- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- HP notebook topic
- Apple asztali gépek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Egérpad topik
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vico87
tag
Igen, meg lehet oldani. Nyilván vannak könnyebben és nehezebben kivitelezhetõ megoldások.
Könnyű megoldások pl :
- megoldóképlet alkalmazása (negyedfokú polinomig alkalmazható, de a negyedfokú megoldóképletét tutira rosszul írod majd le, mert embertelen hosszú)
- iteratív módszer alkalmazása (lásd : Newton módszer, Lagrange módszer)
Az egyenletmegoldáshoz ajánlott "numerikus módszerek" témakörbõl ismeretek.Igazából minél többet tudsz matekból annál jobb megoldást tudsz erre írni.
-
Vico87
tag
Kezdõknek könnyebb, mint C-t tanulni egybõl. Én legelõször Pascalban programoztam, aztán tanultam csak meg C-ül. Manapság az a hátránya, hogy nem igazán használják, míg a C-t igen. Szerintem egyszerűbb kezdõknek azt leírni és megérteni, hogy "szoveg : string;", majd csak használni, mint "char* szoveg stb..." vagy "char szoveg[x]" és mindig &szoveg-ként használni a függvényekben.
-
Vico87
tag
File / New / Project, a megjelenõ ablakban pedig "Project type"-nak Visual C++, aztán "Templates" közül pedig "Win32 console application", töltsd ki a "name" és "solution name" mezõket, majd a varázslóban katt az "Application settings"-re, és pipáld be az "Empty project"-et, végül finish. Ezután a "Solution explorer"-ben (ha nincs kint alapból, akkor a View menübõl elõcsalogatható) jobb klikk a "Source files"-ra, "Add / New Item". Válaszd ki bal oldalt a "Code" kategóriát, majd a C++ file-t, névnek viszont adj *.c kiterjesztést (ezzel automatikusan C fordítót használ a VS, és nem C++ fordítót). Copy-paste-eld be a kódot a fájlba, majd futtasd (gyorsbill: Ctrl+F5, debuggerhez pedig F5).
-
Vico87
tag
válasz
CrusherW #269 üzenetére
Igazából nem kell megnézni, hogy valamelyik nagyobb-e. Mert ugyanis négyzetre emeled, ami után mindenképp nemnegatív értéket kapsz.
Az újabb C szabványban már van inline függvényekre támogatás. Azzal szerintem a legjobb egy ilyet megoldani.
Valahogy így :inline tavolsag(int x1, int x2, int y1, int y2) {
return sqrt((x1-x2)*(x1-x2)+(y1-y2)*(y1-y2) );
}(Bár a Visual Studio 2005 nem eszi meg C esetén az inline függvényt)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- GIGABYTE Z490M Alaplap
- Playstation 4 500GB Destiny The Taken King Limited Edition
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest