, még aztis,hogyha kinyitom a fedelet. Eszembe jutott (még apollós,xeroxos időszakomból),hogy hátha a fejen található érintkező a ludas, való igaz, a fellelhető (2 kupacba vannak az érintkezők,gondolom 1 a ff-nek,1 a szineseknek) réz érintkezőkön finom,halvány oxidáció található. Kicsit megkapargattam,de hasztalan...(mondjuk 1 sör és 2 barack után este már kicsit vakon voltam).
Fejben ragasztóanyag nincs, 2 fémcsavar fogatja a fejet a patrontartó kerethez.''
Mi a véleményetek, van valakinek tippje/5lete a hiba okára és a megoldásra? Kezdjek el egy új fej beszerzésén gondolkozni? Lehet egyáltalán külön kapni?
Köszönettel,
Balinov
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kell(ene) a hűtés a MacBook Neónak
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Crimson Desert
- RAM topik
- iPhone topik
- EAFC 26
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650E R9 7900X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB NZXT H9 Flow White Corsair 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI X570 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Kolink Unity Lateral ARG 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R5 9600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070XT 16GB Lian Li LANCOOL II Mesh C RGB 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman S3 Chieftec 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360M i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB RAMPAGE Shiva Adata 600W
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Asus RP-AC87 AC2600 Wi-Fi range extender
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming F15 FX507Z notebook - i5 12500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 4GB WIN11
- Eladó Samsung Galaxy A53 5G 6/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z270 i5 7600K 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 3GB Zalman Z1 CHIEFTEC 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
? stb, stb, stb....