Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hobby elektronika
- Mini-ITX
- OLED TV topic
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Esik eső karikára, a hardverek kalapjára
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
$ jellel? na ilyet sem hallottam még
alapvetően az a probléma, hogy a sorvéget alapvetően háromféleképpen szokás kezelni
Linux alatt a sorvégeket a \n zárja le (10-es karakter)
OSX alatt ha jól tudom a \r (13-as)
DOS alatt meg valami elmebeteg okból kifolyólag mindkettő egyszerre (\r\n), de ezt a dos/windows-os C programok egy karakterre fordítják
viszont mikor Linux alatt olvasod be a file-t, azt látja hogy a sor legutolsó karaktere egy \r, majd utána jön csak a sorvége -
A main() az definicio szerint int-et ad vissza, ez eppen olyan resze a C specifikacionak, mint az, hogy az utasitasok vegere pontosvesszo kell.
Tortenelmileg onnan ered a dolog, hogy UNIX-on (de egyebkent ez jelenleg is igy van gyak. minden OS-nel, amivel talalkozhatsz) a programoknak van egy u.n. visszateresi erteke, ami egy egyszeru integer. Ennek GUI-s, interaktiv programoknal tul sok szerepe nincs, viszont olyan esetekben, amikor pl. scriptbol hiv meg az ember programokat, nagyon hasznos: ugyanis ezt szokas annak jelzesere hasznalni, hogy a program jol futott-e le v tortent vmi hiba. A konvencio az, hogy ha nincs gond, akkor a visszateresi ertek 0, ha pedig van, akkor nem nulla (a konkret ertekek es jelenteseik program-specifikusak mar).
Egyszeruen osszefoglalva: ha a programod szepen lefut, akkor egy "return 0" kell, ha meg vmi hiba miatt szakad meg a futasa, akkor meg -1 (ezt szoktak altalanos "problema van" ertekkent hasznalni) legyen a main() altal visszaadott ertek.
-
doc
nagyúr
visszatérési érték minden programnál van, a main típusa int
de ha nem akarsz visszatérési értéket használni, akkor nem használod
ilyenkor ha jól tudom, sima 0-val tér vissza
ha mást akarsz, akkor teszel bele pl. egy return 3; sort, ott a program futása megszakad és a shell amiből indítottad egy 3-as értéket kap
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Shuangwei X79Z v161 LGA2011 alaplap + E5-1603 CPU + 64GB RAM 25e
- Cooler Master CM Stacker STC-T01 nagytorony, E-ATX ház extrával 30e
- Dell Precision M6600 (működik, de alkatrészként hirdetem)
- BenQ Zowie XL2586X+ Profi eSport, 600 Hz-en!
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Samsung Galaxy S23 FE / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3840, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
. A linux-ban a C a sorvégeket $-jellel kezeli. Minden működik.