Hirdetés
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós kamerák
- OnePlus Pad 3
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Gusztusos, 11 literes térfogatú Jonsbo ház jött a kompaktabb vasakat kedvelőknek
- Projektor topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy van egy fájlom, benne jó nagy számokkal, melyek előjellel együtt 100 karakternél nem hosszabbak, ám így az összes, C-ben előforduló default típusnál nagyobbak. A sorok végét végjel (gondolom \n) jelzi.
A fájlban egy sorban egy érték szerepel. Újabb sorban a műveleti (összeadás vagy kivonás) jel. Előjeltelenül szerepelnek a pozitiv számok, illetve előjelesen a negatívak. A műveletsor végét egy = jel zárja.
Ami hirtelen eszembe jutott a megoldást illetően:
Karaktertömbben tárolni a számjegyeket, ám ekkor azzal a problémával találtam szembe magam, hogy a karakterek ASCII kódja tárolódik, magyarán ha jól gondolom el kell az egészet tolnom 48-cal, hogy megkapjam a valódi számokat.
Összeadás: Tfh. fel van töltve a két karaktertömböm. Hogyan tovább? Félreértés ne essék, tudok írásban összeadni és kivonni, ám még ez a mezei C kissé új nekem. Valami olyat gondoltam ki, hogy indítok egy for-t a 100-as sorhossztól 0-ig, majd ött jegyenként összeadom őket. Ha nagyobb mint 10 akkor letárolom az utolsó jegyet, a maradékot meg továbbviszem.
Kivonás: -||-
Nyilvánvalóan a teljesen saját megoldás a célom, csupán egy kis gondolatébresztőt kérnék, hogy miként kezdenétek neki. Ez annyira alap, hogy félek túlkomplikálom.
Köszi!
Üdv. core2
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB AEROCOOL Aero One Frost 700W
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G6 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest